FACEBOOK

Világkupa - Kazahsztán-Magyarország 9:15

Világkupa - Kazahsztán-Magyarország 9:15
hozzászólás, 2014.08.20.

Rossz hír, hogy Varga Dániel beteg lett, a csapat ma nélküle menetelt tovább. Helyszíni riportunk a kazahok legyőzéséről, gólokkal, nyilatkozatokkal, fotókkal.

Világkupa, Almati (Kazahsztán)

Csoportkör, 2. nap


Kazahsztán-Magyarország 9:15 (2:3, 2:4, 2:4, 3:4)
Almati, V.: Adzics (montenegrói), Maretzki (egyesült államokbeli)
Kazahsztán: Makmetov, Gubarjev 2, Medvegyev, Pilipenko 1, Usakov, Smider, Sakenov 1, Koliadenki, Ukumanov 3. Rudaj, Manafov, Pekovics 2, Slemov. Szövetségi kapitány: Szergej Drozdov
Magyarország: Lévai, Gór-Nagy, Madaras 3, Erdélyi 1, Bátori 1, Hosnyánszky 2, Decker Á., Angyal 1, Varga Dénes 4, Bedő, Hárai 3. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 4/14, ill. 6/8
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Gór-Nagy, Bátori

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Nehezen indult a mérkőzés, a kazah csapat a hazaiak lendületével játszott, várható volt, hogy az első negyed nehéz lesz. Volt egy pár szerencsés góljuk is, de ahogy mentünk előre az időben, nyilvánvalóvá vált, hogy fizikálisan jobban bírjuk. Fegyelmezetten is játszottunk, a statisztika is jó: nyolc fórból hatot kihasználtunk, a hátrányos védekezés is jól ment, tizennégy hátrányból négyszer kaptunk gólt. Ezzel meccset lehet nyerni.

A magyar csapat csütörtökön Ausztráliával játszik, magyar idő szerint 11 órás kezdettel.

ÉLŐ VIDEOSTREAM

A Világkupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


vlv-képek a mérkőzésről


További szerdai eredmények:

Dél-Afrika-Szerbia 1:17 (0:4, 1:2, 0:5, 0:6)

Montenegró-Egyesült Államok 7:11 (0.3, 4:3, 0:3, 3:2)

Horvátország-Ausztrália 6:3 (1:0, 0:1, 3:1, 2:1)

Két forduló után:

A csoport


1. USA 4, 2. Szerbia 4., 3. Montenegró 0, 4. Dél-Afrika 0 pont

B csoport

1. Magyarország 4,
2. Horvátország 2, 3. Ausztrália 2, 4. Kazahsztán 0 pont


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Pekovics gólja

1:1 - Varga Dénes első gólja

1:2 - Madaras első gólja

1:3 - Varga Dénes második gólja

2:3 - Pilipenko gólja

3:3 - Pekovics első gólja

3:4 - Hosnyánszky első gólja

3:5 - Madaras második gólja

3:6 - Madaras harmadik gólja

3:7 - Hárai első gólja

4:7 - Ukumanov első gólja

4:8 - Hosnyánszky második gólja

5:8 - Ukumanov második gólja

5:9 - Hárai második gólja

6:9 - Sakenov gólja

6:10 - Varga Dénes harmadik gólja

6:11 - Varga Dénes negyedik gólja

6:12 - Bátori gólja

7:12 - Ukumanov harmadik gólja

7:13 - Erdélyi gólja

7:14 - Hárai harmadik gólja

8:14 - Gubarjev első gólja

9:14 - Gubarjev második gólja

9:15 - Angyal Dániel gólja


BENEDEK TIBOR a waterpolo.hu-nak:- Szervusz, Tibor. Két meccsen is túl vagyunk már itt, Almatiban. Ez a mai egy kicsit ideges légkörű volt, nem? Nem láttad úgy?

- Nem hiszem, hogy a légkör volt idegesebb. A hazai csapat ellen játszottunk, ezért a közönség is egy kicsit aktívabb volt. És mivelhogy tizenketten voltunk, ezért mindenki egy kicsit fáradtabb volt, többet kellett játszania. Olyan helyeken kellett szerepelniük a játékosoknak, ahol nem szoktak, tehát ez azért a mérkőzésnek nehézsége volt.

- Mondjuk el azért, hogy miért voltunk ma tizenketten!

- Varga Dani a szállodában maradt betegség miatt.

- Milyen az állapota? Mennyi idő múlva várható, hogy játszani tud? Lehet-e tudni?

- Nem vagyok orvos. Én bízom benne, hogy pár napon belül újra játszik. Legjobb esetben holnap, legrosszabb esetben - holnapután. :-)

- Sokat adsz neki...


- Nehéz azért, mert minden nap játszunk. Nehéz tizenketten. De nyilván a legfontosabb az, hogy ő egészséges legyen, aztán utána következik, hogy tudjon játszani. Megoldjuk addig tizenketten, de örülünk, ha visszajön és újra játszik.

- Ez a mai meccs tizenkettővel is sima volt. Nem kellett aggódni egy percet sem.

- Nem az aggódás, hanem a fáradtság. Mindenkinek több idő jut a vízben. És azért napról napra játszani - ez halmozódik. Nekünk a végén kell a legfrissebbnek lennünk, amikor a legfontosabb mérkőzések jönnek, úgyhogy ez ezért ilyenkor egy kicsit nehezedik, és szerintem a hangulat feszültebb.

- Az eddigi két meccsen látottakkal elégedett vagy?

- Igen. Azt tudtuk, hogy mérkőzésről mérkőzésre fogunk javulni. Tegnap sem játszottunk már rosszul. Fegyelmezettség inkább tegnap volt. Ma azért ez kicsit lazábban indult a tegnapi győzelem után. Holnap megszerezhetjük a csoportelsőséget - viszonylag könnyen -, úgyhogy én bízom benne, hogy megértjük ennek a jelentőségét. Könnyebb negyeddöntő lenne, ami mindenkinek jobb, Daninak eggyel több pihenőnapja lenne, úgyhogy sok szempontból fontos ez a holnapi meccs.

Az ausztrálok egy nagyon nehéz csapat. Nincs fix centerük, mindenki folyamatosan bejárkál. Nagyon nehéz taktikailag felkészülni ellenük védekezésben. A horvátoknak ma annyiban sikerült csak, hogy több gólt lőttek, mert mind a két csapat kevés gólt lőtt. Aztán a negyedik negyedben a horvátok lőttek hármat a végén, amikor kellett. Ezzel megnyerték a meccset. Különben három és fél negyedig teljesen nyitott volt.

- Jó munkát kívánok holnapra. Daninak pedig jobbulást.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Szita Mónika)


DECKER ÁDÁM a waterpolo.hu-nak:- Gratulálok, Ádám. Két győztes meccsen vagytok túl, a csapat és te is. Az eddigieket foglald össze! Hogy érzed magad? Milyen volt ez a két meccs?

- Köszönjük szépen a gratulációt. Személy szerint ma jobban elfáradtam, mint tegnap. Úgy látszik, a kazahok komolyabban vették vagy többet úsztak. Szóval én elfáradtam. És úgy érzem, hogy ennek a kazah meccsnek az volt igazából a tétje vagy a fő kérdése, hogy mennyire fogjuk komolyan venni az elejétől kezdve, és mennyire tudunk úgy tekinteni rájuk, mint komoly ellenfélre. Úgy érzem, hogy ez hellyel-közzel sikerült.

A horvátok nagyjából úgy játszottak, ahogy számítottam rá. Nem voltak annyira motiváltak, mint mi. Láttam, hogy 6:3-ra nyertek az ausztrálok ellen - az sem volt túl meggyőző. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy jó esélyeink vannak ezen a Világkupán. Egy kicsit pontosabban kell játszanunk, mert ma is voltak olyan hibák, amelyek kicsit a szétszórtságra utalnak, és ezek nem megengedhetőek - mondjuk az ausztrálok ellen már biztosan nem.

