FACEBOOK

A Savaria Kupa után is maradtak kérdőjelek

A Savaria Kupa után is maradtak kérdőjelek
hozzászólás, 2014.08.18.

Pontvesztés nélkül nyerte a Savaria Kupát a magyar U19-es válogatott vasárnap. Horkai György az Eb előtt egy héttel még csak keretet szűkített, de hamarosan csapatot hirdet.

Savaria Kupa, Szombathely

3. nap


Németország-Olaszország 9:16 (2:4, 2:2, 2:3, 3:7)

Magyarország-Montenegró 7:5 (3:1, 1:0, 2:3, 1:1)
G.: Sedlmayer 2, Kolozsi, Kovács G., Keresztúri, Horváth Zs., Kovács B.

A torna végeredménye:

1. Magyarország
2. Olaszország
3. Montenegró
4. NémetországHORKAI GYÖRGY utánpótás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Remekül megszervezett felkészülési torna volt, köszönet a szombathelyi vízilabda klubnak és a városnak. A Savaria Kupa jól szolgálta az Eb-felkészülést és segített a csapat kialakításában. Ami a konkrét szakmai tapasztalatokat illeti: előreléptünk az emberhátrányos védekezésben és a zónában (ehhez nagyban hozzájárultak a kapusok is), javulnunk kell ugyanakkor a támadásban. A következő napokban javítanunk fontos feladat a centerjáték és a bemozgások erősítése. Remélem hogy a sérültek mielőbb rendbejönnek, hogy a felkészülés utolsó napjait megfelelően tudjuk kihasználni. Most csak keretet szűkítettem, három játékos munkáját megköszönve. A végleges csapatot kedden szeretném kijelölni, a dilemma az, hogy maradjon-e a mostani 13 vagy "hozzányúljak" azokhoz a 96-os születésűekhez is, akik korábban a bő keret tagjai voltak.

SEDLMAYER TAMÁS csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak a tornagyőzelemhez! Nehéz mérkőzés volt a Montenegró elleni utolsó meccs, de számítottunk erre, felvettük a kesztyűt. Jó felkészülési torna volt ez az Eb előtt, de a győzelemből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Mindenki más formát fog mutatni az Eb-n, az biztos. Most van egy kis pihenőnk, aztán edzünk még 2 napot és pénteken a szűkített keret utazik már Tbiliszibe.

GYÖRGY DÁVID a vlv-nek:


- Összességében elégedett vagyok a tornával és nem csak elsősorban az elért eredmény miatt.Gyuri bá' is mondta, hogy nem az érdekli hogy megnyerjük a tornát, sokkal inkább az,  hogy tartsuk be a megbeszélt taktikát ás hogy a védekezést rakjuk helyre. Én úgy érzem, hogy ez sikerült is. Az szerintem sok mindent elárul, hogy az olaszoktól 6, Montenegrótól pedig 5 gólt kaptunk. Még mindig nagyon sok mindenben kell fejlődnünk elsősorban a centerjátékunkat kell veszélyesebbé tenni és az emberhátrányos védekezést még jobban összerakni. A sok sérülés és a nem túl kedvező időjárási körülmények között is jól teljesített a csapat és ennek kifejezetten örültem. A kapusteljesítményről csak annyit, hogy szerintem mindketten jól szerepeltünk, átlőni nem nagyon tudtak minket, a góljaink 90 százalékát 4 méteren belülről kaptuk, ami egyrészről mindenfeleképp biztató. Mindhárom mérkőzést felesben védtük és talán ez is mutatja, hogy Hores mindkettőnkben maximálisan bízik. A végére pedig annyit, hogy a szombathelyi közönség megint kitett magáért és minden meccsünkre szép számmal látogattak ki a szurkolók, akiknek ezúton is szeretném megköszönni a támogatást a csapat nevében.


A Savaria Kupán győztes magyar u19-es válogatott.
Álló sor, balról jobbra: Hulmann Kristóf, Horváth Zsombor, Pohl Zoltán, Keresztúri Márton, Kovács Bence, Szedmák Dávid, Kovács Zoltán, Zalánki Gergő, Kalanovics Balázs.
Guggolnak: Kolozsi Marcell, Kardos Gergely, Sedlmayer Tamás, Várnai Kristóf, Kovács Gergő, György Dávid.
Ezen a képen nincs rajta a szakmai stáb: Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány, Tóth Kálmán vezetőedző, Bors László kapusedző, Katics László erőnléti edző.