FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 7:6

Magyarország-Horvátország 7:6
hozzászólás, 2014.07.21.

Hatalmas mérkőzésen, háromgólos hátrányból fordítva nyert csapatunk a horvátok ellen.

Európa-bajnokság, Budapest

Csoportkör, utolsó forduló

Magyarország-Horvátország 7:6 (0:2, 4:2, 1:1, 2:1)

Margitsziget, v.: Sztavropulosz (görög), Koganov (azeri)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 1 , Erdélyi 1, Vámos, Hosnyánszky 1, Decker Á., Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 1, Tóth M 1. Hárai 1. SZövetségi kapitány: Benedek Tibor
Horvátország: Pavics, Bukics, Milakovics 1, Loncsar, Jokovics 1, Buljubasics, Muslim 1, Buslje, Sukno 2, Dobud, Setka 1, Zivkovics, Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 0/9, ill. 2/11
Gól - ötméteresből: -, 1/1
Kipontozódott: Gór-Nagy, Hosnyánszky

A magyar csapat ezzel pontvesztés nélkül nyerte meg csoportját, közvetlenül az elődöntőbe jutott és péntek este 19 órakor az Olaszország-Horvátország mérkőzés győztesével meccsel a döntőbe jutásért.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek a mérkőzésről

Gólok:

0:1 - Milakovics gólja

0:2 - Sukno első gólja

0:3 - Setka gólja

1:3 - Hosnyánszky Norbert gólja

2:3 - Erdélyi Balázs gólja

3:3 - Szivós Márton gólja

3:4 - Jokovics gólja

4:4 - Varga Dénes gólja

5:4 - Madaras Norbert gólja

5:5 - Sukno második gólja

6:5 - Tóth Márton gólja

6:6 - Muslim gólja

7:6 - Hárai Balázs gólja


BENEDEK TIBOR az M1-nek:

- Gratulálok az utolsó győzelemhez is! A közönségen meg a játékosokon is érezhető volt az, hogy bár megvan a csoportelsőség, azért nagy jelentősége van annak, hogy ezt a meccset megnyerjük. Egészen pontosan miért, a csapat mit érzett belül?

- Igen, hát két nappal ezelőtt mondtam, hogy nekünk fontos ez a meccs, és látszott is a játékunkon, hogy ezt mi komolyan vesszük. Bár az ellenfél vezetett az elején, de egy pillanatra sem álltunk meg és túl sok a szünet most, az ellenfeleink játszani fognak, hogy ha most ezt nem tudtuk volna komolyan venni, akkor nem tudtunk volna az elődöntőre felpörögni, úgyhogy ez volt a meccsnek az egyik legfontosabb pontja. Nyilván a szerbeket se szerettük volna kapni az elődöntőben, ezt kár tagadni és hát a közönséget is szerettük volna kiszolgálni. Hiszen azért hatezer ember itt van, hazai környezetben nem engedhettük meg magunknak, hogy akár egy meccset is félvállról vegyünk.

- Azért kellett az első negyed ahhoz, hogy a vége szoros legyen, vagy izgalmas legyen. Mi történt ott az elején?

- Messziről lőttünk és a kapusuk mindent kivédett. Közelebb kellett mennünk, közelebb kellett jutnunk mozgással és ezzel három emberelőnyt hagytunk ki az elején. És azért ez egy horvát csapat ellen nehéz kezdést jelent.

- A németek elleni meccs után még nem akart arról beszélni, hogy most mi következik ebben a nagy szünetben. Ugye elmondta, hogy túl sok a szünet, elég nagy a szünet, mire lehet ezt használni? Hogyan kell kezelni, hogy péntekre csúcsformába legyen a csapat?

- Hát, én már tudom, hogy mit csinálunk, de nyilván teljesen mindegy, hogy mit csinálunk. A lényeg az eredmény, úgyhogy mi azt fogjuk csinálni  hogy pénteken nyerni tudjunk.

- Decker Ádám azt mondta, hogy neki már hiányzik az edzés, a súlyzós edzés. Megdolgoztatja majd őket ebben a néhány napban, vagy kapnak pihenőt például?

- Nem szeretnék ezekről beszélni, a lényeg az, hogy mi lesz majd pénteken.

- Márpedig az, hogy mi lesz pénteken, az pedig ezek szerint, vagy eszerint a meccs szerint a horvát-olasz meccsen dől majd el. Hogyan kell nézni majd azt a meccset, melyik fekszik nekünk jobban?

- Játszottunk sokat mind a két csapattal már idén nyáron is. Nem  tudnék választani. A lényeg, hogy mi felpörögve érkezzünk meg arra a mérkőzésre. Ez alatt a négy nap alatt nem szabad, hogy leengedjük ezt a felfokozott lelki állapotot, ami bennünk van. De azért most tudunk pihenni is, tehát egyensúlyt kell találni ebben, ez alatt a négy nap alatt.

- Köszönöm szépen, akkor jó pihenést, jó felkészülést és gratulálok!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


NAGY VIKTOR az M1-rek:

- Benedek Tibor szerint, ő már hónapokkal ezelőtt tudta, hogy mit fogtok csinálni ebben a három napban, ami most rátok szakadt szabadnapnak. Gratulálok a mai győzelemhez és a száz százalékos teljesítményhez, amihez te is nagyon kellettél és a védelem feljavulása a második negyedtől.

- Igen, köszönjük szépen! Ez óriási csapatmunka volt és nagyon örülök annak, hogy ilyen közönséget ki tudtunk szolgálni. Az volt a célunk, hogy elsősorban magunknak bizonyítsunk, de azzal már egyértelmű, hogy a nézők is jól járnak, hogyha ez sikerül. És úgy érzem, hogy sikerült. Maximálisan teljesítettük a csoportot. A mai meccsen abszolút látszódott, hogy már fáradtunk. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy nagyon jól jött az, hogy a héten tudunk majd még pihenni.

- Érezhető volt, hogy egy nagyon kemény csata volt, kemény ütközetekkel, amit - gondolom - testközelből is ugyanígy éltél meg.

- Így van. És ahogy a Tibi mondta, hogy ma szívvel fogunk nyerni, mert az nekünk nagyobb. Ez abszolút így volt.

- És hogy elfáradtatok, viszont azért ez a három nap ez nehéz lesz abból a szempontból, hogy hogy tudtok tűzben maradni.

- Hát erről a Tibi gondoskodni fog, abban biztos vagyok! :-)

- Akkor ez titok?

- Ez a mi titkunk :-)

- Jó, hát akkor azért térjünk vissza arra, hogy egy olasz-horvát csata győztese vár majd rátok. És ez a mai győzelem az is jó volt, hogy elkerüljétek a szerbeket egyelőre?

- Igen. Lehet számolgatni. Én azt mondom, hogy erősnek érzem magunkat. Bárkit meg tudunk verni, ezt be is bizonyítottuk. Számunkra az a fontos, hogy minden meccsen a kitűzött céljainkat elérjük és ezt elértük. A továbbiakban is ez lesz a célunk. Az, hogy bárkit kapunk, azt megverjük. Az, hogy most az az olasz, a horvát, a szerb, bárki lehet. Annyira erősnek érzem magunkat, hogy bárki jön, azt meg fogjuk verni.

- Hát, ez látszik is rajtatok! Akkor vasárnap estig meneteljetek így tovább, köszönöm és gratulálok!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


MADARAS NORBERT az M1-nek:

- Itt a mixzónában pedig a 300. válogatott meccséhez érkező Madaras Norbert. Mennyit jelent neked ez a rekord vagy ez a jubileum? Egyáltalán számon tartod-e ezeket a számokat?

- Megmondom őszintén, hogy nem tudtam. Ez a mai volt ezek szerint? Fogalmam sem volt róla. Nem is foglalkoztam vele. Hát, jól hangzik egyébként. De hát ez sok. Jól hangzik, meg azt is jelenti, hogy nem vagyok fiatal, tehát... Jó, így különösen jó, hogy győztünk.

- Persze, az, hogy nem vagy fiatal, az nem jelenti azt, hogy nem szerzel fontos gólokat. Most például a te góloddal vezetett először a válogatott. Ez lehetett a fordulópont a mérkőzésen?

- Én azt gondolom, az volt a fontos hogy 0:3-nál nem estünk össze, hanem mentünk tovább. Főleg úgy, hogy ezen az EB-n még nem játszottunk szerintem még kétgólos hátrányban sem nagyon, talán a németek ellen, de náluk meg sokkal jobbak vagyunk. És most innen kellett, hogy is mondjam, visszacsinálni.

- Mennyire volt, nyilván szokatlan a helyzet, hogy három gólra vezetnek? De miért mehetett el három gólra a horvát válogatott az elején?

- Leginkább azért, mert nem jöttek be a lövéseink. Az első négy előnyünket kihagytuk, vagy talán a negyediket lőttük be, a kapusuk jól védett. Elöl voltunk pontatlanok, azt hiszem, leginkább emiatt.

- Úgy tűnik, mintha nagyon fel lennének készülve belőletek, nem nagyon tudtak végigmenni a figurák és a kapus is mintha tudta volna, hogy hova lőttök? Erre mennyire lehet felkészülni?

- Hát nézd, itt mindenki tud már mindent, tehát nincsenek különösebben nagy titkok. Ahogy elkezdtek bemenni a lövések, onnantól lettünk egyre magabiztosabbak. Azt mondom, hogy az volt a döntő.

- Gratulálok akkor a csoportelsőséghez és a 300.-ik válogatottsághoz!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


vlv-képek a mérkőzésről


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek

- Gratulálok Tibor, szétszedtek már a tévéstábok, de hát muszáj elmondani külön nekünk is.


- Ez a dolgom…

- Akkor légy szíves mondd el, hogy - mi volt ez???

-  Egy olyan mérkőzés, amit gondoltuk, hogy lesz. Amilyen mérkőzéseink lesznek a hét második felében. Ez már olyan volt, mintha egy negyeddöntő lenne, ahol a végén egy-egy góllal dől el, hogy ki az, aki továbbjut, ki az aki győztes. Egyre nagyobb a feszültség, egyre nagyobb a harc, és ez már beletartozott abba a típusú mérkőzésbe, amilyenekre számítunk majd, az elődöntőben például.

- Gondolom, hogy egy ilyen meccs nagyon megerősíti a csapatot. Ez, amit a végén produkálta a fiúk, ez valami hihetetlen volt. Szakmailag mit adott neked ez a meccs, van mit elemezni benne?

- Hogyne lenne. Minden meccsben van mit elemezni, ha a horvátokkal játszunk újra, akkor nyilván sok mindent fogunk látni ebből a meccsből, hogy mit csináltunk rosszul, mire kell jobban figyelni. Igaz ez ők is ugyanúgy meg fogják csinálni. A mérkőzés - ha újra velük játszunk,- nehézsége az, hogy az egyszer már legyőzött csapat mindig jobban haragszik. Úgyhogy arra azért föl kell készülnünk, hogy egy picit hátránnyal indulunk ebből a szempontból, de már nagyon várjuk az elődöntőt. Itt egy kicsit fontos az, hogy az elkövetkező négy napban türelmesek is legyünk, de fenntartsuk ezt az állapotot, ahova kerültünk ez alatt az öt meccs alatt. Azért ez a négy nap hosszú, nehéz vele játszani.

- Nagyon szépen köszönöm! Gratulálok!

- Köszönjük

(Lejegyezte: Kerbi)Hosnyánszky Norbert a vlv-nek


- Gratulálok Hosi! Hatalmas nagy meccset játszottatok, fordulatos, izgalmas, óriási mérkőzés volt. Értékelj légy szíves!

- Nagyon élveztem ezt a meccset, annak ellenére, hogy hamar kipontozódtam. Viszont láttam a szemekben azt, amit mi megbeszéltünk előző nap és ez elég volt mára. Tehát a híresztelésekkel ellentétben: mi nagyon szerettünk volna nyerni, és ezt be is bizonyítottuk, és nyertünk is.

- Megtörtétek őket a végén...

- Igen, mentálisan erősebbek voltunk mint ők.

- Hosi! Hogy van a karod?

- Van mikor egy picit stagnál, de mindig egy picit jobb.

- Jó pihenést Kívánok! Gratulálok!

- Köszönöm Szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Decker Ádám a vlv-nek


- Gratulálok. Azt hiszem ezt nem lehetett volna jobban eltervezni.

- Nem nagyon. Azt érzem, hogy az elején lemaradtunk, úgy, ahogy az előző meccseken. Kicsit fáradtabban kezdtünk, de azért éreztük azt, hogy nem mehet el úgy ez a meccs, hogy nem megyünk bele. Én személy szerint a második negyedtől éreztem azt, hogy agresszívak, provokálnak és egy kicsit felspannoltam magam olyan szintre, hogy ugyanott folytassuk, ahol a szerbeknél abbahagytuk. Összességében nagyon jó volt. Talán azt mondom, hogy a támadás az elején pontatlan volt és emiatt nem tudtunk gólt lőni, engem egy kicsit ez zavart. De aztán ahogy elindultak a gólok, megnyugodtunk és szépen, taktikusan, ahogy kell, úgy befejeztük ezt a meccset. Külön örülök, hogy a Pufi lőtte a győztes gólt, mert végre visszatért a szokásos helyére a csapatban.

- Köszönöm szépen Ádám, Jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Varga Dániel a vlv-nek


- Na, Dani, hát ez egy óriási élmény volt, azt hiszem mindenkinek, aki látta! Mesélj!

- Hát, játszani is jó volt, gondolom, hogy nézni is! A legfontosabb, hogy nyertünk. És azért tudtunk nyerni, mert úgy döntöttünk, hogy mi nyerni akarunk. Ez a meccs nekünk ugyanolyan fontos volt, mintha a továbbjutás múlna rajta. Vagy mintha az elődöntő múlna rajta. Nagyon komolyan vettük, az volt a célunk, hogy nyerjünk és ehhez megtettünk mindent, azt hiszem. Nem tudom, hogy szépen játszottunk-e, de nagyon bölcsen, nagyon okosan játszottunk a mai meccsen. Ezt emelném ki elsősorban. Megvolt a szívünk, de azt most már mondhatom, hogy alap. De ma még nagyon okosak is voltunk.

- Eddig ez a győzelem így még sokkal többet ér, egyrészt 0:3-ról kjöttetek vissza, másrészt a végére megtörtétek őket lelkileg is, fizikailag is.

- Nem tudom, hogy nekik hogy esett ez a vereség, biztos hogy nem jól. Nem is foglalkozom az ellenféllel, magunkkal foglalkozom. Ez a győzelem nekünk volt fontos. Mi szerettünk volna nyerni, elértük a célunkat. Önbizalmat szereztünk, megtartottuk és száz bszázalékos teljesítménnyel jutottunk az elődöntőbe. Ennek nagyon örülünk!

- Gratulálok, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Braun Viktória)Madaras Norbert a vlv-nek

- Szervusz, Norbi! Elég szórakoztató estét produkáltatok! Nagyon jó volt! Így meg különösen jó volt, hogy az elején honnan jöttetek vissza. Ideges voltál nagyon?


- Nem, egyáltalán nem voltam ideges. Elöl sokat hibáztunk, pontatlanok voltak a lövések - hozzá kell tenni, hogy nagyon jól védett a kapusuk. Aztán, ahogy elkezdtünk gólokat lőni, megnyugodtunk, onnantól visszajöttünk a meccsbe.

- A végén mit éreztél? Olyan volt, minha összeestek volna.

- Nem mondom, hogy összeestek..., nyilván hárommal vezettek, onnan feljöttünk, sőt mi vezettünk, nekik kellett kapaszkodni, ez soha nem jó. De hát..., én már most azt mondom, hogy ez el is múlt. Vége a csoportnak, úgyhogy - menjünk tovább!

- Mi lesz a továbbiakban:? Ez most egy hatalmas lökést kell, hogy adjon, még pontot sem vesztettetek...

- Biztos. Ugyanakkor nagy felelősség is. De mondom, ez már -  elmúlt. Pénteken lesz egy elődöntő, ahol teljesen mindegy lesz, hogy az elmúlt egy hét alatt mit csináltunk, az egy új meccs lesz.

- Azért valami nyomot hagytatok...?

- Biztosan, csak azt mondom, hogy nekünk ezzel nem szabad foglalkoznunk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!


 
Hárai Balázs a vlv-nek


- Hát, Pufi, minden meccsen megpróbálod ezt a csavarást. Általában sikerül is, de azt hiszem, hogy ilyen jókor, ilyen "ügydöntő helyzetben" még nem nagyon volt.

- Köszönöm szépen! Hát, magamat tudom csak ismételni. Elég sokat gyakorlom, ez egy, - úgy gondolom hogy - a kapus számára egy váratlan megoldás, amivel nehezebb számolnia. Most jól jött ki a lépés.

- Az egész meccset értékeld!

- Az elején pontosabbak voltak. Nem kezdtek ők sem jobban, mint mi, de pontosabbak voltak a lövéseik, ezáltal el tudtak menni 2:0-ra is, de abszolút nem estünk kétségbe, mert azon voltunk, hogy nekünk mindenféleképpen meg kell nyerni ezt a mérkőzést, attól függetlenül, hogy már benne voltunk a négyben. Szerencsére összeállt a védekezésünk, és az a fontos, hogy így tudunk játszani egymásért, és biztatni egymást.

- Gondolom, hogy egy ilyen győzelem, ez megint egy újabb hatalmas erőtartalékot szabadít fel bennetek?

- Igen. Beszélhetek a többi csapattársam nevében is: mindenki utál kikapni. Úgyhogy az, hogy nyerünk, nekünk még egy plusz pozitív előny másokkal szemben, mert úgy gondolom, hogy mi nemcsak a vízben, hanem a parton is erősek vagyunk. És ez lehet az, amivel többet tudunk hozzátenni, mint egy horvát csapat.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Braun Viktória)Tóth Márton a vlv-nek


- Marci, szívből gratulálok! Nagyon-nagy meccs volt! Azt hiszem, hogy nem lehet ennél jobban kijönni egy ilyen mérkőzésből, gondolom boldog vagy.

- Köszönöm szépen! Nagyon boldog vagyok, mert a csapat erejét mutatja, hogy egy látszólag tét nélküli mérkőzésen hogy össze tudtuk szedni magunkat. És ezeknek a győzelmeknek van a legnagyobb értéke, amikor az utolsó pillanatban egy gól dönt. Úgyhogy nagyon köszönjük a közönségnek! És annak még inkább örülök, hogy ezzel a győzelemmel ki tudtuk szolgálni őket.

- Bennük marad ez az eredmény?

- Biztos, hogy bennük fog maradni. Azért vezettek, nyert állásból tudtunk fordítani, az mindig nagy pofon az ellenfélnek.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Braun Viktória)Varga Dénes a vlv-nek


- Na, Dumi, muszáj téged megkérdezni ezután a meccs után. Hogy volt?

- Mire vagy kíváncsi?

- Hát, a meccsről mi a véleményed? Hogy zajlott, hogy élted meg? Mit éreztél 0:3-nál? Ilyenek...

- Jól kezdtek a horvátok. Úgy éreztem, mint hogyha jobban akarnák ezt győzelmet. De hát kiderült, hogy nem, mert meg tudtuk fordítani egy számunkra nem olyan nagy tétű meccsen ellenük.

- Ennyi? Vége van és kész?

- Hát, yes :-)

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


Vámos Márton a vlv-nek

- Szép volt Marcika, gratulálok, két mondatot kérek a meccsről!

- Gratulálok a csapatnak, 0:3 után vissza tudtunk kapaszkodni a meccsbe, ez mutatja a csapat tartását. A végén történtek miatt pedig gratulálok Hárai Balázsnak, mert nagyon szép csavargólt lőtt, azzal sikerült megnyerni a meccset.

- A saját játékodat hogy értékeled?


- Elfáradtam, hajtottam, semmi extrát nem tudok kiemelni... A csapatnak gratulálok, hogy meg tudtuk nyerni a meccset!
Az A csoport végeredménye

1. Montenegró 13,
2. Olaszország 11,
3. Görögország 10,
4. Románia 6,
5. Oroszország 3,
6. Grúzia 0 pont

A B csoport végeredménye

1. Magyarország 15,
2. Szerbia 10,
3. Horvátország 8,
4. Spanyolország 7
5. Franciaország 3
6. Németország 0QF2


Július 23., szerda

16.00 Oroszország--Németország - QF1
17.30 Grúzia-Franciaország - QF2
19.00 Olaszország-Horvátország - QF3
20.30 Görögország-Szerbia - QF4


Július 25., péntek

14.30 QF1 győztese-Spanyolország - SF1
16.00: QF2 győztese-Románia - SF2
17.30 QF1 vesztese-QF2 vesztese (a 11-12. helyért)
19.00 QF 3 győztese-Magyarország - SF3
20.30 QF 4 győztese-Montenegró - SF4