FACEBOOK

A MAGYAR IFIK VILÁGBAJNOKOK!

A MAGYAR IFIK VILÁGBAJNOKOK!
hozzászólás, 2014.08.10.

Ötméteresekkel megnyertük a döntőt az isztambuli ifjúsági világbajnokságon.

Ijfúsági vb, Isztambul (Törökország)

DöntőBotrány

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, amit az ifjúsági vb rendezői műveltek tájékoztatás helyett, s amire a vasárnapi döntő végén tették fel a koronát.

Normális, hogy a vb ma is csak félig kész hivatalos honlapján, a címlapon július 22-i az (első és egyben) "utolsó hír", s a verseny záró napján kerülnek fel az eredmények (az első napiak is)?

Elfogadható, hogy élő videostreamet ígérnek, azt el is kezdik, csak éppen nézhetetlen minőségű, s kritikus pillanatokban gyakran meg is szűnik létezni, hang pedig egyáltalán nincs?

Törödjünk bele abba, hogy ha éppen nézhető az élő közvetítés, rendszeresen hosszú percekig kitakarják az egyik kaput a két csapat összeállításával?

Ne őrüljünk meg, amikor azt látjuk, hogy a kamerát kezelő ember nyilván elment sörözni, ugyanis a labda rendszeresen kimegy a képből, de nem követi, így fogalmunk sincs, mi történik éppen a kapu előtt?

És végül, - ez már tényleg botrány, - amikor 5:5-tel véget ér a döntőben a rendes játékidő, és elkezdődik az ötméterespárbaj, folyamatosan a bal oldali kaput mutatják, az ott várakozó Vogel Somával. Hang nincs, így amikor megérkezik a spanyol, hogy dobjon, nem tudjuk, hogy valójában már 1:0 az állás, mert a túloldalon bedobtuk az elsőt, csak azt se nem látta, se nem hallotta senki a monitor előtt... (Igaz, az eredményjelzőn változik az állás, de ennek nem lehet tudni az okát.) Innentől kezdve becsapott tízezrek nézik az "élő közvetítést" és nem értik, minek örül a magyar csapat a negyedik bedobott ötméteres után, amiről később kiderül, hogy az már az ötödik volt...

A rendezők most biztos veregetik egymás vállát: milyen jó kis vb-t csináltunk, a FINA meg hagyja, asszisztál ehhez. Lehet, nem is tudnak azokban a magasságokban arról, milyen bosszúságot okoztak itt 9 napon át tízezreknek.

Na ez a baj, (többek között) ezért nem lesz ennek a sportágnak a felemelkedéséből semmi... :-(

Magyarország-Spanyolország 10:8 (1:0, 1:3, 1:1, 2:1 - 5:3) - ötméteresekkel
G.: Kiss K. 2, Lovas, Hornyák, Vadovics - az ötmétereseknél a magyar góllövők sorrendben: Csacsovszky, Szatmári, Nagy Á, Manhercz K., Kiss K.

A mérkőzés alakulása:

1:0/1:1, 1:2, 2:2, 2:3//2:4, 3:4/4:4, 4:4, 5:4, 5:5 - az ötmétereseknél a spanyolok kezdtek és Vogel Soma mindjárt az elsőt megfogta, ezzel megalapozta a végső győzelmet.

A találkozónak két sorsdöntő pillanata volt. Az utolsó negyed elején, 4:3-as spanyol vezetésnél az egyébként végig kiváló teljesítményt nyújtó Vogel Soma ziccert védett, majd nem sokkal ezután egy eddig nem játszott emberelőnyös figurát mutatott be sikerrel a magyar csapat, ezzel egyenlített és egyben lelkileg megtörte az ellenfelet.

