FACEBOOK

Montenegró-Magyarország 8:9

Montenegró-Magyarország 8:9
hozzászólás, 2014.07.04.

A kép még a bemutatás utáni üdvözlést ábrázolja. Később másként is ütötték egymást a játékosok. Nyertünk Montenegró ellen és Madaras szerint ez fizikailag talán keményebb meccs volt, mint a tavalyi vb-döntő!

Németország Kupa, első nap (Düsseldorf)

A vlv helyszíni tudósításait a Németország Kupa nemzetközi felkészülési torna eseményeiről a Real Management támogatása teszi lehetővé.

Montenegró-Magyarország 8:9 (2:1, 2:2, 3:3, 1:3)
Montenegró: Radics - Drasko Brguljan, Paskovics 1, Petrovics, Darko Brguljan 2, Cuckovics, M. Janovics 2, N. Janovics 1, Ivovics, Misics, Klikovac 1, Jokics 1, Lazovics, Sarics. Szövetségi kapitány: Ranko Perovics
Magyarország: Decker A. - Gór-Nagy, Madaras 1, Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky, Decker Á., Szivós 1, Varga Dániel 3, Varga Dénes 2, Tóth M., Hárai. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól/emberelőny: 3/12, ill. 5/10
Gól/ötméteres: 1/2, ill. 0/2

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Nagyon harcos meccs volt, nem számítottam arra, hogy ez így alakul. A végén leginkább már azért kellett aggódni, hogy ne sérüljön meg senki. Sajnos ezek az új szabályok életveszélyesek, nagyon gyorsan tisztázni kellene, hogy ez lesz-e az Eb-n vagy nem, mert nem nagyon tudjuk még, hogy mire kell számítani. Gratulálok a fiúknak, nagyon jól játszottak!


A nap másik mérkőzésén:

Németország-USA 11:12 (3:3, 2:5, 3:3, 3:1)


A torna további programja:

Július 5., szombat


17.00 Montenegró-USA
20.00 Németország-Magyarország

Július 6., vasárnap

10.00 Magyarország-USA
12.00 Németország-Montenegróvlv-fotók


VLV-VIDEÓK (a meccsjelenetek a stáb felvételéből):


1:0 - Mladan Janovics első gólja

1:1 - Varga Dániel első gólja

2:1 - Darko Brguljan első gólja

3:1 - Mladan Janovics második gólja

3:2 - Varga Dániel második gólja

4:2 - Paskovics gólja

4:3 - Vámos első gólja

5:3 - Nikola Janovics ötméteresgólja

5:4 - Vámos második gólja

6:4 - Jokics gólja

6:5 - Varga Dénes első gólja

6:6 - Szivós ejtésgólja

7:6 - Darko Brguljan második gólja

7:7 - Varga Dénes második gólja

7:8 - Varga Dániel harmadik gólja

Decker Attila ötméterest véd

7:9 - Madaras gólja

8:9 - Klikovac gólja

Decker kivédi Ivovics lövésétBenedek Tibor nyilatkozata

- Gratulálok Tibor. Egy nagyon-nagyon izgalmas meccsen, hátrányból fordítva sikerült nyerni. Kérlek értékeld.

- Elsősorban gratulálnék a fiúknak, mert valóban sokkal durvább lett a mérkőzés, mint amilyen kellemes torna hangulatú mérkőzésnek indult. Montenegró sokkal komolyabban vette.

Valószínűleg már zavarja őket, hogy többször mi nyertünk egymás után. Ezt most meg akarták szüntetni és már az elején elkezdtek verekedni. Aztán a csapat felvette a kesztyűt és a végén ez egy kicsit el is durvult. Két helyi bíró volt és már veszélybe került, hogy ne legyen ebből komolyabb sérülés. Az látszik, ha ez lesz a játékvezetés menete, akkor a centerek nem nagyon fognak ítéletet kapni, úgyhogy tovább készülünk erre.

Nagyon meg voltam elégedve. A helyzeteinket kell jobban kihasználni. Az emberelőny nem volt rossz, javultunk, mert tízből ötöt belőttünk és tizenkettőből három hátrányt kaptunk. A hátrányos védekezésünk valóban nagyon jó volt.

- Jó volt a kapusteljesítmény is.

- Így van.

- Holnap a németek ellen mi várható?

- Gyakorolunk tovább. Nem tudok mit mondani… Egy tornán vagyunk és elsősorban az a cél, hogy minél jobban felkészüljünk az Európa-bajnokságra. Az, hogy a tornán milyen eredményt érünk el, az nem másodlagos, hanem századlagos. :)

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)


VARGA DÁNIEL a waterpolo.hu-nak:


- Dani, nagyon-nagyon gratulálok, erre mondják azt hogy oroszlánrészt vállaltál mindenféle szempontból a győzelemből. Ez egy, a vártnál keményebb meccs volt és nehezebb, hirigesebb, meséld el milyen volt belülről!

- Köszönjük a gratulációt!  Tényleg hirigesebb volt és kemény volt és néha már durva is volt, ami nagyon jót tett nekünk, mert hát itt azért a meccs előtti 20-30-40 perc úgymond "nem volt ideális" a mérkőzéskezdéshez. Esett az eső, fújt a szél, elment a hang. Voltak még komikus, komikumba nyúló jelenetek is, tehát azért fejben nehéz volt felkészülni a meccset közvetlenül megelőző időszakban. És azzal, hogy így nekünk estek és agresszívak voltak, pillanatokon belül mi is felvettük ezt a ritmust és bár az első félidőben azért jobban játszottak, illetve több gólt lőttek, de nem játszottak jobban mert megvoltak a helyzeteink, amiket nem lőttünk be. És ezek a helyzetek a második félidőre már gólra változtak és túl azon, hogy nagyon sok jó megoldásuk volt, én örülök annak, hogy meg tudtuk őket verni. Ennek az az oka, hogy egyrészt nyerni mindig jobb, mint nem nyerni, másrészt meg az, hogy láttam rajtuk, hogy bennük van az, hogy Dubajban kikaptak tőlünk, de nem a teljes csapattal. Most itt volt mindenki, a legjobb csapatukkal álltak ki, fontos volt nekik ez a meccs, hogy a magyarokat megverjék, hogy legyen bennünk rossz érzés. De hát nem verték meg a magyarokat, sőt kikaptak a magyaroktól és ez az érzés, amit okoztunk nekik, ez egy fontos tényező lehet a jövőben.

- Kerek volt Dani, köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Braun Viktória)


SZIVÓS MÁRTON a waterpolo.hu-nak:

- Ez nagyon szép volt Marci, sajnálom, hogy otthon nem láthatták, de azért így is örülnek, gondolom. Hogy értékeled, milyen meccs volt?

- Köszönjük. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, és annak is, hogy amit kért Tibi tőlünk, azt szerintem elég nagy százalékban meg tudtuk valósítani.

- Mi volt az? Most már elárulhatod.

- Védekezésben és támadásban voltak bizonyos dolgok, amiket kért.

- Ahogy a meccs alakult, végig ők vezettek, két góllal is, olyan reménytelennek tűnt egészen az utolsó szakaszig, az utolsó negyedig, vagy a harmadik negyed végéig. Benned volt, hogy elveszíthetjük?

- Egy Montenegróval vívott csatában mindig benne van azért, hogy az ember elveszíti, de én nem éreztem annyira reménytelennek ezt a helyzetet,nem éreztem, hogy most nem fogunk nyerni.

- Akkor meséld el légy szíves, hogy a meccs végén láttad-e rajtuk az elkeseredettséget, illetve mi volt ez a nagy keményedés a végén, az utolsó percekben?

- Hát ilyenkor azért...ugye a két német bíró kicsit elfáradt szerintem, és nem úgy fújták be a helyzeteket, ahogy kellett volna. Nekik se, és nekünk sem, hozzáteszem. Feszült lett a légkör a végén, ott Pufi egy kicsit kakaskodott Jokiccsal, ez is benne van, nem történt semmi extra szerintem.

- Köszönöm szépen Marci, jó pihenést kívánok!

- Köszi!

(Lejegyezte: Lilla)Varga Dénes nyilatkozata


- Dumi gratulálok a győzelemhez! Lehet azt mondani, hogy az igazi magyaros vízilabda győzött most a délszláv erő felett?

- Hát..., voltak alternatív megoldások valóban és összeségében büszke is vagyok erre a győzelemre, igen, meg ahogy győztünk. Külön kiemelném Decker Attila teljesítményét, mert kivédte az ötméterest nagyon fontos pillanatban, itt a negyedik negyedben, meg megfogta Ivovics lövését és ezzel elkerültük az egyenlítést.

- Jó, hát én meg neked gratulálok, mert olyan megoldásokat alkalmaztál, amiket megszoktunk tőled és nagyon szeretünk. A meccsen meglepődtél?  Gondolom ilyenre nem számítottál ilyen kemény, éles csatára?

- De! Sőt arra számítottam, hogy sokkal jobbak lesznek ezekkel az ő legjobb  játékosaikkal. Ugye Dubajhoz képest megjött a három vezér. Vagyis hát kettő főleg, de mindegy, a lényeg az, hogy arra számítottam, hogy sokkal nagyobb átütő erőt fognak képviselni. De inkább csak kiszámíthatóbbak lettek azzal, hogy rájuk játszottak, hogy őket erőltették

- Dumi, nagyon szépen köszönöm, jó pihenést kívánok!

- Köszi!

(Lejegyezte: Braun Viktória)Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- 1:0-ra vezetnek a németek, szervusz Miki!

- Szia!

- Sajnos nem láttad a meccs elejét, Mit csináltál?

- Nem, de nem is sajnálom annyira, mert úgy látom elég gyenge meccs úgyhogy talán a második félidőben... Meccset játszottunk Montenegróval, nyertünk 9:8-ra úgyhogy mindenképpen gratulálok a csapatnak, mert álmos kezdésből egy egészen harcos, jó kis harapós meccset játszottunk.

- De azért "sima volt"...?

- Hát..., szerintem végig ők vezettek nem? Ha jól emlékszem.

- Azért mondtam idézőjelben...

- Igen, igen, azért mondom, hogy álmosan kezdtünk, a helyzeteink azok végig megvoltak, aztán ahogy így tulajdonképpen ők behergeltek minket a meccsbe, ezzel nem jártak jól, mert ha az az álmos tötymörgés marad, lehet hogy nyertek volna, így viszont mi is elkezdtünk harapni és megnyertük a meccset.

- Jó. Megnyugodhatunk?

- Mivel kapcsolatban?

 - A csapattal kapcsolatban, Montenegróval kapcsolatban, a németekkel kapcsolatban...

- Eddig feszültek voltak? feszült voltál eddig?  Hát szerintem nem kell idegeskedni, korai még az idegeskedés, szerintem.

- Jó. Majd akkor később.

- Később lehet. 

- Azért elég sok izgalmat hozott ez a meccs.

- Hát ööö, sok helyzet nem volt még. Neuer védett egyet.

- Nem erről beszélek, a másikról...

- Ja, a másikról? Ööö voltak izgalmak, a végén már azon izgultam, hogy a Pufit hozzuk le időben, hogy nehogy megsérüljön.

- Tett érte ő is.

- így van.

 - Jól van Miki Köszönöm Szépen. Jó meccsnézést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Decker Attila nyilatkozata

- Attila gratulálok! Mikor tudtad meg, hogy te védsz?

- Igazából tegnap. Későn érkeztünk és Tibi mondta, hogy én fogok védeni.

- Hogy készültél lelkileg erre a meccsre?

