FACEBOOK

Noszvaj981 - Fogadós lett Gór-Nagy Miklós

Noszvaj981 - Fogadós lett Gór-Nagy Miklós
hozzászólás, 2014.08.08.

Na jó, ez nem teljesen így van. De majdnem.


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Nem fogadó, vendégház. Az a hír, hogy megnyitottuk Noszvajon a vendégházunkat.

- Mit jelent, hogy megnyitottuk, kié?

- Családi vállalkozásként üzemeltetjük, a falusi vendéglátás keretei között.

- Hogy jött az ötlet?

- Az egri éveim alatt Noszvajon laktunk és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, meggyőződésünk, hogy ez az egyik legjobb hely az országban, sőt talán a világon is. "Hirtelen felindulásból", egy egyszerű séta közben "véletlenül megvettünk" ezt a házat. Nem nagyon terveztünk ilyesmit, de beleszerettünk, és két perc alatt, ott rögtön eldöntöttük, hogy megvásároljuk és megcsináljuk ezt a vendégházat. Most lett kész.

- Várjál, láttam képeket az akkori állapotáról, mondjuk el, hogy ez egy hegyoldalban van, gyönyörű erdei környezetben, viszont borzasztóan lerobbant állapotban láttátok meg, gyakorlatilag olyan volt, mint egy rom.

- Így van, igen. Ez egy nagyon szép adottságokkal rendelkező kőépület, kétszintes, ebből egyelőre az egyik van használatban, a felső. És hát valóban, eléggé lerobbant, lepukkant épület volt, de mi láttuk benne a lehetőséget és a romantikát, meg eleve szeretjük az ilyen reménytelen kihívásokat. Sok munkával és türelemmel, úgy gondolom, hogy egy nagyon szép házat varázsoltunk belőle.

- És akkor most, idegenforgalmi létesítményként funkcionál?

- Igen, 1-2-10, akárhány éjszakára ki lehet venni. Működik a ház honlapja, a noszvaj981.hu, ott megtekinthető, tájékozódni lehet a részletekről, a környék programlehetőségeiről, bemutatjuk a falut és le is lehet foglalni a szállást. Van már facebook-oldal is.

- Te ősztől Budapesten, az OSC-ben játszol, hogy működik a vállalkozás, van gondnok vagy valaki, aki folyamatosan intézi a teendőket?

- Igen, egy helyi, Kriszti nevű lány, ő "viszi a helyet", ő a vendégek házigazdája, a nap 24 órájában intézkedni tud, ha ez szükséges.

- Egyszerre hány vendég lehet?

- Egyelőre kettő, egy kétszemélyes franciaágy van benne. Azt tervezzük, hogy az alsó szinten is lesz majd még két fekvőhely. Egyébként teljesen felszerelt apartmanról van szó: konyha, fürdőszoba, hálószoba.

- Miért érdemes odamenni, miért ajánlod, mitől különleges ez a lehetőség?

- Maga a helyszín egy olyan, tényleg varázslatos hely, ahol nagyon-nagyon jó lenni. Abszolút ki lehet kapcsolódni, akár ki sem kell mozdulni az ágyból vagy a házból jól érzi magát az ember. Aki ennél többre vágyik, annak számára ez a hely jó kiindulópontja a borturizmusnak, de közel a bogácsi fürdő is, Eger is.

- Ez az egész akció, vállalkozás teljesen független attól, hogy hol játszol? Vagy úgy indult, hogy "örökre" noszvaji maradsz?

- Noszvaji lakos voltam, valóban és innen is jött az egész, valamilyen pontot szerettünk volna, ahova vissza tudunk térni majd, ha a helyzet úgy hozza. Tehát mi magunk is használni fogjuk majd ezt a házat, de amíg nem vagyunk ott, addig igyekszünk hasznosítani, s tulajdonképpen eleve vendégháznak alakítottuk ki. Úgy lett megszervezve minden, hogy végül is bárhol lehetünk, ez működik.

- Akárhogy is vesszük, azért ez egy üzleti vállalkozás, mekkora hasznot remélsz?  Mikor lesz bővítés, hálózat és mikor viszed tőzsdére a céget?

- A hálózat lehetősége adott, rengeteg ötletünk van, de most várunk egy picit, hogy beinduljon a dolog. Az ötleteket azért érleljük közben, körülnézünk. A tőzsdére vitel ügyében pedig Madaras Norbival fogok konzultálni, még nem tudtunk leülni beszélgetni a nyaralás óta.

- Sok sikert kívánok!

- Még egy akciót szeretnék bejelenteni itt a vlv-n. Nagyon sokat kaptunk a közönségtől az Eb alatt, úgyhogy én a magam szerény eszközeivel annyit tudok visszaadni, hogy aki egy érvényes Eb-meccsjegyet bemutat augusztus hónapban, kap egy ingyen reggelit a szintén noszvaji Nomád Hotelben.

- Megosztjuk az olvasókkal.

(Lejegyezte: Solti Eszter)