FACEBOOK

Vízirájder, öcsém!

Vízirájder, öcsém!
hozzászólás, 2014.07.01.

Olyan levelet kaptunk, amit kiteszünk a kirakatba!

Varga Dániel tavaly írt egy cikket a vlv-re arról, hogy a vízilabdát hobbisportként is lehet űzni. Bemutatta a szentendrei hobbivízilabdásokat, s mint kiderült, írása nagy hatást váltott ki.

A vlv emailcímére érkezett alábbi levelet szó szerint közöljük, majd természetesen megkérdezzük Varga Dánielt, mit szól ehhez...

Tisztelt VLV!

A tisztelt szerkesztőség talán nem is sejti, hogy a napi vízilabdahíreken túl milyen hatással van/lehet a vízilabdát szeretők életére. Történt, hogy 2013. októberében megjelent egy írás "Az igazi örömjáték" címmel és nem is akárki, Varga Dániel tollából. Elementáris erővel hatott az cikk! Jé, a vízilabdát amatőr szinten is játsszák, nem csak a jó erőben lévő, képzett profik sportja ez, amit a medence partjáról vagy a TV-n lehet nézni? A "szöget ütött a fejembe" kifejezés elég enyhe lenne, vasbunkó erejű lett a vágy: Kell egy csapat! :)

Körbetelefonáltam pár havert, ők is párat és a cikk olvasásától számított 3. héten megalakult a csapat, meglett a név is (Vízirájder) és megvolt az első edzés. Frenetikus volt és megdöbbentő! Miért nem jutott ez előbb az eszünkbe???!!! Akármilyen suták voltunk ott a medencében Kásásnak, Madarasnak, Szívósnak... éreztük magunkat. Volt csavargól, fától húzás, távoli "bomba", pedig az emberek 80% akkor és ott fogott/látott életében először vízilabdát. A végén a bátyám azt mondta nekem "ez volt életed legjobb ötlete".  Pedig nem is az enyém volt, csak olvastam. :)

A kezdeti egykapuzástól és 8-10 fős létszámtól mára (7 hónap alatt) eljutottunk oda, hogy minden szombaton 20-25 ember jön le. Csatlakoztak hozzánk egykori vízilabdások, kétkapura játszunk, bíró fúj, saját logós sapkánk van. Hamarosan elkészül a saját logós fürdőgatya is.
 
A vízilabdánál örök téma, hogy nem elég népszerű, mert pl. a focival szemben nem lehet bárhol, bármikor játszani. Nyilván igaz, hogy kicsit nehezebb, de nem lehetetlen. Sőt! Azt gondolom, hogy bárki (aki tud úszni) bármikor elkezdheti vagy folytathatja! És nem szabad megijedni! Mert igen, kell hozzá állóképesség, labda, medence, mozgáskoordináció stb. Mi az elején pl. 5 percenként pihentünk, ma meg már 1-1,5 órát megy megállás nélkül a játék (igaz van csere).

Amióta belekóstoltunk ebbe, a meccseket is máshogy nézzük, tudjuk, mit jelent kiemelkedni a vízből (vagy inkább tudjuk mennyire nem tudunk :D ), jobban tisztában vagyunk a szabályokkal, hiszen saját bőrünkön tapasztaljuk meg, s így előben is jobban nyomon tudjuk követni a történéseket. Egyszóval mindent, ami hatására nálunk már a legnépszerűbb lett ez a sport.

Köszönjük a cikket, az ötletet! Üzenjük a szentendreieknek, hogy készülünk hozzájuk!

És buzdítanánk más városokat, lelkes szurkolókat, hogy fogjanak bele. Sőt, lehet, a bajnokságban szereplő csapatoknak maguknak kéne ezt elindítani a szurkolóik között, hogy még népszerűbb legyen szeretett és nem mellesleg sikeres sportágunk.

Üdvözlettel:
Herman Péter
Vízirájder
Hobby Vízilabda Csapat
Eger (a bajnok csapat városa :) )VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Ez volt az egyik célja annak az interjúnak! Vagyis hogy ne csak bemutassa ezt a nagyszerű, egyre terjedő jelenséget, miszerint bárki vízilabdázhat Magyarországon, hanem egyfajta hírverésként felhívja mások figyelmét, olyanokét, akiknek nincs elég bátorságuk vagy talán eszükbe sem jut, hogy ezt a játékot ők is megpróbálhatnák. Nagyon boldog vagyok a cikket követő visszajelzések miatt, örömmel olvastam a Vízirájder levelét is, mindig jó érzéssel tölt el, ha egy írásnak ilyen jó "utóélete" van.

Itt a nyár, azt gondolom, hogy ez még egy plusz lehetőség arra, hogy mások is hasonló kezdeményezésbe fogjanak. Kívánom, hogy egyre több ilyen társaság alakuljon és hogy mindenki élvezni tudja ezt a sportágat - ne csak a lelátón, hanem a vízben is!