- Ez most egy kiegészült montenegrói válogatott volt, nem úgy, mint Dubajban. Most itt vannak a nagy nevek, akik hiányoztak onnan. Azt gondolom, hogy vagyok már annyira rutinos, hogy ez nem okoz gondot, hogy egy ilyen meccsre felkészüljek.

- Hogy láttad hátulról, a kapuból a meccset? Sokáig ők vezettek.

- Ez megint csak egy jó dolog, hogy ilyen meccset tudtunk játszani az Eb előtt. Ők mentek végig, ez egy lelki teher nekünk, de nekik is, hogy megtartsák. A végén mi tudtunk egy olyan pluszt, váltást összehozni, ami a jó védekezésünkből adódott, tudtunk kontrát indítani és a klasszisok elöl belőtték. Nagyon örülök neki, hogy így sikerült.

- Hogy volt a Janovics féle ötméteres kivédése?

- Azt mondták, hogy valószínű balra fogja lőni, de én éreztem, hogy most nem felfelé. Az volt, hogy már a "fenekén vette a levegőt". Olyan izomkötegekkel rendelkezik, amit elég nehéz cipelni egész meccsen. Eléggé elfáradt a végére, de azért odaállt a második büntetőhöz is, nagy elánnal, hogy majd ő belövi - meg akarta nyerni a meccset. De ezt megakadályoztam, örülök neki, úgy gondolom, ez fordulópont volt a meccsben.

- Így is van, meccsdöntő védés volt. Köszönöm szépen és gratulálok.


(Lejegyezte: Tina)Madaras Norbert nyilatkozata


- Gratulálok Norbi a győzelemhez, nem úgy tűnt, hogy ez egy ilyen kis felkészülési mérkőzés...

- Nem, egyáltalán nem! Sőt, azt mondom, hogy ugyanez a meccs lehetne az Eb-n is igazából bármi:  egy negyeddöntő, elődöntő, döntő, mert mind a ketten komolyan vettük. Talán ők voltak, akik elkezdték ezt és aztán felvettük a kesztyűt és megfordítottuk, de nehéz volt, főleg fizikailag.

- Szakmai jelentősége van ennek a győzelemnek, ahogy elértétek, vagy inkább erkölcsi?

- Szerintem mind a kettő. Tehát nyilván az Eb előtt ilyen egy-két héttel fontos az, hogy egymás elleni meccsen, ahol ők is komplettek, mi is, tehát mindenki az Eb-csapatával van, hogy ki győz. Nyilván ez azért hagy emlékeket, másfelől meg szakmailag nekünk azért fontos, hogy egy ilyen meccset, egy ilyen kemény meccset végül mi tudtunk megnyerni egy góllal, főleg úgy hogy ők vezettek kettővel is. Nem egyszer.

- Hogy látod, változott a játékuk azáltal, hogy visszajött Ivovics, Janovics?

- Annyiban változott hogy Ivovics bekkelésével kevesebbet zónáznak, tehát ő egy az egyben igyekszik a centerünket megfogni, Janovics pedig hát fizikálisan a legjobb. Tehát fizikálisan mindenképpen jobbak lettek. Sokkal keményebben játszanak, de azt hozzá kell, hogy tegyem, hogy szerintem azért ebben ők is nagyon elfáradtak a végére. Tehát az első két negyedben ez ment nekik, de ezt a játékot nekik se könnyű játszani.

- Összeségében akkor mondhatjuk azt, hogy ez egy sokkal értékesebb győzelem, mint amire itt gondoltunk, amikor ide jöttünk?

- Mindenképp, mindenképpen. Főleg így, a meccskép alapján. Mondom, ez a meccs fizikailag talán még keményebb volt, mint a tavalyi vb-döntő. Hagyták a játékvezetők is, sajnos vagy nem sajnos, ez van, ez most egy ilyen tendencia, de igen, ez egy nagyon kemény meccs volt

- Akkor még egyszer gratulálok!

- Köszönjük

- Jó pihenést!

(Lejegyezte: Braun Viktória)