FACEBOOK

Döntőben vagyunk!

Döntőben vagyunk!
hozzászólás, 2014.06.20.

Megismétlődik a tavalyi finálé, a szerb és a magyar csapat dönti el a Világliga-elsőség kérdését. Nyilatkozatok, gólok, fotók a Montenegró elleni izgalmas elődöntőről.

Világliga szuperdöntő, Dubaj.

Elődöntő


Montenegró-Magyarország 8:10 (2:3, 1:2, 4:4, 1:1)
Dubaj, v.: Gomez (olasz), Alexandrescu (román)
Montenegró: Radics, Drasko Brguljan 1, Paskovics 1, Petrovics 1, Darko Brguljan 1, Draskovics, M. Janovics 2, Cuckovics 1, Sarics, Murisics, Klikovac 1, Jokics. Szövetségi kapitány: Ratko Perovics.
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 2, Erdélyi 3, Vámos, Hosnyánszky 1, Angyal 1, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Tóth M. 1, Hárai. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.
Gól - emberelőnyből: 5/14, ill. 7/11
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Gór-Nagy

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

További pénteki eredmények:

USA-Kína 15:5 (4:1, 6:1, 1:2, 4:1)

Brazília-Kanada 13:14 (1:1, 1:1, 2:1, 3:4 - az ötmétereseknél: 6:7)

Ausztrália-Szerbia 5:12 (1:2, 2:5, 0:2, 2:3) - az egyik játékvezető Fekete Balázs volt


A szombati program (időpontok magyar idő szerint):

12.30 Kína-Brazília (a 7-8. helyért)
13.50 USA-Kanada (az 5-6. helyért)
15.10 Montenegró-Ausztrália (bronzmérkőzés)
16.30 Magyarország-Szerbia (döntő)
vlv-fotók

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Cuckovics gólja

1:1 - Madaras első gólja

1:2 - Madaras második gólja

1:3 - Tóth Márton gólja

2:3 - Janovics ötméteresgólja

3:3 - Darko Brguljan gólja

3:4 - Angyal gólja

3:5 - Erdélyi első gólja

4:5 - Paskovics gólja

5:5 - Janovics második gólja

5:6 - Varga Dániel gólja

5:7 - Hosnyánszky gólja

6:7 - Drasko Brguljan gólja

6:8 - Erdélyi második gólja

7:8 - Petrovics gólja

7:9 - Erdélyi harmadik gólja

Nagy Viktor ötméterest véd

7:10 - Varga Dénes gólja

8:10 - Klikovac gólja
Benedek Tibor a waterpolo.hu-nak:

- Tibor, gratulálok! Izgalmas meccset játszottatok, nagy feszültség volt mindenkiben, de én ezzel együtt úgy láttam, hogy nyugodt volt a csapat. Az jellemzett minket – nem csak a végén, amikor a labdát kellett tartani –, hogy nyugodtan játszottunk.

- Igen. Nagyon fontos volt ez a meccs, mert vissza kell állnunk ezekbe a tétmeccs-hangulatokba. Ez teljesen más, mint az eddigiek, Ausztrália, Kanada, Kína, ahol könnyen nyersz, teljesen más feladatokat kell végrehajtani. Itt kemény bekkek vannak, nehéz beállni centerbe, verekszenek, a mérkőzés kiélezett az utolsó pillanatig. Nekünk ehhez kell szoknunk, hogy az Európa-bajnokságra igazán készüljünk. Tulajdonképpen mi ezért a két meccsért jöttünk, nagyon sokat dolgoztunk egész évben azért, hogy itt lehessünk, hiszen Horvátországot, Görögországot vertük ki. Én azt gondolom, hogy a legjobb csapatokat kellett ahhoz megverni, hogy holnap a döntőben lehessünk, úgyhogy nagyon gratulálok a csapatnak, mert annak ellenére, hogy itt voltak könnyebb meccseink, ez egy egész év munkája, hogy mi holnap a döntőben játszhatunk. Nagyon pozitívnak értékelem az egész tornát, hiszen ez volt a célunk, hogy játsszunk az elődöntőben Montenegróval, a döntőben pedig Szerbiával.

- A szerbek ellen mire lehet számítani?

- Azt gondolom, hogy Szerbia a Világliga legesélyesebb csapata, de mi sokat fejlődtünk a tavalyi Világliga-döntő óta, úgyhogy ez sokkal nehezebb meccs lesz nekik, mint tavaly ilyenkor volt.

- Nagyon köszönöm, Tibor, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)Madaras Norbert a waterpolo.hu-nak:

- Gratulálok, Norbi a győzelemhez. Ez most már egy rendes meccs volt!

- Igen, ez az volt. Ez olyan két, jól vízilabdázni tudó csapat meccse volt, tehát sokkal nehezebb volt fizikálisan. Sokkal több úszás és sokkal több egy az egy elleni birkózás volt.

- Ilyenkor a győzelem sokkal nagyobb öröm?

- Igen, hogyne. Mégiscsak egy Világliga-elődöntő volt.

- A meccsből mit emelnél ki? Hol nyertük meg? Amikor fordítottunk 0:1-ről?

- Azt emelném ki, hogy többé-kevésbé végig kézben tudtuk tartani a meccset. Volt egy pillanat a harmadik negyedben, amikor feljöttek, de aztán megint mi tudtunk gólt lőni. Azt gondolom, hogy ez a meccs nekünk kézben volt.

- Ha most felnézek az eredményjelzőre, akkor azt látom, hogy 6:3 a szerbeknek és nem valószínű, hogy ez megfordul.

- Nem, de azt gondolnám, ha 6:3 lenne az ausztráloknak, se lenne vége…

- Mi lesz ebből holnap?