- Dani hiányát mennyire éreztétek meg?

- Dani nagyon hiányzik. Ugye ő a csapatkapitány, ő irányítja az emberelőnyeinket, és ő a leghangosabb a vízben. Ma Madi és Hosi vették át ezt a szerepet - jól csinálták. De mindenképpen hiányzik Dani, mert így viszont az egyik bekk állandóan rosszkézen játszott - talán emiatt is többet voltam a vízben, és elfáradtam. Úgyhogy gyere Dani vissza, gyógyulj meg hamar!

- Köszönöm szépen, Ádi. Jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Szita Mónika)Erdélyi Balázs a vlv-nek


- Gratulálok, Balázs, a mai győzelemhez. Megdobtad az első Világkupa-gólodat is. Értékeld, légy szíves, ezt a mait először!

- Köszönöm szépen. Örülök, hogy nyertünk. Igazából én azt gondolom, hogy viszonylag könnyű mérkőzés volt, végig kézben tartottuk. Egy pillanatig sem fenyegetett az a veszély, hogy kikapunk ezen a mérkőzésen. Igazából röviden ennyi. Védekezésben, én azt gondolom, voltak hibák, sok gólt kaptunk, 9-et, ez lehetett volna talán egy kicsit jobb, de elöl rendben voltak a góllövések, így alakult ki ez az 5-6 gólos gólkülönbség a végére.

- A tegnapi, horvátok elleni meccsből mi maradt meg benned?

- Nyertünk, igazából ez a lényeg. Megvan a három pont. Ennyi.

- Hogy alakul a csapat? Két meccs azért már megvolt.

- Alakul, alakul. Azt gondolom, hogy nincsen semmi probléma, hogy van egy pár új ember az Eb-hez képest. Teljesen sikerült beilleszkedniük. Nincsen semmiféle ilyen probléma, szerintem. Jól összedolgozunk, én úgy gondolom.

- Holnap az ausztrálok jönnek. Mire számíthatunk?

- Az is biztos kemény meccs lesz. Azért az ausztrálok egy nagyon sokat úszó csapat, tehát erre majd figyelnünk kell. Ők tegnap kettővel verték ezt a kazah csapatot. Biztos, hogy nekünk fognak esni az elején, ott kell a legjobban figyelnünk. Igazából ennyi.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Mónika)Lévai Márton a vlv-nek

- Szervusz Marci!  Bemutatkoztál a Világkupán! Gratulálok! Ne mondd azt, légy szíves, hogy nem volt sok dolgod, mert azért volt dolgod! Milyen volt ez a meccs, hogy érezted magad a vízben?


- Szia! Először is büszke vagyok, hogy játszhattam Világkupán. Lehetett volna jobb is, szerintem sok gólt kaptunk. Kicsit amiatt, hogy ez az utolsó meccs volt ma, délelőtt edzettünk egyet. Tegnap megvertük a horvátokat, holnap lesz az ausztrál meccs, tehát külön nem készültünk a kazahokra, ezért szerintem mindenki egy kicsit nyugodtabban ment be a vízbe. Ez látszott hátul, elöl nem, mert sok gólt lőttünk, de nem voltak a helyén a blokkok, nem pörögtünk annyira a fór-védekezésben és nekem is volt egy-két olyan gólom ami védhető lett volna.

- Az derül ki a szavaidból számomra, hogy nem vagy elégedett egyáltalán.

- Nem, mert soknak tartom a kilenc gólt egy kazah válogatottól.

- Jó, hát reméljük hogy fogsz még védeni és akkor beszélünk újra. Köszönöm szépen.

- Én is remélem. Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Angyal Dániel a vlv-nek


- Gratulálok, Dani a mai győzelemhez is. Gólt is lőttél, azt hiszem, hogy nem lehet panaszra ok. Foglald össze, kérlek ezt a mai meccset, hogy értékeled és mik az eddigi tapasztalataid a tornán?

- Először is köszönöm. A mai meccsről: személy szerint nekem egy nehéz, fárasztó meccs volt, de örülök, hogy kijött az a különbség a végén, ami két csapat között van.

