FACEBOOK

Szerbia-Magyarország 6:8

Szerbia-Magyarország 6:8
hozzászólás, 2014.07.17.

Világversenyen, ráadásul magyar közönség előtt győztük le a szerbeket! Küszöbön a csoportelsőség. Riportunk folyamatosan bővül nyilatkozatokkal, fotókal, gólokkal.

Európa-bajnokság, Budapest

Csoportkör, 3. forduló

Szerbia-Magyarország 6:8 (0:2, 3:3, 2:2, 1:1)

Margitsziget, v.: Alexandrescu (román), Bianchi (olasz)
Szerbia: G. Pijetlovics, Gocics 1, Rangyelovics, Nikics, F. Filipovics 2, Prlainovics, S. Mitrovics 2. Cs.: Mandics, Csuk 1, D. Pijetlovics, Alekszics, Radjen. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy 1, Madaras 2, Szivós, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Hárai. Cs.: Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky, Decker Á. 1, Tóth M. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 4/17, ill. 2/11
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kiállítva cserével, végleg: Prlainovics, ill. Hárai
Kipontozódott: Gór-Nagy, Szivós, Varga Dániel

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek I.


vlv-képek II.

A meccs góljai

0:1 Varga Dénes elsõ gólja

0:2 Decker Ádám gólja

1:2 Filipovics elsõ gólja

1:3 Gór-Nagy Miklós gólja

2:3 Mitrovics elsõ gólja

2:4 Varga Dénes második gólja

3:4 Mitrovics második gólja

3:5 Madaras Norbert elsõ gólja

4:5 Gocsics gólja

4:6 Vámos Márton elsõ gólja

4:7 Madaras Norbert második gólja

5:7 Filipovics gólja

5:8 Vámos Márton második gólja

6:8 Csuk gólja


BENEDEK TIBOR az M1-nek:

- Gratulálok, ez egy óriási győzelem volt!  Vannak az ember életében játékosként és edzőként is nagy mérkőzések, de egy Európa- bajnoki csoportmeccs bevonulhat-e ezek közé?

- Szerintem be. Ez, azt gondolom, hogy egy nagy mérföldkő. Szerintem az egész magyar vízilabda életében, bármi lesz is az eredmény az Eb-n, ez, amit ma letettünk, ez ennek a csapatnak, - azt gondolom - hogy a névjegye ez a mai mérkőzés. Mondom attól függetlenül, hogy mi lesz utána. Készülünk a következő meccsre és nyilván nehéz lesz újra. Ahogy a spanyol után a francia, nehéz lesz a  szerb után a német, de arról, amiről eddig beszéltünk már vagy tíz éve, azt innen el lehet felejteni. És ez a csapat megmutatta , hogy mennyire erős.

- Hogyha ez a  névjegye  a magyar válogatottnak, ez a mérkőzés, akkor mi kerül rá erre a névjegyre? Meg lehet fogalmazni, hogy mi volt az, ami ebben a csapatban most benne volt?

- Hát, hogy ha ebből nem derült ki, amit láttatok, hogy micsoda csapatszellem volt a vízben, akkor semmiből. Ezt nagyon nem tudom tovább fogalmazni.

- Óriási edzői húzásnak bizonyult Decker Attila beállítása a kapuba. Nagy Viktornak ugye lehettek rossz élményei a szerbek ellen, ez volt-e ennek az oka, vagy valami más titkos edzői tudás volt ez a kapuscsere?

- Nyilván edzői döntés. Az eredmény igazol, így, hogy nyertünk, így egy jó döntés volt.

- Óriási bírói nyomás is nehezedett a csapatra, sokkal több kiállítást kaptak a magyar játékosok, mint a szerbek, ezt hogyan lehetett feldolgozni ott a medence szélén, illetve a medencében?

- Készülünk erre, készülünk arra, hogy a mi előnyünk az csak a hazai közönség. Nem számítunk arra, hogy nekünk bármelyik játékvezető is segítsen. Mi így megyünk a vízbe és tudjuk, hogy saját magunkban bízhatunk.

- Hát ilyen mérkőzéseket, ilyen mérföldköveket kívánok még  a továbbiakban is, és még egyszer gratulálok ehhez!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


VARGA DÉNES az M1-nek:

- Varga  Dénesnek is gratulálunk, természetesen!  Benedek Tibor azt mondta tegnap, még az edzésen, hogy a kulcs az, hogy rögtön az első másodperctől kezdve koncentráljatok és a jelek szerint ezt sikerült megvalósítanotok. Hogyan?

- Úgy,  hogy készültünk rá, hiszen tudjuk, hogy a szerb csapat nagyon erősen szokott kezdeni és többnyire behozhatatlan előnyre tesz szert. Most fordítva történt, tehát mi kezdtünk 2:0-al, és szépen meg is tudtuk tartani.

- Azt  is mondta Benedek Tibor,  hogy ez mérföldkő a magyar vízilabdázás, a magyar vízilabda válogatott életében. Te is annak érzed? Mit változtathat, mit fordíthat meg ez  a mérkőzés?

- A csoportelsőség volt itt igazából a cél, meg az óriási presztizs. Nagyon jó érzés volt az itthoni közönség előtt Szerbia ellen nyerni.  Ennél már csak egyetlen nagyobb dolog lenne, hogyha a döntőben tudnánk őket megverni hasonlóan.

- Neked mi volt a szereped ebben, hiszen rengeteg jó megoldás volt, de a védekezésnek is nagyon össze kellett állnia. Hogyan tudnád jellemezni a játékodat?

- Túl sok szerb tud magyarul a túloldalról, úgyhogy nem fogom elmondani a titkot, de annyi biztos, hogy mindenki odatette magát és ez csak így sikerülhetett.

- Gratulálok!

(Lejegyezte: Braun Viktória)DECKER ATTILA az M1-nek:

- Szervusz, szívből gratulálok!  Félelmetes mérkőzésed  volt ez a mostani, hogy élted meg?

- Köszöntöm én is a nézőket! Most már így egy picit megnyugodva. Hát igen, ilyen közönség mellett azt gondolom, hogy nem lehet veszíteni. A csodakapus jelzőt meg szerintem nem kell rám aggatni, mert ez csapatmunka volt, úgyhogy a fiúk küzdése hozta azt, hogy én így tudtam védeni.

- Talán kicsit mindenki meglepődött, hogy te kezdesz a kapuban, illetve a bevonulás, bemutatás után látszott, hogy a testvéred megbúbolt, tehát mi tippelgettünk, hogy talán te fogsz kezdeni. Ez azért lehetett tudatos, vagy azért döntött így Benedek Tibor, mert hogy van olyan három szerb játékos, akivel te azért nap mint nap játszol együtt a vízben,  hiszen a csapattársaid is és ismered őket?

- Hát, hogy Benedek Tibor miért döntött így, azt nem tudom, mert azt nekem nem mondta el. Azt gondolom, hogy bízik mind a két kapusában, az hogy a Viktor a világbajnokságon a múlt évben így tudott teljesíteni, én azt gondolom, hogy ugyanolyan jó formában voltam ott is, ott Viktor kapta meg a lehetőséget. Én azt gondolom, hogy most is felváltva fogunk védeni. Szerintem ez csak jó a magyar válogatottnak, hogy két ilyen kapusa van, mint én meg Viktor, vagyis Viktor meg én. Mert ahogy láthatjuk, azért az ellenfelek nem szeretik ezt a stílust.

- És azt sem szerették, amit most játszottatok, és talán itt vissza lehet kötni a Világliga döntőjére, ahol pont a szerbektől nagyon sok olyan gólt kaptatok, ami öt méteren kívűlről esett. Erre most tudatosan készültetek, akár a hátrányok kárára is?

- Igen, nyilván régóta vagyunk a mérlegnek azon az oldalán, ami nem jó, tehát régóta szívjuk a fogunkat a szerbek elleni meccsek után. Már nagyon benne volt mindenkiben. Tegnap a megbeszélésen, hát ezt elmondhatom azért, hogy több játékos, akik már nagyon sok csatát megéltek, hát olyan tüzet láttam a szemükben,  ami most itt a vízben is meglátszódott. Ez kell, mert ezek a szerbek, ezek... Ez a nép, ez olyan tűzzel játszik, amit, hogyha nem veszel át, akkor esélyed nincs. Na, most mi ezt megtettük és föléjük mentünk. És meg is lepődtek, ahogy látom.

- Így van, hát köszönöm szépen, hogy itt voltál és szívből gratulálunk még egyszer a csapatnak a mai győzelemhez és csak így tovább!

- Remélem,  hogy minél többen ki fognak még jönni, mert nagyon jólesett!  :-)

- Hát az biztos,  köszönöm  szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


VÁMOS MÁRTON az M1-nek:

- Hát ha egy kép megmarad sokakban ebből a mérkőzésből, akkor az az lehet, mikor nem sokkal a kipattanó lövésed után még egyszer lehetőséget kaptál és combközépig kiemelkedve valami bombaerővel belőtted. Minden tőled telhetőt beleadtál ebbe a lövésbe?

– Nem csak ebbe a lövésbe, hanem ebbe a mérkőzésbe, mert nagyon régóta készülünk erre a meccsre, ezeket a szerbeket nagyon meg akartuk már verni régóta, és most, hogy megvertük, boldogok vagyunk. De ezt ma este meg kell zárni, mert van még két csoportmeccs, és a második egy horvát, ami ugyanolyan kemény lesz, úgyhogy ma este én ezt lezárom magamban, de szerintem a többiek is, és megyünk tovább.

– Azt kívánom, hogy azon kívül, hogy lezárjátok, adjon akkora erőt, hogy végigmenjetek az Eb-döntőig! Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer a győzelmez!

(Lejegyezte: Vona Lilla)SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon kemény mérkőzés volt és szeretném megköszönni a közönségnek, hogy ilyen hangulatot teremtett, nagyban hozzájárult ezzel a sikerhez! Ami minket illet: ilyen elszántsággal, ilyen határozottsággal kell játszani és akkor meglesz a jó eredmény az Európa-bajnokság végén. Szeretnék még valakinek köszönetet mondani, ez pedig Decker Attila! Fantasztikusan védett ma, megmondom őszintén, élveztem nézni a vízben, amit produkált!

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Gratulálok Tibor! Egy elég populáris meccset játszottatok, mert a közönség ezért jött ki, ezt akarta, hogy a vége ilyen legyen. Hogy láttad szakmailag és egyáltalán, emocionálisan mit ad ez a meccs?

- Emocionálisan eléggé erős volt, kicsit megérintett mindenkit. Fontos volt több szempontból ez a győzelem, egyrészt, hogy megtörjük ezt a szerbek elleni nehézséget, amivel küzdünk már jó ideje, másrészt, hogy legyen esélyünk a csoportelsőségre. Most a kezünkben van a lehetőség és bízom benne, hogy élni is fogunk vele, mert nagy könnyelműség lenne ezt most elengedni.

- Szakmailag, hogy értékeled a meccset? Elég biztos volt, annak ellenére, hogy a nyakunkon voltak végig.

- Nagyon harcos volt mindkét csapat, eléggé agresszív vízilabda volt mindkét oldalon. Nyilván egy ilyen felfokozott mérkőzésen, ahol ennyi néző van, ez minket segített.

- A horvátok elleni meccs, lehet, hogy döntő lesz, attól függően, hogy a szerbekkel mit játszanak. Mit vársz attól a találkozótól?

- Először a német mérkőzés következik, úgyhogy arra figyelünk és meglátjuk, a többi hogy alakul. De ahogy eddig is mondtam, mérkőzésről-mérkőzésre haladunk. A legnehezebb az, hogy egy ilyen felfokozott lelkiállapotból hogy tudunk megnyugodni, regenerálódni holnap és készülni a következő mérkőzésre, nem 0:3-al kezdeni az első negyedben.

- Köszönöm szépen Tibor, gratulálok, és jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Tina)Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz Dani, gratulálok a győzelemhez! Hát ez nagyon izgalmas este volt, nagyon-nagy örömet szereztetek mindenkinek. Értékelnéd egy kicsit, néhány mondatban?

- Szia, köszönjük a gratulációt!  Nekünk is nagy élmény volt ez a meccs. De leginkább azt emelném ki, hogy amiért jöttünk, azt megszereztük. Győzni akartunk, mindenáron győzni akartunk és azt tudom mondani, hogy elértük a célunkat, és ez a legfontosabb.

- Mit láttál a szerbeken meccs közben ?

- Ezt nem mondom meg. Arról nem beszélnék. Magunkról beszélnék, mert az a lényeg. Az volt a lényeg, hogy magunkból kiadjuk azt, amit elhatároztunk előre, amiről beszéltünk, amit át  akartunk élni, amit meg akartunk élni és ennek lett az eredménye, hogy győzni tudtunk.

- Nem is azt kérdezem, hogy tartósítható-e ez a forma, ez a teljesítmény, hanem az hogy egyáltalán megismételhető-e mondjuk például a döntőben, ha oda eljutunk?

- Hát igen, oda el kell jutni először. A teljesítmény megismételhető szerintem, de helyén kell kezelni ezt a mai győzelmet. Nagyon-nagy energiát ad nekünk, még hogyha azt mondjuk, hogy ma este zárjuk is le és holnaptól a német meccsre készülünk, azért az megmarad bennünk. És bízom benne, hogy merthogy lesznek még nagyon kemény meccseink, hogy ezeken a kemény mérkőzéseken ez a teljesítmény újra elő fog jönni.

- Dani, gratulálok még egyszer és jó pihenést kívánok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Braun Viktória)Decker Attila a vlv-nek


- Attila, gratulálok! Beszéltünk előtte - nem voltál teljesen nyugodt, meccsláz volt. Elmúlt közben vagy erősödött?

- Az jó, ha van meccsláz, ha már nincs, akkor abba fogom hagyni a vízilabdát.

- Mikor tudtad meg, hogy te védesz?

- Szerdán.

- És készültél, gondolom.

- Persze fejben fel kell készülni, videóztunk sokat, a szokásos dolgok, új taktikát találtunk ki és ez lett a vége.

- A védések kellettek nagyon. Mi volt a specialitása ennek a meccsnek, a te szempontodból?

- A nehézsége talán az, hogy őket kizökkentsük abból a nagy nyugodtságból, ami őket jellemezte az utóbbi meccseinknt. Sikerült kizökkentenünk őket ebből a nyugodtságból és ez lett a vége, hogy megnyertük a mérkőzést.

- Mi következik most?

- A németek, előtte holnap pihenni fogunk egy kicsit. Nyilván lesz edzés és videózás, de pihenünk kell, mert nagyon fárasztó volt ez a meccs.

- Attila, ma estére jó örömködést kívánok, jó pihenést és sok sikert a továbbiakhoz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)Erdélyi Balázs a vlv-nek


- Szívből gratulálok Balázs! Egy rövid értékelést kérnék!

- Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség.

- Ennél egy kicsit bővebbet. :-)

- Azt gondolom, hogy sikerült megvalósítani, azt amit elterveztünk az elején. Óriási tűzzel jöttünk ki. Az első pillanattól kezdve éreztetni akartuk a szerbekkel, hogy ez a mi uszodánk, a mi közönségünk, és hogy nekik nincs keresnivalójuk. Annak ellenére, hogy rengeteg hátrányt kaptunk, nagyon-nagyon jól védekeztük ki ezeket, ez volt a mérkőzés kulcsa.

- Jó hát ez most egy óriási megkönnyebbülés, gondolom, a csoportelsőség a küszöbön.

- A küszöbön igen. Még nyílván van két mérkőzés, amit meg kellene nyerni, de igen, nagy lépést tettünk a csoportelsőség felé.

- Gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)Madaras Norbert a vlv-nek


- Szívből gratulálok. Nagyon nagy meccs volt!

- Köszönjük szépen.

- Gondoltad volna, hogy ilyen lesz?

- Nagyon készültünk, előbb vagy utóbb ki kellet jönnie. Nyilván tudom, hogy nem az a realitás, ami volt Dubajban vagy az, hogy folyamatosan kikaptunk tőlük sok-sok góllal. Mindenképpen elhittük és nagyon jól kezdtünkl.

- Jól kezdtetek és a meccs második szakaszában még tudtatok erősíteni, amikor úgy nézett ki, hogy feljönnek.

