FACEBOOK

Szerbia következik

Szerbia következik
hozzászólás, 2014.07.17.

Furcsa, de komolyabb tét nélkül próbálhatjuk ki, mennyire közelítettük meg a legnagyobb riválist, az Eb-címvédőt.

Azért tét persze van: az a csapat, amelyik nyer, gyakorlatilag csoportelső, egyből a legjobb négy közé jut, tehát mindenképpen éremért játszik! (A vereség mégis belefér, a csoport első három helyezettje között kell lenni a továbbjutáshoz.)

A szerbeket legutóbb tavaly nyáron, egy felkészülési tornán tudtuk legyőzni, de a fontosabb meccseken (a Világliga tavalyi döntőjében, a barcelonai vb csoportkörében, majd idén a Világliga fináléjában) elég magabiztosan nyertek ellenünk.

Csapatuk több mint három éve együtt van, legfeljebb sérülések miatt történtek kisebb változások, s ők már ott tartanak, hogy egymás gondolatait is ismerik, abszolút rutinszerűen játsszák a megszokott játékukat, sőt, azon belül a "meglepetést" is. A mi szempontunkból éppen ez ad okot a bizakodásra. Még mindig fiatal csapatunk sokat fejlődött egy év alatt, meglátjuk, ez eddig mennyire elég. Tény, hogy azért mi még mindig az összeszokás periódusát éljük és egy ilyen erős csapattal szemben nagyon sok mindennek össze kell jönnie a sikerhez.

Érdekesség, hogy az ellenfél kerete "tele van" magyar klubban játszó sztárvízilabdázókkal, ami sok szempontból új helyzetet jelent a korábbi évtizedekhez képest. Nem csak arról van szó, hogy ezek a játékosok megismerték, kicsit talán el is sajátították a magyar mentalitást, a játék közbeni gondolkodást, hanem olyan egyszerű következményekkel is számolni kell, hogy szinte valamennyien jól értenek már magyarul, tehát a meccs közben egymásnak adott információkat "leveszik" - ezzel is számolnunk kell.

A budapesti Eb-n szereplő szerb válogatott (vastagítva a magyar klubban játszók):

Gojko Pijetlovics (ő a Ferencváros kapusa volt), Braniszlav Mitrovics - kapusok
Dusan Mandics, Zsivko Gocics, Sava Rangyelovics, Milos Cuk (ő ősztől az Eger játékosa), Dusko Pijetlovics, Szlobodan Nikics, Milan Alekszics, Nikola Radjen, Filip Filipovics, Andrija Prlainovics, Stefan Mitrovics.
Szövetségi kapitány: Dejan Szavics

A Szerbia-Magyarország Eb-csoportmérkőzés ma este 20.30-kor kezdődik. Az M1 élőben közvetíti, mi a szokásos szöveges élő közvetítéssel szolgálunk.


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

Mind a két csapatnak kell a csoportelsőség, és ez a meccs várhatóan befolyásolni fogja a csoportelsőséget, de azt mondom, hogy ez még mindig nyitva van, a horvát-spanyol döntetlennel. Még mindig négy csapat esélyes a továbbjutásra, nekünk fontos ez a meccs nagyon, és biztos vagyok benne, hogy a szerbeknek is.


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

Nagyon készülünk erre a meccsre, mert az eredmény a csoport végkimenetelét is meghatározhatja.


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

Nyerünk, nyerünk, ilyen csodálatos közönség előtt annyi energiánk van, úgy gondolom, legalábbis nekem, de szerintem a többieknek is, hogy tényleg abszolút, ahogy eddig, összeszedetten fogunk játszani.


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

Ha elszántan, egymásért küzdve mindent beleadunk, akkor a végén úgy jöhetünk ki a vízből, hogy elégedettek vagyunk.


TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

Természetesen győzelemre készülünk. Hazai közönség előtt nagy lépést akarunk tenni a csoportelsőség felé.


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

Nagyon kemény mérkőzésre számítok. Tényleg nagyon keményen fogunk odaállni és mindent megteszünk a siker érdekében. Nagyon-nagyon fontos lesz, hogy hogy fogjuk kihasználni a helyzeteinket, mert azért a szerbek nagyon jól védekeznek és nem biztos, hogy annyi helyzetünk lesz, mint a franciák ellen. Tehát -  mindenképpen úgy gondolom, - kulcsa lehet a mérkőzésnek,  hogy a helyzeteinket hogy lőjük be.


DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

Tibor nyomatékosította bennünk: nem indulhat el ez a meccs úgy, hogy bemelegítünk, történik egy-két szituáció, ami nem a mi javunkra dől el és máris kezdhetünk idegeskedni. Az első pillanattól kezdve úgy kell "beleállnunk" ebbe a mérkőzésbe, hogy érezzék rajtunk: nincs keresni valójuk! Ugyanis csak ekkor lehet nekünk keresni valónk! Már a bemelegítésnél harapnunk kell.

Emellett most különösen fontos a védekezés. Ez a Pijetlovics-Nikics kettős az egész mezőny legjobb centerpárosa, úgyhogy a szokásosnál is jobban kell koncentrálnunk a saját kapunk előtt. Támadásban biztos nem lesz gondunk, bármelyik klasszisjátékosunk bármikor megrázhatja magát, de a védekezésben most mindenkinek száz százalékos teljesítményt kell nyújtania! És hát az emberhátrányos játék... Ez a világbajnokságon és a Világliga döntőjében sem úgy működött a szerbek ellen, ahogy szerettük volna. Jó vizsga lesz az a mai meccs, hogy kiderüljön, meg tudjuk-e csinálni azt, amit Tibi elvár tőlünk.