FACEBOOK

Világkupa-döntő - Magyarország-Szerbia 9:11 (ötméteresekkel)

Világkupa-döntő - Magyarország-Szerbia 9:11 (ötméteresekkel)
hozzászólás, 2014.08.24.

A rendes játékidőben végig vezettünk, de 7:7-tel zárult a meccs. Az ötméterespárbajt elbuktuk. Riportunk a helyszínről.

Világkupa, Almati (Kazahsztán)

Döntő


Magyarország-Szerbia 9:11 (2:1, 3: 3, 1:1, 1:2 - 2:4) - ötméteresekkel
Almati, v.: Sztavridisz (görög), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy, Madaras 1, Erdélyi 4, Bátori 1, Hosnyánszky 1, Decker Á. 1, Angyal, Varga Dániel, Bedő, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Szerbia: Zsivodinovics, Rasovics 1, Obradovics 2, Markovics, Szubotics 2, Eskert, Mandics 1, Rasovics, Rangylovics, Ubovic 1, Vasic 1, Vuksanovics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics.
Gól - emberelőnyből: 3/11, ill. 4/14
Gól - ötméteresből: -, illetve -

Az ötmétereseknél magyar részről csak Madaras és Erdélyi talált be, Bátori és Hosnyánszky hibázott, a szerbeknél Mandics, Szubotics, Rasovics és Vasics egyaránt eredményes volt, így az utolsó párnak már nem is kellett dobnia.

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek: 

- Nehéz most bármit mondani...A 7:7-tel nem volt bajom, az ötméterespárbajról azt gondoltam, hogy nem fogunk tudni kikapni, de sajnos nem így alakult.


További eredmények

Dél-Afrika-Montenegró 10:13 (2:3, 1:3, 4:4, 3:3) - a 7-8. helyért

Ausztrália-Kazahsztán 12:6 (1:1, 5:2, 4:2, 2:1) - az 5-6. helyért

USA-Horvátország 6:8 (2:2, 1:3, 0:2, 3:1) - bronzmérkőzés (az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)

A Világkupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

A Világkupa végeredménye:

1. Szerbia
2. Magyarország
3. Horvátország

4. USA
5. Ausztrália
6. Kazahsztán
7. Montenegró
8. Dél-Afrika

A torna legjobb játékosává Varga Dánielt választották meg. A legjobb kapus Stefan Zsidovinovics (Szerbia). A gólkirály Bret Bonanni (USA). A legjobb védő Jessie Smith (USA).


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Bátori Bence gólja

1:1 - Mandics gólja


2:1 - Erdélyi Balázs első gólja

2:2 - Obradovics első golja gólja

3:2 - Hárai Balázs gólja

4:2 - Hosnyánszky Norbert gólja

4:3 - Ubovics gólja

4:4 - Subotics gólja

5:4 - Erdélyi Balázs második gólja

6:4 - Erdélyi Balázs harmadik gólja

6:5 - Obradovics második gólja

7:5 - Decker Ádám gólja

7:6 - Vasic gólja

7:7 - Subotics második gólja

Ötméteresekvlv-képek


BENEDEK TIBOR a waterpolo.hu-nak:- Szervusz Tibor! Véget ért a torna. Másodikok lettünk. El tudom képzelni nagyjából, hogy mit érzel, mert valószínűleg én is ugyanazt. Egy lutri volt a vége. Lehet, hogy meccset kellett volna nyerni közben.

- Semmi se lutri. Az ötmétereseket sem véletlenül nyeri meg valaki. Ők, úgy tűnik, lelki fölénybe kerültek avval, hogy döntetlent tudtak velünk játszani, és sokkal magabiztosabbak voltak az ötméteresek közben. Valószínűleg, mi nagyon számítottuk arra, hogy a rendes játékidőben meg tudjuk nyerni ezt a meccset.

- Magát a meccset hogy értékeled?

- A meccs olyan volt, mint egy döntő. Rengeteg hibával, sok kihagyott emberelőnnyel mind a két oldalon. Nagyjából azonos számú kiállítással. Talán mi az elején kaptunk többet, a szerb csapat a játék második felében, de nyilván a belövési arányunk megint nagyon rossz volt. A szerb csapatnak is, de hát ilyen egy döntő. A döntőt ilyen nehezen lehet megnyerni, ha kell akkor ötméteresekkel, ezt most ötméteresekkel elveszítettük.

- Most ez a szakasz lezárult, vagy ez már az új szakasznak az első történése volt? Mi következik most a válogatott életében?

- November 18-án kezdődik a Világliga, a jövő évi szezon. Úgyhogy most van egy kis pihenő. Holnapután lesz pontosan három hónapja, hogy elkezdtünk dolgozni. Az idősebb játékosok azért nagyon fáradtak lehetnek. És három ezüstöt nyerni, az lelkileg nem könnyű helyzet. Most azért rájuk fér egy nagyobb pihenő. Aztán kezdődik a bajnokságuk, aztán jönnek majd Világligát játszani. Ez az "ördögi kör" folytatódik :-).

- Köszönöm szépen, gratulálok és neked is jó pihenést kívánok!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Kerbi)


BÁTORI BENCE a waterpolo.hu-nak:- Szervusz, Bence! Számodra különösen jól indult ez a meccs, én úgy láttam, jól is játszottál. Mi történt bent?

- Röviden, tömören, kikaptunk ötméteresekkel, úgyhogy nagyon csalódottak vagyunk, én személy szerint is külön nagyon csalódott vagyok.

- Miért ment el? Gondolom még ott kellett volna megnyerni, még rendes játékidőben!

