FACEBOOK

A Benedek-korszak első szakasza ma zárul

A Benedek-korszak első szakasza ma zárul
hozzászólás, 2014.07.26.

Feltehetjük a koronát a saját fejünkre. A csapat szombat esti edzésén a Nemzeti Sport munkatársával együtt kérdeztük a szövetségi kapitányt a ma esti Eb-döntőről. További nyilatkozatok játékosoktól.

SEGÍTSÉG!
A vlv iránt óriási mértékben megnövekedett figyelmet felhasználva olvasóinkhoz fordulunk!

Az Eb-döntővel nem ér véget az év, Benedek Tibor fiai hétfőtől csak bő egyhetes pihenőt kapnak, mert Magyarország a világbajnok jogán részt vesz a Világkupa döntőjében (augusztus 19-24., Almati, Kazahsztán), többek között a szerb, a montenegrói és a horvát válogatott társaságában.

A vlv katasztrofális anyagi helyzete miatt olvasóinkhoz fordulunk, hogy a megszokott módon, a csapattal utazva a helyszínről tudósíthassunk. Repülőjegyünket a magyar szövetség biztosítja, de a nyolc éjszakás kint tartózkodás (sajnos horribilis) költségeire forrást kell szereznünk.
Kérjük azon cégtulajdonosokat, -vezetőket, akiknek módjában áll, régóta szeretik a vízilabdát és a vlv-t, vagy ezekben a napokban lettek a sportág szerelmesei, segítsenek! Továbbra is keresünk állandó támogatót, mert szerkesztőségünk napról napra él, a megszűnés réme folyamatosan a fejünk felett lebeg.
info@vlv.hu

Európa-bajnokság, döntő

20.30 Magyarország-Szerbia
- M1, Eurosport2, vlv

BENEDEK TIBOR a Nemzeti Sportnak és a vlv-nek:

- Izgulok, mert azért régen játszottam Eb-döntőt, megmondom őszintén, és már nagyon hiányzott. Amikor másfél évvel ezelőtt kapitány lettem, akkor ezt az Eb-t állítottam be az "első rész" végére. Azt szerettem volna, hogy a csapat az Eb-re legyen igazán jó, és örülök, hogy minden a számításaim szerint történt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen környezetben tudunk ennyire jól szerepelni.

NS: - Megint a szerbekkel küzdünk, mennyire nehezebb így, hogy a csoportban már játszottunk velük?

B.T.: - Én azt gondolom, hogy nekünk ez így jobb. Azzal a tudattal játszani, hogy megvertük már itthon őket, nekünk csak előny. Ha a horvátokat kapjuk vissza az elődöntőben, azt sokkal nehezebb feladatnak tartottam volna, mint a szerbekkel most újra játszani.

vlv: - Tudtatok tartalékolni valamit? Vannak olyan trükkök, amiket most fogunk bevetni először?

B.T.: - Nem ezen múlik. Leginkább az erőtartalékokat kell elővenni, az dönthet, hogy kiben mennyi maradt még. Mindkét csapat nagyon nehéz csoportból jön, az, hogy ez a két válogatott játssza az Eb-döntőt, jól mutatja, hogy a csoportunk milyen gyilkos csoport volt. Ez azért sok erőt kivett mindenkiből. Viszont ami minket illet: ahogy a körülmények alakultak körülöttünk, minden, ami végigkísérte az elmúlt két hetet, maximálisan segítette a munkánkat, lehetővé teszi azt, hogy teljesen jó állapotban legyünk még a döntő napján.

NS: - Mi lehet a cél holnap?

B.T.: - Mi más lehetne, mint hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot. Ez mindannyiunk titkos álma...

vlv.: - Tudod-e már, hogy ki fog holnap védeni?

B.T.: - Igen, tudom.

vlv: - És ő is tudja?

B.T.: - Ő is tudja.

NS.: - És titok, hogy ki lesz?

B.T.: Eddig sose beszéltem előző nap arról, hogy ki véd, úgyhogy most sem szeretnék.

vlv.: - Ha négy góllal vezetnek ellenünk a döntő bizonyos szakaszában, akkor mit mondasz a fiúknak?

B.T.: - Azt, hogy lőjünk úgy négy gólt, hogy nem kapunk közben egyet sem... Nem adjuk fel egy pillanatra sem, akármennyi az eredmény.

vlv.: - És ha nekünk sikerül négygólos előnyre szert tennünk - ahogy Montenegrónak a szerbek elleni pénteki, végül elvesztett elődöntőben...?

B.T.: - Jó lenne, ha már ott tartanánk... Ha négy góllal vezetünk, akkor valamit nagyon gyorsan ki fogok találni, ezt megígérhetem...! :-)VARGA DÉNES a vlv-nek:

- A végsőkig nagyon fegyelmezettek tudnak maradni. Hiszen nagyon vezetett Montenegró, és visszahozták. De úgy érzem, hogy bennünk van egy pici plusz, amivel mi jobbak vagyunk, és meg tudjuk verni őket.ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Biztos vagyok abban, hogy 13 mérges szerb fog kijönni a bemutatáshoz. A csoportkörben legyőztük Szerbiát, s ez nagyon fogja őket motiválni, de azt gondolom, hogy motivációban, tűzben nálunk sem lesz hiány. Biztos, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz, megterhelő fizikálisan is és fejben is ott kell majd lenni végig. Biztos lesznek hibák, egy döntőben ilyenek mindig előfordulnak, az dönthet, hogy ezeket ki fogja tudni jobban kezelni. Szakmailag mindkét csapat nagyon felkészült, itt már inkább lélektani dolgok befolyásolhatják a meccs végkimenetelét.HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Az a csapat fog nyerni az Európa-bajnokság ma esti döntőjében, amelyik jobban megérdemli. És az a csapat mi vagyunk.DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Igazából tökmindegy, hogy kivel játszunk, csak a taktika szempontjából van ennek jelentősége. Sokat beszéltünk már erről: nem az fog dönteni, hogy mennyire vagyunk felkészültek taktikailag vagy ők mennyire elemezték ki a csoportkörben velünk szemben elvesztett meccset, hanem a hozzáállás, a taktika és az egymás iránti alázat, ami eddig a csoportmeccsek alatt és az elődöntőben segített minket. Ugyanez fog segíteni a döntőben is. Én személy szerint úgy készülök erre, mint hogyha ez lenne életem utolsó mérkőzése és bele kellene sűrítenem mindent a pályafutásomból, az erőmet, az eszemet, azt az alázatot, amit érzek ez iránt a csapat iránt, a szeretetet, mindent. És úgy fogok az első perctől kezdve küzdeni, hogy ez az utolsó. Remélem, hogy ez elegendő lesz, hiszen bízom abban, hogy a többiek is ilyen lelki háttérrel szállnak vízbe este. Nagyon nem szeretnék olyat látni hogy szerb kezekbe valamilyen csillogó dolog kerül a nap végén.SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Pályafutásunk egyik legmeghatározóbb mérkőzése előtt állunk. Hiszen hazai közönség előtt játszhatunk Európa-bajnoki döntőt, az egyik legnemesebb, ha nem a legnemesebb ellenféllel, Szerbiával. Azt gondolom, hogy amikor elkezd valaki vízilabdázni, akkor egy ilyen mérkőzésre vár, arra, hogy ez megadasson neki. Rengeteget tettünk érte, rengeteget dolgoztunk, hogy eljussunk ide, nem más a célunk, mint hogy ma este megnyerjük az aranyérmet. Szükségünk lesz a szurkolókra. Bízunk magunkban - meg fogjuk nyerni.vlv-képek a szombat esti edzésről