FACEBOOK

Megkezdődött a felkészülés a Világkupára

Megkezdődött a felkészülés a Világkupára
hozzászólás, 2014.08.07.

Csütörtökön reggel a Margitszigeten megkezdte a felkészülést az augusztus 19-24-i kazahsztáni Világkupára készülő magyar válogatott. Riportunk fotókkal, videókkal.

A VILÁGKUPA MENETRENDJE

Mint ismeretes, az Európa-bajnokságon szerepelt válogatott négy tagjának pihenőt adott Benedek Tibor, helyettük négy olyan játékos utazik a kazah városba, aki részt vett szinte a teljes Eb-felkészülésben. Ők az Európa-bajnokság alatt pihentek, de már tíz napja elkezdték az edzéseket, a Honvéddal készültek a Tüzér utcai uszodában.

A Világkupára készülő csapat:

Decker Attila, Lévai Márton (kapusok)

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes (mezőnyjátékosok).


Benedek Tibor szerint a tíz nap elég lesz arra, hogy felfrissítsék az Eb előtti közös intenzív munka fő elemeit, s ugyanúgy utazik a csapat Kazahsztánba, mint minden világversenye: a lehető legtovább szeretne eljutni.

Itt jegyezzük meg, hogy Benedek Tibor irányítása alatt eddig (az elmúlt, alig több mint másfél évben) négy világversenyen vett részt a magyar válogatott, s minden alkalommal döntőt játszott, egyszer aranyérmes lett,  háromszor a dobogó második fokára állhattak fel a fiúk.

A délelőtti edzés után Benedek Tibort és az Eb-n nem szereplő, most visszatérő játékosokat kértük a vlv kamerája elé.


vlv-fotók

VLV-VIDEÓK:Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Megkezdődtek újra az edzések, arra kérlek, hogy mondd el, milyen a társaság, mik a legközelebbi tervek, hogy zajlik majd a felkészülés a jövő hét végére?

- Megkezdtük ma a Világkupára felkészülést, csütörtökön két edzés, pénteken két edzés, a hétvége szünet. A jövő héten pedig végig edzünk. Van két kétkapus edzésünk a japán válogatottal, hétfőn és szerdán este. Ezen kívül a szokásos módon fogunk készülni. Nyilván ez egy lerövidített edzésprogram, de a játékosok úgy látom, hogy valamennyire kipihenték magukat. Azért bennük van az a nyolc hét, hogy egy gyors emlékeztető edzéssel, vagy eggyel-kettővel visszajöjjenek azok a fizikális és taktikai elemek, amiket sokat gyakoroltunk a nyáron.

- A négy új fiú, akik most tértek vissza, és nem voltak az Eb-csapatban, nem eresztettek le nagyon? Nem mentek el szabira közben?

- Az Eb alatt pihentek, és utána elkezdtek edzeni, úgyhogy ők már tíz napja edzenek.

- A Világkupa csapatokról még nem sokat tudni, a szerbek összetétele ismert. Hogy látod most, milyenek lesznek az esélyeink, hogy megyünk ki?

- Nem nagyon szeretnék foglalkozni az ellenfelekkel. Egyelőre magunkat kell rendbe tenni, magunkat kell újraépíteni, erre van tíz napunk, aztán majd meglátjuk. Fölösleges itt találgatni, hogy ki milyen csapattal jön, mennyit erősödik, mennyit gyengül. Ez ott fog kiderülni a helyszínen, ahogy elkezdünk játszani. Azt gondolom, ahogy mindig, saját magunkon múlik, hogy milyen eredményt fogunk elérni. Bármelyik csapattal fel tudjuk venni a versenyt, de ha rosszul játszunk, akkor bárkitől ki is tudunk kapni. Saját magunkkal foglalkozunk, és magunkat erősítjük most.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Krisztián. Köszöntelek újra a válogatottban! Adódik a kérdés, hogy hogy telt neked ez a nyári szünidő. Mit csináltál ez alatt? És milyen volt neked az EB? Hogy láttad kívülről?

- Szia. Üdvözöllek. Jól telt ez a nyár - pihenés szempontjából kimondottan. Abból a szempontból is, hogy láttam, mennyire szeretik ezt a csapatot, mennyien szurkolnak. Abból a szempontból viszont rossz volt, hogy ennek a csapatnak most nem lehettem sajnos a részese. De szurkoltam, voltam kint meccseken is, láttam a döntőt. Ügyesek voltak a fiúk.

- Hogy láttad az egész Eb-t? Mikor voltunk csúcspontot? A csoportmeccsen, a szerbek ellen?

- Igen. Én anno azt is mondtam mindenkinek, hogy az, úgy gondolom, egy töréspont lehet. Ott elindult valami. Látszódott, hogy az olyan energiákat adott a csapatnak, hogy én azt gondoltam, végig is visszük. Sajnáltam, hogy a döntőben nem sikerült őket megvernünk. Majd ki fog derülni, hogy ott mi volt a probléma. Videózni fogunk, megnézzük a hibákat. Nem akarok én innen véleményt nyilvánítani.

- Most jön egy újabb világverseny, ahol te leszel az egyik center. Hogy készülsz erre? Mire számítasz? Mivel lennél elégedett?

- Most, hogy visszajöttem, mindenképpen maximumot szeretnék nyújtani - amit lehet, hogy páran hiányoltak is a nyári felkészülés alatt. Most keményen meg fogom hajtani. Megpróbálom megmutatni, hogy itt a helyem, és visszaküzdöm magam a csapatba. Nem csak most, a Világkupára, hanem a továbbiakban is szeretnék a csapat részese lenni. És mindenféleképpen döntőt akarunk kinn játszani.

Köszönöm szépen. Sok sikert a medencében.

(Lejegyezte:Szita Mónika)Lévai Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Itt van most a nagy lehetőség, újra a csapatban vagy, utazol, Világkupa, világverseny. Hogy telt neked ez az időszak, amikor nem voltál a válogatottal? Mire számítasz?

- Szia. Jól telt, pihenéssel főleg, három és fél hét szünetem volt. Nagyrészt itt voltam az Eb-n néztem a meccseket. Szerencsére volt egy kis időm, egy-másfél hetem vízilabdán kívüli pihenésre is. Múlt hét hétfőn pedig elkezdtem a készülést a Világkupára.

- Akkor te már egész jó állapotban lehetsz!


- Mondjuk. Fogjuk rá.

- Hogy tetszett neked a csapat az Európa-bajnokságon?

- Nagyon jól játszottak a fiúk, én büszke vagyok az egész csapatra és örülök, hogy ilyen  jól teljesítettek.

- Mit vársz magadtól, mit vársz a csapattól Almatiban?

- Ott is mindenképpen minél jobb helyezést, remélhetőleg döntőbe jutást és remélem, hogy minél többször én is vízbe ugorhatok.

- Köszönöm szépen, Sok sikert kívánok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Angyal Dániel a vlv-nek

- Gratulálok Dani! Ismét a csapatban vagy, Hogy telt ez az idő amíg nem voltál itt, milyen állapotban vagy és mire számítasz?


- Először is köszönöm. Amíg nem voltam, főleg pihenéssel telt. Rám is fért, mert azért hosszú volt az előtte levő felkészülés. Most azt gondolom, hogy mivel nem ma volt az első edzésünk, jobb állapotban vagyunk. Mit várok? Döntőt szeretnék játszani Almatiban.

- Remélem, hogy sikerülni fog. Drukkolunk. Az Eb-t hogy láttad szakmai szempontból? Illetve tudom, hogy ilyenkor nehéz kívülről értékelni, de hát mégis: a magyar csapat hogy tetszett?

- Szerintem nagyon jól küzdöttünk és játszottunk, nagyon nagy dolog, én azt gondolom, a döntőbe jutás és az ezüstérem is.

- Elképzelted magad a védők helyében? Tudod ilyenkor úgy nézni, hogy függetleníted magad attól, hogy valamennyire a csapat része vagy?

- Nehéz, de próbálom, persze, úgy nézni, mint néző és nem mint csapattag.

- Szakmai szempontból észrevettél valamit, adott valami újat az Európa-bajnokság?

- Figyeltem a játékosokat, mindig vannak új dolgok amit lehet tanulni, persze.

- Volt konkrétan olyan dolog amire felfigyeltél és megpróbálod te is?

- Most nem jut eszembe, de vannak ilyenek. persze.

- Köszönöm szépen. Jó munkát és találkozunk Almatiban.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence. Tőled is azt kérdezem, hogy hogy telt a nyár eddigi része? Merre jártál? A Facebookról úgy vettem észre, hogy szép helyeken... Milyen állapotban vagy? Milyen várakozásaid vannak?

- Ez nagyon sok kérdés egyszerre... Köszönöm szépen. Körülbelül három hetet hagytam ki. Nyaraltam. Igazából nagyon jól sikerült a nyaralás, de az elődöntőre és a döntőre már visszaértem, úgyhogy azt már itt, a helyszínen néztem meg.

- És hogy tetszett?

- Hát, az elődöntő nyilván tetszett, a döntő meg nyilván nem.

- Igen, ez így egyszerű... Szakmailag láttál olyanokat az Eb-n, ami felkeltette a figyelmedet, ami új volt?

- Ha a magyar csapatra gondolsz, szakmailag gyakorlatilag azért mindig - ugye a Lévai Marcival és az Angyal Danival néztük a döntőt - tudtuk, hogy éppen mi következik, mert azért ebben a csapatban edzettünk hat hetet, szóval azért meglepetést nem jelentett.

- Mik a várakozásaid? Hogy készülsz erre a mostani tornára? Gondolom, ez egy nagy lehetőség is neked.

- Így van. Nem ma kezdtem el a felkészülést, hanem igazából tíz napja edzünk. A Honvéddal edzettünk eddig a Tüzér utcában, most pedig csatlakoztunk a csapathoz. És így van, mindenféleképpen be szeretném, és be is fogom bizonyítani, hogy helyem van a csapatban!

-  Mi lesz Almatiban?

- Világkupa, szerintem:-)

- Hol végzünk?

- Hát hol? Kérdezhetsz ilyet egy magyar vízilabdástól?

- Igen.

- Mindenféleképpen meg akarjuk nyerni a Világkupát.

- Kívánom, hogy sikerüljön. Sok sikert.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Szita Mónika)