FACEBOOK

"Nem tudtuk nem megnyerni a kupát"

hozzászólás, 2014.07.06.

Három győzelemmel hozzuk haza a torna megnyeréséért járó trófeát. Helyszíni riport Düsseldorfból.

A vlv helyszíni tudósításait a Németország Kupa nemzetközi felkészülési torna eseményeiről a Real Management támogatása teszi lehetővé.

Németország Kupa nemzetközi felkészülési torna, harmadik nap

Németország-Montenegró 5:7 (1:2, 0:1, 1:1, 3:3)


Magyarország-USA 12:11 (1:3, 5:2, 5:5, 1:1)        
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 1, Erdélyi 1, Vámos 2, Hosnyánszky 2, Decker Á., Szivós, Varga Dániel 2, Varga Dénes 1, Tóth M. 3, Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
USA: Baron, Bell, Obert, Rosenthal, Daboub 1, Cleray, Samuels 2, Bonanni 3, Bowen, McConnell 1, Kimbell, Mann 2, Sibley. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól - emberelőnyből: 3/5, ill. 6/11
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Megint csak azt tudom mondani, hogy meg vagyok elégedve, mert annak ellenére, hogy tegnap késő este játszottunk, ma reggel, s fizikálisan mind a két mérkőzés nagyon igénybe vette a játékosokat, ugyanolyan motiváltan, lelkesen játszottak. Az pedig, hogy ezeket a szoros meccseket a végén meg tudjuk nyerni, nagyon előremutató a jövőt tekintve.

A Németország Kupa végeredménye:

1. Magyarország

2. Montenegró
3. USA
4. Németország

vlv-képek a meccsről és az eredményhirdetésrőlVLV-VIDEÓK:

1:0 - Varga Dániel első gólja

1:1 - Bonanni első gólja

1:2 - McConnell gólja

1:3 - Daboud gólja

2:3 - Tóth Márton első gólja

3:3 - Tóth Márton második gólja

3:4 - Bonanni második gólja

4:4 - Hosnyánszky első gólja

5:4 - Varga Dénes gólja

5:5 - Bonanni harmadik gólja

6:5 - Varga Dániel második gólja

6:6 - Samuels első gólja

7:6 - Tóth Márton harmadik gólja

7:7 - Mann első gólja

8:7 - Vámos első gólja

8:8 - Bowen első gólja

8:9 - Mann második gólja

9:9 - Vámos második gólja

9:10 - Samuels második gólja

10:10 - Erdélyi gólja

11:10 - Hosnyánszky első gólja

12:10 - Hosnyánszky második gólja

12:11 - Bowen ötméteresgóljaBenedek Tibor a waterpolo.hu-nak

- Gratulálok Tibor a tornagyőzelemhez, ez is egy hasonló meccs volt, mint az előző két napi, hogy értékeled ezt a mait, és az egész tornát?

- Nagyon pozitívan, annak ellenére, hogy nem estem volna kétségbe, és szerintem a csapat sem, ha nem nyerjük meg ezt a tornát. Annyira fegyelmezetten és határozottan játszott a csapat, hogy azt kell hogy mondjam, hogy "nem tudta nem megnyerni" ezt az utolsó két meccset, még a Hárai Balázs hiányával is. Nagyon koncentráltan és jól játszottunk, annak ellenére, hogy az első negyedben a 10 órás kezdés megbosszulta magát, és nehéz volt fölvenni az amerikai csapat "minden mindegy" alapú ritmusát. Nyilván a magyar válogatott ellen mindenki a legjobbat akarja, ez látszik, bármilyen meccsen játszunk. Mi vagyunk a világbajnokok, mi vagyunk a felfelé ívelő csapat, és mindenki a magyarokat meg akarja verni. Úgyhogy elég gyorsan visszakerültünk oda, ahol ennek a csapatnak a helye van. Még tavaly azt kellett mondanom, hogy mi akarunk mindenkit megverni, most már jó sok csapat van, aki minket akar megverni. De nem baj, ezt mi tettük ilyenné, magunknak köszönhetjük, annak, hogy ilyen jók vagyunk, és bízom benne, hogy ez a forma tovább fog erősödni a jövő héten, hiszen ennél jobb csapatokkal fogunk játszani hazai környezetben, ennek minden nehézségével, és minden előnyével együtt.

-Köszönöm szépen Tibor, gratulálok!

-Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)Varga Dániel a waterpolo.hu-nak

- Gratulálok Dani a tornagyőzelemhez, a mai meccshez!  Egész jó meccs volt ez is, nem?

- Köszönjük a gratulációt! Jó meccs volt, jó meccs volt, de azt gondolom, hogy ez másodlagos. Az a  jó, hogy mind a három meccsen oda tudtunk figyelni azokra a dolgokra, amiket gyakorolni akartunk. A játék minden elemében előre tudtunk lépni, mondom ezt annak ellenére, hogy picit azért..., hát, nem is tudom... At akartam mondani, hogy nem annyira reálisak az eredmények, de azért az mégis jó, hogy három győzelemmel hagyjuk el ezt az uszodát, mert mindegyik mérkőzés szoros volt. Ezzel tudtuk gyakorolni azt a helyzetet, hogy a végén hogy tartjuk meg a labdát, hogy koncentrálunk a  védekezésre, hogy ne forduljanak le. Szóval  végül is gyakoroltunk olyan szituációkat is, amire alapvetően nem számítottunk.

- Egy hét van nagyjából az Eb-startig. Milyen helyzetben vagytok, mennyi az, amit még fejlődni kell?

- Hagyjuk a fejlődést... Örülök, hogy véget ért a hét és szerintem a többiek nevében is beszélek.  Nem vágyunk túl sok mindenre, mint hogy egy kicsit pihenjünk és megegyem ezt a joghurtot. :-)


- Akkor jó étvágyat kívánok, szia, köszi!

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Braun Viktória)

Madaras Norbert nyilatkozata

- Szép volt Norbi a mai is, és nem is volt izgalommentes. Úgy az egészet hogy értékeled, meg ezt a meccset?

- Ha úgy nézzük, ugye, nem számítanak túl sokat ezek a meccsek, de egyik sem volt izgalommentes. Egy góllal győztünk, kettővel, most pedig megint egyel. Összességében azt mondom: jobbak lettünk, mint amikor idejöttünk. A mai pedig pont olyan volt, amire számítottunk, tehát délelőtt tízkor azért nehéz vízilabdázni, főleg úgy, hogy tegnap este még negyed tízig tartott a meccs, de azt mondom, hogy a lehetőségekhez képest, vagy a körülményekhez képest jól megoldottuk.

- Úgy az egész csapatról mi a véleményed? Most sok meccset játszottatok, hogy állunk?

- Szerintem jól állunk. Azzal, hogy Pufi kiesett az első meccs után, ugye tegnap meg ma is nélküle játszottunk, azért nyilván változtak a dolgok meg változott a csapat szerkezete is valamennyit. Bízunk benne, hogy minél hamarabb jobban lesz, vagy jól lesz.

- És egyébként úgy jól halad minden?

- Jól halad minden, csak most emiatt egy picit más volt egy-két dolog.

- Köszönöm szépen Norbi, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)Vámos Márton nyilatkozata

- Szervusz Marcika!

- Szia!

- Jó kis három napot töltöttünk itt, hogy értékeled?

- Abszolút jól. Örülök, hogy ilyen jó fej csapattársaim vannak, akik körberajonganak. Örülök, hogy meg tudtuk nyerni az Eb előtt ezt a tornát, úgy gondolom, hogy ez egy kis önbizalmat adhat az Eb-re. Úgy gondolom, hogy bár Balázs kiesett az első meccs után, az utolsó kettőn jól tudtuk helyettesíteni, és meg tudtuk oldani ezt a problémát is. Az Eb-n is lehetnek ilyen problémáink, úgyhogy ez fontos lesz, hogyha lesz, akkor azt hogy tudjuk kezelni.

- Pufi fog örülni, hogyha az derül ki, hogy direkt jó volt, hogy megsérült...

- Abszolút, hát nagyon jó volt, igen.

- Melyik volt a legnehezebb meccs? Montenegró?

- Az is nagyon nehéz volt, nyilván az az első meccs volt, azért voltak nehézségei, de nekem személy szerint ez a mai is nagyon, ez az Amerikai meccs, mert nagyon korán kellett kelni, nagyon hideg volt a víz, és ugye nem vagyok hozzászokva ehhez a reggeli mérkőzéshez.

- Hadd dicsérjelek meg, talán furcsa lesz, de amikor még barátságosnak tűnt ez az egész torna, tőled láttam először gólörömöt, és általában tőled mindig látok gólörömöt.

- Végre, végre egyszer megdicsérsz. Hát én örülök, hogyha gólt lövök.

- Jó, mindenki örül, csak valahogy kialakult egy ilyen struktúra, hogy komoly meccsen van gólöröm.

- Hát igen.

- Ezek komoly meccsek voltak?

- Én komolyan vettem, meg úgy gondolom, hogy az egész csapat is, úgyhogy az a meccs komoly, amit komolyan veszel.

- És akkor van gólöröm.

- Van. Az Eb-n is lesz.

- Marci, jó utat kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, egy rövid értékelést kérnék erről a három napról, a három meccsről!

- Szerintem nagyon hasznos három nap volt, jó mérkőzéseket játszottunk. Próbáltunk olyan variációkat, amiket reményeim szerint nem kell használni, de előfordulhat.

- Mire gondolsz pontosan?

- Konkrétan arra, hogy a Balázsnak fáj most a válla és hogy milyen center nélkül vagy nem center nélkül, pontosabban a Tóth Marci nyilván itt van és nagyon jól játszott, hanem milyen az, amikor a Hárai Balázs nélkül kell játszani.

- Szerinted ennek a tornának a meccseitől erősödtetek? Lélekben akár?

- Azt gondolom, hogy igen, mert jól kezeltük a felmerülő helyzeteket. Hogyha vezettek ellenünk, vagy mi vezettünk. Szerintem jó volt.

- Ez egy gyakorlás is lehet arra, hogy egy szoros meccset hogy lehet megnyerni?

- Igen, mert, mint tudjuk, minden mérkőzés, minden fontos mérkőzés egy góllal dől el és ezeket meg kell tanulni megnyerni.

- Volt-e bármi, ami meglepett téged itt ezen a tornán? Az ellenfelektől?

- Nem volt semmilyen meglepő dolog. Ezek a csapatok ezt tudják, amit itt mutattak. Kicsit talán Montenegró szerintem még tud erősebben játszani vagy tud jobb formát mutatni. De nem volt meglepetés.

- Azt kívánom neked, hogy Budapesten se legyen meglepetés!

- Én is.

- Köszönöm szépen, jó utat!

(Lejegyezte: Braun  Viktória)

Nagy Viktor nyilatkozata


- Gratulálok Viktor! Megnyertétek a tornát, három mérkőzés, három győzelem, ebből két mérkőzésen te védtél. Egy kis értékelést szeretnék kérni tőled!

- Örülök, hogy mind a három mérkőzés úgy sikerült, ahogy sikerült, jó szoros és kemény volt. Nekünk erre van szükségünk, kevésbé örültem volna, hogyha mindenkit „agyonverünk”, mert az nem lenne jó felkészülés az Európa-bajnokságra. Úgy gondolom, hogy ez a három nap nagyon jól telt. Jó meccseket játszottunk, sokat gyakoroltunk, sok fontos dolgot bár természetesen voltak hibák. De van még egy hetünk, hogy ezeket kijavítsuk, tehát még jókor derültek ki a hibák. Nagyon pozitívan értékelem ezt a három napot.

- Egy héttel az Eb előtt hagy nyomokat az ellenfélben, bennetek egy meccs végkimenetele? Számít, hogy ki nyer? Nem a kupagyőzelemre gondolok, hanem az egymás elleni harcra.

- Ez így van. Biztos, hogy a győzelem is számít. Azt láttuk, tapasztaltuk, hogy Montenegró Dubaj után úgy ugrott a vízbe, hogy nagyon meg akarnak verni minket és a meccs után, hogy ez nem sikerült, veszekedtek egymással, nagyon dühösek voltak - ezt jó volt látni! Ez is azt mutatja, hogy most már ott tartunk, hogy minket akarnak megverni és ez nagyon jó érzés. Ennek tudatában kell az Európa-bajnokságon is minden meccsen vízbe ugrani. Mondhatni, már az első meccsünk élet-halál meccs. Szerintem nem mondok újat, ha azt mondom, nagyon várom már a mérkőzést és ezzel a többi csapattársam is ugyanígy van.

- Gratulálok a teljesítményedhez és a győzelemhez is.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)

Tóth Márton nyilatkozata


- Marci Isten hozott itthon, remélem jól utaztál, remélem jól érezted magad kint! Három gólt dobtál az utolsó meccsen, ma reggel az amerikaiaknak, értékelj légy szíves!

- Jól utaztam, rövid út volt.

Nagyon elfáradtam. Betudható ez annak is, hogy a kelleténél többet játszottam. Aminek egyrészről nagyon örülök, másrészről összeszedtem olyan sérüléseket, amik a center poszt velejárói, úgyhogy az elkövetkezendő két napban ezeket a sebeket fogom nyalogatni. Örülök annak, hogy győztünk, örülök annak, hogy jó úton vagyunk, örülök a játéknak is. Úgyhogy minden rendben szerintem.

- Mondj légy szíves egy olyan sérülést, ami a center posztra jellemző, hogy tudjuk.


- Hát ő ilyen mamutpuszik vagy nem tudom, hogy hívják medvepuszinak ezt, ilyenek értek engem, illetve volt egy könyökös, ami által a könyököm egy kicsit bedagadt, holnap a kórházban kezdünk, de azt gondolom, hogy nem komoly a baj.

- Na, hát akkor holnapra sok szerencsét kívánok, szerdától, pedig jó munkát.

- Köszönjük szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)