FACEBOOK

Nemzetközi sajtókonferencia - Lényegében megnyílt az Eb

Nemzetközi sajtókonferencia - Lényegében megnyílt az Eb
hozzászólás, 2014.07.13.

A vasárnapi nemzetközi sajtótájékoztatóval tulajdonképpen megnyílt a budapesti Európa-bajnokság.

Először a LEN, valamint a magyar szervező bizottság (és a szövetség) vezető képviselői ültek a sajtótájékoztató asztalához. A hagyományos protokolláris köszöntések, beszédek után néhány fontos információval is gazdagodtunk.

Az Eb-re 200 szerkesztőség képviselője akkreditáltatta magát. Tizenhárom televízió tudósít a helyszínről, további 31 tévé pedig nem jogtulajdonos, de átvesz közvetítéseket, illetőleg stábbal képviselteti magát az eseményen.

Az Európa-bajnokságok történetében először az Eb valamennyi mérkőzése követhető lesz videostreamen, ami annak köszönhető, hogy a Magyar Televízió minden mérkőzést közvetít a helyszínről. Ráadásul az internetes adást sehol sem korlátozzák, ott sem, ahol az országban jogtulajdonos fizetett a sugárzásért, így elmondható, hogy az Eb összes mérkőzése valóban korlátozás nélkül látható lesz az egész világon - ez valóban egyedülálló!

A sajtótkonferencia második részében a regnáló olimpiai bajnok Horvátország, az Eb-címvédő Szerbia és a világbajnok magyar válogatott szövetségi kapitánya szólt a sajtó jelenlévő képviselőihez.

Ivica Tucak (Horvátország) elmondta, hogy szeretnék bebizonyítani, csak kisiklás volt a legutóbbi, eindhoveni Eb-n a horvátok 9. helye. Éremért jöttek Budapestre.

Dejan Szavics a vb-kisiklást (7. hely) szeretné feledtetni, mint mondta, nem nyomasztja őket "hivatalos elvárás", a szerb szövetségben jelentős változások történtek és ez kedvezően hat rájuk. A céljuk egyértelmű: megvédeni az Eindhovenben megszerzett Európa-bajnoki címet.

Benedek Tibor határozott újságírói kérdésekre sem volt hajlandó helyezést mondani, amikor azt kérdezték tőle, hogy mi az a minimális eredmény,a mivel elégedett lenne. Mint fogalmazott, az első meccset szeretné megnyerni, aztán a másodikat és így tovább...

VLV-VIDEÓK:


Ivica Tucak az Eb-sajtótájékoztatón


Benedek Tibor az Eb-sajtótájékoztatón


Dejan Szavics az Eb-sajtótájékoztatón


Megható jelenetnek is tanúi voltunk a sajtótájékoztatón. Meghökkentést keltett egy újságíró, aki különleges fejdísszel vett részt a rendezvényen. Grúziát, egészen pontosan a Grúzia Online website-ot képviselte. Még a hivatalos LEN-tisztségviselők is megemlítették, hogy Grúziában hatalmas érdeklődés kíséri az Eb-t, 15 újságíró érkezett onnan, hogy tudósítson Budapestről! Hatalmas dolognak tartják, hogy a grúz válogatott részese lehet a versenynek, s ennek megfelelően ez a grúz kolléga egyszerűen nem bírt magával a sajtótájékoztatón, annyira örült, hogy itt lehet. Már a kinézetével nagy feltűnést keltett - természetesen őt fotózta mindenki - de minden magyarral megpróbált szóba elegyedni és rövid idő alatt elsajátított magyartudását megmutatni. A végén pedig a sajtótájékoztató főszereplőivel ismerkedett, fotózkodott, mint egy szurkoló....

Ezúton kívánunk kellemes budapesti tartózkodást Tengiz Packhoriának!


A MAGYAR FÉRFI VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI 2014-BEN

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS A VERSENY ALATT FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL