FACEBOOK

Magyar-japán, második felvonás

Magyar-japán, második felvonás
hozzászólás, 2014.08.13.

Újabb nehéz napon van túl a Világligára készülő magyar válogatott - illetve e sorok írásakor még nincs is túl.... Délelőtt a Margitszigeten, este a Komjádiban edzettek a fiúk, lezajlott a hétfői magyar-japán visszavágója is.

Hogy ne felejtsék el a vízilabdához nélkülözhetetlen sport, az úszás alapelemeit, Benedek Tibor délelőtt kiadós úszóedzést vezényelt, alig maradt idő labdával lőni és egy-két konkrét támadásvariációt gyakorolni. A délelőtt krónikájához tartozik, hogy a Széchy-uszoda partján készülő legifjabb KSI-sek egyike, bizonyos Tóth Artúr, aki éppen 7. születésnapját ünnepelte, maga vitt oda a parton éppen edzést vezénylő Benedek Tibornak egy szeletet a születésnapi tortájából. (Később a csapat is kapott a tortából, cserébe egy aláírt labdát nyújtottak át a jövő nagy bajnokának, Artúrnak.)

Este a Komjádiban a japánokkal kétkapuzott a csapat. Most is nehezen indult a meccs, de aztán szép lassan egyértelművé vált, hogy a két válogatott nincs egy súlycsoportban. Varga Dumi kétszer is meglepte a japán kapust, aki beadást várt és a szerencsétlenje szinte üresen hagyta a kapu egyik oldalát, nem számított Dumi-féle "elnézős" megoldásra. Még ezt is überolta Varga Dani, aki a harmadik negyed végén félpályáról lőtt védhetetlen csavargólt. A kaput Decker Attila kisebb sérülése miatt végig Lévai Márton védte és egész komoly bravúrokat mutatott be, legalább öt konkrét ziccert hárított.

A meccs végén a japán edző nem csak gratulálni jött át, hanem ajándékokat is átnyújtott (nyakkendőket és tollakat), majd kérte, hogy hadd készüljön közös fotó a két csapatról. A japán játékosok külön is fotózkodtak ezt követően Varga Danival és Gór-Nagy Mikivel - nagyon aranyosak voltak, lehetett látni, hogy átérzik, hol vannak, a vízilabda szentélyében, a magyar csapat otthonában.

Este 9 volt, mire szedelőzködött mindenki, de a napnak ezzel még nem volt vége, a fiúk éltek a VIP-meghívás lehetőségével és ellátogattak a szigetre (most nem a Margitszigetről van szó...). Megtehették, csütörtökre szabadnapot kaptak.
VLV-VIDEÓ:


Lévai Márton a vlv-nek


- Szia Marci! Ha jól számolom, akkor a harmadik napon is túl vagytok, nagyon kemény edzőmeccs volt, megint egy kétkapu, végig te védtél és nagyon-nagyon jól ment végig, úgy vettem észre kívülről. Ezt a mostani meccset hogy értékeled, milyen volt? Mennyire nehéz egy ilyen kétkapu?

-
Szia! Hát igen, elég pörgős volt, azért a japánok más játékstílust képviselnek, mint mi, de ez nem baj, mert készülnünk kell erre a gyors, lefordulós játékra is. A szerbek például egy fiatalabb csapattal jönnek, várható, hogy ők is hasonlóan pörögni fognak.

- Hogy érzed magad? Milyen volt a hét eddig, ez a három nap?

-
Ez a három nap, meg a múlt héten az a kettő. Elég fárasztó edzéseken vagyunk túl, de úgy érzem egyre jobban összeérik az Eb-hez képest a négy új játékossal a csapat. A taktika is egyre jobban megy.

- Milyen számodra a tegnapi "játéknap"?

- Ez is egy fajtája az edzésnek, úgy gondolom Tibi ezzel is gondol arra, hogy az Eb-n túl vagyunk, és a fáradtabb játékosokat így próbálja motiválni.

- Három, vagy négy nap van még az utazásig. Most mit gondolsz, mi lesz kint Kazahsztánban?

- Én mindenképpen jó szereplést várok. Holnap kapunk egy nagyobb pihenőt, aztán utána ugyanúgy folytatjuk a felkészülést, vasárnap pedig indulunk.

- Mire számítasz ...?

- Én a döntőbe várom magunkat.

 - Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)vlv-képek a délelőtti edzésrőlvlv-képek az esti kétkapuról