FACEBOOK

Csak két Eb-győztes a szerbek Világkupa-csapatában

Csak két Eb-győztes a szerbek Világkupa-csapatában
hozzászólás, 2014.07.31.

Az Európa-bajnoki címét Budapesten megvédő szerb válogatott tagjai közül csak Mandics és Rangyelovics vesz részt az augusztus 19-24-i Világkupa-tornán, amelyen Magyarország is szerepel. A várhatóan így is erős szerbek megkezdték a felkészülést, a két Európa-bajnok augusztus 4-én csatlakozik.

A frissen behívott játékosok: Zsivojinovics, Risticevics, Ubovics, Eskert, Dedovics, Rasovics, Vico, Obradovics, Vasics, Vuksanovics, Markovics.

A szerb Világkupa-csapat részben az almati tornán szintén részt vevő egyesült államokbeli vízilabdázókkal együtt készül.

A "budapesti győzőket" egyébként kedden fogadták ünnepélyes külsőségek között Belgrádban. A városháza előtti téren több ezer szurkoló skandálta a Budapesten is megismert jelszavakat. A győzteseket egyenként szólították a városháza teraszára, elsőként Dejan Szavics szövetségi lépett a közönség elé, akit óriási üdvrivalgással fogadtak a szurkolók. Utolsóként Zsivko Gocics csapatkapitány érkezett - a kupával. A rendezvényen természetesen ott volt Vanja Udovicsics ifjúsági és sportminiszter, aki a budapesti döntőt a Hajós díszpáholyában szurkolta végig. (Fotóink a szerb szövetség honlapjáról valók).