FACEBOOK

Itt vagyunk, a döntőben!

Itt vagyunk, a döntőben!
hozzászólás, 2014.07.26.

Az ember háta többször libabőrös lett, s a magyar csapat a fantasztikus közönség támogatását élvezve bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe, ahol ismét a szerbekkel találkozik. Helyszíni tudósításunk nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

Európa-bajnokság, elődöntők

Olaszország-Magyarország 7:8 (1:3, 3:2, 1:1, 2:2)
Margitsziget, v.: Margeta (szlovén), Alexandrescu (román)
Olaszország: Tempesti, Di Fulvio 1, Figlioli 1, Giorgetti 1, Giacoppo, Gallo 2, Aicardi 1. Cs. Velotto, Fondelli, Figari, Luongo 1, Baraldi. Szövetségi kapitány: Sandro Campagna
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 1, Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Hárai. Cs.: Erdélyi, Vámos, Hosnyánszky 3, Decker Á., Tóth. M. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 4/12, 1/11
Gól - ötméteresből: - , ill. -
Kipontozódott: Giacoppo, ill. Szivós
A kapusok védési statisztikája: Tempesti: 7/15 (46,7 százalék), ill. Nagy V. 12/19 (63,2 százalék)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek a mérkőzésről

Gólok:

0:1 - Varga Dénes első gólja

1:1 - Di Fulvio gólja

1:2 - Szivós Márton gólja

1:3 - Madaras Norbert gólja

2:3 - Figlioli gólja

3:3 - Gallo első gólja

3:4 - Hosnyánszky Norbert első gólja

3:5 - Varga Dániel gólja

4:5 - Gallo második gólja

4:6 - Hosnyánszky Norbert második gólja

5:6 - Giorgetti gólja

6:6 - Luongo gólja

6:7 - Hosnyánszky Norbert harmadik gólja

7:7 - Aicardi gólja

7:8 - Varga Dénes második gólja


BENEDEK TIBOR az M1-nek:

- Gratulálok! Elsősorban azért, mert ön szokta azt mondani, hogy az a legnagyobb csapat, amelyik egy góllal meg tudja nyerni az ilyen kiélezett mérkőzéseket. A szerbek ellen már láthattuk, hogy ez egy igazán nagy csapat, de ez mennyiben volt más típusú mérkőzés, vagy egy újfajta arca ennek a magyar válogatottnak?

- Ez egy elődöntő volt, úgyhogy itt nem nagyon lehet arcokról beszélni. Itt pillanatok vannak, amik döntenek és a csapat ereje. Felborulnak a taktikai elemek és egy óriási harc lesz a végén, úgyhogy utoljára - talán, ha visszaemlékezhetek erre - 2001-ben, pont az olaszok ellen estünk ki, itt, az Európa bajnokságon, úgyhogy valahol ez egy elégtétel most.

- Annak a meccsnek is éppen 8:7 lett az eredménye. Egy ugyanilyen kiélezett meccs. Mennyire sejlik fel az a mérkőzés, ilyenkor a meccs közben vagy a meccs előtt, amikor ugyanúgy alakul?

- Nem nagyon emlékeztem magára a meccsre, úgyhogy nem gondoltam rá, de mindenképpen hazai közönség előtt, ez fontos volt, hogy ezt az elődöntőt megnyerjük, mert azt gondolom, hogy megérdemeltük, ahogy a csoportban játszottunk, illetve, amennyire akartuk ezt a mai győzelmet. Voltak hibáink, nekem is volt hibám, úgyhogy ezt a csapat folyamatosan át tudta dolgozni.

- Mennyire lehet higgadtnak maradni, nyugodtnak maradni a medence szélén akkor, amikor, ahogy Ön is mondta, felborulnak a taktikai elképzelések, amikor tényleg egy harccá alakul át a mérkőzés?

- Abból a szempontból nehéz, hogy ott már az dönt, hogy a játékosokban mi van, mi gyűlt össze ez alatt a sok hét alatt, amíg dolgoztunk, mi az, amit ilyenkor még elő lehet venni, amikor már a sok hiba ott van mögöttünk, de még kell az a plusz erő és ebben voltunk most nagyon erősek.

- Honnan jön ez a plusz erő a csapatba?

- Talán egymásból.

- Azt mondták a játékosok még az edzésen, hogy olyan szeretetközösség ez a társaság, ez a tizenhárom ember, a stábbal együtt egy kicsit több, hogy ez az, ami a nehéz pillanatokban átlendíti. Melyik volt az a pillanat, ahol erre volt nagyon-nagy szükség ezen a mérkőzésen belül?

- Itt az volt a nehéz, amikor megkaptuk az utolsó gólt és már nagyon közel voltunk ahhoz, hogy ötméteresek döntsenek, ami természetesen az olaszoknak kedvezett volna.

- Most, hogy a döntőre lehet már készülni, nyilván ez volt az elsődleges cél, mire készülnek, hogyan lendíti tovább ez az elődöntőbeli győzelem a csapatot a döntőre?

- Ha jól emlékszem, 1958-ban játszott utoljára Eb-döntőt itthon a férfi válogatott, úgyhogy van miért küzdenünk.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


HOSNYÁNSZKY NORBERT a z M1-nek:

- Szervusz, sok szeretettel gratulálunk! Egy félelmetes mentális győzelem is volt ez, az erődemonstráción túl. Megint az utolsó pillanatban, mint a horvátok ellen. Mi viszi ezt a csapatot olyankor még?

- Jó estét kívánok! Az utolsó kérdésedre a válasz, hogy mi viszi ezt a csapatot... Az a hit, ami jellemzi ezt a csapatot, elképesztően tudunk hinni egymásban, és hát körbe kell nézni, a közönséggel azért minden egyszerűbb így.

- De neked is egy kicsit új feladatod, új szereped volt ezen a meccsen, elsősorban emberelőnyös támadásoknál. Ez direkt erre a meccsre készült, vagy meg kellett barátkoznod azzal a gondolattal, hogy a szélről is jó vagy, és gólerős?

- Nem szoktunk külön készülni, hogy most ki fogja ellőni a bizonyos szituációt. Rám jutott a helyzet igazából. Az a jó ebben a csapatban, hogy elképesztően homogén, tehát nem igazán tudnak senkire készülni tudatosan, mert azért elég sokan vagyunk, akinek elsülhet a keze. Ma nekem sült el.

- Azt tudtuk eddig is, hogy a férfi vízilabda válogatott is zsenikből áll, őstehetségekből. De most Benedek Tibornak az elmúlt egy-másfél évben egy olyan csapatot sikerült csinálni belőle, ami bármire képes. Ezt így belülről hogy élitek meg, hogy ilyen egyéniségeket így csatasorba lehet állítani?

- Vannak egyéniségek, de azért hála istennek ez nem szokott soha átmenni egy öncélú dologba. Mindenki érzi, hogy azon a meccsen ki az, akiből ki fog jönni az az őstehetség, amit mondtál. Ezért jó ez a csapat, mert sok ilyen játékos van, akiből ez kijöhet.

- Az, hogy négy nap pihenőtök volt, három és fél, már ami az éles meccseket illeti, az az elején érződött, mert például szerintem az olaszokon érződött az, hogy ők viszont végigküzdötték eddig magukat és talán egy picit tompábbak voltak, legalább is nem annyira dinamikusak.

- Igen, rosszul is elsülhet a sok pihenő egy fontos mérkőzés előtt. Hála istennek mi ezt nem használtuk ki rosszul, mert azért elég sokat edzettünk, sőt kimondottan sokat edzettünk és erősen. De úgy néz ki, hogy jól sült el. Én úgy gondolom, hogy az olaszok egy kicsit mentálisan ott fáradtak el, hogy a mérkőzés első két negyedében a játékvezetők egy picit, azt mondom, hogy olasz részre fújtak. Viszont evvel nem tudtak élni, ez azért mentálisan felőröli a játékosokat, hogy ha kapják is az ítéleteket, de Viktor mindent kivéd nekik. Én itt láttam egy kis törést náluk.

- Hát nálatok viszont semmi törés nincs, és ne is legyen most már vasárnap estig! Köszönöm szépen, hogy itt voltál és gratulálok a győzelemhez, és a döntőbe jutáshoz!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


MADARAS NORBERT az M1-nek:

- Jól ismerjük az olasz csapatot is, tudtuk, hogy ez egy ilyen meccs lesz. Igazából nem átállítani kellett magunkat, hanem megint felpörögni. Hétfő óta ugye eltelt négy nap, ami ugyan nem sok, de ők közben játszottak egy nehéz meccset, és abból jöttek, mi pedig, mondjuk, hogy csak edzésből.

- Mennyire tudtátok ezt a három napot úgy megoldani, hogy fel legyetek pörögve erre a mérkőzésre? Az látszott, hogy az első perctől nagyon koncentráltatok és mentetek a mérkőzésen.

- Mindenképpen igyekeztünk. Annyiból jó volt ez a három nap, hogy azért fel tudtunk rájuk készülni. Ugye, nem egy csoportban voltunk, velük még nem játszottunk. Néztünk róluk felvételeket, elég sokat, különböző taktikai elemeket gyakoroltunk, emberelőny/emberhátrány, amit végül tudtunk használni itt is.

-  Eléggé felfokozott hangulatú mérkőzés volt, volt olyan, hogy például Tempesti kiment és majdhogynem verekedésbe fulladt a meccs. Ilyenkor hogy lehet megőrizni a hidegvéreteket, ami nagyon szükséges még az utolsó pillanatig is egy ilyen meccsen?

- Hát, teljesen nem lehet, de teljesen nem is kell. Ezek ilyen meccsek. Amúgy is egy Eb-elődöntő az ilyen, az olaszok ellen meg különösen ilyen. Tehát ők azért szemtelenek, hogy is mondjam, piszkálódnak, tehát nem könnyű higgadtnak maradni ellenük.

- Mi a legnehezebb ebben az olasz csapatban? Ugye tudjuk, hogy egy fiatal, átalakult csapat és egy nagyon gyors vízilabdát játszó csapat. Mi a legnehezebb, amit ellenük meg kell oldani?

- A többiekhez képest, azt hiszem, hogy többet mozognak. Tehát ők mozognak a legtöbbet, sokat beindulnak, igazából nem adják fel soha. Mennek föl-le, nagyon sokat, tehát úgy tűnik, hogy a mozgásuk fölösleges, de megvan mindennek az oka meg a helye náluk. Esetenként két-három mozgás is indul egyszerre.

- Gratulálok akkor a győzelemhez, még a döntőre kell felkészülnötök. Ugye, azt szoktátok mondani, hogy nem a végállomás ez, amíg csak nem juttok a döntőig. Mennyire lehet most előrelépni?

- Hát, ezt - el kell felejteni, és van még egy meccs, nagyon jól tudjuk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Na Miki, Nagy volt, gratulálok! Rendben van így, sima volt meg minden, semmi izgalom?!

- Rendben. Azért a viccet félretéve: nagyon nagyon izgalmas és tényleg egy óriási meccset játszottunk az olaszokkal. De azt azért leszögezném, hogy itt más lehetőség nem volt ma, mint az hogy mi legyünk az Európa-bajnokság döntőjében.

- Ezt ki mondja?

-  Én. 

- Jó, tehát miből következik ez?

- Én ezt abból, gondolom, hogy a csapat mennyire összezárt és milyen erő van benne. Szerintem a csapat száz százaléka ezt mondaná, úgyhogy én nem is fejtegetném ezt.

- Magáról a meccsről valamit?

- Nagyon-nagyon kemény, iszonyúan hajtós meccs volt, de hát milyen legyen egy Eb -lődöntő. Tényleg óriási küzdelem, bunyók, párharcok, óriási gólok, úgyhogy tényleg nagyon-nagyon élvezetes mérkőzés volt. Amikor majd videón elemezzük, valószínűleg akkor is élvezni fogjuk majdt.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Dani, nem vált unalmassá a meccs azzal, hogy elmentünk 4-5 góllal. Ez volt a cél?
 
- Nem volt cél, a cél a győzelem volt. Végül is nagyon sok minden történt a meccs folyamán, a lényeg az, hogy nyerni tudtunk.

- A meccs lefolyásáról mondj valamit. Mi lőttük az első gólt, ez szerintem nagyon fontos volt mindjárt.

- Ez fontos volt, de még fontosabb volt, hogy mi lőttük az utolsót :-). lélektanilag sok minden történt a meccsen, de egy pillanatig nem vesztettük el a hitünket, azt játszottunk, amit megbeszéltünk, amiben hittünk, amit gyakoroltunk egész évben, és végül ez vezetett győzelemre.

- Most van egy nap pihenés a döntőig. Nyugodtak vagytok, vagy idegesek, vagy feszültség van?

- Feszültség nincs szerintem, mindenki örül, hogy döntőbe jutottunk. ezt egy pár óra múlva felváltja a finom vacsora, utána azoké a gondolatoké lesz a főszerep, amik a holnaputáni döntőt illetik.

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Gratulálok Dumi! Mennyire volt nehéz, mennyire fáradtál el, csapatot hogy látod?

- Nagyon szoros meccs volt, igazán izgalmas elődöntő, kiegyenlítettek, aztán mégis sikerült megfordítanunk

- Éreztél közben veszélyt, hogy baj lehet?

- Nem, szerintem a csapatunknak ez a legnagyobb erőssége, hogy pontosan tudja, hogy mindig van egy újabb lehetőség, és ezt ki is tudjuk használni.

- A végén egy gól döntött, arról mondasz-e valamit, hogy az hogy esett?

- Nem szokott elragadni ez az érzés, de valószínű, hogy az egész karrierem, sőt még azután is, talán azt mondhatom, hogy egész életemben emlékezni fogok arra a zajra, amit a közönség akkor csapott. Nem volt rossz!

- A szerbek lesznek az ellenfelek a döntőben. Mi a kommented ehhez?

- Hát, ahogy az előbb kiemeltem magunknál, így náluk is ki lehet emelni, hogy a végsőkig nagyon fegyelmezettek tudnak maradni. Hiszen nagyon vezetett Montenegró, és visszahozták. De úgy érzem, hogy bennünk van egy pici plusz, amivel mi jobbak vagyunk, és meg tudjuk verni őket.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- (Lejegyezte: Kerbi)


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szívből gratulálok, Tibor. Ez megint egy döntő, akármi van: itthon, Budapesten! Ez elképesztően szép volt! Mondd el, hogy hogy láttad a meccset belülről. Valahogy végig a levegőben lógott, hogy még akár meg is fordíthatják. Mi volt?

- Igen. Nehéz meccs volt, ahogy minden elődöntő az, és eléggé sokszor vezettünk, vagy nem is tudom, talán nem is vezetett az ellenfél. Voltak pillanatok, amikor olyan érzésem volt, hogy el tudunk húzni. A vége, az nagyon izgalmas lett, és olyan volt, mint egy olyan meccs, ahol nagy a tét, és ahol, azt gondolom, hogy mi veszíthetünk többet, hiszen azzal, hogy az olaszok lecseréltek három-négy embert, itt voltak már az elődöntőben, ők már felelősség nélkül tudtak játszani. Viszont mi, akik itthon vagyunk, és óriási elvárásnak kell megfelelnünk a hazai környezetben, azért ez… Le a kalappal, ahogy a csapat játszott, illetve reagált egy olyan helyzetre, ami simán leblokkolhatta volna a játékosokat, amikor a rossz time out-nál belőttük, és utána abból mi gólt kaptunk. Tehát, hogyha a csapat nem elég erős fejben, akkor egy ilyen helyzet pont elég lett volna ahhoz, hogy elveszítsük ezt a meccset. És ebből látszik, hogy a csapat mennyire erős.

- Ez volt a meccsdöntő pillanat, vagy szituáció?

- Igen-igen, ez nagyon fontos volt, mert akkor ők kiegyenlítettek abból, tehát nem mi lőttük a gólt, nem kettővel vezettünk, hanem ők egyenlítettek ki, és utána megint mi tudtunk gólt lőni. Ugyanakkor még lőttek ők is, de aztán az utolsót meg mi lőttük. Ha eljutunk az ötmétereshez, én akkor is erősnek éreztem a csapatot, de hát az nyilván az olaszoknak jó lett volna.

- Egy nap van. Van-e terved, nem tudjuk még, ki az ellenfél, de gondolom, hogy a stratégia kész van, hogyan készülnek, és mit fogunk játszani.

- Igen, az nagyjából megvan, de azért előbb tudnunk kéne, hogy ki az ellenfél, addig fölösleges itt teóriákat felállítani, de hamarosan megtudjuk, mert mire a vacsorához leülünk, addigra vége lesz a mérkőzésnek.

- Tibor, gratulálok, és azt kívánom, hogy vasárnap is ilyen meccset játsszunk.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)Vámos Márton a vlv-nek


- Gratulálok Marci, ez nagyon nagy volt. Remélem minden rendben van veled, mesélj légy szíves!

- Köszönöm! Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a mérkőzést, úgy gondolom, hogy szívvel és lélekkel tudtuk megnyerni, mert úgy gondolom, hogy ez ez Európa-bajnokság rólunk kell, hogy szóljon.

- Hogy érzed magad?


- Elfáradtam.

- Elég lesz az egy nap pihenő?

- Kiderül, hogy kivel játszunk, és utána felkészülünk és megverjük őket.

- Azt nem kérdeztem, hogy kit kívánsz ellenfélnek, de azt igen, hogy szerinted ki jut be a másik ágon a döntőbe.

- Fogalmam nincs. Azért nem tudom megmondani, mert tavaly ez a montenegrói válogatott kiverte a szerbeket, úgyhogy lehet, hogy idén is így lesz, lehet, hogy nem.

(Lejegyezte: Vona Lilla)Decker Ádám a vlv-nek

- Gratulálok Ádi. Légy szíves foglald össze a meccset.

- Nehéz volt, mert úgy kellett fizikálisan keménynek lenni, hogy az olaszok dobálták magukat és főleg a támadásoknál jöttek a kontrák. A két centerünknek nagyon nehéz dolga volt, mert gyakorlatilag kitett kézzel kellett centerezniük ahhoz, hogy ne legyen kontra és végig „ugráltak” a fejükön.

Örülök annak, hogy védekezésben bejött pár olyan begyakorolt figura, amit most tudtunk kamatoztatni. Úgy gondolom, hogy ez is egy visszaigazolás arra, hogy amit begyakorolunk az edzéseken, azt utána elő tudjuk venni az éles meccseken is. Ez engem megnyugtat a döntőre nézve. Ugyanezen a vonalon megyünk tovább. 

- Mennyire fáradtatok el?

- Én kevésbé, mert ez egy sok kiállításos meccs volt és sokat ültem a padon. Sajnos hamar megkaptam a két kiállítást, de azért így is nagyon fárasztó volt. Annak nagyon örültem, hogy a centerek menet közben cserét kértek rólam. Ez mindig egy kis plusz erőt ad. :-) Láttam a többieken, hogy mindenki maximális erőbedobással játszott. Elfáradtunk, de egy döntő előtt nem a fáradság a kérdés. Erről szó se lehet.

- Gratulálok.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Enikő)Madaras Norbert a vlv-nek


- Mikor voltál legutóbb ideges?

- Hát most meccs közben azért ideges voltam, de jó lett a vége.

- Milyen volt a meccs, mesélj! Igazából sima győzelem, nem? :-)

- Nem. Sajnos nem. Lehetett, vagy voltak olyan pillanatok, amikor talán megfoghattuk volna, ugye vezettünk 3:1-re, meg aztán majdnem 7:5-re talán, aztán nem jött össze, utána kihagytuk mi is az emberelőnyt ... így a 6:5 után kiegyenlítettek, és onnantól megint nagyon nehéz lett.

- Jó hát azért a végeredmény számít, és tulajdonképpen tökmindegy, hogy öttel nyertetek vagy eggyel.

- Mindegy, mindegy.

- Először is, kit vársz a döntőbe? Szerinted ki jut be?

- Hát én már nem mondok semmit, tök mindegy, nem tudom.

- Jó, és elég lesz-e ez az egy nap a pihenésre?

- Elég, hát nekik is ennyi van, sőt. Mi még kevesebb meccset is játszottunk egyel, mint például a szerbek, úgyhogy majd meglátjuk, hogy ők jönnek vagy nem ők jönnek. Hát egy hasonló meccs lesz holnapután.

- És egy hasonló eredménnyel...

- Úgy legyen!

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)Tóth Márton a vlv-nek


- Gratulálok Marci. Európa-bajnoki döntőt játszol holnapután! Mit érzel?

- Köszönjük szépen. Nagyon boldog vagyok. Kemény mérkőzés volt, de a lényeg az, hogy egy góllal jobbak voltunk. A végjátékban már nem szép játék, hanem eredményes játék van és mi eredményesebbek voltunk, mint az olaszok.

- Nagyon furcsa meccs volt, mert az elején sokat fújtak, sok kiállítás és kontra volt, viszont a végén mindent hagytak. Ehhez hogy lehet alkalmazkodni?

- Mindig az adott szituációhoz kell alkalmazkodni. Az elején mi akciógólokkal el tudtunk lépni és nagyon magabiztos emberhátrányos védekezésünk volt. Ez később egy kicsit megfordult, mert mi is kaptunk emberelőnyöket, de azokat nem lőttük be, úgyhogy kiegyenlített mérkőzés lett. Itt már tényleg csak nüanszok döntenek. Egy-egy labdaszerzés vagy egy-egy jó megmozdulás elől.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok és sok sikert holnaputánra.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Enikő)Hosnyánszky Norbert a vlv-nek

- Elmondom a vlv olvasóinak, hogy a bemelegítő medencénél vagyunk, nem sokkal a meccs után, és Hosi azt kérte, hogy hadd üljön le, mert nagyon elfáradt. Hát volt is miben, Hosi! Gratulálok a győzelemhez. Parádés meccs volt. Mit érzel?


- Büszkeséget érzek, mert büszke vagyok, hogy ebben a csapatban játszhatok. Úgy gondolom, hogy megint kijött az a hit, amit egymás iránt érzünk egy ilyen döntő szituációban, amikor 6:6-ra kiegyenlítettek a végén az olaszok, és mondjuk ehhez kellett az a hatezer ember buzdítása is, meg Dumi zsenialitása, hogy az utolsó gólt be tudtuk lőni, és megnyertük ezt a meccset.

- Volt benned meccs közben félelem, hogy baj lehet?

- Nem, nem, nem igazán gondolkodtam ezen, mentem előre, ameddig bírtam, szerintem mindenki így volt evvel. Jó meccs volt. Egy picit felőrlődtek az olaszok a meccs első felében azzal, hogy kapták folyamatosan az ítéleteket, mi egyet sem, mégsem tudtak élni vele, mert Viktor mindet kivédte. Ez azért megtöri az embert. A végén egy-két ilyen, úgy gondolom, talált góllal felkapaszkodtak, de szerintem végig a kezünkben volt a meccs.

- Gratulálok, Hosi, jó pihenést kívánok.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)Nagy Viktor a vlv-nek


- Jajj Viktor, gratulálok! Elárulom neked, hogy a VLV fotógalériája ma gyakorlatilag kizárólag védés utáni Nagy Viktor-örömökből fog állni. Nagyon nagy teljesítmény volt és a csapat is nyert. Teljes a boldogság!

- Csak akkor ér valamit, úgyhogy örülök, szerintem mindenki nagyon-nagyon jól játszott és maximálisan beleadtunk mindentt. Szív és lélek ma is bent volt a vízben. Úgyhogy örülök, hogy a végén a Dumi belőtte és tudtunk nyerni eggyel.

- Hadd kérdezzem, hogy a védéseidben mennyi volt a szakmaiság, tehát hogy tudtad, figyelted, hogy ki merre szokott lőni és mennyi az ösztön az elementáris erő?

- Vegyes nagyon. Nyilván minden csapat elemzi a másikat, mi is, úgyhogy mindent tudunk az ellenfelekről. Ugyanakkor valamikor megtudnak lepni, tehát nem mindig azt lövik, de úgy gondolom, hogy ma is legtöbbször azt lőtték, amire számítottunk.

- A meccs alakulását hogy értékeled? Hogy jöttek utánunk folyton és majdnem megfordították.

- Igen, igen, de Dumi belőtte, így azt mondom, hogy nagyon jó volt a forgatókönyv. Nem aggódtam, valahogy nem volt bennem félsz, magabiztosak voltunk egész végig. A támadásunk döcögött, ennek ellenére a védekezés nagyon stabil volt és az folyamatosan erősített bennünket. Úgyhogy én bennem olyan érzés volt végig, hogy ma csak mi nyerhetünk.

- Jó, hát legyen így vasárnap is ezt kívánom! Jó pihenést!

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A másik elődöntőben:

Szerbia-Montenegró
10:9 (3:5, 1:2, 3:2, 3:0)
G.: S. Mitrovics 3, Csuk 2, F. Filipovics 2, Gocics, Nikics, Alekszics, ill. N. Janovics 3, Darko Brguljan, Drasko Brguljan 2-2, M. Janovic, Ivovics


A vasárnapi program:

18.30 Olaszország-Montenegró (bronzmérkőzés)
20.30 Magyarország-Szerbia (döntő)vlv-képek