FACEBOOK

Németország-Magyarország 8:10

Németország-Magyarország 8:10
hozzászólás, 2014.07.06.

Két nap után két győzelemmel áll a csapat. Benedek Tibor elégedett.

Németország Kupa nemzetközi felkészülési torna, második nap

A vlv helyszíni tudósításait a Németország Kupa nemzetközi felkészülési torna eseményeiről a Real Management támogatása teszi lehetővé.

Németország-Magyarország 8:10 (1:1, 3:3, 2:5, 2:1)
Düsseldorf
Németország:
Schenkel, Bukowski, Glazer, Real 2, Bosch, Jüngling, Nossek 2, Schüler 1, M. Stamm 1, Oeler 1, Kalberg, Eidner 1, Obschernikat. Szövetségi kapitány: Nebosja Novoselac
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 3, Erdélyi 1, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Tóth M. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2
Kipontozódott: Hosnyánszky és Varga Dániel

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Azt kell mondjam, hogy maximálisan meg vagyok elégedve! A befejezéseknél rengeteget hibáztunk, de hogy milyen munkát végzünk - az tökéletes. Ahogy játszunk, az elzárásaink, a mozgásaink..., teljesen rendben van már. Bízom abban, hogy a hibák terén a jövő hétig még sokat javulunk, de maga a rendszer felállt...


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A másik szombati mérkőzésen:

Montenegró-USA 9:9 (2:4, 1:1, 4:3, 2:1)

A torna zárónapjának programja:

Július 6., vasárnap

10.00 Magyarország-USA
12.00 Németország-Montenegró


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (meccsjelenetek a stáb felvételéből):

1:0 - Real első gólja

1:1 - Varga Dénes első gólja

2:1 - Nossek első gólja

2:2 - Varga Dániel ötméteresgólja

3:2 - Nossek második gólja

4:2 - Eidner gólja

4:3 - Madaras első gólja

4:4 - Hosnyánszky ötméteresgólja

5:4 - Stamm gólja

5:5 - Tóth Márton gólja

6:5 - Real második gólja

6:6 - Madaras második gólja

6:7 - Madaras harmadik gólja

6:8 - Varga Dénes második gólja

6:9 - Vámos második gólja

7:9 - Schüler gólja

7:10 - Erdélyi gólja


8:10 - Oeler gólja


Decker Ádám a waterpolo.hu-nak:

- Ádám gratulálok! Két meccs, két győzelem, ezt a mait légy szíves, foglald össze!

- Köszönjük szépen! A tegnapi meccs sokkal keményebb  volt fizikálisan, mint a mai.  Egy kicsit pontatlanul kezdtünk. Sok helyzetet kidolgoztunk, sok emberelőnyünk  volt, de kapufák, mellé lövések születtek a helyzetekből, Utána összeszedtük magunkat és úgy éreztem,  hogy Madi két góljával átlendültünk a harmadik negyedben ezen az egymáshoz közeli eredményen és akkor, onnantól kezdve magabiztosan vezettünk. Arra kellett figyelni a hátralévő másfél negyedben, hogy megőrizzük ezt a két- vagy háromgólos előnyt.

- Holnap döntőt játszotok Amerikával, mi várható?

- Ugye megverték az amerikaiak a németeket, úgyhogy rájuk is komolyan kell figyelni. Bízom benne, hogy Pufi válla holnapra azért sokkal jobb lesz, mint ma volt és tudja vállalni a játékot, de ha nem,  akkor ugyanilyen sokmozgásos és hajtós játékkal meg fogjuk verni Amerikát.

- Ha már szóba hoztad, hogy ízlett a centerposzt?

- Hát nem ízlés kérdése, hanem feladat kérdése. Fárasztó. Sokkal jobb adni, mint kapni ezen a téren is, úgyhogy megoldottam.  Úgy gondolom, hogy sikerült kiállításokat szereznem, "be is tudtam állni", körbe tudtak állni a támadók. Fórban még fel kell javuljak a helyzetek befejezésében, de úgy érzem, hogy megoldottam ezt a feladatot. Ha holnap is meg kell, akkor holnap is bízom benne, hogy meg tudom oldani

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Braun Viktória)
Tóth Márton a waterpolo.hu-nak:


- Marci neked is gratulálok, ez a mai egy kicsit talán nehezebb volt, mint amire számítani lehetett, nem?

- Köszönjük szépen! Valóban, nehezebb volt, nyilván alkalmazkodnunk kellett ahhoz a körülményhez, hogy a Pufi kiesett. Én azt gondolom, hogy ezt jól oldottuk meg, ugye Ádám volt a helyettesítő, több szerep hárult így rám centerben, de én ezt nem bántam. Azért volt ilyen szoros a mérkőzés, mert az elején a helyzeteket nagyon jól kialakítottuk, de nem lőttük be, beleértem itt az emberelőnyöket is. A harmadik negyedben fölszakítottuk ezt a gátat, és lefordultuk őket, belőttük a helyzeteinket, emberelőnyeinket is nagyobb százalékban használtuk ki, úgyhogy ott szétnyílt az olló, és a végén ezt meg tudtuk tartani.

- Tibi azt mondta, hogy felállt a rendszer sok még a hiba, de maga a játék az már szinte gyakorlatilag tökéletes, csak a hibákat kell kijavítani. Te hogy látod, végleges a mostani?

- Én is úgy gondolom, hogy taktikailag rendben vagyunk, jól állunk. Nyilván e három meccs tapasztalatai alapján a hibákat ki fogjuk javítani a jövő héten, és azt gondolom, hogy ennek a tornának, és a dubajinak a tapasztalataivalelőre fogunk lépni, és megfelelő állapotban, a megfelelő felkészültségben ott leszünk 14-én a spanyolok ellen. Már nagyon várjuk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Kerbi)Erdélyi Balázs nyilatkozata


- Talán egy picit nehezen indult, jól tartották magukat a németek, meg úgy emlékszem 6:5-re ők is vezettek. Utána jött Norbinak két gólja, ami átlendített minket a holtponton és utána viszont nem volt kérdés, hogy ki fogja megnyerni a mérkőzést, tehát az volt az a pont, ahol átfordult a mérkőzés, úgy a harmadik negyed elején, ha jól emlékszem. És utána viszont magabiztosan nyertük meg.

- Amerika?

- Amerika jön most, én személy szerint ismerem őket, tehát tudom mire lehet számítani. Mindenképpen a győzelem a cél, bár még ennél is fontosabb talán, hogy jól játsszunk, nem a tornagyőzelem az első számú cél, hanem hogy minél jobban játsszunk és megvalósítsuk azokat a dolgokat, amiket a Tibi kért.

-Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)