VIDEÓK:


Vogel Soma védése 3:4-nél


A spanyolokat megtörő különleges gól


Ötméteresek - az első magyar gólt nem mutatják, 1:0-ról indul a párbaj


HORKAI GYÖRGY telefonon a vlv-nek még a díjátadás előtt:

- Én még ilyet nem éltem meg! A sírból hoztuk vissza megint. Rosszul ment az emberfór, aztán megjátszottuk azt a figurát, amit begyakoroltunk, egy baromi látványos akciót, a feladott labdát még a kapu előtt tovább ütöttük lövés helyett és utána lőttük be, ez kimozdította a csapatot a holtpontról.

Fantasztikus, nagyon boldog mindenki. A fiúk egymás kezét fogják, zászló van a kezükben, én itt állok a dobogó előtt vizesen, mert persze bedobtak és ki fog mindjárt felállni a legfelső fokra??? Magyarok!


A vb all star-csapatába két magyar került be, Vogel Soma kapus és Manhercz Krisztián.

VOGEL SIMON csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok az egész csapatnak, hatalmas öröm ez mindenki számára, erre vágytunk, ezért edzettünk az elmúlt másfél évben. Ami a döntőt illeti: a védekezésünk rendben volt, ahogy általában az egész világbajnokságon, az emberelőnyök viszont elég rosszul mentek, de most már azt mondom, mindegy! :-) Kipróbáltunk egy eddig soha nem játszott emberelőnyös figurát, ez bejött és szerintem itt dőlt el a meccs. Abban a pillanatban éreztem, hogy meg tudtuk fogni a spanyolokat, ezzel lett egyébként 4:4 az állás. Lelkileg egy ilyen gól a vb-döntőben - nagyon nem mindegy...

HORNYÁK OLIVÉR a vlv-nek:

- Ez a szív diadala volt. Hátrányból sikerült felállnunk, ami jól jellemzi a csapatunk egységét. Volt egy pont a mérkőzésen amikor sikerült megtörni a spanyolokat. Emberfórból kétfalas játékkal tudtunk egyenlíteni.köszönjük mindenkinek a támogatást. Egy élmény ilyen csapatnak a tagja lenni.

KISS KRISTÓF SZEIF a vlv-nek:

- Gratulálok a Csapatnak a világbajnoki aranyhoz! Megérdemelten lett Magyarország az első a világversenyen. Ugyan végig szorosnak tűnt, de én belülről úgy éreztem mindvégig, hogy ezen a meccsen MI vagyunk a győztesek. Benedek Tibort idézném : "Mi jobbak vagyunk, mert mi szeretjük egymást"! Ez végig így volt a VB alatt. Egymásért harcoltunk és a kitűzött célunkért, aminek meglett az eredménye! Végül szeretném megköszönni mindenkinek, aki kint volt vagy otthonról szurkolt nekünk! Az ő "jelenlétük" is számított!

További nyilatkozatok a hétfői hazaérkezéskor.


Hátsó sor, balról jobbra: Bors László kapusedző, Vogel Soma (kapus), Kiss Kristóf Szeif, Szatmári Kristóf, Tóth Kristóf,
Középső sor: Hornyák Olivér, Nagy Ádám, Lovas Péter, Csacsovszky Erik, Kis István  vezetőedző
Első sor: Horkai György szövetségi kapitány, Vadovics Viktor, Vogel Simon, Manhercz Krisztián, Pellei Frank, Molnár Benedek (kapus)


A bronzmérkőzésen:

Oroszország–Szerbia 11:9 (1:1, 2:2, 2:1, 2:3 - 4:2) – ötméteresekkelAz U18-as világbajnokság hivatalos végeredménye:

1. MAGYARORSZÁG

2. Spanyolország
3. Oroszország
4. Szerbia
5. Montenegró
6. Törökország
7. Olaszország
8. Horvátország
9. Ausztrália
10. Kanada
11. USA
12. Japán
13. Brazília
14. Kazahsztán
15. Egyiptom
16. Argentína
17. Irán
18. Dél-Afrika
19. Új-Zéland
20. Peru


TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT ELSŐ ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT MÁSODIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT HARMADIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT NEGYEDIK MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT ÖTÖDIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT HATODIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

BEMUTATJUK A MAGYAR FŐSZEREPLŐKET