FACEBOOK

vlv-játék - 13. forduló

vlv-játék - 13. forduló
hozzászólás, 2014.07.28.

Kvízjátékunk utolsó előtti kérdése következik.

A barcelonai vb alatt már megismert játék 13+1 fordulóból áll. Minden nap felteszünk egy kérdést és megadunk három választ, amelyből az egyik helyes. Ennek jelölését (1, 2 vagy x) kell eljuttatni a jatek@vlv.hu emailcímre, a kérdés publikálásának napján, éjfélig(!).

A kérdések az Eb-n szereplő csapat játékosaival és szövetségi kapitányával kapcsolatosak.

A tizenharmadik kérdés:

Szivós Márton olimpiai bajnok nagypapájának és apukájának nevét Szívós Istvánként, illetőleg ifj. Szívós Istvánként ismertük meg, tehát nevük (szemben Marciéval) hosszú í-vel írva honosodott meg a magyar médiában. Mi az oka ennek az egy betűnyi különbségnek?

1. Marci első személyi igazolványának kiállításakor véletlenül elírták a nevét és aztán így maradt.
2. Emberemlékezet óta Szivósként, tehát rövid i-vel írják nevüket a család tagjai, a sajtó a felmenőknél évtizedek óta rosszul írja e nevet.
X. Marci változtatta meg a nevét, hogy a keresztnév mellett még valamivel megkülönböztesse magát olimpiai bajnok rokonaitól. 


A válaszokat tehát ma, éjfélig várjuk a jatek@vlv.hu emailcímre. Figyelem! Csak ezen a módon lehet játszani, sőt, ha valaki a facebook-oldalunkra beírja az általa helyesnek vélt választ, automatikusan kizárjuk a versenyből!


Tizenkettedik kérdésünkre a helyes válasz: X., Erdélyi Balázs négy év alatt összesen 287 gólt dobott az amerikai egyetemi bajnokságban.


További tudnivalók:

A kérdések között továbbra is lesz könnyű és nagyon nehéz is. A válaszok általában megtalálhatók a vlv "mélyrétegeiben", illetőleg a Barcelona kulisszatitkai című könyvben (kapható az Eb helyszínén a külső és a belső könyvsátorban is, kedvezményes áron) vagy más nyilvános forrásokat kutatva. Előre jelezzük viszont, hogy lesz(nek) olyan (aljas) kérdés(ek), amely(ek) a sikeres válaszadók "megrostálását" hivatott(ak) végrehajtani, vagyis a helyes választ szinte senki nem tudhatja, tippelni kell.

A korábbiaktól eltérően nem egy, hanem három díjat tűzünk ki, így azok, akik egy-egy rossz választ adnak, nem veszítik el esélyüket.

Három ereklyét kínálunk, kettő a Barcelona kulisszatitkai című könyv (valamennyi főszereplő által) dedikált példánya, a harmadik pedig egy vízilabda, amelyet a mostani budapesti Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott tagjai írtak alá.

Utóbbit az kapja, aki a legtöbb helyest választ adta a 13+1 kérdésre. (Ha többen vannak, természetesen sorsolunk.)

Ha valaki csak egy helyes választ küld az egész verseny során, ezzel már "megváltotta jegyét" az egyik ereklye sorsolására, de érdemes folytatnia, mert a másik dedikált könyvet azok között sorsoljuk ki, akik a fődíjért (a labdáért) már nincsenek versenyben, de nevük annyiszor szerepel majd a "sorsolási gömbben", ahányszor jó választ küldtek a megadott határidőig! Az esély így a jó válaszok arányában többszöröződik.

Jó szórakozást!

Címkék:
EB vlv-játék