FACEBOOK

Parádés vb-kezdés Isztambulban

Parádés vb-kezdés Isztambulban
hozzászólás, 2014.08.02.

Két negyed alatt lelépte az amerikai válogatottat a magyar U18-as csapat szombat reggel, az isztambuli ifjúsági világbajnokság nyitó napján.

U18-as világbajnokság, Isztambul (Törökország)

Csoportkör, 1. forduló

Magyarország-USA 13:8 (3:4, 1:2, 3:0, 6:2)

G.: Manhercz K., Lovas 3-3, Vogel Simon, Nagy 2-2, Pellei, Hornyák, Szatmári.

Csak félidőig kellett izgulnunk, akkor még az amerikaiak vezettek 6:4-re. A mieink ekkor mintegy varázsütésre megrázták magukat és nagyon motivált, határozott játékkal lelépték az amerikaiakat. Jellemző, hogy az USA a nagyszünettől kezdődően csak az utolsó fél percben tudott gólt dobni.

Legközelebb vasárnap, magyar idő szerint 17.40-kor meccselünk, az ellenfél Egyiptom lesz.

HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Gyenge védekezéssel kezdtünk, közelről lőhettek, sok lóbával, szinte minden lövésük bement. Félidőben két góllal vezettek az amerikaiak. Ekkor taktikát, játékstílust váltottunk, még kapust is cseréltem, amire egyébként nem volt konkrét okom, de ezzel is erősíteni akartam a változás érzését mindenkiben. Feljavult a védekezés és jöttek a lefordulások, fordítottunk, aztán el is húztunk. Még nagyobb is lehetett volna a különbség, de ziccert is kihagytunk, már nyilvánvaló ötméterest sem adtak meg nekünk. Elégedett vagyok, ez a győzelem nem csak azért volt fontos, mert egy világversenyen az első meccs mindig nehéz, hanem azért is, mert az amerikaiak és a spanyolok az utolsó fordulóban játszanak egymással, nem lett volna jó, ha módjuk lett volna valami turpisságon törni a fejüket...

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Elég álmoskásan kezdtünk és elengedtük őket az elején, nem is játszottuk jól. A második félidőben már magunkhoz tértünk, elkezdtünk lefordulgatni és ez kamatozott. Fontos győzelem volt, de most már a következő fontos meccsre koncentrálunk, ami kedden lesz, a spanyolok ellen.

LOVAS PÉTER a vlv-nek:

- Nehezen kezdtük a meccset, a korai kelés miatt kihagytuk a helyzeteket és emberhátrányban sokszor elaludtunk, de szerencsére a második félidőre felébredtünk és elkezdtünk tudásunk szerint játszani. Nagyon örülök, hogy nyertünk, fontos volt, remélem a továbbiakban az elejétől kezdve odatesszük magunkat.

VOGEL SIMON a vlv-nek:

- Az elején fáradtnak éreztem a csapatot, nehézkesen indult be a védekezés, a támadás, az emberhátrányos védekezésünk nem volt a helyén, nem jól zártak a blokkok. A második félidőben már sikerült felpörögnünk és sok lefordulásgóllal átvettük a meccs irányitását és a vezetést is.

VLV-VIDEÓ:


További eredmények:

Spanyolország-Egyiptom 22:6 (7:1, 5:0, 5:3, 5:2)
Argentína-Montenegró 3:17 (0:6, 0:3, 0:4, 3:4)
Irán-Japán 3:12 (0:3, 2:4, 1:2, 0:3)
Olaszország-Oroszország 7:9 (2:2, 2:3, 1:2, 2:2)
Horvátország-Kanada 12:7 (3:2, 4:1, 3:2, 2:2)
Szerbia-Peru 31:1 (6:0, 7:0, 8:1, 11:0)
Dél-Afrika-Törökország 6:14 (0:1, 1:5, 2:4, 3:4)