- Azt gondolom, hogy ott viszont nagyon nagy segítség volt az, hogy mi vezettünk ellenük és nem kullogunk utánunk, tehát ez a lélektani előny átfordult, most az egyszer nekünk.

- Szerinted egy ilyen vereség  mennyire hagy bennük mély nyomot?

- Megy tovább itt minden, ők se gyenge játékosok, nem amatőrök, úgyhogy szerintem fogunk mi még találkozni velük .

- Azért ma jó esténk van!

- Ma igen!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Gór-Nagy Miklós a vlv-nek:

- Miklós gratulálok, nagy meccs volt, azt hiszem, hogy ezt el lehet tenni a legemlékezetesebbek közé. Mi volt a legnehezebb benne?


- Valóban, ez egy emlékezetes mérkőzés, de nem ez volt a legfontosabb meccsünk, az Európa-bajnokságon. Legalábbis egyelőre úgy érzem. Ez egy olyan meccs volt amiből nagyon-nagyon sok energiát meríthetünk, nagyon sok feszültség szakadt ki belőlünk végre, úgyhogy hatalmas önbizalmat ad nekünk a továbbiakra. A nehézség igazából az, hogy minden körülmény ellenére tartsuk magunkat. De nem mondom, hogy nehézség volt, hiszen, végül simán vettük ezt. Pufit elvesztettük nagyon hamar, volt sok hátrányunk, amiket szenzációsan védekeztünk ki, úgyhogy nem mondom, hogy nehézség volt, inkább úgy mondanám, hogy a kulcs a mentális tartás volt, és a csapat hihetetlenül összezárt, és egy óriási mérkőzést játszottunk.

- Mi jön ezután? Ez milyen nyomokat hagy bennetek?

- A következő mérkőzés a német meccs, utána pedig a horvát. Egyesével készülünk a meccsekre, nem fogjuk túlértékelni ezt a meccset. Igazából ez egy fontos csoportmeccs volt, nyilván a hozzá tartozó múlttal, és a presztízzsel együtt, hogy megvertük Szerbiát. Haladunk tovább, és a célunk az változatlan. A németek következnek.

-Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)Varga Dénes a vlv-nek


- Dumi, ez óriási volt! A közönség is fantasztikus volt és, amit ti csináltatok az is. Egy higgadt értékelést kérek szépen.

- Köszönjük szépen. Valóban lenyűgöző, maradandó eredmény. Mégis csak egy csoda közönség előtt vertük meg a szerbeket.

- A meccs hogy alakult? Végig tudtátok tartani ugyanazt az erőteljes iramot.

- Igen. Pontosan tudjuk, hogy ha a szerbek jól kezdenek, akkor azt fegyelmezetten, jól végig tudják vinni a meccsen. Kevésszer voltak olyan helyzetben, hogy nekik kell fordítani. Ilyen helyzetbe akartuk hozni őket, sikerült is, tartottuk az előnyünket.

- Mennyire örülsz egy ilyen győzelemnek?

- Nagyon örülök. Egy dolognak örülnék még jobban, hogyha egy ilyen viadalt a szerbek ellen a döntőben nyernénk meg.

- Köszönöm és jó pihenést Dumi!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)Vámos Márton a vlv-nek

- Na, Marcika, tudom, hogy már voltál a tévében is..., de hát a vlv az vlv...

- Hát az vlv...

- Na.... Jogos volt a gólöröm!

- Melyik?

- Mindegyik jogos volt és kijött belőled gondolom. Mesélj, értékelj, foglald össze mit érzel?

- Jelenleg boldog vagyok. Amit ma este le is fogok zárni magamban, mert jön egy német meccs, ami úgy gondolom, hogy hasonló lesz, ha nem figyelünk oda az elején legalábbis, mint a francia. Arra is fel kell majd spanolni magunkat, nyilván annyira nem fogjuk tudni, de én ma lezárom ezt a szerb meccset. Nagyon boldog vagyok, tényleg jól játszottunk, Deki nagyon jól védett, jól védekeztünk, jól ment a támadás, azt csináltuk amit megbeszéltünk. Nem volt rés a pajzson, boldog vagyok és nem tudok mit mondani,

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A MAGYAR FÉRFI VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI 2014-BEN

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS A VERSENY ALATT FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL