FACEBOOK

Ifjúsági vb - Simán jutottunk az elődöntőbe

Ifjúsági vb - Simán jutottunk az elődöntőbe
hozzászólás, 2014.08.08.

Okos, fegyelmezett, jó játékkal hatgólos győzelem a házigazda törökök ellen az isztambuli junior vb negyeddöntőjében. A döntőbe jutásért az oroszok következnek. A másik ágon: Spanyolország-Szerbia.

Ifjúsági vb, Isztambul (Törökország)

Negyeddöntő:


Magyarország-Törökország 10:4 (2:1, 4:1, 1:1, 3:1)
G.: Manhercz K. 4, Kiss K. 2, Vogel Simon, Csacsovszky, Hornyák, Nagy.

Vogel Soma két ötméterest védett ki.

A mérkőzés alakulása:

1:0, 1:1, 2:1/3:1, 4:1, 5:1, 6:1, 6:2//6:3, 7:3, 8:3, 8:4, 9:4, 10:4

Szombaton, magyar idő szerint 16.20-kor Oroszországgal játszunk a döntőbe jutásért. A másik ágon: Spanyolország-Szerbia.fotók: Alexander Kothe/waterpoloworld.com


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy a fiúk megfogadták az utasításokat és az első pillanattól kezdve egyértelművé tették: itt csak mi nyerhetünk. Nagyon jó a török csapat, nem hiszem, hogy a török vízilabda valaha ilyen jó lett volna. Négy balkezesük van, magas játékosaik, jól lőnek, jó kezük van, muszáj volt gyorsan tudatosítani velük, hogy nincs keresni valójuk. Jobbak voltunk. Adódtak szakaszok, amikor kicsit nehezebbé tettük, de ezek rövid ideig tartottak. Soma szenzációsan védett, a két ötméteresen kívül is nagyon jó teljesítményt nyújtott az egész mérkőzésen.

Ezzel elértük azt a célt, amit mindenképpen akartunk, benn vagyunk a négyben, most pedig megpróbáljuk venni a következő akadályt.

Ha emlékszel, régóta mondom, hogy az orosz vízilabda nagyon jön föl, tavaly Máltán már megverték a szerbeket és a horvátokat, a négy közé jutásért estek ki az olaszok ellen és most kiverték a horvátokat, amely nagyon jó csapat. Átírták a papírformát, kár lenne tagadni, senki nem számított arra, hogy idáig jutnak, én sem. Felvettük a mai meccsüket, most fogjuk elemezni, mert mi eddig a saját játékunkkal voltunk elfoglalva. Az nyilvánvaló, hogy kemények, gyorsak, jó vízilabdát játszanak, jó az iskolájuk, biztos, hogy borzasztó nehéz lesz. Természetesen fel fogjuk tudni venni velük a versenyt és azzal, hogy elértük a célt, négy között vagyunk, eleve máshogy készülünk. Épp mondtam a fiúknak, hogy semmivel nem lesz nehezebb dolgunk, mintha az ötödik helyért kellene küzdenünk a horvát-montenegrói-olasz hármassal...

Örülök, jól játszottak a srácok, beletettek apait-anyait, ahogy az egyébként el is várható. Külön köszönöm a magyar szurkolótábornak a buzdítást, a hozzátartozókból egész komoly tábor jött össze, jó hangulatot teremtettek.

VOGEL SIMON csapatkapitány a vlv-nek:

- Fontos volt, hogy az elején meg tudtuk őket fogni, mert ismert volt, hogy a török válogatottnak az első két negyede nagyon erős, ekkor lövi góljainak többségét. Sikerült őket ebben a kritikus első két negyedben két gólon tartani, ami pozitívum, Az egész meccsen a megbeszéltek szerint játszottunk és ugyan kaptunk néhány szerencsétlen gólt (blokkról bepattanót), de azt gondolom, elégedettek lehetünk.

Az oroszok fizikálisan sokkal erősebbek, nem is annyira lassúak, megpróbáljuk őket szoros emberfogással kizökkenteni a játékukból. Ma este még videózunk, megnézzük a taktikájukat.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Úgy indultunk neki a meccsnek, hogy kötelező a győzelem, mert bár egy vb-negyeddöntő volt, Törökországot muszáj volt megvernünk. Nem tudta volna elfogadni senki (közülünk sem), hogy a török csapat kiejtsen bennünket. Nagyon nagy harci kedvvel mentünk be a vízbe, s az elején sikerült is megtörnünk őket, a megszerzett előny pedig kitartott a végéig.

Ami szombati ellenfelünket, az orosz csapatot illeti, megmondom őszintén, nem nagyon láttuk még őket játszani, most fogjuk "kivideózni" őket és még holnap is készülünk nap közben. Megyünk tovább az úton, muszáj legyőznünk őket, meg kell vernünk mindenkit!

VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Gyuri bá' elmondta nekünk meccs előtt, hogy nem szabad félvállról venni a törököket, nagyon jó csapat. Az első két negyedet nagyon meghúzzák, így arra különösen oda kell figyelnünk. Ez sikerült is, négy góllal vezettünk a félidőben. Ami az ötmétereseket illeti: láttuk a korábbi meccseiken, hogy hova lövik a büntetőket, kielemeztük őket. Kinéztem a padhoz és bemondták, hogy "keresztbe", s ezután sikerült kivédeni.

Az orosz csapat fizikálisan sokkal erősebb, mint akikkel eddig játszottunk, de szerintem felállt védelem ellen nem fognak tudni mit csinálni, jók a blokkjaink, talán a centereikre kell nagyon odafigyelnünk. Biztos, hogy nagyon jó és szoros mérkőzés lesz, bízom a győzelemben.

KISS KRISTÓF a vlv-nek:

- Először is szeretnék gratulálni a csapatnak a négy közé kerülésért, amivel az alapvető elvárást teljesítettük. Ez a meccs úgy alakult, ahogy elterveztük, a megbeszéltek szerint játszottunk. Tudtuk, hogy a törökök két negyedet "tudnak". Megbeszéltük, hogy az első negyed elején kőkeményen odaállunk, fárasztjuk őket és én úgy láttam, hogy már a második negyedben kijött a fáradtság a török csapat játékosain. Mi négy negyeden keresztül hajtottunk, mentünk, nem álltunk le, nem ültünk rá az eredményre. 

Az oroszok fizikailag erősek, durvák, agresszívek, de mi meg magyarok vagyunk, ezért fel tudjuk venni  a kesztyűt. Az én elvárásom a döntőbe jutás, és onnantól kezdve egy új történet kezdődik, az már a vasárnapra tartozik majd.


További pénteki eredmények:

Peru-Dél-Afrika 7:10 (1:2, 1:1, 2:2, 3:5)
KazahsztánArgentína 8:7 (1:1, 2:2, 3:2, 2:2)
Új-Zéland-Irán 16:17 (2:4, 0:2, 3:3, 4:0 - 7:8) - ötméteresekkel
Egyiptom-Brazília 11:13 (3:2, 2:6, 2:2, 4:3)
Kanada-Japán 11:10 (3:2, 2:1, 1:3, 5:4)
USA-Ausztrália 7:8 (1:1, 4:3, 2:1, 0:3)

Montenegró-Spanyolország 12:14 (1:2, 2:1, 3:3, 3:3 - 3:5) - ötméteresekkel
Oroszország-Horvátország 12:11 (3:1, 1:3, 1:1, 1:1 - 6:5) - ötméteresekkel
Szerbia-Olaszország 13:3 (2:1, 4:0, 2:1, 5:1)


A további program (időpontok helyi idő szerint, ott hozzánk képest egy órával előrébb jár az óra mutatója):

Szombat


10.00 Peru-Új-Zéland (59)
11.30 Dél-Afrika-Irán (60)
13.00 Argentína-Egyiptom (61)

09.00 Kazahsztán-Brazília (62)
10.20 Japán-USA (63)
11.40 Kanada-Ausztrália (64)
13.00 Törökország-Horvátország (65)
16.00 Montenegró-Olaszország (66)

17.20 Magyarország-Oroszország (67)
18.40 Spanyolország-Szerbia (68)


Vasárnap

10.30 65 vesztese-66 vesztese
12.00 65 győztese-66 győztese
18.00 67 vesztese-68 vesztese (bronzmérkőzés)
19.30 67 győztese-68 győztese (döntő)


TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT ELSŐ ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT MÁSODIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT HARMADIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT NEGYEDIK MÉRKŐZÉSÉRŐL

BEMUTATJUK A MAGYAR FŐSZEREPLŐKET