FACEBOOK

Benedek Tibor: Ott tartunk, ahol tartanunk kell

Benedek Tibor: Ott tartunk, ahol tartanunk kell
hozzászólás, 2014.06.23.

A dubaji tornáról hazatért a csapat, a fiúk négy hét intenzív munka után hosszú pihenőre vonulnak: egészen szerda reggelig nem kell edzeniük! Benedek Tibort rövid értékelésre kértük.

- Egy kicsit visszanyúlnék az első kérdéssel: a barcelonai tapasztalatok elemzése, hasznosítása lezajlott? Az a munka, ami most folyik, mennyire jelenti a vb-győzelemmel zárult korszak folytatását?

- Egyáltalán nem foglalkozom már Barcelonával, de játékosokban és a stábban is megvannak azok a tapasztalatok, amelyeket felhasználunk, ezért is mondhatom azt, hogy bizonyos tekintetben előrébb tartunk, mint a tavalyi Világliga-döntő után.

- Négy hét telt el a közös munkából, s ez a négy hét rendívül intenzív volt. Ennek az időszaknak a rövid értékelését szeretném kérni.

- Nagyon motiváltan és nagyon jól tudtunk készülni. Jó lehetőségeink voltak erre mind a Margitszigeten, mind a Világliga-döntőn. Ez a dubaji torna kifejezetten színvonalas és jó körülmények között megrendezett világverseny volt. Gondot csak az okozott, hogy a Bajnokok Ligája hatos döntőjében szerepelt három játékos (Madaras Norbert, Varga Dániel és Varga Dénes, a szerk.) később csatlakozott a többiekhez, ezért ők fizikálisan nem tudtak annyit dolgozni, illetve közben a csapat kiválasztása is fontos szempont volt, úgyhogy ezen nehezítő körülmények mellett tudtunk négy hét alatt nagyon sokat fejlődni és úgy érzem, nagyjából ott tartunk, ahol tartanunk kell.

- A csapat összetétele? Őszintén elmondtad a VL-szuperdöntő előtt, hogy azoknak van a legnagyobb esélyük az Eb-n szerepelni, akik most utaztak. Okozott-e valaki csalódást vagy mindenkivel elégedett voltál?

- Egész pontosan azt mondtam, lehet, hogy nem ez a legerősebb csapat, de ez tud a legtöbbet fejlődni. Valóban nagyon sokat is fejlődött a csapat, de arról még korai beszélni, hogy mi lesz a végső összetétele.

- Ha az egész tornát egyben értékelem, akkor mindenkivel nagyon elégedett voltam, azzal a három fiúval is, aki nem volt ott a tavalyi világbajnokságon, ha egy-egy mérkőzést nézek, akkor a csapatban még sok hullámzó teljesítmény volt.

- A dubaji torna utolsó meccse hasonlított a tavalyi cseljabinszki döntőhöz. Ez hagy-e nyomokat bennetek, illetve külön ezt a szerbek elleni meccset hogy értékeled?

- Továbbra is úgy, ahogy eddig: a szerb csapat a mezőny fölött áll, a legösszeszokottabb válogatott, de egy világversenyen bármi megtörténhet. Ezen a tornán a papírforma igazolódott, az esélyes csapat nyert, de én nem akarom, hogy ez különösebb problémát okozzon a fejekben, hiszen az Európa-bajnokságig mi többet tudunk fejlődni mint ők. 

A szerb csapat hat éve játszik együtt szinte azonos összeállításban és őket valószínűleg még pozitívan érintette Vanja Udovicsics kiválása is. Úgy tűnik, hogy ez a változás egyelőre nem hátrány nekik, hanem előny. Aztán, ha majd "nehéz lesz a meccs", akkor kiderül, hogy ugyanígy előny marad-e. Az Eb-vel kapcsolatos célunk nem változott: szeretnénk bekerülni a legjobb négy közé. Egy pillanatra sem szabad elfelejtenünk, hogy a mai mezőny nem arról szól, hogy meg lehet e verni a szerbeket vagy sem, hanem arról, hogy van egy kiemelkedő csapat és van mellette még öt nagyon jó, amely bármire képes.

- Most hogyan tovább és mikor fogod kihirdetni az Eb-csapatot?

- Szerdáig pihenőt kaptak a fiúk, a csapatot pedig a hét második felében fogom kihirdetni.

- Jó munkát kívánok!


A VLV DUBAJI TUDÓSÍTÁSAI

Ezúton köszönjük meg az Otthon Centrum támogatását, amelynek segítségével tudtuk a helyszínről tájékoztatni olvasóinkat a Világliga dubaji szuperdöntőjéről.
vlv

Továbbra is támogatókat keresünk!

JELENTÉS AZ ELSŐ NAPRÓL

MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

JÓ NYITÁNY DUBAJBAN (tudósítás, nyilatkozatok, gólok a magyar-ausztrálról)

MAGYARORSZÁG-KANADA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

TUDÓSÍTÁS, GÓLOK, NYILATKOZATOK AMAGYAR_KANADAI MECCSRŐL

MAGYARORSZÁG-USA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

TUDÓSÍTÁS, GÓLOK, NYILATKOZATOK A MAGYAR_AMERIKAI MECCSRŐL

KÍNA-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

TUDÓSÍTÁS, GÓLOK, NYILATKOZATOK A MAGYAR-KÍNAI MECCSRŐL

MONTENEGRÓ-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

TUDÓSÍTÁS, GÓLOK, NYILATKOZATOK A MONTENEGRÓI-MAGYAR ELŐDÖNTŐRŐL

MAGYARORSZÁG-SZERBIA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

TUDÓSÍTÁS, GÓLOK, NYILATKOZATOK A SZERBEK ELLENI DÖNTŐRŐL


A VLV FOTÓGALÉRIÁI DUBAJBÓL:

AZ ELSŐ EDZÉS A HAMDANBAN

ESTI EDZÉS

MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA

MAGYARORSZÁG-KANADA

MAGYARORSZÁG-USA

KÍNA-MAGYARORSZÁG

MONTENEGRÓ-MAGYARORSZÁG

MAGYARORSZÁG-SZERBIA

LÁTOGATÁS A KALIFA-TORONYBAN

Címkék:
Benedek Tibor Dubaj