- A tegnapi? Nem tudtunk beszélni tegnap. A horvátok?

- Ez azért, nem az a horvát válogatott akit akár az En-n, akár előtte megszokhattunk, úgyhogy könnyebb helyzetben voltunk, de örülök annak a győzelemnek is.

- Ha így végig megyünk, akkor a montenegrói se az, a szerb se az. Akkor ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy itt mi komoly esélyesek vagyunk?

- Függetlenül attól, hogy milyen csapatok vannak, a magyar válogatott mindig komoly esélyes, úgyhogy igen.

- Nagyon jó válasz volt. Dicséretet érdemelsz. De tényleg, hogy látod most a mezőnyt itt?

- Azt gondolom, igen, jó esélyünk van itt egy szép eredményre, de ezért meg kell dolgozni.

- Holnap Ausztrália? Mi lesz?

- Holnap a meccs után megmondom, hogy mi lesz.

- Úgy már én is tudni fogom. Milyen meccsre számítasz?

- Egy nehéz meccsre. Nehezek itt a meccsek.A tegnapi se volt könnyű, a mai is nekem egy fárasztó, nehéz meccs volt. Holnap is egy ilyenre számítok, remélem, hogy hasonló eredménnyel mit a tegnapi és a mai.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést.

- Én is. Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Bedő Kisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián. Gratulálok neked is, rendesen küzdöttél ma is és tegnap is. Kérlek mondj egy kis értékelést erről a két napról.

- Köszönöm szépen. Mind a két mérkőzés fárasztó volt. A mai ugyanolyan nehezen indult, mint ahogy tavaly a Világbajnokságon. Akkor 4:1-es első negyeddel kezdtünk és ők vezettek. Most azért szorosabb volt az eleje. Úgy gondolom, hogy végig uralni tudtuk a mérkőzést, annak ellenére, hogy nekik ez hazai pálya volt. Látszott rajtuk, hogy küzdöttek és harciasabbak voltak, mint tavaly. Örülök, hogy ilyen simán győzni tudtunk.

- A horvátok elleni győzelem az olyan volt, mint amire előtte számítottál? Olyan harcos és „sima”?

- Reménykedtem benne, hogy ilyen sima lesz, de azért nem gondoltam volna, hogy öt góllal nyerünk. Nagyon akartuk ezt a győzelmet és ez az eredményen meg is látszik, annak ellenére, hogy ez a horvát csapat nem ugyanaz, mint amelyik az Európa-bajnokságon játszott.

- Ahogy telnek a napok, egyre inkább azt látom, hogy a végére a rátok leselkedő legnagyobb veszély a fáradság lehet. A mezőnyből szerintem most ez a csapat kiemelkedik annyira, hogy jogos legyen a remény, hogy megnyeri a tornát, de a kérdés az – úgy, hogy Dani ma nem játszott - hogy mennyire fáradtok el.

- Igen, ez kérdéses. Én azt mondom, lehet, hogy jót fog tenni ez a pár mérkőzés. Személy szerint ebben biztos vagyok, mivel Bencével és Lévai Marcival legutóbb körülbelül egy hónapja játszottunk tétmérkőzést, úgyhogy nekem ez jót fog tenni, újra belejövök a mérkőzésekbe. Biztos vagyok benne, hogy csak az elején van ez a fáradság. Most itt az átállás miatt is van valami, ami visszahúz minket, de bele fogunk jönni és a végére jobban is fogunk játszani, mint most. Ez igaz az egész csapatra is, ahogy egyre közeledik a vége, egyre jobban akarjuk majd és egyre jobban fog menni.

- Köszönöm szépen Krisztián. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Enikő)


A nap krónikájához tartozik, hogy szerdán ünnepelte 38. születésnapját Gergely István. Szokás szerint tortát hozott a többieknek, akik felköszöntötték, este pedig a csapathoz rendelt kísérő lepte meg ajándékkal a magyar válogatott csapatvezetőjét és kapusedzőjét.


vlv-képek a házi ünnepségről