FACEBOOK

A jövő vízilabdáját játszották az edzésen

A jövő vízilabdáját játszották az edzésen
hozzászólás, 2014.06.26.

Újabb kegyetlenül nehéz napon van túl az Eb-re készülő válogatott keret. Riportunk sok fotóval és Szivós Márton értékelésével.

A délelőtt "csak a szokásos" kegyetlen úszáspenzumot hozta - persze csak azután, hogy a fiúk másfél órát már kínozták magukat egy tornateremben. A délutáni pihenőre egyre nagyobb szüksége van mindenkinek, ez teljesen egyértelmű. Ilyenkor már nincs mód egyéni ügyek intézésére, alig várják a fiúk, hogy egy kicsit vízszintes helyzetbe kerüljenek.

Kora este előbb a csapatpszichológus tartott közös foglalkozást, majd jött a vizes edzés.A megszokott felvezetés (úszás és passzolgatás) után Benedek Tibor beljebb hozatta a jobboldali kaput, s három menetes nagyon kemény játék következett. Akiknek nem biztos a helye, minden lehetőséget megragadtak a bizonyításra, de a többiek is hihetetlenül nagy ambícióval tették oda magukat. Élvezetes és nagyon komoly kis meccs volt.

A kétkaput Imre Tóvári Zsuzsanna csapatpszichológus is végignézte, ugyanis a vizes edzést követően, már este kilenc után még egy "mentális" foglakozás várt a csapatra....

Benedek Tibor (aki szintén nem akármilyen napot teljesített, hiszen kora reggel a DIGIsport stúdiójában kezdett), péntek délelőttre - előre programozott - "szabadságot" adott a kerettagoknak. Este találkozik a társaság, és ekkor kiderül a nagy kérdés is: ki lesz az a 13 játékos, aki a budapesti Európa-bajnokságon képviselheti a magyar színeket.

A tévéinterjúban is elmondta, de amúgy is sejtheti mindenki: nehéz éjszakája lesz a szövetségi kapitánynak, aki egy poszton gondolkodik nagyon erősen, de erről többet egyelőre nem hajlandó elárulni.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Nehéz két nap volt, nagyon-nagyon sokat dolgoztunk, de nagyon jólesett ez a sok munka, megmondom őszintén.

- Mennyire vagy fáradt?

- Nagyon elfáradtam, de ez egy jóleső fáradtság, emellett úgy érzem, hogy egy más szintről kezdtük el újra a munkát, hogy hazatértünk Dubajból. És ez jó érzés.

- Ez a ma esti, egymás közötti kétkapu nagyon kemény volt, néha már a durvaság határát súrolták a személyes párharcok.

- Durvaság nem volt, keményen játszottunk, kisebb, körülbelül 25 méteres pályán. Azt gondolom, hogy ha az erről készült videót látnák nemzetközi szakemberek, ezt a pólót szeretné mindenki, szerintem ez a jövő vízilabdája. Ezzel az intenzitással, ezzel a gyorsasággal, ahogy ma odatette magát mindenki - ráadásul két nap alatt teljesített négy komoly edzés utolsó órájában, tényleg elképesztő volt...

- Nehéz dolga lesz Tibinek?

- Nagyon... De amellett, hogy ez egy nehéz feladat, ami vár rá, biztosan jó érzéssel is eltölti, mert ez a helyzet mutatja a válogatott, a magyar vízilabda erejét.vlv-képek a délelőtti edzésrőlvlv-képek az esti edzésről


Benedek Tibor a Reggeli Startban: