FACEBOOK

Tegyük meg azt az egy lépést a döntőig!

Tegyük meg azt az egy lépést a döntőig!
hozzászólás, 2014.07.24.

Péntek este kialakul a budapesti Eb döntőjének mezőnye. A fiúk nyugodt körülmények között készülnek és bizakodva várják az olaszok elleni meccset.

Csütörtökön pihent is, vizes edzést is tartott a csapat és persze napirenden volt a taktika, továbbá videózás is belefért a napba. Nagy Viktor 30. születésnapja szinte észrevétlenül telt el, az esti edzést követően a kameránk előtt szerettük volna köszönteni, de elzárkózott ez elől, mint mondta: majd pénteken, a  meccs után!

Az esti edzés utáni hangulatot az dobta fel egy kicsit, hogy a Milka forgalmazója - a vlv munkatársának közreműködésével - egy doboz csokival lepte meg Decker Attilát, aki a szerbek elleni parádés szereplése közben e márkával merített erőt, s a tévéadás jóvoltából ez olyan nagy nyilvánosságot kapott, hogy a csapat szereplésével kapcsolatban készült internetes mémek egy része is ebből a témából merítkezett.

Mint tegnapi tudósításunkban jeleztük, a fiúkat nem rázta meg, hogy az olaszok következnek, de azért valamennyien tisztában vannak az itáliai válogatott veszélyességével.

A találkozó péntek este 19 órakor kezdődik (először játszik a csapat a "fő műsoridőt" megelőzően), az M1 közvetíti.BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Jól telt a meccs nélküli néhány nap, jól tudtunk dolgozni. Hogy szombaton kivel játszunk, azt nyilván csak szerda este óta tudjuk, de természetesen már az elődöntőre is rögtön elkezdtünk készülni. Nem érzek egyébként nagy különbséget a fiúk lelkiállapotában a tekintetben, hogy a horvát helyett az olasz jön. Talán a horvátokra többen számítottak, de a horvátok is így gondolkodtak, ezért pórul jártak... Azt azért fontos tudni, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyon veszélyesek az olaszok az elődöntőben. "Volt szerencsém" elég sokszor úgy gondolni, hogy ez a könnyebb út, aztán ez lett a nehezebb. Az elmúlt másfél évben csak barátságos meccseket játszottunk velük, a tétmeccsek tapasztalatai korábbi időkből származnak, de úgy gondolom, mégis inkább ezeket hívhatjuk segítségül, mint a személyes élményeket, azokat, amiket néhányan Olaszországban játszva szereztünk. Ami a mostani csapatuk erejét illeti, abból tudok kiindulni, hogy a legutóbbi mérkőzésünkön, öt hete kikaptunk tőlük 10:8-ra, meg abból, hogy itt vannak az elődöntőben, kiverték a horvátokat. Szerintem taktikailag nagyon felkészült csapat és ők azok rajtunk kívül, akik egy-egy mérkőzésen belül a legtöbbet tudnak taktikailag változtatni. Igyekeztünk felkészülni, a játékosok és a stábtagok is sokat tettek azért, hogy péntek este számunkra kedvezően érjen véget a mérkőzés, de maga a meccs lesz a vizsga, azon derül ki, hogy mennyit tanultunk...VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy nagyon lendületes csapat az olasz, fő erősségükként talán ezt tudnám mondani, de biztos vagyok benne, hogy mi ezen felül tudunk kerekedni és megnyerjük a meccset.DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Én a centerekről tudok nyilatkozni, "velük foglalkozom". Úgy gondolom, hogy nem olyan erősek, mint horvát vagy szerb kollégáik, viszont sokkal mozgékonyabbak. Nekem arra kell figyelnem, hogy minél hatékonyabban fenntartsam a testi kontaktust velük, ne tudjanak "elszabadulni", mert akkor nehezen érem őket utol, illetve azt látjuk, hogy változtattak a saját hátrányjátékukon ahhoz képest, amit láttunk tőlük korábban, úgyhogy erre kell készülnünk. Nem lehet más végkimenetel, nem is gondolok másra, ezt meg kell nyernünk!GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Úgy gondolom, mindegy volt számunkra, hogy a horvátokkal vagy az olaszokkal kell megküzdenünk, nekünk magunkat kell erősítenünk. Rá kell kényszerítenünk az akaratunkat az ellenfélre. Magabiztosan várjuk az elődöntőt.MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Az ő erejük a jó, sokmozgásos védekezés, kevés gólos meccseket játszanak, ebben bízhatnak, nekünk pedig nyilván ennek megakadályozása lehet a cél. Ugyanakkor valamennyire kiszámíthatóak, egy-két játékoson náluk nagyon sok múlik, főleg támadásban. A kapusuk mellett egy-két lövő játékos van mindig főszerepben - azt mondom, hogy viszonylag aránytalanul oszlik meg náluk a teher. Emiatt talán könnyebb ellenük készülni, mint mondjuk egy szerb meccsre.


Hamarosan vlv-képek a csütörtök esti edzésről.


EB-ALOLDALUNK A PROGRAMMAL ÉS AZ EREDMÉNYEKKEL