FACEBOOK

Spanyolország-Magyarország 9:12

Spanyolország-Magyarország 9:12
hozzászólás, 2014.07.14.

Nem könnyű meccsen, de kellően magabiztos győzelemmel startolt a magyar férfi vízilabda-válogatott hétfőn a budapesti Európa-bajnoksgon.

Európa-bajnokság, csoportkör, első forduló

Spanyolország-Magyarország 9:12 (2:2, 2:4, 2:3, 3:3)

Margitsziget, v.: Naumov (orosz), Avramovics (montenegrói)
Spanyolország: Aquilar, Molina 1, Miguell 1, Szirányi, Espanol 1, Larumbe, X. Garcia 1. Cs.: Muarriz 1, Roca, Fernandez 1, Mallarach 3. Szövetségi kapitány: Gabi Hernandez
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 2, Erdélyi 2, Vámos, Hosnyánszky 1, Tóth M., Szivós, Varga Dániel 5, Varga Dénes 1, Tóth M. 1., Hárai. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.
Gól - emberelőnyből: 6/12, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Muarriz, Roca, Larumbe, ill., Gór-Nagy

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VIDEÓK:

Molina gólja

Varga Dániel első gólja

Erdélyi Balázs első gólja

Fernandez gólja

Varga Dániel második gólja

Mallarach első gólja

Varga Dániel harmadik gólja

Tóth Márton gólja

Hosnyánszky Norbert gólja

Mallarach második gólja

Madaras Norbert első gólja

Minguell gólja

Madaras Norbert második gólja

Erdélyi Balázs második gólja

Munarriz gólja

Varga Dániel negyedik gólja

Espanol gólja

Varga Dániel ötödik gólja

Mallarach harmadik gólja

Varga Dénes gólja

Garcia gólja


BENEDEK TIBOR az M1-nek:

- Először is gratulálok a győzelemhez!  Egy nagyon szép kezdés!  Az Európa-bajnokság előtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nem akar a végéig tekinteni, a döntőig, hanem  lépésről lépésre kell megvívni ezt az Eb-t.  Olyan volt-e ez az első lépés, amilyet tervezett?

- Igen.  Ez egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés volt lelkileg, hiszen most zúdult ránk ez a hazai környezet és már az első negyedben ez látszott is. Két emberelőnyt rögtön elhibáztunk. A későbbiek folyamán ebben javulnunk kell, hogy hamarabb megnyugszunk, de azt gondolom, hogy ez természetes  volt. Ennek a mérkőzésnek az volt a veszélye, hogy ha nyerünk, akkor  nem történik semmi, ha kikapunk, akkor pedig bajba kerülünk, hogy egyáltalán bejussunk a legjobb hatba. Úgyhogy mindenképpen nagy lépést tettünk a legjobb hat  felé. De természetesen az elkövetkező négy meccs is nagyon fontos. Így  holnap  rögtön játszunk a francia csapattal. Tegnap azt mondtam, hogy a spanyolra kell koncentrálnunk, most meg a franciára,  hiszen azzal, hogy túl vagyunk egy ilyen nagy lelki nyomáson, itt most a nagy feladat az, hogy ne nyugodjunk meg, hanem ezt most már vigyük tovább.

- Ez a lelki nyomás ez nyilván a közönségre utal, ami elképesztő hangulatot teremt  és  nagyon szimpatikus volt,  ahogy meg is köszönték a szurkolást. Ön játszott azon az Európa-bajnokságon, ami 13 évvel ezelőtt itt volt. Mennyit tudott abból a tapasztalatból átadni a mostani csapatnak? Mit lehet nekik  tanácsolni  egy ilyen nyomás előtt?

