FACEBOOK

Ifjúsági vb - A kazahok csak néztek...

Ifjúsági vb - A kazahok csak néztek...
hozzászólás, 2014.08.04.

Rendkívül motivált magyar csapat intézte el a kazah válogatottat az ijúsági vb második napján. Ellenfelünk a harmadik negyed vége előtt öt másodperccel dobta első gólját, 20:0-nál.

U18-as világbajnokság, Isztambul (Törökország)

Csoportkör, 3. forduló


Magyarország-Kazahsztán 24:2 (3:0, 9:0, 8:1, 4:1)
G.: Manhercz K., Szatmári 5-5, Lovas 4, Tóth K., Csacsovszky, Nagy 2-2, Pellei, Hornyák, Vogel Simon, Vadovics

Számunkra, akik élő videostreamen néztük itthon a meccset, ezen a találkozón nem az eredmény volt az érdekes, nem is az, hogy ennyire megvertük a kazahokat. Az volt egészen elképesztő, hogy a magyar csapat szinte az utolsó percekig úgy hajtott, mintha a játékosok az életükért, de legalábbis az azonnali döntőbe kerülésért harcolnának. Amint labdához jutottunk, sprintelt mindenki előre, szebbnél szebb gólok megint, s szinte a legvégéig hátul is parádés volt a játék, a védekezés.

Jó-jó, Kazahsztán nem Montenegró, de ha ezt a szellemet sikerül továbbvinni...

A magyar csapat kedden, magyar idő szerint 12-kor a spanyolokkal játszik, a tét már a csoportelsőség.


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Ami fontos, az az, hogy nagyon komolyan vették a fiúk. Ez egyrészt a gólkülönbség miatt kellett, hiszen ha holnap esetleg döntetlent játsszunk a spanyoloknak, ennek jelentősége lehet a csoportelsőség szempontjából. Örülök, hogy végig komolyan vették, jól védekeztünk, sokat lefordultunk, megvoltak a bemozgások, amint labdát szereztünk, mindenki indult előre, s két peches gólt kaptunk összesen. Jól játszottunk és ez fontos volt a folytatás előtt. Mindkét kapus védett, játékban volt. Holnap jönnek a spanyolok. Sokan számolgatnak, hogy mi lenne a jó. Mi nem számolunk, szeretnénk minden meccsünket megnyerni. Ez a mai nagyon jó bemelegítő meccs volt, sokkal jobban játszottunk, mint tegnap, Egyiptom ellen. A vb most kezdődik...

KISS KRISTÓF a vlv-nek:

- Ugyan nehézkesen indult a mérkőzés, ezt mutatja a 3:0-s első negyed, de belelendültünk a játékba és az első félidőt magabiztos védekezéssel kapott gól nélkül fejeztük be (12:0). A második félidőben két gólt kaptunk ugyan, de 12-t lőttünk, ebből volt egy parádés a mérkőzés végén, Egér (Szatmári Kristóf - a szerk.) félpályáról gólt szerzett. Most mindenki a spanyolokra koncentrál a csoportelsőségért.

NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- A tegnapi meccshez képest valamivel jobban kezdtünk, de még mindig kicsit álmoskásan, a második negyedben sikerült egy 9:0-t produkálni. Hátul stabil volt a védekezés, elöl pedig sorra lőttük a lefordulásgólokat (bár sok helyzet kimaradt). A második félidőben kaptunk két gólt, de nem tört meg a lendület és lőttünk 12-t. Ez volt az utolsó gyakorlási lehetőség a holnapi, spanyolok elleni találkozó előtt.

CSACSOVSZKY ERIK a vlv-nek:

- A meccs eleje nehézkesen indult, a védekezéssel nem volt probléma, de elöl ziccereket hibáztunk, így az első negyed vége 3:0 lett. Aztán belelendültünk a játékba, elöl a kialakított helyzeteket sikerült gólra is váltani, a védekezéssel továbbra sem volt probléma, hiszen sikerült kapott gól nélkül befejezni a félidőt, így a meccs második félideje már örömjáték volt. Szép gólokat lőttünk és külön gratulálnék Egérnek az egészpályás góljához. Most már fejben mindenki a spanyol meccsre koncentrál.

A nap további mérkőzései (időpontok helyi idő szerint):

Dél-Afrika-Brazília 4:15 (0:6, 1:2, 2:4, 1:3)
Kanada-Peru 18:6 (4:0, 3:1, 7:3, 4:2)
Horvátország-Új-Zéland 11:8 (4:2, 0:3, 3:2, 4:1)
USA-Egyiptom 12:8 (4:1, 2:1, 4:2, 2:4)
Montenegró-Japán 14:10 (2:3, 6:5, 3:0, 3:2)
Argentína-Ausztrália 3:17 (2:5, 0:2, 0:6, 1:4)
Törökország-Oroszország
8:8 (4:2, 2:1, 0:2, 2:3)


Ízelítő a mai magyar gólokból: