FACEBOOK

Düsseldorfon át Budapestre

Düsseldorfon át Budapestre
hozzászólás, 2014.07.03.

Utazik a csapat, hogy egy düsseldorfi nemzetközi tornán hangolódjon rá a másfél hét múlva kezdődő budapesti Eb-re.

Szerdán zsúfolt programot teljesített a Margitszigeten készülő bő keret. Azért ez a megfogalmazás, mert Angyal, Bátori, Bedő és Lévai, akik nem tagjai a már kijelölt Eb-csapatnak, a teljes programot végignyomták. Szükség is volt rájuk, mert délelőtt ismét egy kemény viktóriázás, este pedig három negyedes komoly kétkapu (bírókkal, időméréssel) volt az edzés fénypontja. (Az úszás már kevesebb, de persze ezt úgy kell érteni, hogy van jócskán, csak nem ez viszi el az edzésekből a legtöbb időt.)

Este 9 volt már, amikor az öltözőből kijövő játékosok közül búcsúzkodásba kezdtek azok, akiket fentebb említettünk, hiszen az Eb-csapattag játékosok legközelebb csütörtök este, Ferihegyen találkoznak a düsseldorfi járathoz történő becsekkolásnál. Benedek Tibor mindenkinek megköszönte a munkát, jó pihenést kívánt. Jó volt látni, hogy szeretetteljes légkörben, valódi barátságban váltak el társaiktól az itthon maradók, akik természetesen sikeres szereplést kívántak az utazóknak. (Nem mellesleg: a 13 számára még ekkor kezdődött csak meg a mentális tréning, amit Imre Tóvári Zsuzsanna csapatpszichológus "celebrált".)

Egyébként történt egy fucsa dolog az esti edzésnél. Hárai Pufi csak úgy, minden apropó nélkül egy tálca süteménnyel állított be (edzés után fogyasztották el a fiúk). A szándék a többiekre nézve is nagyon "nemes" volt: lekenyerezni (lesüteményezni) Benedek Tibit, hogy az esti edzés egy kicsit lazább legyen. Más kérdés, hogy nem nagyon jött be.


Érdekesség, hogy a péntek este Németország Kupa részvevői közül egyedül a magyar válogatott szerepel komplett csapattal, vagyis 13 játékossal. Eb-csoportelelünk, Németország szövetségi kapitánya, Nebojsa Novoselac éppen ezt a tornát használja fel arra, hogy szűkítse 15-ös keretét. A németek egyébként a legutóbbi, 2012-es Európa-bajnokságon jól szerepeltek, ötödikek lettek, a tavalyi barcelonai világbajnokságon azonban csak a 11. helyet érték el.

Montenegró csapata sincs még meg, hírek szerint több nagy sztár visszatér, s az Eb-n már ott lesz. Mindenesetre Düsseldorfban ki kell alakulnia a végleges társulatnak, így külön nagy érdeklődéssel várhatjuk a torna első napján sorra kerülő montenegrói-magyar mérkőzést.

Az amerikaiak szintén bő kerettel szerepelnek, ők a Világkupa augusztusi döntőjére készülnek (Almati, augusztus 19-24.).

Németország düsseldorfi kerete (zárójelben a játékos életkora és klubja):

Moritz Schenkel (23, ASC Duisburg), Roger Kong (29, Waspo 98 Hannover) - kapusok,
Erik Bukowski (28), Tobias Preuss (25, mindketten Waspo 98 Hannover), Moritz Oeler (28), Andreas Schlotterbeck (32), Timo van der Bosch (20), Maurice Jüngling (22), Marko Stamm (25, mind Spandau 04), Paul Schüler (27), Julian Real (24),  Jan Obschernikat (21), Philipp Kalberg (20), Dennis Eidner (24, mind ASC Duisburg), Heiko Nossek (32), Hannes Glaser (21, SSV Esslingen) - mezőnyjátékosok.

Az este útra kelő magyar csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)
.

A Németország Kupa felkészülési tornát eredetileg Berlinben rendezték volna, de a helyszín végül Észak-Rajna-Vesztfália fővárosa, Düsseldorf lett.

A program (időeltolódás nincs):

A vlv helyszíni tudósításait a Németország Kupa nemzetközi felkészülési torna eseményeiről a Real Management támogatása teszi lehetővé.

Július 4., péntek

17.00 Montenegró-Magyarország
20.00 Németország-USA

Július 5., szombat

17.00 Montenegró-USA
20.00 Németország-Magyarország

Július 6., vasárnap

10.00 Magyarország-USA
12.00 Németország-Montenegró

Érdeklődtünk a szervezőknél, videostream nem lesz, s egyelőre azt sem tudjuk, hogy internet elérhető-e a nyitott uszoda partján. A vlv munkatársa a csapattal utazik és végig tudósít az eseményről - a meccsek élő szöveges közvetítésének "részletessége" a helyi internet függvénye, de ha másként nem, akkor telefonon időről időre tájékoztatást adunk az állásról.



vlv-képek a szerda délelőtti edzésről


vlv-képek a szerda esti edzésről



A düsseldorfi meccsek alatt fél szemmel Görögországra, Nea Makri településre is figyelünk, ott ugyanis szintén felkészülési tornát rendeznek, nem akármilyen szereplőkkel.

Az idei Samarcidisz Kupa menetrendje (időpontok helyi idő szerint):

Július 4., péntek

10.00 Szerbia-Horvátország
11.30 Görögország-Olaszország

19.00 Spanyolország-Olaszország
20.30 Görögország-Horvátország

Július 5., szombat

10.00 Spanyolország-Szerbia
11.30 Horvátország-Olaszország

19.00 Horvátország-Spanyolország
20.30 Görögország-Szerbia

Július 6., vasárnap

09.30 Szerbia-Olaszország
11.00 Görögország-Spanyolország