- Sok mindennel foglalkoztunk, de ahogy mondtam, az eredményeink beszélnek.  Az, hogy mimilyen eszközöket használtunk, azok hogy jók vagy rosszak, majd kiderül az eredményből. Nekünk a legfontosabb az, hogy egyesével minden mérkőzést megpróbáljunk megnyerni és így szép lassan haladni előre. Annak ellenére, hogy viszonylag magabiztosan nyertük ezt a mérkőzést, még mindig nagyon sokat kell fejlődnünk. És ahogy egy magyar válogatottra egy világversenyen jellemző, úgy kell  nekünk is mérkőzésről-mérkőzésre jobban játszani majd.

- Ez az, ami tavaly a világbajnokságon sikerült és azt kívánom, hogy ezen az Európa-bajnokságon is úgy haladjon végig a csapat,  mint ott Barcelonában. Köszönöm  szépen és gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


VARGA DÁNIEL az M1-nek:

- Imponáló magabiztossággal nyertetek egy nagyon komoly mérkőzésen,  ami  több szempontból is fontos volt.  Ezt ti  hogy láttátok, hogy éltétek át?

- Jó estét kívánok, üdvözlöm a nézőket! Köszönjük szépen a  gratulációt! Örülök, hogy imponálónak és magabiztosnak tűnt. Belülről én is ezt éreztem, hogy magabiztosak vagyunk,  annak ellenére,  hogy  azért aránylag nehezen indult be, nem tudtunk az elején nagyobb különbséget elérni, azért én végig úgy éreztem, hogy fölöttük állunk. Több a blokkunk, uraljuk őket, magasabban vagyunk és emiatt nem  izgultam, hogy a végén megnyerjük-e  a meccset.

- Ha a különbséget kell  megfogalmazni és inkább az első félidőre,  az első két negyedre összpontosítva, akkor azt mondjuk, hogy egy Varga Dani és egy  Nagy Viktor volt a különbség, nem?

- Hát ezt kikérem magamnak a csapat nevében...  Ez nem így működik.  A látványosabb részét ma én vállaltam magamra, mert  ott az elején sikerült három gólt lőnöm,  de ezek a helyzetek abból adódtak,hogy mindenki megcsinálta a dolgát. Még ha csak annyi is volt az, hogy valaki két méten maradt,  vagy keresztbe úszott, azért azt a labdát oda kellett adni a centernek, jól kellett állnia. Most igazából a csapatot dicsérem...

- Sok nagy csatát éltetek már meg, de azért a haza közönség előtt és ráadásul egy ilyen hazai közönség előtt...  Erre külön neked például kellett készülni, mert lehet,  hogy egy újoncnak, mondjuk  Erdélyinek kellett,  de vajon a nagy öregeknek, a rutinosoknak is?

- Hát én nem játszom el, hogy nem izgultam, és szerintem az összes csapattársam nevében mondhatom hogy izgult,  ugyanis ilyen helyzetben még senki nem volt. Ez egy  elképesztő környezet, fantasztikus hangulat és hát azért mindenki győzelmet is várt tőlünk, amiről  viszont mi tehetünk, vállaljuk a felelősséget és megpróbálunk minden meccsen nyerni.

- Hát akkor mi ezt várjuk és hozzátok ezt. Köszönöm szépen, hogy itt voltál és gratulálunk még egyszer!

(Lejegyezte: Braun  Viktória)


NAGY VIKTOR az M1-nek:

- Varga Dániel kikérte magának azt a kijelentést, hogy egy Varga Dániel és egy Nagy Viktor  volt  a különbség a két csapat között, de mégiscsak a te nevedet lehetett hallani a lelátón ettől a hatezer embertől. Te mit éreztél  akkor,  amikor ez a nagy közönség  a te nevedet skandálta?

- Nyilván jó érzés, köszönöm nekik!  És egyetértek a Danival, mert ezt csapatként tudjuk és csapatként nyertük is meg, úgyhogy nem lehet ezzel vitatkozni. Nagyon  örülök annak, hogy végig játszva, határozottan tudtunk végül is győzelemre jutni.

- Olyan  volt ez a mérkőzés,  amilyenre terveztétek?

- Így van, így van. Végig kézben tartottuk a meccset, úgyhogy ennek főképp örülök!  Az első meccs nagyon-nagyon  nehéz minden tornán, főleg hazai rendezésnél .  Ennyi ember előtt természetesen bizonyítani akarunk mindenkinek, magunknak is, úgyhogy  szerintem minden játékosban  egy kicsi megkönnyebbülés lett a meccs lefújása után . Én összegezném azzal, hogy nagyon örülök  és elégedett vagyok mindenkivel.

- Ugye ez volt az a szituáció, hogy hatezer ember drukkol nektek itt élőben, amit  nem lehetett modellezni, ezt mondta el Benedek Tibor is még  az Európa-bajnokság előtt. Most hogy már túl vagytok egy ilyen élményen, mennyire érzed azt, hogy tudta jól kezelni  a csapat ezt a szurkolást?

- Én azért hozzátenném, hogy megpróbálta modellezni és nagyon is jól.  Úgyhogy ez is  könnyedség volt nekünk.

- Hogyan?

- Hogyan? Hát ez a mi titkunk marad, jó?  ;-)  Ha akarja, ő elmondja.  De tényleg nem lehet mindenre felkészülni. Amire nem tudtunk  felkészülni, arra meg jól reagáltunk.  Örülök annak, hogy egy ilyen meccset tudtunk játszani!  

-Mi is örülünk és gratulálok és köszönöm szépen, hogy rendelkezésünkre álltál!

(Lejegyezte: Braun Viktória)Benedek Tibor a vlv-nek

-Tibor, egy lépéssel terveztél csak előre, nem lehetsz elégedetlen, kérlek  hogy értékeld a meccset!

- Igen. Elégedett vagyok. Elégedett vagyok a győzelemmel, elégedett vagyok a hozzáállással, illetve az akarással, de azért még javulnunk kell játékban. De ahogy minden világversenyen az elmúlt 25 évben, amióta én a válogatott közelében vagyok, mindig az volt a jellemző, hogy meccsről-meccsre javult a magyar válogatott teljesítménye. Itt is az kell. Tehát ahhoz hogy, legyen esélyünk a későbbiekben, még ennél jobban kell majd játszanunk.

- Hogy tetszett a közönség?  Ezt vártad?

- A közönség csodálatos, köszönjük szépen,  hogy ennyire szeretnek minket és bízom benne, hogy egyre jobban belejönnek ők is, ahogy mi egyre jobban belejövünk, ők is egyre jobban belejönnek a szurkolásba. :-)

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok! 

(Lejegyezte: BraunViktória)Madaras Norbert a vlv-nek


- Norbi szívből gratulálok, nagyon meghajtottátok ezt a meccset!

- Hát nem is tudom, hogy hol kezdjem... Igazából a sorsolás óta tudjuk, hogy ez nagyon fontos lesz. Tehát amióta megtudtuk, hogy a spanyolokkal játsszuk az elsőt, azt gondolom, hogy ez sorsdöntő lehet a csoport szempontjából. Úgyhogy hát mindent beletettünk tényleg...

- Mondd el, milyen volt!

- Nehezen indult, hát azért nyilván meg kellett szokni a  légkört, a közönséget, aztán ahogy belejöttünk, szerintem onnantól már a kezünkben volt.

- Köszönöm,  jó pihenést!

(Lejegyezte: Braun Viktória)Decker Ádám a vlv-nek


- Na, Ádi gratulálok neked is,  nagyon szép volt, foglald össze légy szíves higgadtan ezt a meccset!

- Jó. Tibi azt kérte tőlünk, hogy az első egy percben, amikor megérkezünk  a közönség elé, akkor élvezzük ki és utána zárjuk le magunkban  Szerintem sikerült. Az elején azért még benne volt a csapatban egy kis  drukk,  de ahogy jöttek a kontaktusok, a test-test elleni harcok, szerintem ezt egyből levetkőztük és tudtunk a  feladatra koncentrálni.  És taktikusan, szerintem végig magabiztosan végig vezetve megnyertük ezt a meccset.  Örülök neki,  hogy minden olyan előre megbeszélt figura 90 %-ban bejött, amit videóztunk és amire készültünk . Úgyhogy  ez egy plusz erőt adhat  nekünk a továbbiakban, hogy ugyanilyen precizitással hajtsuk végre a feladatokat.

- Fellélegeztetek?

- Megvolt az első meccs, fellélegeztünk. Megyünk tovább, természetesen a  csoportelsőség a cél, úgyhogy ez még abszolút nem fellélegzés.  Elvesztettük az "EB-szüzességünket”  itthon , úgyhogy  innentől kezdve már „mocskosan” megyünk tovább.

- Gratulálok,  jó  pihenést!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Braun Viktória)Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Gratulálok, Miki.

- Köszönöm, köszönjük.

- Nagyon jó meccset játszottatok!

- Igen, egyébként óriási érzés volt kijönni ide a Margitszigetre ez elé a közönség elé, úgyhogy tényleg, az embernek borsódzott a háta a himnusznál. Úgy érzem, hogy nagyon jól, erősen kezdtük el a mérkőzést, a spanyolok nem bírták az iramot, úgyhogy az történt a vízben, amit mi akartunk. Nagyon jó átlövéseink voltak, Varga Dani szenzációsan játszott, de hát igazából az egész csapatot kiemelhetném, mert óriási volt, ahogy egymásért küzdöttünk. Megérkeztünk az Európa-bajnokságra, nagyon élvezzük, úgyhogy ez így is fog maradni.


- Gratulálok, Miki, jó pihenést!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)
Szirányi Balázs a vlv-nek


-Szia Balázs! Örülök, hogy itthon látlak. Először azt mondd meg légy szíves, hogy nagyon csalódott vagy-e, vagy azért ez még be volt kalkulálva?

- Benne volt a pakliban, őszintén szólva. de csalódott is vagyok, nyilván szerettünk volna nyerni. Most még nehéz higgadt fejjel nyilatkozni a mérkőzésről, bár az az igazság, hogy nem is fogunk ma szerintem videózni, vagy legalábbis nem ez a meccset fogjuk nézni, de elégedett nem vagyok egyébként, nyilván a horvát meccsre fogunk készülni mostantól, ami kevesebb mint 24 óra múlva lesz.

- A két nagy közül egyet meg kell vernetek most már, hogy látsz erre esélyt?

- Inkább holnap, a horvátok ellen, a szerb csapat talán a legjobb, kimagaslik az egész mezőnyből. Holnap megpróbáljuk, ha nem sikerül, akkor a szerbek ellen kell..., tehát feladni nem fogjuk, ez egészen biztos.

- Mondj egy mondatot a magyar válogatottról, azt kaptad, amit vártál?

- Igen, hideget meleget :-). Ezt vártam. Igazából az első meccsekről nehéz mit mondani, mert általában máshogy játszanak. Ez mindig egy kicsit anomália, furcsa meccs szokott lenni az első. Meglátjuk, hogy ők hogy haladnak tovább, mi hogy haladunk tovább, ez a mai nyilván nem feltétlenül mutat többet önmagánál.

- Én azt kívánom neked, hogy még egy későbbi szakaszban találkozzon a két csapat!

- Én is örülnék neki, köszönöm


- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


HOSNYÁNSZKY NORBERT a vlv-nek:

- Nagyon élveztem ezt az estét, az egész estét, mert ez egy vízilabdaünnep volt számomra, de szerintem a csapattársaim nevében is beszélhetek, és örülök, hogy jól kezeltük ezt a sok embert.


- A meccsről valamit, hogy alakult?

- Végig türelmesek voltunk, az első negyedben volt egy kis izgalom mindenkin, ott volt egy pár rossz lövés, de végül is magabiztosan győztünk. Tehát végig volt két-három gól, mikor elkezdtek följönni, akkor is nyugodtak tudtunk maradni, végigjátszottuk a támadóidőt. Nagyon örülök, hogy nyertünk. Nehéz meccsre számítottam, de nem lett az hál Istennek. De ez a mi érdemünk, hogy nem lett az.


- Megkönnyebbültél?

- Meg persze, az első meccsen mindig jó túlleni, főleg így, hogy győztünk.


- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Elégedett vagy-e?

- Elégedett vagyok, mert nyertünk. A mai legfontosabb célunk az volt, hogy három ponttal gazdagodjunk, és elégedett vagyok azért is mert imponáló és magabiztos játékkal nyertünk.Annak ellenére, hogy végig úgy éreztem, hogy dominálunk, a játék minden elemében , és a spanyolok fölé nőttünk, úgy gondolom, hogy mind védekezésben, mind támadásban is van még fejlődni valónk. Összefoglalva azt mondanám, hogy első meccsnek tökéletes volt a mai, de arra számítok, hogy a következő mérkőzéseken jobban és jobban fogunk játszani, és a játék minden elemében, egyel magasabb szintre fogunk tudni lépni.


- Hogy tetszett a közönség?

- A "kirázott a hideg", a "büszke voltam, hogy magyar vagyok", a "büszke voltam, hogy vízilabdás vagyok" - ez az a három érzés,ami először eszembe jut, ami már csak a bemutatásnál ért engem, és ez végigkísért az egész meccs alatt. Egyben szerencsés is vagyok, hogy karrieremben megadatott ez.


- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)

VARGA DÉNES a vlv-nek:


- Úgy ítélem meg, hogy végül is simán tudtunk nyerni. Bele kellett rázódni az elején, ott fej-fej mellett haladtunk, de magabiztos különbség alakult ki a végére.

- Volt benned izgalom, vagy feszültség a meccs előtt? Azért nagyon nagy volt most itt a tét, első meccs, magyar közönség.

- Nem különösebben. Örültem a látványnak, meg mindennek, de játék közben nem foglalkoztatott.


- Jó. Akkor most már egyenes út vezet a csoportelsőséghez?

- Nyilván nem. Azt gondolom, hogy azt nyugodtan mondhatom, hogy a francia meccset arra használjuk, hogy a szerbekre még finomítsunk egy pár dolgot, végül is így fog kinézni az elkövetkezendő három napunk.


- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Viktor, kérlek, értékeld a mérkőzést! Erre számítottál vagy ebben bíztál?

- Igen. Nagyon tetszett, hogy betartottuk, amit megbeszéltünk. Gondolok itt a fegyelmezettségre, az agresszivitásra, a taktikára és úgy mindenre. Szerencsére nagyon gyorsan átlendültünk. Az első negyed után éreztem azt, hogy már nem kapkodunk azért, mert bennünk van az, hogy nagyon akarunk. Nyilván hatással volt mindenkire, hogy hónapok óta erre a meccsre készülünk és ennyi ember előtt játszunk. Szerintem gyorsan és jól dolgoztuk fel. Összegezve: nagyon tetszett mindenki játéka, én ilyen meccsre számítottam. Örülök, hogy bár játszva, de mégis keményen és határozottan tudtunk nyerni.

- Érzel most egy kis megkönnyebbülést, felszabadultságot? Azért ennek mégis nagy tétje volt, magyar közönség előtt.

- Egy kis felszabadultságot mindenféleképpen éreztem a mérkőzés végén. De ez továbbra is egy torna, egy Európa-bajnokság, tehát a feszültség továbbra is ott marad bennem egészen az utolsó meccs lefújásának pillanatáig. Jó érzés, hogy tudtunk nyerni, ma még örülünk, de holnap már a franciákra fókuszálunk és megyünk tovább.


- Köszön szépen.

(Lejegyezte: Tina) 

A MAGYAR FÉRFI VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI 2014-BEN

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS A VERSENY ALATT FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL