FACEBOOK

Ifjúsági vb - döntőben a magyar válogatott!

Ifjúsági vb - döntőben a magyar válogatott!
hozzászólás, 2014.08.09.

Az elődöntőben kétgólos hátrányból fordítva fináléba jutott a magyar U18-as válogatott az isztambuli junior világbajnokságon. A spanyolokkal játszunk az aranyért.

Ifjúsági világbajnokság, Isztambul (Törökország)

Elődöntő:


Magyarország-Oroszország 5:3 (0:1, 3:1, 1:0, 1:1)
G.: Vadovics, Manhercz K. 2-2, Szatmári

Csapatunk 0:2-ről fordított.


A mérkőzés alakulása:

0:1/0:2, 1:2, 2:2, 3:2//4:2/4:3, 5:3

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyon nagy csata volt, nem jó játék, de óriási küzdelem. Nehezen indultunk be, két peches gólt kaptunk az elején, kihagytunk egy-két emberelőnyt, de sikerült innen felállni és fordítani. Igazából az  mutatja a csapat nagyságát, hogy rossz játékkal is tudott nyerni...

Rengeteg kontra volt a meccsen, nagy fizikai harc, de ami a lényeg: egymásért meghalnak ezek a fiúk a vízben, az utolsó leheletükig mentek előre, ez vezetett a győzelemhez. Vogel Soma pedig fantasztikus volt a kapuban, 17 lövésből 14-et kivédett, három gólt kapni egy vb-elődöntőben, az hatalmas teljesítmény, különösen így, hogy nagyon sok lövés ment kapura.


VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Új ellenfél volt nekünk Oroszország, még sose játszottunk velük. Tudtuk, hogy nagyon kemények lesznek, szoros, nehéz mérkőzésre számítottunk. Úgy gondolom, hogy a védekezéssel nyertük meg a meccset. 0:2-nél sem voltunk padlón, biztattuk egymást, hogy meg fogjuk nyerni, bejutunk a döntőbe - és sikerült is. Elöl még van mit csiszolni, abban biztos vagyok, főleg az emberelőnyökön kell javítanunk. Ami a védéseimet illeti: Katona Norbival meccs előtt elemeztük a lövőket, így tudtam, hogy ki hova fog lőni. Az elődöntőn túl vagyunk, és nincs megállás.


VOGEL SIMON csapatkapitány a vlv-nek:

- A védekezésünk egész meccsen nagyon jól működött, ezt mutatja is a kapott három gól. Soma nagyon jól védett, biztosnak éreztem, a blokkok is jól működtek, ez volt a legfontosabb, hogy a védekezés rendben legyen. Elöl lehetett volna több a mozgás és az emberelőnyöket nem használtuk ki megfelelően. A holnapi döntőben a fórokat sokkal jobban meg kell becsülni és ki kell használni. Fejben még jobban oda kell koncentrálnunk, hogy a döntőben már ne legyenek rossz passzok, rossz megoldások. Nagyon boldogok vagyunk, fel vagyunk spannolva, hatalmas öröm, hogy döntőbe jutottunk, hiszen ez az utolsó éve így együtt ennek a csapatnak, mindent bele akarunk rakni ebbe az utolsó mérkőzésbe, holnap...


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Nagyon  kemény, fizikailag rettentően nehéz mérkőzés volt, a harmadik negyed második felére, a negyedik negyed elejére nagyon "megfáradt" a csapat, de ez elmondható volt az oroszokra is. Sikerült belőnünk a helyzeteinket, bár az öt lőtt gól nem sok, ennyivel nem mindig lehet meccset nyerni. Nagyban köszönhetjük a győzelmet a védelemnek, de főként Vogel Somának, aki ismételten bizonyította, hogy a világ egyik legjobb kapusa - ha nem a legjobb: az oroszok válogatottól egy vb-elődöntőben három gólt kapott! Gratulálok az egész csapatnak, most már csak egy meccs van hátra, amin nyernünk kell!


VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Nagyon jól védekeztünk, három gólt kapni egy vb-elődöntőben - nagy teljesítmény
. Az oroszok statikusan játszottak, többször le kellett volna fordulnunk, öt gólnál azért többet kellett volna lőnünk. Viszont gratulálok a csapatnak, szívvel-lélekkel játszottunk és ez meg is hozta az eredményt, ezért nyertünk. Videóztunk tegnap este és ma is, láttuk, hogy a kapusuk a lapos lövéseket nem szereti, sikerült is több lapos és pattintott lövéssel gólt szereznünk a meccsen. Nagyszerű érzés, hogy döntőben vagyunk, most nagyon boldog vagyok, de nincs vége, koncentrálni kell a holnapi döntőre, azt is meg kell nyerni!

PELLEI FRANK a vlv-nek:

- Először is gratulálok a csapatnak! Nem is tudom elmondani, mennyire boldog vagyok, ez két év munkájának gyümölcse! A mérkőzésről: az elején sajnos nem figyeltünk, két góllal elmentek, de utána a védekezésünkkel megfogtuk őket, taktikát váltottunk, Soma fantasztikusan védett, elöl pedig a kevés helyzetünket belőttük. Én azt láttam, hogy az oroszok 4:2-nél teljesen megtörtek.

Fizikai fáradtságot nem érzek, szerintem fejben fáradtunk el mára kicsit, azért ez a folyamatos koncentrálás nagyon kimerítő, de úgy gondolom, holnapra össze tudjuk szedni magunkat és meg tudjuk nyerni a döntőt.


KISS KRISTÓF a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Erős védelemmel és az első negyedet leszámítva hatékony támadással, magabiztosan nyertünk. Megmondom őszintén, személy szerint nem vagyok meglepve a döntőbe jutásunkon.Tudtuk, mit csinálnak, felkészültünk belőlük.

Holnap Spanyolország. Teljesen más meccs lesz, ez egy új spanyol csapat. De ismételném magam : "mi meg MAGYAROK vagyunk". Csak a győzelemmel lennénk elégedettek!


Döntőbeli ellenfelünk kiléte az esti spanyol-szerb meccsen dőlt el. A rendes játékidőben 5:5-ös döntetlen született, így ötméterespárbaj következett, amelyben (vesztett helyzetből fordítva!) a spanyolok nyertek 4:3-ra.

A Magyarország-Spanyolország döntő vasárnap, magyar idő szerint 18.30-kor kezdődik.


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek - a döntőbeli ellenfél kilétének ismeretében:

- Na, hát ilyen kis gyenge csoportunk volt, hogy a döntő mindkét csapata az A csoportból került ki...  Azt mondom, majdnem mindegy volt, hogy ki az ellenfél. Egyrészt azért, mert a fináléba nem tud bekerülni gyenge csapat, olyan egyszerűen nincs. Másrészt: a döntő az egyetlen meccs - élet-halál küzdelem, mindegy, kik a részvevők.

Érdekes egyébként, hogy a spanyolok úgy jutottak tovább, hogy a bírók engedték a szerbek által produkált nagyon kemény, helyenként durva  játékot. A spanyolok nagyon jól alkalmazkodtak ehhez és szenzációsan védekeztek, amit az is mutat, hogy öt gólon tudták tartani ellenfelüket. Lelassították a játékot és nem maradtak alul a birkózásban sem. Nagyszerű mérkőzés volt, de mi egyébként még mindig elsősorban annak örülünk, hogy ott leszünk a döntőben :-).

Most minden kezdődik elölről, elővesszük a "spanyol anyagot", meg természetesen ezt a mostani meccsüket és megpróbáljuk megtalálni a kiváló, sokmozgásos zónavédekezésük ellenszerét. Lefordulni nem hagyhatjuk őket, az biztos és fel kell vennünk velük mindenben a versenyt. Egy meccs van, ezt az egyet kell még kell megnyernünk...


A torna utolsó napjának programja (időpontok helyi idő szerint, ott egy órával előbbre jár az óra mutatója):

ÉLŐ STREAM 17 ÓRÁTÓL

10.30 Horvvátország-Olaszország 8:10 1:1,3:4,3:3,1:2 (a 7-8, helyért)
12.00 Törökország-Montenegró (az 5-6. helyért)
18.00 Oroszország-Szerbia (bronzmérkőzés)
19.30 Magyarország-Spanyolország (döntő) - magyar idő szerint 18.30!


TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT ELSŐ ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT MÁSODIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT HARMADIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT NEGYEDIK MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT ÖTÖDIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

BEMUTATJUK A MAGYAR FŐSZEREPLŐKET