FACEBOOK

U19 - Tbiliszi, az Eb következik

U19 - Tbiliszi, az Eb következik
hozzászólás, 2014.08.22.

Elutazott Tbiliszibe, a junior Európa-bajnokság helyszínére a magyar válogatott.

A 19-évesek csapatának kijelölése előtt Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány sokat hezitált, hogy a korábbi bő keretben szereplő fiatalabbak, 18 évesek közül (akik ugye nemrégiben világbajnoki címet szereztek saját korosztályukban, Isztambulban) többeket beválogasson-e, de végül közülük egyedül Manhercz Krisztián utazik.

A magyar U19-es válogatott:

György Dávid, Kardos Gergely (kapusok)
Horváth Zsombor, Kalanovics Balázs, Keresztúri Márton, Kolozsi Marcell, Kovács Gergő, Kovács Zoltán, Manhercz Krisztián,  Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Szedmák Dávid, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


A juniorok főpróbája jól sikerült, több kellemetlen sérülés sem akadályozta meg őket abban, hogy megnyerjék az Eb előtti utolsó erőpróbát, a Savaria Kupát, többek között a nagyon erős olasz válogatottat is legyőzve.

A vasárnap kezdődő Eb csoportbeosztása:

A csoport: Olaszország, Grúzia, Görögország, Törökország

B csoport: Magyarország, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia

C csoport: Montenegró, Horvátország, Németország, Franciaország

D csoport: Szerbia, Oroszország, Románia, Ukrajna

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Célunk a legjobb négy közé jutás, ami nem lesz könnyű, hiszen az oda vezető út során feltehetően Horvátországot vagy Montenegrót kell legyőznünk a negyeddöntőben.

Lezártuk a teljes nyári felkészülést, ezúton szeretném megköszönni a munkát a stábtagoknak, Kis Istvánnak (U18) és Tóth Kálmánnak (U19), valamint a mindkét csapatnál dolgozó kondiedzőnek, dr. Katics Lászlónak és a kapusedzőnek, Bors Lászlónak. Ugyancsak köszönöm azoknak, akik végigdolgozták a nyarat, de nem kerültek be az utazóba. Legszívesebben őket is vinném illetve vittem volna az Eb-re, de nem lehet. Köszönöm a klubok, az orvosi stáb segítségét és utolsóként, de nem utolsó sorban az MVLSZ vezetésének és dolgozóinak a munkáját.

SEDLMAYER TAMÁS csapatkapitány a vlv-nek:

- A felkészülést később kezdtük el egy héttel, mint az U18-asok, de nekünk tovább is tartott, ami érződik is a csapaton, mert az utolsó hét arról szólt, hogy mindenki inkább menne már Grúziába, hogy kezdődjön az Eb! Ettől függetlenül, hasznosnak érzem ezt a 8 hetet, mert fizikálisan nagyon jó formában van az egész csapat és a két felkészülési torna, valamint az edzőmeccsek is hasznosak voltak az Eb-n szereplő csapatok megismeréséhez. Az U18-asok világbajnoki aranyérme miatt érezzük, hogy van elvárás felénk, ami minimum a négy közé kerülés, de ez ugyanígy megfogalmazódott a csapaton belül is. Elszánt a társaság és nagy akarás is van bennünk. Egy biztos, mindent meg fogunk tenni kint, hogy a lehető legjobb helyezést érjük el!!

A magyar csapat vasárnap, Szlovákia ellen kezdi meg Eb-szereplését.