FACEBOOK

Ifjúsági vb - Drámai döntetlen a spanyolokkal

Ifjúsági vb - Drámai döntetlen a spanyolokkal
hozzászólás, 2014.08.05.

Veretlenül zárta csoportját a magyar U18-as válogatott az isztambuli vb-n. A csoportelsőséget akkor ünnepelhetjük, ha szerdán reggel az USA nem engedi, hogy ötnél több góllal legyőzze őket a spanyol válogatott...

U18-as világbajnokság, Isztambul (Törökország)

Csoportkör, 3. forduló


Spanyolország-Magyarország 6:6 (1:1, 1:3, 3:0, 1:2)
G.: Lovas 2, Manhercz K., Pellei, Vogel Simon, Szatmári

A drámai meccsen a végén kétgólos hátrányt hoztunk be, az egyenlítő gólt 5 másodperccel a lefújás előtt lőttük.

A mérkőzés alakulása:

0:1, 1:1/1:2, 2:2, 2:3, 2:4//3:4, 4:4, 5:4/6:4, 6:5, 6:6

Ha szerdán (amikor mi már nem játszunk), a spanyolok nem verik meg az USA-t ötnél több góllal, akkor Magyarország csoportelső.
(Pontegyenlőségnél nem az összesített gólkülönbség, hanem a két csapat USA elleni meccsánek összevetése dönt.)

Az USA-Spanyolország meccs szerdán, magyar idő szerint reggel 8 órakor kezdődik, itt megtekinthető.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Ilyenkor nehéz még mit mondani, látnom kell a meccset még egyszer. Az biztos, hogy a sírból hoztuk vissza és annyit már most meg kell jegyeznem: annál többre tartom képesnek ezt a csapatot, hogy két negyed alatt egy gólt lőjön... Nem voltunk elég agresszívek, kicsit megijedtünk a lefordulásoktól, pedig a spanyolok nem úsznak jobban, mint mi. Ugyanakkor a védekezésünk jó volt, amikor egyenlő létszámban voltunk, nem nagyon tudtak velünk mit kezdeni. Jól védekeztünk emberhátrányban is, Soma remekül védett, a blokkok is működtek, elöl voltak gondok, rossz passzok, de hát ezen kell javítani. Ez volt az első, komoly, jó csapat elleni meccsünk - anélkül, hogy lenézném a korábbi ellenfeleket. Senki nem ismerte a spanyolokat, nem tudtunk róluk semmit, most legalább láttuk őket. Örülök a döntetlennek, nem tudom, mi következik, a spanyolok jobbak, mint az amerikaiak, de túlságosan sokkal kellene nyerniük, hogy megelőzzenek minket. Meglátjuk.

VOGEL SIMON csapatkapitány a vlv-nek:

- A meccs elején megkaptuk az emberelőnyös lehetőségeinket, amelyet nem a megfelelő arányban használtunk ki, ebből adódóan a szünetre kétgólos előnyt tudtunk összehozni. A harmadik negyed (amitől a legjobban tartunk) sajnos nagyon rosszul sikerült, kihagytunk 2:4-nel egy nagyon fontos emberelőnyt, a spanyolok pedig kihasználták a lehetőségeiket, le tudtak fordulni, amit nem engedhettünk volna meg nekik. A negyedik negyedben pedig már a szívünk hajtott minket előre, ennek köszönhetjük a döntetlent.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- A kelleténél kicsit magabiztosabban álltunk oda a mérkőzéshez, ami az elején nem okozott problémát, hiszen 4:2-re vezettünk, azonban a harmadik negyedben történt egy kis leblokkolás, a spanyolok három gólt is lőttek. Próbálkoztunk visszakapaszkodni, de két góllal mégis sikerült két góllal ellépniük. Már úgy tűnt, hogy ebből semmit sem fogunk tudni kihozni, de Szatmári Kristóf egy perccel a vége előtt szépített, majd Lovas Péter öt másodperccel a vége előtt egyenlített, így bizakodhatunk abban, hogy sikerül megszerezni a csoportelsőséget. Az egész meccsen próbáltuk lassítani a játékot, mert a spanyolok ellen ez a jó taktika, de így lomhábbak lettünk. Nekem személy szerint ma nagyon gyengén ment a játék, amiért elnézést is kérek a csapattól és a vezetőségtől, mert jóval az alatt teljesítettem, mint amit a csapat elvár tőlem, és amit én is elvárok magamtól. Igyekszünk lezárni ezt a mérkőzést. Szerintem ez egy pofon volt, ami idejében jött, innentől már nem szabad buknunk.

SZATMÁRI KRISTÓF a vlv-nek:

- Erre a meccsre készültünk, tudtuk, hogy ez lesz a legerősebb mérkőzésünk a csoportban. Szerintem jó állapotban voltunk, a védekezésünk stabil volt, nagyon sokat blokkoltunk, ami fontos volt, alig tudtak kapura lőni. Elöl kialakítottunk helyzeteket, de ezeket elhibáztuk, illetve azért ők is jól védekeztek. 4:2-nél kihagytunk egy fórt, ami sorsdöntő lehetett volna, ha azt belőjük, akkor 5:2 és másként alakul a meccs, de kihagytuk. Aztán a mi hibáinkból lefordulgattak, azokat belőtték és így elmentek 6:4-re. A végén 5 másodperccel a befejezés előtt Lovas Peti behúzott egy fórt a hosszúba, ezzel lett döntetlen. Bíztam az egyenlítésben, mindenki nagyon elszánt volt a végén és ha nyerni ugyan nem is sikerült, de úgy gondolom, az iksz is jó, jobb, mint a vereség.

- Hogy látod, mennyire erősödött a csapat a csoportmeccsek alatt?

- Bár a kazahok és az egyiptomiak elleni meccset edzőmérkőzésnek fogtuk fel, úgy gondolom, hogy erősödtünk, igen.


További keddi eredmények:

Új-Zéland-Kanada 6:9 (1:0, 1:5, 4:2, 0:2
Szerbia-Horvátország 11:9 (3:4, 2:2, 3:2, 3:1)
Kazahsztán-USA 3:18 (2:1, 0:6, 0:5, 1:6)
Ausztrália-Montenegró
4:8 (2:1, 1:2, 0:3, 1:2)
Irán-Argentína 9:10 (1:2, 3:4, 3:3, 2:1)
Olaszország-Dél-Afrika 17:1 (4:0, 4:0, 4:1, 5:0)
Brazília-Törökország 16:19 (3:5, 5:5, 3:4, 5:5)


VLV-VIDEÓ:

Öt magyar gól és egy védés a spanyol-magyarról