FACEBOOK

vlv-játék - 13+1. forduló

vlv-játék - 13+1. forduló
hozzászólás, 2014.07.29.

A budapesti Eb-t végigkísérő játékunk utolsó kérdésénél erősen előtérbe kerül a szerencsefaktor, hiszen lényegében tippeket kérünk...

A barcelonai vb alatt már megismert játék 13+1 fordulóból állt. Minden nap feltettünk egy kérdést és megadtunk három választ, amelyből az egyik helyes. Ennek jelölését (1, 2 vagy x) kellett/kell eljuttatni a jatek@vlv.hu emailcímre, a kérdés publikálásának napján, éjfélig(!).

A kérdések az Eb-n szereplő csapat játékosaival és szövetségi kapitányával voltak kapcsolatosak.

A 13+1., utolsó kérdés:

Milyen kaliberű töltényt használt legutóbbi vadászatakor Decker Attila?

1. 300 Winchester Magnum
2. 30.06-os Springfield
X. 243 Winchester Magnum 


A válaszokat tehát ma, éjfélig várjuk a jatek@vlv.hu emailcímre. Figyelem! Csak ezen a módon lehet játszani, sőt, ha valaki a facebook-oldalunkra beírja az általa helyesnek vélt választ, automatikusan kizárjuk a versenyből!


Tizenharmadik kérdésünkre a helyes válasz: 2., tehát a Szivós család tagjai emberemlékezet óta rövid i-vel írják vezetéknevüket, a médiában meghonosodott "Szívós István" és "ifj. Szívós István" írásmód helytelen.


További tudnivalók:

A kérdések között szerepeltettünk könnyűeket és nagyon nehezeket is. A válaszok általában megtalálhatók voltak a vlv "mélyrétegeiben", illetőleg a Barcelona kulisszatitkai című könyvben vagy más nyilvános forrásokat kutatva. Előre jeleztük viszont, hogy beépítünk a játékba olyan (aljas) kérdéseket, amelyek segítségével a sikeres válaszadók számát kívánjuk "megrostálni", vagyis a helyes választ szinte senki nem tudhatja, tippelni kell.

A korábbiaktól eltérően nem egy, hanem három díjat tűztünk ki, így azok, akik egy-egy rossz választ adtak, nem veszítették el esélyüket.

Három ereklyét kínáltunk, kettő a Barcelona kulisszatitkai című könyv (valamennyi főszereplő által) dedikált példánya, a harmadik pedig egy vízilabda, amelyet a mostani budapesti Európa-bajnokságon részt vevő magyar férfi válogatott tagjai írtak alá.

Utóbbit az kapja, aki a legtöbb helyest választ adta a 13+1 kérdésre. (Ha többen vannak, természetesen sorsolunk.)

Ha valaki csak egy helyes választ küldött az egész verseny során, ezzel már "megváltotta jegyét" az egyik ereklye sorsolására, de érdemes volt folytatnia, mert a másik dedikált könyvet azok között sorsoljuk ki, akik a fődíjért (a labdáért) folyó versenyből kiestek, de nevük annyiszor szerepel majd a "sorsolási gömbben", ahányszor jó választ küldtek a megadott határidőig! Az esély így a jó válaszok arányában többszöröződött.

Köszönjük olvasóink játékkedvét, a válaszok végső összesítése és a folyamatosan vezetett eredménylista újbóli ellenőrzése után közöljük a győztesek nevét.

Címkék:
EB vlv-játék