FACEBOOK

Magyar-japán kétkapu

Magyar-japán kétkapu
hozzászólás, 2014.08.11.

Két nap szünet után, hétfőn folytatta a felkészülést a Margitszigeten a magyar válogatott. A zsúfolt nap végén a japán válogatottal kétkapuztak a fiúk.

Mivel az Isztambulból hazatérő fiatal világbajnokok gépe sokat késett, már ment a rendes bírókkal, órával játszott magyar-japán kétkapu, mire a vlv tudósítója a helyszínre ért. Négy perc telt el az első negyedből, s az eredményjelző táblán olyan két szám állt, amit nem is merek megosztani az olvasókkal.

A távol-keletiek csíptek, haraptak, rúgtak, csapkodtak, nagyon fel voltak spannolva, a mieink pedig eléggé ólmosan mozogtak, s a legnagyobb ziccerek is sorozatban maradtak ki. (Ilyenkor a Margitsziget nyáresti csendjét megtörte egy-egy vaskosabb káromkodás, az érintett hibázó részéről.)

Aztán szép lassan fordult a kocka. Egy-egy lefordulás, váratlan lövés, jól sikerült emberelőnyös figura meghozta a játékkedvet. Ha részeredményt nem írtam, akkor végeredményt sem fogok, legyen elég annyi, hogy megnyugtató lett a befejezés.


vlv-fotók


VLV-VIDEÓ:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Jó estét Tibor! Köszöntelek! Egy nagyon kemény napon vagytok túl. Délelőtt nem is voltam itt, de amit este láttam, a japánokkal vívott kétkapu, az is elég szép volt. Kérlek, mondd el mi volt ma!

- Hu! :-).

- Összeszedni is nehéz. J:-)

- Olyan régen volt reggel. Volt úszás reggel, volt videó délután, volt egy kis taktika még délelőtt. Most a japánokkal kétkapu. Ez volt az első ilyen ráhangolódás, nehezen is indult. Azok, akik nem voltak ott az Eb-n, már túl rég játszottak edzőmérkőzést, mérkőzést, úgyhogy nekik rá kellett érezni a hangulatára. De ugyanúgy azoknak is, akik ott voltak az Eb-n. Ez a japán csapat szépen lefordult minket az elején, és arra kellett összpontosítani, (mert minden ellenfél nehéz,) hogy elsősorban magunkat kell rendbe tenni ahhoz, hogy jók legyünk.

- Jól láttam, hogy ez a japán egy egész jó csapat? Tehát azért itt a Világkupán az ázsiai csapatokkal komolyan kell számolni.

- Mindenkivel komolyan kell számolni, de elsősorban mi magunk vagyunk fontosak. Ha mi jól játszunk, összeszedettek vagyunk, és tudjuk, hogy mit akarunk játszani, akkor nincs probléma. Vannak a mérkőzésnek nehéz szakaszai, leginkább az eleje. Amíg ezek a csapatok frissek és jól úsznak, addig nehéz ellenük játszani, de a támadójátékuk, az álló helyzetű támadójátékuk nem olyan erős, ahogy fáradnak, úgy lesz nekünk kedvezőbb a taktika. Van még velük szerdán is egy edzés, és szerintem fontos ez a Világkupa felé vezető úton.

- Hogy fogadtad a fiatalok szereplését? Az U18-asok világbajnoki győzelmét?

- Büszke voltam. Arra voltam büszke, hogy láttam Horkai György mennyit dolgozik, hogy dolgozik, mennyi energiát fektet be. Mennyi energia van abban, hogy a klubok és a válogatott megtalálja azt az egyensúlyt, hogy mindenki elégedett legyen. Ez a közös munka, a klubok és az utánpótlás-válogatott között, összhangban van, bármennyire is mindenkinek a saját érdekei a fontosak. Mégis egy jól működő rendszer jött létre az elmúlt években. A srácok sokat dolgoznak reggelenként is, ami korábban nem volt jellemző. Már két évvel ezelőtt is, a világbajnoki második helyezésnél is azt emelte ki Horkai, hogy azért örül ennek a sikernek, mert látszik, hogy van értelme dolgozni, van értelme fölkelni reggel iskola előtt és ezeket a plusz edzéseket végrehajtani. Ez újabb igazolása ennek. Eltelt két év, és ez már nem ezüst, ez már a világbajnoki aranyérem. Látszik, és én is ebben hiszek, hogy dolgozni kell a győzelemért. És ebben valóban nagyon nagy munka volt.

- Kint voltam Ferihegyen, iszonyatosan boldogan jöttek haza. Ad egy ilyen győzelem lökést másoknak is? Van ennek továbbgyűrűző hatása?

- Elsősorban nekik ad. Azért az látszik, az elmúlt... akár száz évet is mondhatok, hogy azok között, akik utánpótlás-világversenyen nyernek, mindig lesz két-három játékos, aki eljut a felnőtt válogatottig és sikeres is lesz, hiszen ezek a játékosok ott hordozzák magukban a győzelem ízét, és várják, hogy ez újra sikerülhessen. Ez egy fiatal csapat, de a siker mindenképpen lendületet kell adjon, és nem egy megállót kell jelentenie, hogy én most nyertem és köszönöm, innentől már világbajnok vagyok, hanem ott vannak a következő célok, amikért tovább kell dolgozni. Hiszen én is hangoztatom már jó ideje: az, hogy valaki nyer, nem azt jelenti, hogy kevesebbet kell dolgoznia, hanem többet.

- Köszönöm szépen Tibor!

(Lejegyezte: Kerbi)