FACEBOOK

vlv-kvízjáték - megvannak a győztesek!

vlv-kvízjáték - megvannak a győztesek!
hozzászólás, 2014.07.31.

Korábbi világversenyek alatti játékainkhoz képest kimagaslóan nagy érdeklődés jellemezte a budapesti Európa-bajnokságot végigkísérő kvízünket. A játék befejeződött.

Csaknem ezer olvasó játszott velünk, túlnyomó többségük mind a 14 (13+1) fordulóban elküldte helyesnek vélt válaszát napi kérdésünkre, amelyhez mindig mellékeltünk egy jó és két rossz választ.

A nagy játékkedv részben a vlv (és a vlv facebook oldala) iráni, jelentős mértékben megnövekedett érdeklődésnek köszönhető, de az is igaz, hogy még sose kínáltunk fel három díjat a játékosoknak, mindig csak egyet.

Munkatársunk az Eb előtt egy, a csapat által használt (tehát nem üzletben vásárolt) Mikasa-labdát dedikáltatott valamennyi játékossal és a stábtagokkal. Ez volt a fődíj, amelyet a kiírás szerint az kap, aki a legtöbb helyes választ juttatta el hozzánk a naponta 24 órakor zárult határidőig.

Fokozta a játékkedvet, hogy már egyetlen helyes válasszal is versenybe lehetett szállni egy másik díjért, a Barcelonai kulisszatitkok című könyv valamennyi barcelonai főszereplő által dedikált példányáért.

A harmadik kategória egy ugyanilyen könyv (e két díj között csak annyi a különbség, hogy az egyiknél a csapatfotón, a másiknál a belső címoldalon vannak a dedikációk), ezt olyan versenyző kapja, aki több helyes választ adott, s esélyei annyival nőttek, ahány helyes válasz szerepelt a neve mellett az összesítésben.

A játék közben folyamatosan vezetett regisztrációs táblát utólag még egyszer ellenőriztük, ezután emeltük ki a "véletlent (random.org.) segítségül hívva" a három szerencsést.

Ma késő délután mindhármukat emailben értesítettük, s párhuzamos interjút is kértünk tőlük - ugyanazokat a kérdéseket elküldve mindannyiuknak.

Ami magát a játékot illeti, olvasóink lelkesen vettek részt az Eb-t végigkísérő kvízben, amelynek kérdései (akárcsak a tavalyi barcelonai vb alatt), a csapat tagjaihoz és Benedek Tibor szövetségi kapitányhoz kapcsolódtak.

Sok olvasó megjegyzéseket is fűzött válaszához, ezekből is látszott, hogy a részvevők számára ez a két hét mennyire összefonódott a vízilabdával, az Eb-n szereplő csapattal és - talán nem szerénytelenség - a vlv olvasásával.

A legnagyobb rostálást a 9. forduló hozta. Ekkor azt kérdeztük:

Melyik az a klub, amely azzal büszkélkedhet, hogy a visszavonulásáról már határozó Benedek Tibort sportpályafutása végén utoljára nevezhette játékosként saját országa nemzeti bajnokságára?

Válaszként a Honvédot, az olasz Pro Reccót és a szintén itáliai Camoglit adtuk meg. Sokan nyilván rutinszerűen választották a Pro Reccót, hiszen Tibi itt szerepelt utoljára vízilabdázóként, ez tény. Csakhogy a kérdés ennél ravaszabb volt (mint fent olvasható). Megjegyezzük, hogy a harmadik válasz is megzavarhatta még a vízilabda eseményeit jól ismerőket is, hiszen Benedek Tibor visszavonulása után elfogadta a Camogli vezetőedzői posztjára kínált szerződésajánlatot, azonban ebből nem lett semmi, olyan földindulásszerű változások történtek akkor az olasz vízilabdaéletben. A megoldás tehát a Honvéd volt, mert bármilyen meglepő, Novák Ferenc szakosztály-igazgató a 2012-13-as magyar bajnokság
kezdete előtt nagy meglepetésre jelentette be, hogy a már visszavonult Kásás Tamást és Benedek Tibort is nevezte a versenysorozatba (végül nem játszott egyikük sem).

Adósak vagyunk még az utolsó forduló helyes válaszával: 2., vagyis Decker Attila 30.06-os Springfield lőszert használt legutóbbi vadászata során.

Mindenkinek köszönjük a játékot, ha tetszett - és még lesz vlv - jövőre, a kazanyi vb alatt folytatjuk!

(Várhatóan napokon belül közöljük a győztesek nevét és a velük készített párhuzamos interjút.)


Címkék:
EB vlv-játék