FACEBOOK

Benépesült a sziget

Benépesült a sziget
hozzászólás, 2014.07.12.

Jó volt végigmenni a "Hajós" területén szombat este.

Hátul, a Széchy uszoda medencéjében a montenegróiak és a szerbek edzettek, az 50 méteres "versenyhelyszínen" a németek és a horvátok, de már ott toporogtak, melegítettek a magyarok és az oroszok.

Csupa sztár mindenhol és mindez itthon!

A LEN vízilabdáért felelős vezetői éjjel-nappal a helyszínen, a legapróbb részletekre is ügyelnek, ha valami nem tetszik nekik, addig nem nyughatnak, míg a rendezők át nem alakítják a kifogásolt részleteket. És ne apróságokra gondoljanak! A teljes sajtóteraszt éjszaka kellett újraépíteni, mert a LEN illetékese kiszúrta, hogy az asztalok nincsenek teljesen egy szintben...(!).

A helyszín lassan elnyeri végső formáját, de a laikus is látja, hogy azért itt van még tennivaló. Nem véletlenül nyilatkozta Kemény Dénes, a szövetség és a szervező bizottság elnöke az Inforádióban, hogy úgy állunk készen az Eb-re, ha figyelembe vesszük a kezdésig még hátralévő időt, mert az elég lesz.A magyar csapat a Benedek Tibor által eltervezett menetrend szerint készül.

A péntek esti edzésen a fiúk már az Eb-labdával gyakoroltak, ami nem pont ugyanakkora, s ugyanolyan, mint az eddig használt. Aranyos volt Varga Dumi, aki az első két labdaérintés -kóstolgatás után fennhangon így szólt ki a vízből: "Jelentem a vlv szerkesztőjének, hogy a labda rendben". És mivel ezt a világ jelenlegi legjobb játékosa mondta, a sporteszközre mostantól nem lehet panasz. (Azért ezután még elég sokat ügyködtek a parton Dabrowski Norbiék, hogy megfelelő keménységűre/lágyságúra fújják a lasztikat.)

Szombat délelőtt Szentendrén edzett a csapat, majd  költözés következett: elfoglalták az Eb alatti szállásukat a fiúk. Az ebéd végén köszöntötték a születésnapos Benedek Tibort. Torta és kis ajándék, de a legnagyobb meglepetés az énekszó volt... Több forrásból megerősített információnk szerint a danolászást az angyalarcú Hárai Balázs kezdte el, aki saját bevallása szerint az Ave Mariával indított, de aztán mégis Halász Judit slágerét, a "Boldog, boldog, boldog születésnapot" kezdetű dalt kapta fel a társaság többi tagja.A csapat már együtt, busszal utazott az esti edzés helyszínére és ez az edzés komoly volt. Az úszáspenzum után két magyar játékvezetővel szabályos meccset játszott a magyar és az orosz válogatott. A kétkapu kétszer 10 perces volt, s a góllövő csapat szokás szerint újra próbálkozhatott, méghozzá előnyből.

Amennyire az este során meg lehetett ítélni, a fiúk különösebb feszültség nélkül, jókedvűen várják a hétfői rajtot.

Vasárnap nemzetközi sajtótájékoztató nyitja meg a média számára az eseményt: a LEN vezetői mellett jelen lesz az olimpiai címvédő horvátok szövetségi kapitánya, Ivica Tucak, az Európa-bajnoki arany megvédését célul kitűző szerbek vezetője, Dejan Szavics, valamint természetesen a világbajnok magyar válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor. Nem rossz névsor...


vlv-képek a magyar-orosz kétkapuról


A MAGYAR FÉRFI VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI 2014-BEN

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS A VERSENY ALATT FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


Címkék:
EB edzés