FACEBOOK

Szeptember 13. - Az első vízilabda expó

Szeptember 13. - Az első vízilabda expó
hozzászólás, 2014.07.25.

Vízilabda nyílt napot és expót rendeznek szeptember 13-án Budaörsön. A fő szervezőt kérdeztük a részletekről.

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Sokat beszélgetek vízilabda-szurkolókkal, vízilabda közeli emberekkel, figyelgettem más sportágakat, Kevin Vernooij, a waterpoloworld.com budapesti tudósítója is folyton kérdezgette, hogy miért nincs nálunk ilyen rendezvény, ami más sportágakban megszokott. Elkezdtük a közös gondolkodást, majd a szervezést, és azóta hólabdaszerűen gurul a dolog. Mára eldőlt: szeptember 13-lesz az első vízilabda nyílt nap és expó Budaörsön.

- Ez mit takar?

- Elsősorban olyan helyszínt kerestünk, ahol szép környezetben tudjuk lebonyolítani a rendezvényt. A budaörsi sportcsarnok és strand erre kiválóan alkalmas, s a budaörsi önkormányzat jóvoltából megkapjuk. Folyamatosan programok lesznek egész nap a vízilabda jeles képviselőinek részvételével - neveket még nem mondanék, de sokakkal megegyeztem, hogy ott lesznek. Edzők, szárazföldi edzők, dietetikusok, orvosok, doppingellenőrök tartanak majd előadást különböző témakörökben, illetve ezek tulajdonképpen moderátor által vezetett beszélgetések lesznek, természetesen a nézők is bekapcsolódhatnak majd a kérdéseikkel. Kiss Gergő is sokat segít, azt mondhatom, hogy két olimpiai bajnok szervezi az eseményt!

- Milyen programokat szerveztek még?

- Délelőtt és délután lesz a tervek szerint egy férfi és egy női vízilabda-mérkőzés, de csak "rövidített formában", inkább a látvány kedvéért, show-szerű módon, hogy vízilabda-játékhangulat is legyen. A medencében a két mérkőzés között kipróbálhatják az erre vállalkozók a vízilabdát, hogy milyen sportág is ez, hogyan is kell játszani.

Az előadások mellett az OB1-es férfi és női csapatok bemutatkozhatnak, ezt a programpontot már jóváhagyták a klubok, visszaigazolták, hogy jelen lesznek. Ők is moderátor segítségével beszélnek saját tapasztalataikról, ami azért fontos, mert a válogatott mellett a klubok gyakran háttérbe szorulnak. Márpedig már kijelenthetjük: a világ legerősebb bajnoksága a magyar lesz jövőre, jó lenne, ha a klubok iránt is nőne az érdeklődés.

Találkozni lehet majd játékosokkal, aláírásokat gyűjthetnek a rajongók és egyáltalán: emberközelben, reményeink szerint igazi családi program keretében ismerkedhet majd meg mindenki ezzel a világgal, amit mi annyira szeretünk.

Természetesen ez egy "iparág" is, így az expón jelen lesznek, bemutatkoznak azok a cégek, amelyek sportszerekkel, táplálék-kiegészítőkkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, de akár orvosi eszközökkel foglalkoznak, vagyis a sportág hátterével kapcsolatos professzionális tartozékokról, eszközrendszerről gondoskodnak. Lesz sok érdekes kísérőprogram, például kiállítás régi és jelenlegi vízilabdaereklyékből, de például összegyűjtjük a sportággal kapcsolatos irodalmat is, életrajzi könyvektől az oktatási szakanyagokig. Megpróbáljuk a vízilabda minden területét lefedni, s nyilvánvaló, hogy hagyományt szeretnénk teremteni, hogy ezután minden évben sor kerüljön ilyen rendezvényre.

- Sok sikert a kezdeményezéshez!

(Lejegyezte: Solti Eszter)


A rendezvény facebook-oldala csütörtökön megnyílt, s itt minden fontos információt megtalálnak az érdeklődők.

Elérhetőségek:


Általános kérdések: info@waterpoloexpo.hu
Sajtóregisztráció, médiainformációk: media@waterpoloexpo.hu
Szponzori és partneri kapcsolatok: marketing@waterpoloexpo.hu

Telefonszám: +36/70-94-22-685