- Igen. De most ez egy döntő, igazából belemehetünk taktikába, de teljesen fölösleges, mert nem az volt a lényeg, hogy jól játsszunk, hanem az, hogy nyerjünk, teljesen mindegy hogy hogy, ez sajnos nem sikerült.

- Ilyenkor az ötmétereslövők elhatározzák előre, hogy hova lőnek vagy improvizáció?

- Nem határoztam el, igazából teljesen mindegy, minden amit mondok csak magyarázkodás, mert kivédte a kapus, úgyhogy nem is mondok semmit.

- Bízom benne, hogy azért néhány nap múlva ez az ezüstérem szebben fog csillogni, mint ahogy most gondolsz rá! Hogyan tovább neked személy szerint?

- Hát, egy szusszanásnyi szünet és elkezdjük a munkát az OSC-ben.

- És ősszel pedig Világliga lesz a válogatottnál, reméljük, hogy találkozunk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Szervusz, Miklós! Mondanám, hogy ezüstérem fityeg a nyakadban, de nem fityeg. Nagyon csalódott vagy?


- Megmondom őszintén nagyon, hiszen..., én legalábbis győzni jöttem ide Kazahsztánba, sajnos ez nem sikerült. Úgy gondolom hogy mi voltunk a tornának az abszolút esélyesei, a legerősebb csapat. És mégse sikerült ezt bebizonyítani, ez mindenféleképpen csalódás. Az viszont értékelendő azért, hogy ez egy hosszú nyár volt és három világversenyen háromszor döntőt játszottunk. Azonban hozzátartozik az is, hogy háromszor ki is kaptunk a döntőben méghozzá a szerbektől, de hát én úgy gondolom, hogy ez csak erősíthet minket. Sportember és sportember között van különbség, ami nagyon fontos, az az, hogy a vereséget is és a csalódást el kell tudni viselni és ebből is tudni kell építkezni. Úgyhogy azt gondolom, célok azok vannak, mindenképpen építkezünk ebből. De ahogy szokták mondani: van egy nap a győzelem ünneplésére. Azért van egy nap a csalódásra is. Indulunk haza...

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A magyar csapat az esti órákban elindult a repülőtérre, reggel érkezik haza, a tudósítást ez után fejezzük be.Decker Ádám a vlv-nek

- Szervusz Ádi! Kiélhetted minden hajlamodat, már, ami a védekezést és a szerbekkel való birkózást illeti. Hogy történt? Mesélj te mit láttál!

- Üdvözlöm a nézőket! Minden hajlamomat nem éltem ki, mert centerben nem voltam. Jó meccs volt, végig vezettünk vagy döntetlen volt, nem láttam semmi olyan jelt, ami arra utalt volna, hogy ki fogunk kapni. Úgy éreztem, lelki fölényben vagyunk, de nem tudtuk belőni a fórjainkat, az utolsó már nem is tudom hány fórunkat kihagytuk, bár az elején sem ment nagyon, azt hiszem 15/3-as lett a fór lövési arányunk, ami nagyon rossz mutató. Ugyanakkor azt éreztem, hogy kivédekeztünk egymásután három emberhátrányt is, nem tudtak felzárkózni. Már csak 3 perc volt hátra, amikor 7:5 volt az állás, nagyon bizakodó voltam. Most pedig természetesen csalódott vagyok.

- Borzasztó volt látni azt a képet, ahogy álltatok a dobogón, nagyon szomorúan. Lesz ebből az ezüstéremből majd azért egy kis öröm vagy ez így marad?

- Szerintem ez így marad. Az Eb-t újra tudtam értékelni és remélem, még fogok is szerepelni Európa-bajnokságon. Világkupán már nem biztos, hogy fogok, az ritkábban van. Az Európa-bajnokságon úgy éreztem, a szerbeknek minden bejött, a legjobb csapatukkal voltak, mi pedig nem játszottunk túl jól. Ezen a Világkupán nem a legjobb csapatukkal volt a szerb válogatott és úgy érzem ezt a tornát illett volna megnyernünk. Úgy gondolom, ez nagyon jó alkalom lett volna, hogy egy Világkupa-győzelmet bezsebeljünk. Nagyon könnyen össze tudtuk volna hozni. Nem sikerült, emiatt csalódott vagyok és szerintem ez nem fog megváltozni az idő múlásával, hacsak nem nyerek egy Világkupát valamikor a jövőben, de arra kevés esélyt látok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)Decker Attila a vlv-nek


- Szervusz Attila! Hosszú utazás áll előttünk. Gondolom még nem nagyon ülepedtek le a dolgok, majdnem olyan, mintha a meccs után kérdeztelek volna. Milyen volt?

- Nagyon rossz volt, mert ma van a születésnapom és jó lett volna ezzel a jó társasággal együtt ünnepelni, egy Világkupa-aranyéremmel. De valahogy ezen a nyáron nem igazán jött össze az arany, de nem baj, mert jobban fog esni majd jövőre. Pozitívan nézünk előre és nem tudok mást mondani, csak azt, hogy jön a klubszezon, egy nagyon jó csapatban fogok játszani és meg fogunk tenni minden, hogy a Bajnokok Ligájában minél jobb helyen végezzünk.

- Nagyon csalódott vagy, hogy nem sikerült megszerezni az aranyat?

- Igen, azért vagyok nagyon csalódott, mert egy percig nem gondoltam, hogy nyerni fognak ellenünk. Kikaptunk, de jobbak voltunk náluk és ez a bosszantó, amikor tudod, hogy jobb vagy egy csapatnál, mégis kikapsz. Rendes játékidőben nem tudtak ellenünk nyerni, az ötméteres-párbaj pedig lutri dolog. Szerintem tanulunk belőle, mert voltak olyan hibák, amiket máskor nem követünk el.

(Lejegyezte: Tina)