FACEBOOK

Világkupa - Ausztrália-Magyarország 8:8

Világkupa - Ausztrália-Magyarország 8:8
hozzászólás, 2014.08.21.

Izgalmas, brusztos meccsen, az utolsó negyedben kétgólos hátrányt behozva játszottunk döntetlent az ausztrálokkal - éppen úgy, mint tavaly, a barcelonai vb-n. (Akkor ez bevált.) Megvan a csoportelsőség, Dél-Afrika jön az elődöntőbe jutásért.

Világkupa, Almati (Kazahsztán)

Csoportkör, 3. forduló


Ausztrália-Magyarország 8:8 (2:2, 3:3, 3:1, 0:2)
Almati, v.: Adzics (montenegrói), Toffoli (brazil)
Ausztrália: Clark, Campbell 2, Ford, Cotterill 1, Power, Gilchrist, Roach 1, Younger 3, Edwards, Martin, Emery, Edwards 1, Slade, Stanton. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics.
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy, Madaras 3, Erdélyi 1, Bátori 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Angyal 1, Varga Dénes 1, Bedő, Hárai. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 2/7, illetve 3/10
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Legközelebb pénteken, magyar idő szerint 12.20-kor szállunk vízbe, az ellenfél Dél-Afrika, a tét az elődöntőbe jutás.


További csütörtöki eredmények:

Montenegró-Dél-Afrika 12:4 (3:0, 5:2, 3:1, 1:1)

Szerbia-USA 11:9 (2:0, 1:4, 3:1, 5:4) (Az egyik játékvezető Vogel Gábor volt)

Kazahsztán-Horvátország 7:14 (0:-3, 3:2, 1:6, 3:3)

A csoportkör végeredménye:

A csoport

1. Szerbia 6, 2. USA 4, 3. Montenegró 2, Dél-Afrika 0 pont

B csoport

1. Magyarország 5, 2. Horvátország 4, 3. Ausztrália 3, 4. kazahsztán 0 pont

A pénteki negyeddöntők programja (időpontok magyar idő szerint):


9.40 USA-Ausztrália
11.00 Montenegró-Horvátország
12.20
Dél-Afrika-Magyarország
13.40 Szerbia-Kazahsztán


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Hosnyánszky gólja

0:2 - Madaras első gólja

1:2 - Cotterill gólja

2:2 - Younger első gólja

A Világkupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

2:3 - Madaras második gólja

2:4 - Varga Dénes gólja

3:4 - Younger második gólja

3:5 - Erdélyi gólja

4:5 - Roach gólja

5:5 - Campbell első gólja

6:5 - Edwards gólja

6:6 - Bátori gólja

7:6 - Campbell második gólja

8:6 - Younger harmadik gólja

8:7 - Angyal Dániel gólja

8:8 - Madaras Norbert harmadik gólja


vlv-fotók a mérkőzésről


BENEDEK TIBOR a waterpolo.hu-nak:- Gratulálok, Tibor, a csoportelsőséghez! A sírból hozták vissza a fiúk, de el is vitték oda előtte. Nagyon-nagyon nehéz volt, hogy értékeled?

- Igen. És ezt nagyjából lehetett is várni. Az ausztrál csapat erre készül egész nyáron, hogy itt a legjobban játsszon, ugyanúgy, ahogy az amerikai. Mind a kettőt jó formában érzem, és veszélyes csapatok. Egy picit könnyen is vettük, úgy érzem, az elején, aztán emiatt jobban elfáradtunk a végére. Az, hogy tizenketten vagyunk, nyilván továbbra sem előny, bízom benne, hogy ez megváltozik holnaputánra. Holnap egy könnyebb negyeddöntőt játszunk Dél-Afrikával, ennek viszont kifejezetten örülünk.

- Ennek a mai meccsnek volt-e olyan tanulsága, amit tudsz használni? Tehát láttál-e olyan dolgokat amiket ki kell javítani?

- Minden meccsnek van tanulsága, ennek is nagyon sok volt. Talán eddig ennek volt a legtöbb.

- Megérte, mert végül is elértük amit akartunk, és még tanulság is van. :-)

- Így van! Mindenből tudunk hasznot húzni. :-)

- Jó, hát azért egy kicsit idegeskedtünk, gondolom otthon is néhány százezren a stream előtt, de végül sikerült.


- Igen, sikerült! :-)

- Tibor jó pihenést kívánok, és holnap pedig találkozunk.

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Kerbi)


ERDÉLYI BALÁZS a waterpolo.hu-nak:- Szerbusz Balázs! Úgy látom mindenki letargiában van, pedig tulajdonképpen ugyanaz történt, mintha nyertünk volna öt góllal. Csoportelsők vagytok! Vagy nem ugyanaz történt?

- Igen csoportelsők vagyunk, nyilván ez volt a cél, amikor idejöttünk, hogy csoportelsők legyünk, mindenképp. Mindenki csalódott mert nem így indult a mérkőzés, nem is volt igazán úgy benne az első félidőben, hogy így alakult, végig vezettünk egy, kettő, talán még három góllal is egyszer, de ebben nem vagyok biztos. Végig kontrolláltuk a mérkőzést. Aztán valami elkezdődött, hibát hibára halmoztunk és egyszer-egyszer átcsapott, úgy érzem, fejetlenségbe a dolog. Főleg elöl egyszer-kétszer elkapkodtuk, úgy gondolom nagyon megéreztük Varga Dani hiányát, leginkább elöl, de hátul is. Igazából a végén szerencsére sikerült hozni az x-et legalább, hogy meglegyen a csoportelsősség, tehát az mindenképpen pozitív.

- Köszönöm szépen. Holnap egy könnyebb meccs jön remélem hogy ezen átlendültök és ez volt a mélypont.

- Legyen így!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VLV-VIDEÓK:


Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz Miki, gratulálok neked is a csoportelsőséghez! Volt egy kis izgalom a végéig, mondjuk az utolsó másodpercig!

- Igen, köszönjük szépen, mármint ami a csoportgyőzelemre vonatkozik! Ezen a meccsen nagyon nehezen kezdtünk, illetve nagyon sok hibát követtünk el. Úgy gondolom, hogy leginkább egyéni "nem-odafigyelésből",és meg nem értésből fakadó hibát, úgyhogy ebből kifolyólag kétgólos hátrányból kezdtük az utolsó negyedet. Az viszont mindenképpen minket dicsér, és értékelendő, hogy azért a végén döntetlenre hoztuk ezt a meccset nagy akarattal és küzdéssel.

- Valahogy ezen a meccsen semmi nem sikerült nektek, tehát sorozatban voltak olyan dolgok, hogy ha erőltettétek a center-passzt, akkor az nem volt jó, ha a lövést, akkor az nem jött be. Ez egy ilyen pech-széria volt, vagy hogy lehet ezen túllendülni?

- Minden meccs más és más, erre is nyilván azért készültünk rendesen, úgyhogy nem keresek sem okot, sem kifogást. Ez így alakult, de mondom, az mindenféleképpen előremutató, illetve abból lehet erőt meríteni, hogy a végén a fontos szituációkban azért felőröltük őket, és hoztuk az utolsó negyedet, amivel a mérkőzést végül is döntetlenre mentettük, hogy egy kicsivel csúnyábban fogalmazzak.

- Köszönöm szépen Miki, és jó pihenést!

- Köszi!

(Lejegyezte: Solti Eszter)


Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence. Gratulálok Neked is. Hogy élted meg ezt az izgalmas meccset belülről?

- Üdvözlöm a VLV-olvasókat. Belülről talán nem is annyira izgalmasnak, inkább feszültnek és brusztolós meccsnek mondanám. Rengeteg hibával játszottunk. Megbeszéltük, hogy kik ne lőjenek, és volt, hogy azok lőtték el. Támadásban pedig rengeteg helyzetet kidolgoztunk, csak nem lőttük be őket.

- Ez most rossz forma volt?

- Nem. Azt mondom, hogy ilyen meccs van. Jó, hogy ez most így kijött, hogy a helyzetetek nem lőjük be. Ilyen már nem lesz.

- Most tudtok egy kicsit azért lazábban készülni a holnapi meccsre. És hátha Dani is visszajön. Dani mennyire hiányzik?

- Természetesen nagyon hiányzik. Bízunk benne, hogy holnap már fog játszani. Szerintem lehet, hogy még pihen egy napot - de ezt majd úgyis eldönti.

- Köszönöm szépen. Neked is jó pihenést kívánok. És gratulálok még egyszer a csoportelsőséghez.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Szita Mónika)Madaras Norbert a vlv-nek


- Gratulálok ehhez a döntetlenhez, mert ez a döntetlen most győzelemmel ér fel, bár itt most mindenki úgy el van kenődve, hogy azt tényleg rossz nézni, szinte. Visszahoztad a sírból a legvégén, meg a csapat is visszahozta,  de el is vittétek a sírig ezt a meccset. Hogy volt?

- Nem gondolom, hogy el lennénk kenődve, inkább azt, hogy ez nagyon nehéz meccs volt fizikálisan is, meg azért bennünk van a tegnapi, meg a tegnapelőtti, és egy olyan csapat ellen játszottunk, amelynek tagjai úsznak fel-le tényleg, elég kellemetlen játékot játszanak. Akkor is, ha nincs semmi, valamit mozognak, beindulnak, úgyhogy azért fizikailag ez mindenképpen nagyon nehéz volt.

- Jó, most ezt így el lehet felejteni, vagy ebből tanulni kell?

- Egy-két dolgot ne felejtsünk el azért. Ez nyilván nem könnyű ellenfél volt, de azért magunknak nehézzé tettük ezt a meccset. Tehát arra gondolok, hogy nagyon jó helyzetekben nem elsőre lőjük a labdát, hanem addig lóbáljuk, míg leütik a kezünkről - egy picit ma a fej is hiányzott. Ugye, akkor kezdtünk el kapkodni, mikor elmentek két góllal. Nem kapkodni, hanem akkor jött az, hogy na hát azért mégiscsak mutassuk meg. Nyilván holnap ugyanez elég lesz, mert Dél-Afrikával játszunk, de onnantól kezdve ennél több kell.

- Köszönöm szépen Norbi, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Solti Eszter)Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián. Gratulálok a csoportelsőséghez. Váratlanul izgalmas meccset produkáltatok. Mit éreztél belűről?

- Szia. Köszönjük szépen. Nagyon harcias mérkőzés volt, azt hiszem ez kívülről is látszott. Nehéz volt ellenük játszani, mivel gyakorlatilag minden emberük bement centerezni és ahogy beérkezett a labda, a bírók szinte rögtön ítéltek is, függetlenül attól, hogy jó helyre jött-e a labda vagy sem. Ahogy beesett a labda egyből kiállítást kaptunk. Sokat kellett hátrányban védekeznünk, ami megnehezítette a dolgunkat. Nem nagyon tudtunk elszakadni tőlük, mert mindig meglőtték azt az egy-egy gólt, amivel felzárkóztak. Sőt a végére még mi futottunk az eredmény után, úgyhogy kemény mérkőzés volt.

- Úgy látom, hogy most mindenki eléggé el van kenődve és szomorú de lehet, hogy pár óra múlva már fogjátok értékelni, hogy megvan a csoportelsőség és a döntetlen ugyanannyit ér, mint tavaly Barcelonában a csoportban.

- Biztos, hogy így lesz. Most egyelőre senki nem örül. Egy magyar játékos nem örül a döntetlennek, csak a győzelemnek. Persze a csoportelsőségnek örülünk, ez biztosan megkönnyíti a dolgunkat.

- Köszönöm szépen Krisztián.

(Lejegyezte: Enikő)Decker Attila a vlv-nek


- Szervusz Attila. Kellett az a nagy védés is a végén és közben is volt egy-két bravúr. Hogy értékeled ezt a meccset?

- Két napja, a horvát meccs után mondtam neked, hogy ez lesz a legnehezebb meccsünk. És ez is lett. Főleg, hogy Dani nincs, ez még jobban megnehezítette a dolgunkat, mert kevesebb volt a cserénk, emiatt jobban elfáradtunk. A meccs végén már nagyon fáradtak voltak a fiúk.

Azt gondolom, hogy a szívünk megint végig a helyén volt és ezért vagyunk nagyon boldogok, hogy meg tudtuk csinálni, hogy csoportelsők legyünk. Ez nagyon jó.

- Mi történt a meccsen? Sokáig elég biztosnak tűnt a helyzet, nem érezte az ember azt, hogy ebből baj lehet. Aztán egyszer csak megfordult és két góllal is vezettek, támadtak…

- Az elején bírtuk szuflával és a végére úgy tűnt, hogy elfogyott.

- Erőnléti kérdés?

- Azt gondolom, hogy igen. Tűzött a nap, tizenketten voltunk és elfáradtunk, de nem szégyen elfáradni. Ha hazamegyünk, pihenni fogunk és holnap játszunk egy könnyebb meccset és aztán jönnek azok a meccsek amiken már nincs fáradtság.

- Köszönöm szépen Attila. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Enikő)