FACEBOOK

"Tekintsük negyeddöntőnek"

hozzászólás, 2014.07.19.

Amikor elkezdődik a ma esti német-magyar meccs, már tudni fogjuk a többi mérkőzés eredményét, vagyis azt, hogy az esetleges mai magyar győzelem csoportelsőséget jelent-e.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Azt gondolom, a legfontosabb az volt, hogy csütörtöki meccset lezárjunk és kicsit pihenjünk. A szerbek elleni találkozót követően az esténk ugyanúgy zajlott, mint a spanyolok vagy a franciák elleni mérkőzés után, nem volt különösebb ünneplés.

A németek elleni készülésünket nagyban segíti, hogy az Eb előtti Düsseldorfi felkészülési tornán tudtunk velük játszani és az egy elég nehéz mérkőzés volt. Az ott szerzett tapasztalatok most nagyon jól jönnek.

Valószínű, hogy Hosnyánszky Norbi nem fog tudni játszani az esti mérkőzésen, szalaghúzódása van, a javulás valamivel hosszabb időt vesz igénybe, csak akkor száll ma vízbe, ha úgy alakul a helyzet, hogy mindenképpen szükség van a játékára.

DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- A szerbek elleni meccset gyorsan lezártuk. Péntek délelőtt pihentünk, illetve csapatépítő jellegű programunk volt, délutánig tartott a kis lazítás, majd onnan már rendes kerékvágásban folytattuk a felkészülést: videó, taktika, vizes edzés. A németeket személyre szólóan is elemeztük, ahogy szoktuk a várható ellenfelek esetében. Beszédtéma volt egymás között is  a találkozó, Madaras Norbi fogalmazta meg találóan, hogy tekintsük ezt a meccset negyeddöntőnek, hiszen a győzelem csoportelsőséget vagyis elődöntőt érhet.

Madaras Norbi nagyon jól fogalmazta meg, hogy ez lehet nekünk a negyeddöntő, úgyhogy nagyon komolyan kell őket venni. Holnap, az előttünk lévő meccs végeredménye eldöntetni, ha mi nyerünk a németek ellen, akkor csoportelsőként nem kell játszani negyeddöntőt.

- Mennyi jut el hozzátok a közvélemény Eb-vel kapcsolatos megnyilvánulásaiból?

- Érzékeljük, hogy egyre nagyobb figyelmet kapunk és ez nagyon jólesik.

- A rokonságon belül, az ismerőseitek körében milyen volt a szerb meccs visszhangja, elsősorban Attila "berobbanására" gondolok. Őt most ismerte meg egycsapásra a széles közvélemény...

- Igen, s ez némi veszélyt is rejt magában, mert most nagyon magasra került, s innen nagyot lehet esni. Nagyon okosnak, higgadtnak kell maradnia, hogy megőrizze ezt a szintet. Egyébként az egész rokonságunk extázisban van, folyamatosan kapom az SMS-eket, telefonhívásokat, gratulálnak a családtagok. Nagyon büszke ránk mindenki. Én is örülök, hogy mi vagyunk a "következő" testvérpár, amely jó teljesítménnyel képes hozzájárulni a magyar vízilabdasport sikereihez. Büszke vagyok erre, jó érzés.

- Mi az, ami megmaradt benned a szerbek elleni győztes meccsből.

- Sok minden letisztult, s nem tudok konkrétan egy dolgot megfogalmazni. Pontosan láttuk, hogy milyen szinten tudunk játszani, és ha nem ijedünk meg tőlük, ha érvényesíteni tudjuk a taktikánkat, akkor képesek vagyunk megverni őket. Ehhez szükség van mindenkire. Nagyon sok apró mozzanatból állt össze ez a győzelem. Mindenki hozzátette a maga kis építőkockáját a nagy egészhez. Igaz, eddig is tudtuk, hogy csak csapatként tudjuk megnyerni az ilyen meccseket.

- Beszéljünk egy picit a németekről. Ha nem játszottunk volna velük Düsseldorfban, akkor mennyivel lenne másabb most a helyzet?

- Akkor nem lenne olyan tapasztalatunk, hogy igenis tisztelnünk kell őket és úgy kell nekimennünk a meccsnek, hogy nagyon komolyan vesszük az ellenfelet. Düsseldorfban is éreztük azt, hogy fizikálisan erősek, jönnek-mennek, rúgnak-harapnak, nem adják fel az utolsó percig. Nagyon jó, hogy azon a tornán meg tudtuk verni őket - ha nem is jó játékkal. Így lelki fölénnyel kezdhetjük a ma esti mérkőzést.

(Lejegyezte: Kerbi)


Az A csoport állása három forduló után

1. Olaszország 9,
2. Montenegró 9,
3. Görögország 6,
4. Románia 3,
5. Oroszország 0,
6. Grúzia 0 pont

A B csoport állása három forduló után

1. Magyarország 9,

2. Horvátország 7,
3. Szerbia 6,
4. Spanyolország 4,
5. Németország 0,
6. Franciaország 0 pont

Az Európa-bajnokság szombati programja:

11.30 Spanyolország-Franciaország
13.00 Grúzia-Oroszország
14.30 Románia-Görögország
16.00 Horvátország-Szerbia
19.00 Olaszország-Montenegró
20.30 Németország-Magyarország


A meccsünket az M1 adja élőben, mi a szökásos szöveges élő közvetítéssel jelentkezünk.


A DÜSSELDORFI FELKÉSZÜLÉSI TORNA ÖSSZES GÓLJA

A MAGYAR FÉRFI VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI 2014-BEN

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS A VERSENY ALATT FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL