FACEBOOK

Ifjúsági vb - csoportelsőként a negyeddöntőben

Ifjúsági vb - csoportelsőként a negyeddöntőben
hozzászólás, 2014.08.06.

Már a legjobb nyolc között a magyar junior válogatott, miután megnyerte csoportját az isztambuli U18-as vb-n. Horkai György a vlv-nek.

Szerdán, a csoportkör utolsó fordulójában a magyar válogatott szabadnapos volt, sorsunk a reggeli első meccs, az USA-Spanyolország találkozó eredményétől függött. Mivel kedden döntetlent játszottunk a spanyolokkal, a szabályok szerint holtverseny esetén a csoportharmadikkal szembeni eredmények összevetése számított első helyen, így előre lehetett tudni, hogy a spanyoloknak hatgólos győzelem kellett (volna) ahhoz, hogy megelőzzenek minket.

USA-Spanyolország 8:11 (2:2, 2:4, 2:2, 2:3)

Teljesen nem voltunk nyugodtak, mert már a második negyedben, aztán az utolsó játékrész elején is támadhattak a négygólos vezetésért a spanyolok.

A magyar csapat a csoportgyőzelemmel extra pihenőnapot kap, legközelebb csak a negyeddöntőben, pénteken, magyar idő szerint 15 órakor játszik. Az ellenfél kiléte később dől el.


A fiúk a szállodában videostreamről drukkoltak a jó eredményért, Horkai György ki is fakadt: Teccettek volna tegnap jobban figyelni, mi az, hogy egy másik meccs eredményének alakulásáért kell szorítanunk??

A szövetségi kapitány azért is bosszús volt, mert még éjjel visszanézte a keddi, spanyolok elleni meccsünket és kritikus pillanatokban olyan hibákat látott, amelyek így utólag is eléggé megviselték az idegeit.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Tulajdonképpen teljesült az a cél, amit a versenynek erre a szakaszára kitűztünk, így nem lehetek elégedetlen. Azon dolgozunk most, hogy megtaláljuk egy új jelenség forrását, azt, hogy mi okozza az időleges "blokkolásunkat", ami nagyon sokba kerülhet a torna további szakaszában, ha nem sikerül kiküszöbölnünk.

- Mi várható a negyeddöntőben, kivel kerülhetünk össze?

- Ez ma este fog eldőlni. A kérdés az, hogy az olaszok mennyire "sakkoznak". Ők ma a törökökkel játszanak, és ha győznek, másodikok, s ennek következtében a szerbekkel találkozhatnak. Ha kikapnak, akkor harmadikok és az ausztrálokkal folytatják, a mi águnkon, vagyis az elődöntőért velük kerülhetünk össze. Ha sakkoznak, akkor ma veszítenek, ha nem, akkor azért a papírforma szerint nyerni fognak. De meg kell mondjam, nagyon jó a török csapat.

- A programotokat hogy alakítja át ez a plusz szabadnap?

- Nincs változás. Most elmegyünk egy kicsit városnézésre, hajókirándulásra a Boszporuszhoz, a Kék mecsethez, egy kis délutáni mozgás után visszajövünk, együtt megnézzük a török-olasz meccset.


ÉLŐ VIDEOSTREAM A VB MECCSEIRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT ELSŐ ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT MÁSODIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT HARMADIK ISZTAMBULI MÉRKŐZÉSÉRŐL

TUDÓSÍTÁS A MAGYAR VÁLOGATOTT NEGYEDIK MÉRKŐZÉSÉRŐL

BEMUTATJUK A MAGYAR FŐSZEREPLŐKET


(címlapfotó: waterpoloworld.com)