FACEBOOK

Junior Eb - Nagy bravúr a spanyolok ellen

Junior Eb - Nagy bravúr a spanyolok ellen
hozzászólás, 2014.08.26.

A bravúr lényege nem a hétgólos győzelem, nem is a helyenként parádés játék, hanem az, hogy a kora reggeli meccs előtt nem sokkal még a fél csapat hányt a szállodában...

Junior Európa-bajnokság, Tbiliszi (Georgia)

Csoportkör, 3. forduló

Magyarország-Spanyolország 12:5 (3:1, 3:1, 5:2, 1:1)
G.: Kolozsi, Sedlmayer 3-3, Pohl. Manhercz 2-2, Szedmák, Kovács Z.

A mérkőzés alakulása:

1:0, 2:0, 2:1, 3:1/4:1, 5:1, 5:2, 6:2//7:2, 8:2, 8:3, 9:3, 10:3, 10:4, 11:4/12:4, 12:5


VLV-VIDEÓK:

Bemutatás

Kolozsi első gólja

Kolozsi második gólja

Pohl első gólja

Szedmák gólja

Sedlmayer első gólja

Manhercz Krisztián első gólja

Sedlmayer ötméteresgólja

Pohl második gólja

Sedlmayer harmadik gólja

Manhercz Krisztián második gólja

Kolozsi harmadik gólja

Kovács Zoltán gólja


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Jól játszottunk, folyamatosan jövünk bele a játékba, ma már sokkal jobban ment, mint tegnap. Kimondottan szép dolgokat csináltunk, jól, ügyesen játszottak a gyerekek. Jól védett György Dávid, a védekezés jól ment, emberhátrányban is. A távoli lövéseink is sikerültek, lefordulásból is eredményesek voltunk, sok akciógólt lőttünk, s ez fontos. Amit még össze kell rázni, az az emberelőny. Ezen a téren nagyon gyengék voltunk. Volt olyan, amit kijátszottunk és kimaradt, de a nagy része egyszerűen nem volt úgy kijátszva, hogy helyzet lett volna a végén, ezért kihagytunk egy csomó fórt. Most másfél nap pihenőnk lesz, mert holnap nem játszunk. Este kimegyünk, megnézzük, hogy játszik a negyeddöntőben várható ellenfél, Montenegró.


SEDLMAYER TAMÁS csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!! Ez a mai meccs jó példa arra, hogy ha a közös cél érdekében mindenki félrerakja az aktuális problémáit, betegségét vagy mást, akkor az mindig jót szül, és láss csodát, héttel vertük meg a spanyolokat. A korai kelés és más, nem kedvező körülmények ellenére végig fegyelmezetten és jól játszottunk. Nyilván így is voltak hibák, például az emberelőnyös kihasználásunk, ami 9/0 lett, az elfogadhatatlan, úgyhogy ezen fogunk majd dolgozni a szabadnapunkon, hogy feljavítsuk. Este megnézzük a horvát-montenegrói meccset, mert valószínűleg annak a vesztesével fogunk játszani a legjobb négy közé kerülésért.

GYÖRGY DÁVID a vlv-nek:

- Fantasztikus győzelem volt! Úgy mentünk végig, ahogy a nagy könyvben meg van írva, még akkor is, ha néha hibáztunk, ami benne van a játékban! Elsősorban a védekezést emelném ki, ami remekül működött, és kellett ahhoz, hogy a védés is így menjen. Elöl az emberelőnyös játékunk hagyott kivanni valót maga után, de szerencsére kompenzáltuk ezt távoli lövésekkel, méghozzá nem is akármilyenekkel! Végig pörögtünk és esélyt sem hagytunk nekik arra, hogy zárkózni tudjanak. Fontos volt nekünk ez a csoportgyőzelem és most várjuk az ellenfelet a legjobb nyolc között, amely valószínűleg Montenegró lesz. Van még hova fejlődnünk, de ha így folytatjuk, elég kellemetlen ellenfél tudunk lenni bárkinek!

KOLOZSI MARCELL a vlv-nek:

- Nagyon örülünk a csoportelsőségnek, a tegnapi szenvedős mérkőzés után összeszedtük magunkat és magabiztos játékkal tudtunk nyerni. Így holnap pihenhetünk, ami nagyon ránk is fér, mivel sok a beteg. Ami az ejtésgólt illeti (kérdésedre válaszolva): sikerült jól eltálalni és egy kis szerencsével bement.

A nap további videostreamen meccsei megtekinthetők itt.

Bemutatjuk a torna magyar főszereplőit.