FACEBOOK

Az Eb-csapat első edzése

Az Eb-csapat első edzése
hozzászólás, 2014.06.27.

A csapathirdetés után a többiek is maradtak, segítették a munkát. Riportunk a hét utolsó edzéséről, nyilatkoznak a csapatba vissza- és bekerültek.

Délelőtt pihenhettek a fiúk, "cserébe" néhányuknak kisebb lelki megrázkódtatáson kellett átesni, hiszen megtörtént a csapathirdetés.

Este ezúttal variálta a szakmai stáb az úszást és az előny-hátrány-gyakorlást, egy kis kapu előtti munka után hosszokat róttak a fiúk, majd váltottak, majd vissza és így tovább.

Az edzés vége meglepő fordulatot hozott. Ötméteresdobó versenyt rendelt el Benedek Tibor. Varga Dénes és Varga Dániel választhatott csapatttársakat, mint régen, a grundon. (Bizony, a csapatpszichológus sokat meríthet ilyenkor a bedobott nevek sorrendjéből...)

Aki hibázott, kiesett, a vége pedig az lett, hogy az egyik csapat utolsó játékosának, Madaras Norbertnek a lövését védte Nagy Viktor, így született meg a győztes csapat, amely aztán kapott némi kedvezményt az utolsó úszáspenzumból.

Edzés után azokat kértük kameránk elé, akik világversenyen még nem szerepeltek a magyar válogatottban, az Eb-n fognak debütálni ebből a szempontból - továbbá azt az egyetlen játékost, aki Dubajban nem szerepelt, de Benedek Tibor most mégis neki szavazott bizalmat és így visszakerült a csapatba.

A társaság (most már a 13 játékos) szombaton csapatépítő programon vesz részt, hétfőn folytatódnak az edzések, amelyeken továbbra is ott lesz Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Lévai Márton.


vlv-képek az edzésről


VLV-VIDEÓK:


Decker Ádám nyilatkozata


- Ádám, gratulálok, hogy benne vagy a csapatban. Miután Tibor elmondta, hogy azoknak van a legtöbb esélyük, akik utaznak a Világligára, mit éreztél és most mit érzel? Légy szíves egy kicsit kommentáld.

- Ez ritka szituáció, mert általában a csapat folyamatosan formálóik. Múlt évben is úgy éreztem, hogy aki ott volt a Világligán, annak volt a legnagyobb esélye bekerülni a világbajnoki keretbe.

Igazából dühöt éreztem. Az, hogy nem kerültem be a Világliga-csapatba, az csak az én hibám volt, mert nem nyújtottam olyan teljesítményt, ami meggyőzné arról Tibit, hogy ugyanúgy bízhat bennem, mint a múlt évben.

A bajnokság tavaszi része nem alakult jól és volt egy fülsérülésem is, ami visszavetett. Úgy érkeztem meg a válogatottba, hogy előtte három hétig nem edzhettem és utána még az első hetet sem edzhettem velük, úgyhogy fizikálisan nagy lemaradásom volt.

Ezt egy esélyként fogtam fel, hogy még jobb fizikális felkészülést tudok itt, a többiekkel csinálni, amíg a csapat a Világligán van. Úgy érzem, hogy ez beérett. Ezen a héten nagyon jó formában éreztem magam, jól ment az úszás is és meg tudtam győzni Tibit, hogy nyugodtan bízhat bennem, mert jó formában vagyok.

- És te magad, bíztál ebben a dologban?

- Bíztam benne, mert sok embernek kikértem a véleményét, hogy mik azok a szempontok, amik dönthetnek, de ettől függetlenül is én azt gondoltam, hogy tudok annyit mutatni - illetve mutattam is az olaszok elleni barátságos meccsen – hogy az én javamra billenjen a mérleg nyelve. Ez sikerült, innentől már csak előre tekintek. Ezt ma le is zártam, egy nagy sóhaj és holnaptól már közösen azon fogunk dolgozni, hogy az Európa-bajnokság minél jobban sikerüljön.

- Mindenesetre gratulálok és jó munkát kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)Erdélyi Balázs nyilatkozata


- Szervusz Balázs. Bekerültél a csapatba! Életed első világversenyén, a felnőtt válogatottban fogsz játszani. Mennyire számítottál rá? Hogy érzed magad? Mennyire nagy dolog ez neked?

- Először is köszönöm szépen. Ez nagyon nagy dolog, mindig nagy megtiszteltetés a magyar válogatottban játszani.

A kérdésedre válaszolva, hogy mennyire számítottam rá… Januárban, amikor kaptam Tibi telefonhívását, attól a pillanattól kezdve teljesen erre koncentráltam és ezért dolgoztam az elmúlt hat hónapban, hogy itt lehessek.

- Te vagy az, akinek megváltoztatta az életét ez a felkérés, ez az esély. Gondolom, most úgy érzed, hogy érdemes volt.

- Úgy gondolom, hogy a válasz egyértelmű.

- Mire számítasz? Gondolom, nem ez volt az elsődleges cél, hogy bekerülj. Hogy látod az esélyeinket?

- Azért indulunk az Európa-bajnokságon, hogy megnyerjük. Azt gondolom, hogy mindenképp jó esélyeink vannak. Nyilván még sok dolog van, amin dolgozni kell. A következő három hetet erre fogjuk fordítani. Szerintem nagyon-nagyon jó úton haladunk.

- Hogy érzed magad ma este?

- Elég jól.

- További jó munkát kívánok és találkozunk az Európa-bajnokság nyitó meccsén.

(Lejegyezte: Enikő)Tóth Márton nyilatkozata


- Gratulálok Marci, benne vagy a csapatban. Tudom, hogy nem ez a végső cél, de ez mégiscsak egy eredmény, egy álom beteljesülése. Mond el, hogy mit érzel!

- Köszönöm szépen. Valóban nem ez a végső cél, de a végső célhoz egy olyan lépés, ami elengedhetetlen. Nagyon boldog vagyok, ez az, amire készültem, hogy a csapatba kerüljek és ezáltal esélyem legyen Európa-bajnoki címet nyerni.

Szerintem a csapatba kerülésem annak köszönhető, hogy a februári Volvo Kupa óta tudatosan centerként készülök. Az ezt megelőző időszakban minden poszton játszottam - és egy kicsit sehol. Ezt az időszakot így építettem fel és nagyon örülök, hogy sikerült.

- Amikor az előző keretszűkítés volt, kérdeztelek, hogy mire számítasz és azt mondtad, hogy tiszta a lelkiismereted, mert ennél többet nem lehet tenni. Van most benned felszabadultság?

- Igen. Megmondom őszintén, hogy az elmúlt két éjszakám nagyon húzós volt, keveset aludtam, nyilván az izgalmi állapot miatt. Most egy kicsit megkönnyebbültem, de a felkészülésnek most jön az igazi része és maga az Európa-bajnokság. Tiszta a lelkiismeretem, az eddigi edzéseket is, mint mindig, teljes erőből meghajtottam, jól is éreztem magam, voltak jó mérkőzéseim is, úgyhogy ezt az utat kell tovább járnom.

- A csapat milyen lesz?

- Jó lesz. Az idő nekünk dolgozik, van még hátra két és fél-három hét. Most még a fizikai felkészülésen, a gyorsításon van a hangsúly. Jövő héten, a németországi tornán az utolsó hibákat ki fogjuk javítani és száz százalékos formában fogunk megérkezni 14-ére a spanyolok ellen.

- Köszönöm szépen. Jó munkát.

(Lejegyezte: Enikő)