FACEBOOK

Világkupa - USA-Magyarország 5:7

Világkupa - USA-Magyarország 5:7
hozzászólás, 2014.08.23.

Nehéz meccsen, de sikerült a döntőbe jutás, Varga Dénest azonban nélkülöznünk kell a szerbek elleni fináléban (vasárnap, 11.10). Helyszíni riportunk az elődöntőről.

Világkupa, Almati (Kazahsztán)

Elődöntő

A Világkupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

USA–Magyarország 5:7 (1:3, 1:2, 2:2, 1:0)
Almati, v.: Flahive (ausztrál), Liang Zhang (kínai)
USA: Moses, Roberts, Obert, Rosenthal, Cupido 1, Cleary, Samuels, Bonnani, Bowen 1, McConnell 1, Smith, Mann 2, McQuin Baron. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy, Madaras 1, Erdélyi, Bátori 1, Hosnyánszky, Decker Á., Angyal, Varga Dániel, Varga Dénes3, Bedő, Hárai 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Gól - emberelőnyből: 2/11, illetve 2/8
Gól - ötméteresből: 0/1, illetve -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek: 

A győzelem megvan, de nagy árat fizettünk, Dumi nem játszhat a döntőben. Erről azért most beszélnünk kell. Nem lesz egyszerű, de meg fogjuk csinálni. 

(A meccs hajrájában Varga Dénest szándékos durvaságért kiállította a kínai bíró, ezért lőhetett az USA ötméterest és négyperces emberhátrányos büntetést is kaptunk. Ez automatikusan egymeccses eltiltást jelent, Dumi ezért nem játszhat a vasárnapi döntőben.)vlv-képek a mérkőzésről


További eredmények

Horvátország-Szerbia 4:7 (1:2, 0:2, 1:3, 2:0) (elődöntő)

Ausztrália-Dél-Afrika 13:2 (3:2, 3:0, 5:0, 2:0) (helyosztó)

Montenegró-Kazahsztán 8:9 (2:3, 4:1, 1:1, 1:4) (helyosztó)

A vasárnapi program (magyar idő szerint):

7.10 Dél-Afrika-Montenegró (a 7-8. helyért)
8.30 Ausztrália-Kazahsztán (az 5-6. helyért)
9.50 USA-Horvátország (bronzmérkőzés)
11.10 Magyarország-Szerbia (döntő)


VLV-VIDEÓK:

1:0 - McConnell gólja

1:1 - Hárai csavargólja

1:2 - Bátori gólja

1:3 - Varga Dénes első gólja

2:3 - Mann első gólja

2:4 - Varga Dénes második gólja

2:5 - Hárai második gólja

3:5 - Bowen gólja

4:5 - Mann második gólja

4:6 - Varga Dénes harmadik gólja

4:7 - Madaras gólja

5:7 - Cupido gólja

Decker Attila ötméterest védBENEDEK TIBOR a waterpolo.hu-nak:

- Innen látom, Tibi, hogy az egyik szemed sír, a másik meg nevet. Mi az oka ennek?

- Már elmondtam a rövid interjúban. Most örüljünk ennek, hogy nyertünk, bekerültünk a Világkupa-döntőbe! A problémáinkat meg megoldjuk holnapra.

- Milyen meccs volt ez? Gyakorlatilag végig vezettünk.

- Furcsa meccs volt, mert többször olyan érzés volt, hogy könnyű a meccs, és erre azonnal fel is zárkóztak. De nagyon fegyelmezettek voltunk egészen az utolsó két és fél percig - és ez látszott a játékunkon. Határozottak voltunk. A védelemben talán két hiba volt - azt azonnal meg is bosszulták. Hátrányt sokkal többet kaptunk. Az egész csapattal meg vagyok elégedve - kivéve a fegyelmezetlenséget.

- Nem tudjuk most még, amikor beszélgetünk, hogy ki lesz az ellenfél. Ennek az egy napnak, ami a döntőig hátravan,  milyen lesz a menetrendje, a forgatókönyve?

- Most pihenünk, aztán holnap reggel van edzés, és készülünk a döntőre. Egy picit át fog alakulni a csapat ezzel a változással, de a reggeli edzésre ezt megoldjuk.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Mónika)


ERDÉLYI BALÁZS a waterpolo.hu-nak

- Szívből gratulálok, Balázs. Döntősök vagytok. Mennyire volt ez nehéz?

