FACEBOOK

Magyarország-Franciaország 12:7

Magyarország-Franciaország 12:7
hozzászólás, 2014.07.15.

A vártnál kicsit nehezebben, de a végére nagy különbséggel hoztuk a kötelezőt, a franciák elleni győzelmet. Gólok, nyilatkozatok, fotók:

Európa-bajnokság, Budapest

Csoportkör, második forduló

Magyarország-Franciaország
12:7 (2:2, 2:1, 5:1, 3:3)
Margitsziget, v.: Toygarli (török), Kikalsihvili (grúz)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 2, Erdélyi 1, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Decker Á 1., Szivós, Varga Dániel 3, Varga Dénes 1, Tóth M. 1, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Franciaország: Garsau, Saudadier, Jablonski, Khasz 1, Blary, Simon, Peisson 1, Marzouki 1, Bodegas 3, Tomasevics, Camarasa 1, Moriame.
Szövetségi kapitány: Bruzzo Florian
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Decker Á., ill. Saudadier

Legközelebb csütörtökön 20.30-kor Szerbiával játszunk.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VIDEÓK:

Varga Dénes gólja

Hárai Balázs gólja

Bodegas első gólja

Marzouki gólja

Tóth Márton gólja

Camaras gólja

Varga Dániel első gólja

Vámos Márton gólja

Peisson gólja

Hosnyánszky Norbert gólja

Varga Dániel második gólja

Madaras Norbert első gólja

Varga Dániel harmadik gólja

Erdélyi Balázs gólja

Madaras Norbert második gólja

Bodegas második gólja

Bodegas harmadik gólja

Decker Ádám gólja

Khasz gólja


BENEDEK TIBOR az M1-nek:

- A győzelemhez gratulálok! Megvan a második győzelem, így hát örülhetünk ennek, de azért az eleje igen nyögvenyelősen indult. Azt nem feltételezzük erről a vízilabda válogatottról, hogy lebecsülte volna Franciaországot, de mégis mi történt  az első félidőben?

- Hát, ha emlékszel, amit tegnap este mondtam, az történt, hogy annyira vártuk ezt az első meccset, hogy automatikusan nehezebb a második meccsre ugyanúgy készülni. Ez a francia csapat viszont erős ahhoz, hogy ha nem állunk hozzá ugyanolyan harciassággal, mint az első mérkőzéshez, akkor sokáig bírják. Itt most két negyedig bírták, a harmadik negyedben aztán elkezdtünk jobban lőni, pontosabban lőni. Akkor már a helyzeteink már az elején is megvoltak, csak nem használtuk ki őket.

- A második félidőben azért összeállt a támadójáték is, és a védekezés viszont az egész mérkőzésen elég jól működött. Ez igen pozitív lehet a szerbek elleni mérkőzés előtt.

- Nem tudsz ebből következtetéseket levonni. Teljesen más típusú játékot játszanak, sok a második center, sok a keresztbeúszás. A szerbek  teljesen más játékot játszanak , úgyhogy azt tegyük át holnaputánra.

- Mennyire kell máshogy készülni akkor, vagy miben kell fejlődni a legtöbbet a szerbek elleni mérkőzésig, holnaputánig ?

- Hát  fejlődni... Nem kifejezetten fejlődésről beszélek, hanem pontosabban kell a helyzeteinket kihasználni és még ennél is koncentráltabban kell majd játszani.

- Köszönöm szépen, akkor ehhez kívánok jó munkát!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


MADARAS NORBERT az M1-nek:

- Szervusz, gratulálunk a második sikerhez is!

- Köszönjük szépen!

- Kintről az első negyed főleg, de  talán még az első félidő is nagyon izgalmasnak tűnt, bentről milyen volt?

- Bentről se volt jó. Nyilván azzal, hogy elöl sokat hibáztunk, magunknak tettük nehézzé a meccset. Ahogy aztán elkezdtük belőni a helyzeteinket a második félidőben, onnantól már nyilván kijött a különbség.

- Arról beszéltünk, hogy viszont a védekezés az végig stabil volt.  Ez nagyon jó előjel az egész Eb-re,  de főleg  a  következő szerb mérkőzés előtt.

- Hát igen… Azt mondom, hogy többé-kevésbé stabil volt, de hát holnapután azért egy más meccs lesz. Tehát az elején egy sokkal jobb csapat elöl-hátul, az lesz az igazi vízilabda.

- Benedek Tibor azt mondta, hogy koncentrációban lehet talán fejlődni, ezek szerint akkor ez most nem volt annyira tökéletes?

- Mindenképpen igaza van, de nem is vitatkoznék vele… Tehát  igaza van, pont. Viszont nyilván holnapután, egy szerb meccsre másképp fogunk bemenni, másképpen állunk hozzá. Nem azt mondom, hogy ezt a mai ellenfelet lebecsültük, de az egészen más lesz.

- Hiszen megvolt tegnap a spanyolok elleni győzelem, ezt tudtuk, hogy ez egy kötelező győzelem és most jön egy pihenőnap, egy szünnap számotokra, hiszen a nők holnap elkezdik. Ez így áll össze egy egésszé a szerb meccs előtt?

- Hát mindenképpen jó, hogy ő előttük van egy nap, hogy átbeszéljük a dolgokat, megnézzük. Nem mintha nem tudnánk, hogy mit csinálnak, de azért kell ez az egy nap készülni mindenképpen.

- Akkor jó készülést kívánok nektek és gratulálok még egyszer a győzelemhez!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


HÁRAI BALÁZS az M1-nek:

- Azt mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány, hogy kevésbé voltatok koncentráltak az elején. Mi lehetett ennek az oka szerinted?

- Erre a mérkőzésre sokkal nehezebb volt készülni, mint a  tegnapira, amire már hónapok óta  készülünk, hogy az lesz a legfontosabb és a legnehezebb. Papíron gyengébbek a franciák, talán ők a leggyengébbek a mezőnyben, de próbáltuk őket nem lebecsülni és ugyanúgy keményen játszani, mint tegnap. Sajnos az elején akadozott, de a végére azért sikerült felőrölni őket.

- Azt mondtad, hogy a spanyolok elleni első meccsre készültetek, mint a legfontosabb meccsre, akkor most mi lesz a szerbekkel, mert ők azért talán a legerősebb ellenfél a csoportban?

- Ez lesz most a második legfontosabb mérkőzés. Megyünk lépcsőről-lépcsőre, úgyhogy éppen az aktuális mérkőzés mindig a legfontosabb.

- Ebből a meccsből még tudtok tanulni, vagy az előző két mérkőzésből, azelőtt a meccs előtt?

- Meg fogjuk nézni, hogy mik voltak a hibáink, ez Tibi feladata, hogy kielemezze és mindenféleképpen hasznos lesz, hogy megnézzük a mérkőzést.

- Sok sikert hozzá akkor,  köszönöm  szépen, hajrá! 

(Lejegyezte: Braun Viktória)


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Tibor gratulálok, második strigula, azért szépen lehet húzogatni ezeket. Mi volt ennek a meccsnek a legfőbb jellegzetessége, egy fél órával utána hogy értékeled?

- Örülök, hogy a csoportban, ebben a sorrendben játszottunk, így most az első két meccsen hamar túl vagyunk, a francia meccsnek azért volt nehézsége, tudtuk előre. Most túl vagyunk rajta és készülhetünk nyugodtan, egy szünnappal, a következő nagy megmérettetésre. A mérkőzés nehéz volt, a francia csapat nem volt rossz. Az első két negyedben, amíg a helyzeteinket nem lőttünk be, addig kifejezetten erős ellenfélnek számított. Onnantól kezdve, hogy a korábban is meglévő helyzeteinket belőttük, a mérkőzés már viszonylag egyszerű volt.

- Mindenki egészséges? Összeszedtek-e új sérülést, illetve milyen állapotban vannak a régi sérültek?

- Sérülések picik mindig lesznek, mindig vannak, de komoly nincsen.

- Most egy nap szünet, illetve két edzés, szerbek ellen mit várhatunk? Mennyire játszik nyílt sisakkal mind a két csapat, lehet-e taktikázni, vagy mindenáron nyerni kell a csoportelsőségért?

- Mind a két csapatnak kell a csoportelsőség, és ez a holnaputáni meccs várhatóan befolyásolni fogja a csoportelsőséget, de azt mondom, hogy ez még mindig nyitva van, evvel a horvát-spanyol döntetlennel. Még mindig négy csapat esélyes a továbbjutásra, nekünk fontos ez a meccs nagyon, és biztos vagyok benne, hogy a szerbeknek is.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)Vámos Márton a vlv-nek


- Gratulálok a győzelemhez, jól játszottál, jó meccs volt. Nehezen lendültetek bele, mesélj!

- Köszönöm. Egy kicsit leültünk a spanyol meccs után, de úgy gondolom, hogy ez teljesen érthető. A második félidőben meg tudtuk fordítani, az dobott a csapat erején. A következő meccs a Szerbia elleni, most csak erre koncentrálunk, úgyhogy így megyünk Szerbia ellen.

- Akkor nem is a mostaniról kérdezlek, hanem a Szerbia elleniről. Mit gondolsz?

- Nyerünk, nyerünk, ilyen csodálatos közönség előtt annyi energiánk van, úgy gondolom, legalábbis nekem, de szerintem a többieknek is, hogy tényleg abszolút, ahogy eddig, összeszedetten fogunk játszani.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)Hárai Balázs a vlv-nek


- Először is: hogy vagy?

- Jól vagyok köszönöm. Minden rendben.

- Erről a meccsről mondj valamit kérlek!

- Ennek a mérkőzésnek az volt a nehézsége, hogy a tegnap jó kezdést meg kellet volna tartani továbbvinni erre a mérkőzésre. De nagyon nehéz egy ilyen mérkőzést ugyanolyan komolyan és ugyanolyan elszántan venni, mint a tegnapit, ami ugye az egyik legfontosabb meccsünk volt. De az a lényeg, hogy nyertünk, annak ellenére, hogy sok hibával játszottunk mind hátrányban, mind pedig támadásban.

- Összeszedtétek magatokat meccs közben, vagy elfáradtak a franciák?

- Össze is szedtük magunkat, de el is fáradtunk a végére, szerencsére.

- Most sokkal nehezebb lesz a következő meccsen a center poszton. Mire számíthatunk?

- Arra számíthatunk, hogy ha elszántan, egymásért küzdve mindent beleadunk, akkor a végén úgy jöhetünk ki a vízből, hogy elégedettek vagyunk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Tóth Márton a vlv-nek


- Gratulálok Marci, Egész kemény meccset játszottatok, mondjuk a vége az sima volt, de meccs közben picit aggódtunk.

- Köszönjük szépen. Én azt gondolom, hogy ez keményebb volt mint a tegnapi, nyilván azért, mert nem olyan hőfokkal mentünk bele a mérkőzésbe, de nagyon örülünk, hogy győztünk és nagyon örülök annak, hogy bár szoros volt egészen a félidőig, nem esett szét a játékunk, hanem tudtuk továbbvinni azt, amit előre elterveztünk és utána szét is nyílt a mérkőzés.

- Az elején mi volt a gond, nem voltatok eléggé felspanolva?

- Igen, erre gondoltam én is. Valószínű, egy kicsit keményebben kellett volna odaállni, nekünk kellett volna sokkal hamarabb adni az első pofont és akkor ők is hamarabb megtörnek. De nincs ezzel semmi gond, ilyen mérkőzések is vannak és lesznek is, úgyhogy ebből is tanultunk. Most jól fog jönni ez az egy nap pihenő és akkor újult erővel neki vágunk a szerbeknek.

- Mi várható a szerbek ellen?

- Természetesen győzelem, arra készülünk. Hazai közönség előtt nagy lépést akarunk tenni a csoport győzelem felé.

- Köszönöm szépen és további jó pihenést.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Erdélyi Balázs a vlv-nek

- Szervusz  Balázs!  Gratulálok a maihoz is, meg a tegnapihoz is, mert tegnap kamera előtt nem tudtunk beszélni.


- Köszönöm szépen!

- Kérlek foglald össze ezt a mait!  Nem volt ok ijedtségre az elején?

- Ijedtségre azt gondolom, hogy nem, mert bár szoros volt az eredmény - félidőben 4:3 volt, ha jól emlékszem -, de igazából megvoltak a helyzeteink. A kérdés az volt, hogy mikor kezdjük el ezeket belőni. És a második félidőben Vámos Marci lőtt egy szabaddobásgólt, akkor kezdtük el a második félidőt és onnantól kezdve jobban belőttük a helyzeteket. Ez volt a kulcsa a mérkőzésnek.

- Nem okozott egy kis fennakadást ez a rossz kezdés olyan szempontból, hogy akartatok valamit gyakorolni esetleg? Meg kellett nyerni a meccset.

- Nem, abszolút nem. Én úgy gondolom hogy ez még talán jó is lehet. Mindig jó szorosabb mérkőzésen gyakorolni, mintha az elején vezettünk volna már tízzel, mert akkor az ellenfél sem feltétlenül úgy áll oda, meg akkor nem  feltétlen volna olyan értéke a  gyakorlásnak. Ez még jobb is, hogy így alakult. Jobb egy szorosabb mérkőzésen gyakorolni a megbeszélt praktikákat, mint egy lazábban.

- Na, most jön egy nap pihenő, illetve hát nem pihenő, mert két edzés biztos lesz, meg videózás. Hát a szerbek ellen mi lesz?

- Nagyon kemény mérkőzés.

- Mire készültök?

- Ugyanazt tudom elmondani. Ugyanúgy készülünk, mint bármilyen másik ellenfélre, tehát fogunk videózni. Holnap még az edzésen átmegyünk bizonyos szituációkon és holnapután egy nagyon kemény mérkőzésre számítok. Tényleg nagyon keményen fogunk odaállni és mindent megteszünk a siker érdekében.

- Mi fog dönteni a holnaputáni meccsen?

- Én úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon fontos lesz, hogy hogy fogjuk kihasználni a helyzeteinket, mert azért a szerbek nagyon jól védekeznek és nem biztos, hogy annyi helyzetünk lesz, mint a mai mérkőzésen. Tehát -  mindenképpen úgy gondolom, - kulcsa lehet a mérkőzésnek,  hogy a helyzeteinket hogy lőjük be.

- Köszönöm szépen, jó munkát holnapra!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


A MAGYAR FÉRFI VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI 2014-BEN

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS A VERSENY ALATT FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL