FACEBOOK

Savaria Kupa - Magyarország-Olaszország 8:6

Savaria Kupa - Magyarország-Olaszország 8:6
hozzászólás, 2014.08.16.

Jól alakulnak a közelgő Eb-re készülő U19-es válogatott dolgai, bár a csapat egyre fogyatkozik, szombaton, a Savaria Kupán nehéz ellenfelet sikerült legyőzni. Az olaszokat.

Savaria Kupa, Szombathely (U19)

2. nap


Németország-Montenegró 7:9 (1:2, 3:2, 2:4, 1:1)

Magyarország-Olaszország 8:6 (3:0, 2:4, 2:1, 1:1)
G.: Sedlmayer, Kovács G., 2-2, Keresztúri, Kolozsi, Várnai, Horváth Zs.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagy csata volt, jó mérkőzés, fizikailag is komoly ütközet. Az elején elmentünk 3:0-ra és sikerült megtartani az előnyt. Jól játszottak a gyerekek. Persze voltak hibák, de az, ami tegnap nagyon gyengén ment, az emberhátrányos védekezés, az ma jó volt, nem nagyon tudtak gólt lőni nekünk fórból. Az emberelőnyeinket belőttük, a kapusok is jól védtek, ment, hajtott mindenki, most dicsértem meg őket, persze azzal hogy a helyén kell kezelni ezt a meccset is, nem kell elájulni. Ma örüljünk neki, de holnap már új meccs jön.

Nagyon örültem, hogy Sedlmayer Tamás remekül irányította társait, a vállán vitte a csapatot, régóta várom tőle ezt a teljesítményt. Egyébként eggyel kevesebben voltunk, mert Zalánki csak az elején játszott kicsit, már meccs előtt jelezte, hogy fáj a válla, de azt remélte, hogy jobb lesz. Így még több feladat hárult a többiekre, ami emeli a győzelem értékét. Ugyanakkor tény, hogy bizonyos szituációknál most szerencsénk volt, lőttünk belső kapufás gólt, nálunk pedig megállt a labda a gólvonalon, de azt hiszem, a szerencse nem magától jön, ma is tettünk érte eleget. Azt is meg kell állapítanom: egyetlen csapat ellen sem engedhetjük meg magunknak, hogy egy meccsen négy akciógólt kapjunk, ezen mindenféleképpen javítani kell.

SEDLMAYER TAMÁS csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak az olaszok elleni győzelemhez! Örülök, hogy egy jó, küzdős,hajtós meccset játszottunk velük. Sikerült feljavulnunk az emberhátrányos védekezésben a tegnaphoz képest, aminek szintén örülök, mert az olaszok ellen mindig nehéz emberhátrányban védekezni, de ezt ma - kisebb hibákkal - remekül megcsináltuk. Támadásban a centerjátékunkon kell majd sokat javítani ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni a későbbiekben. Holnap Montenegróval játszunk, ami sokkal brusztosabb meccs lesz, mint a mai, de ha ugyanilyen elánnal és küzdeni akarással állunk hozzá, mint ma, akkor meg tudjuk verni őket is.

- Mit szólsz Horkai György veled kapcsolatos szavaihoz?

-
Örülök, hogy így látta a mai teljesítményemet. Igyekszem a kéréseinek megfelelni és az eddigi tapasztalataimmal segíteni a csapattársaimat, valamint irányítani őket a vízben.


A torna utolsó napjának programja:

Augusztus 17., vasárnap

9.30 Németország-Olaszország

11.00 Magyarország-Montenegró