- Köszönjük szépen. Nehéz volt, de azért egy-két gól végig volt közte. Mikor kicsit elléphettünk volna három, esetleg négy góllal, akkor elkapkodtunk egy-két helyzetet, így nem sikerült, és ebből jól jöttek vissza. Meg is kapták a támogatást, amit egy ilyen helyzetben egy gyengébb csapat meg szokott - én úgy érzem legalább is, de igazából ez nem lényeges. Az a lényeg, hogy nyertünk, és jön a döntő.

- A barátaiddal beszéltél már az amerikai csapatból?

- Beszéltünk egy-két szót. Meccs után gratuláltak. De semmi különösebb.

- Nem tudjuk még, kivel játszunk holnap. Mit remélsz?

- Igazából teljen mindegy, ki jön. Azt gondolom, a horvát és a szerb nagyjából egy szintű csapat - talán a szerbek egy kicsit jobbak. De igazából mindegy, hogy ki jön. Nyerni kell.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Mónika)


VLV-VIDEÓK:


Varga Dániel a vlv-nek


- Gratulálok, Dani, a döntőbe jutáshoz. Itt a végén volt itt egy kis kavalkád, de tulajdonképpen, ha leegyszerűsítjük, akkor ez egy sima győzelem volt, nem?

- Jobban játszottunk. Inkább úgy mondanám, hogy az egész meccs rólunk szólt, szerintem. Tehát rólunk szólt az egész meccs, az összes jó dologgal, amit csináltunk, és az összes hibával. Ha az amerikaiak gólt lőttek, akkor azt azért tudták lőni, mert hibáztunk és rossz döntéseket hoztunk, figyelmetlenek voltunk. Gyönyörű szép gólokat lőttünk, nagyon okosan játszottunk, sokszor az utolsó másodpercben szereztünk kiállítást, rengeteg jó blokk volt, Attila szenzációsan védett, tehát a győzelem a miénk. De ha ez a meccs másképp alakult volna, az is miattunk lett volna. Az amerikai csapat nem csinált semmi olyat, ami nagyon magas színvonal lett volna, vagy meglepett volna minket. Még egyszer mondom, a hibákat is vállalnunk kell, azokat is mi csináltuk, de azért komoly melót hajtottunk végre, és nem véletlenül nyertünk.

- Na, most, hát holnap kicsit tartalékos lesz a csapat, ezt most olyan értelemben is mondom, hogy azért mindenkinek fáj már a valamije. Hogy lehet ezt még, ezt a holnapi egy meccset behúzni?

- A holnapi az utolsó meccs, egy kicsit jelképes is, mert a nyár utolsó mérkőzése. Ez egy döntő. Ez az ötödik döntőnk az ötödik világversenyünkön. Motivációból nem lesz hiány, az biztos. Győzni akarásból nem lesz hiány. Ez a helyzet, ami holnap előáll, hogy eggyel kevesebben vagyunk, ez mindig plusz erőt ad a csapatnak. Persze el fogunk fáradni, de hogyha a negyedik negyedet lefújják, és megnyertük a Világkupát, akkor már aztán mindenki lehet fáradt, ez egy másodlagos dolog. Nehéz lesz, egy kicsit át kell alakítani, gondolom, a csapatot is, ezt majd Tibor elmondja, de hát győzni jöttünk ide, és a céljaink nem változtak attól még, hogy ilyen nehézségeink vannak.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)
Hárai Balázs a vlv-nek

- Szervusz Pufi. Először is gratulálok a döntőbe jutáshoz. Hogy van az ujjad?
 
- Köszönjük szépen. Jól van. Még egy meccset kell kibírnia.
 
- Egyet még kibír?

 
- Igen, abszolút kibír. Vannak fáradtságok a testem különböző részein, de már csak egyetlen egy mérkőzés van hátra. Úgy gondolom, hogy mindenki el fog felejteni mindent.
 
- Erről a mai meccsről mondj két mondatot. A vége az egészen hihetetlen lett, de tulajdonképpen végig vezettünk.
 
- Igen, végig vezettünk. Igazából nem forgott veszélyben a győzelem. A végét izgalmassá tettük olyan dolgokkal, amik meg voltak beszélve, hogy megcsináljuk de sajnos rossz passzokat adtunk, kapkodtunk, elöl nem lőttük be a helyzeteinket és ezáltal fellelkesedtek. A lényeg az, hogy döntőbe kerültünk.
 
- Holnap megnyeritek? Csak ennyit mondj.
 
- Igen, meg.
 
- Köszönöm szépen.
 
(Lejegyezte: Enikő)Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádám! Hogy ízlett a védőmunka?

- Szia, ízlett a védőmunka, ezért vagyok itt és amellett centerezni is szeretek, főleg ha könnyűek a bekkek. Azért én védőként vagyok itt, úgyhogy nekem ez a feladatom, s úgy gondolom hogy ma is jól megoldottuk Danival és Mikivel a centereket. Nem nagyon tudtak mit csinálni ellenünk, a többiek nagyon jól segítettek abban a zónában amit begyakoroltunk délelőtt, úgyhogy én elégedett vagyok a védekezéssel. Támadásban a harmadik negyedben volt egy kis megingás, nem is megingás, hanem egy kicsit úgy elengedtünk, de aztán Tibi felrázott minket és a támadás is rendbe jött a végére.

- Mi lesz nehezebb: fizikailag regenerálódni vagy lelkileg felkészülni a döntőre?

- Én a magam nevében tudok nyilatkozni. Nekem mindenképpen a fizikai rész a nehéz, érzem magamon hogy fáradt vagyok, de ezt igyekszem elhessegetni, fejben nagyon motivált vagyok és nagyon mérges vagyok magamra, hogy fáradt vagyok. Az agyam nagyon menne, de érzem azt, hogy ez sokadik meccs az idén, a nyáron, de ezt holnap félre fogom tenni. Nem érdekel, egy meccs van hátra ebből a nyárból, és ezt az egy meccset meg kell nyerni bármi áron.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Bedő Krisztián a vlv-nek

- Szervusz Krisztián. Gratulálok, a döntőben vagytok. Ez szép volt. Egy nehéz meccsen, egy nagyon kemény ellenféllel szemben jutottatok be. Pici értékelést kérnék, hogy láttad?

 
- Szia. Köszönjük szépen. Kemény mérkőzés volt, így is készültünk. Látszott az amerikaiakon, hogy erre készültek egész nyáron. Nagyon akarták a győzelmet. Tulajdonképpen az történt, amire számítottunk, hogy sok kiállítást fognak kapni és ez így is volt. Ha jól tudom, az első negyedben 8:1 vagy 8:2 volt a kiállítási arány. Így nehéz volt ellenük játszani. Szerencsére jól védekeztünk és náluk nem lőttek azok az emberek, akik a legjobb lövőknek számítanak. Erre készültünk is, főleg a kilences Bowen-re. Ha jól tudom, a meccs feléig nem is lőtt kapura. Betartottuk, amit akartunk és ezért tudtunk győzni.
 
- Személy szerint te mennyire vagy fáradt?
 
- Fáradt vagyok, de ma nem játszottam olyan sokat. Szerencsére nagyon jól ment Pufi. Azért nekem még vannak tartalékaim a döntőre. Ott szeretnék nagyon jól játszani.
 
- Azt kívánom, hogy te lődd a győztes gólt!
 
- Köszönöm szépen.
 
(Lejegyezte: Enikő)

Decker Attila a vlv-nek

- Nem is tudom hogy miről beszéljünk először. Az ötméteresről, a védésekről az egész meccsről, a döntőről... Válassz!

- Hát én igazából inkább a győzelemről beszélnék, hogy mindig döntőben vagyunk, amilyen világversenyre eljutunk, én ennek örülök, ezért küzdünk, hogy ez legyen és mindig ott legyen Magyarország bármilyen világeseményen indul a döntőben. Úgyhogy szerintem erről beszéljünk, a meccs az a végén lett izgalmas, így alakult nem láttuk pontosan mi se hogy mi történt, csak annyi hogy a kínai bíró kiállította Dumit négypercessel és ezáltal kaptak egy ötméterest és akkor kiegyenlíthettek volna, hogyha nem sikerül kivédekeznünk, de hála az égnek sikerült, úgyhogy nagy gratuláció mindenkinek. Mert tényleg ahogy minden világversenyen most is sérülésekkel, fájdalmakkal,kis betegségekkel jutottunk el idáig, volt hogy tizenketten játszottunk, számtalanszor, asszem három meccsen, és hát most is a döntőt tizenketten fogjuk megnyerni, úgyhogy Szerbiával ismét, most már nagyon szeretjük Szerbiát, úgyhogy velük lesz a döntő ismét.

- Hogy visszatérjek az eredeti gondolathoz, az ötméterest ki kellett védeni, ez hogy sikerült?

- Hát...hogy a labda elé raktam a kezemet.

- Ez egy ügyes megoldás, gyakran kellene alkalmazni...

- Aha, ha többször csinálja az ember akkor egész jó. Hát megint videóztunk sokat, úgyhogy tudtuk nagyjából, hogy hova fogja lőni, és akkor abból kellett kiválasztani, hogy laposan vagy föl, röviden, kicsit félmagasra sikerült, úgyhogy hála az égnek félmagasan jöttem ki, és sikerült kivédeni.

- Jól van Atyec, most van egy nap, kilehet pihenni az összes fáradalmat.

- Igen, hát kilehet pihenni, lehet egy nagyot beszélgetni este, én azt gondolom, hogy talán kicsit összeülni, beszélgetni az jót fog tenni. Vagy megnézni együtt egy filmet.

- 300?

- Hááát... ha nem is a 300-at, de valami izgalmas filmet megnézni és holnap megverni ezt a szerb csapatot.

- Hát akkor ma estére is meg holnap estére is jó szórakozást kívánok.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Madaras Norbert a vlv-nek


- Gratulálok, Norbi.

- Köszönöm.

- Jó kis meccs volt, izgalmas is, és tulajdonképpen azért lehet mondani, hogy biztosan jutottunk a döntőbe.

- Lehet mondani. Azt gondolom, lehetett volna még biztosabb is, a félidőben 5:2 volt nekünk, méghozzá úgy, hogy folyamatosan játszottak emberelőnyben, mondjuk úgy, hogy a játékvezetők is megtámogatták őket, mégis mi vezettünk 5:2-re. Ott hagytuk egy kicsit feljönni őket, ott egyből két vagy három támadásból lőttek két gólt a harmadik negyed elején, és azzal lett megint nyitott a meccs, de én is azt gondolom, hogy közben nem volt benne az, hogy kikaphatunk.

- A vége kicsit hektikus volt, és úgy hagyott egy kis rossz szájízt mindenkiben.

- Igen.

- Megmarad ez holnapig, vagy hogy lesz most?

- Nyilván igen, a 7:5-ös győzelem ellenére valahogy úgy fejeztük be, ahogy nem kellett volna, vagy nem így kellett volna. Dumi hiánya fontos lesz holnap, főleg hogy sokat szokott vízben lenni, támadásban mindenképpen talán a legveszélyesebb játékosunk, vagy a leggólerősebb, és az a baj, hogy ezt nyilván az ellenfél is tudni fogja, és van egy napja, hogy erre felkészüljön. De hát mi is tudjuk. Tehát azért vagyunk még tizenketten rajta kívül, úgyhogy azon leszünk, hogy győzzünk holnap.

- Hogy lehet erre felkészülni? Aazt mondta Tibi, hogy kicsit át fog alakulni a játékunk, hát nyilván értelemszerű. Most ilyenkor a másik edző is variál, hogy mi most mit találunk ki, és ti meg kitaláljátok, hogy ő arra mit lép, és…

- Én azt gondolom, hogy a másik edző elsősorban boldog, valószínűleg, tehát nyilván a kapásoldalról kiesett egy ember, azért valaki oda kell, hogy majd segítsen, vagy hogy át fog menni többet játszani, ezt majd eldönti Tibi, hogy ki. A másik edző nyilván elégedett lehet, hiszen kiesett egy jó lövő, aki nyilván kulcsfigura hat a hat elleni támadásoknál, illetve az emberelőnyökben is. Nekünk meg azon kell lenni, hogy ezt a, hogy is mondjam, lyukat pótoljuk. Tehát nyilván egy ember nem fogja tudni, de hát azért sokan vagyunk.

- Láttad ezt a szerb csapatot?

- Láttam.

- Mennyire jók? Hol helyezzük el őket az Eb-csapatokhoz képest?

- A legjobb négybe, azt hiszem. Ez egy nagyon jó csapat. Látszik, hogy összeszokottak, látszik, hogy nagyon igyekeznek, élni szeretnének a lehetőséggel, egyáltalán nem tűnik fel, hogy fiatalok, pedig vannak közöttük 20-22 éves játékosok, de igazából teljesen, hogy is mondjam, úgy játszanak, mint egy tapasztalt csapat.

- Jó, hát azért gondolom, hogy reménykedhetünk a győzelemben?!

- Mondom, azon vagyunk, persze, mindenképpen.

- Jó pihenést kívánok, jó felkészülést, holnap találkozunk. Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)vlv-képek a mérkőzésről