- Az előbb azt mondtam, hogy most játszottunk egy meccset, ahol két nagyon jól vízilabdázó csapat játszott. Holnap játszani fogunk egy olyat, ahol találkozunk egy még jobban vízilabdázni tudó csapattal. Nagyon-nagyon jók és masszívak, de ez látszik is. Igazából még olyan meccsük sem volt, amit ne simán nyertek volna meg. Nincs bennük lyuk, de azt tudom mondani, hogy mindenkitől a maximum kell holnap.

- Viszont nektek semmi vesztenivalótok nincs. Ez volt a cél, a döntő. Nem gondolom azt, hogy nem játszhattok majd felszabadultan.

- Igen, de azért nagy különbség van az első és a második hely között. Valószínűleg egy jobb csapattal találkozunk, de nem egy legyőzhetetlen csapattal.

- Jó pihenést, holnap találkozunk.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)Erdélyi Balázs nyilatkozata

- Szervusz, Balázs! Azt hiszem, hogy bemutatkoztál! Három gól, nagyon nagy ambíció, nagyon nagy önbizalom. Mesélj a meccsről!

- Köszönöm szépen, köszönjük szépen! Igen, szerencsére sikerült háromszor betalálnom – védekezésben volt pár hibám. Úgy gondolom, hogy összességében jól játszottunk, nagyon jól működött a védekezésünk, ez a legfontosabb. Ugyan volt egy pár hiba, de nagyon sokat tudunk tanulni a mai mérkőzésből. Tényleg az volt a legfontosabb, hogy a védekezésünk nagyrészt jól működött.

- Ért valami meglepetés?

- Igazából nem. Videóztunk nagyon sokat, tehát tudtuk, hogy mire kell készülni, emiatt olyan óriási meglepetés nem ért minket. Nagyon fel voltunk készítve, és azt gondolom, hogy ez volt a kulcs.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)Nagy Viktor nyilatkozata


- Gratulálok, Viktor! Ez teljesen magabiztos volt, én úgy láttam. Szoros volt, de összességében simán nyertünk, nem?

- Nem izgultam egy percig sem. Az első gólnak nem örültem, az egy nagyon könnyű gól volt a részünkről. Az első negyed, az olyan barátkozás volt, újra visszatértünk a régi felfogásba – mármint arra gondolok, hogy adtak faultot és egész normális bíráskodás mellett játszottunk. Az összkép szerintem nagyon-nagyon jó volt, tényleg magabiztosan játszottunk végig. Örülök annak, hogy türelmesek voltunk az elejétől a végéig magunkkal is, és mindennel. Tényleg magabiztos győzelemnek érzem én is.

- Még nem tudjuk, mi lesz a döntőben, de 5:1-re vezetnek a szerbek, úgyhogy elég valószínű… Mik az esélyek, hogy látod?

- Az esélyek mindig jók.  A szerb csapat egy nagyon jó csapat, nagyon-nagyon jó lövőkkel, jól járatják a fórokat, nagyon magabiztosak, úgyhogy fel van adva a lecke minden egyes szerb meccsen, minden csapatnak. Igen, száz százalékra mondom, hogy velük fogunk játszani holnap. Én azt szeretném, hogy holnap ugyanilyen magabiztosan játsszunk, higgyünk egymásban, és a taktikánkban, és türelmesen is játsszunk. Sokkal keményebb meccsre számítok, mint a mai volt. Ez az utolsó meccs, nincs több, utána pihenés van, ezért biztos vagyok benne, hogy mindenki bele fog adni mindent, ami benne van. Bízom abban, hogy holnap legyőzzük Szerbiát.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Varga Dénes nyilatkozata

- Gratulálok, Dumi. Nem csak az eredményhez, a teljesítményhez is. Nagyon-nagyon jó meccset játszottatok, és valahogy nem izgult az ember, tehát szoros volt, de úgy lehetett bízni abban, hogy a vége jó lesz. Hogy látod?

- Úgy, hogy fizikálisan nagyon kemény volt, és bár végig vezettünk, azért ez egy sokkal színvonalasabb találkozó volt, mint az előző. Nagyjából így.

- Volt valami, ami meglepett Montenegró játékában? Rosszabbra, jobbra számítottál, vagy valami taktikai dolog?

- Nem, és azt gondolom, hogy az eredmény sem lep meg, bár tényleg nehéz volt azért elérni. Talán az, hogy velem nem voltak úgy kemények, ahogy számítottam rá, a centereinkkel nagyon, én csak véletlen kaptam ütést, ez szerintem más lesz majd, hogyha nagyobb lesz a tét.

- Úgy gondolod, hogy még egy kicsit azért visszafogták magukat?

- Azt nem mondom, csak nem akarták talán megmutatni, vagy így nem teljes csapattal nem is jön ki belőlük, valami ilyesmi inkább.

- Jó, hát itt a szerbek nagyon vezetnek, most 6:2 éppen, úgyhogy elég valószínű, hogy velük játszunk. Egy mondatot mondj arról, hogy ott mire lehet számítani. Ott mindenki kiad magából mindent?

- Igen, még ha nem is ezeken a meccseken, de például Montenegró ellen láttuk, hogy nagyon-nagyon szervezett csapat, nagyon jó, kimagasló egyéni teljesítményekkel megtűzdelve, ami hát… amihez nehéz az ellenszert megtalálni, de mi azon vagyunk.

- Dumi, jó pihenést kívánok, és várjuk a holnapi meccset.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)Varga Dániel nyilatkozata


- Szervusz, Dani. A szokásos meccs utáni éjszakai beszélgetésünket folytatjuk. Ez egy nagyon jó kis meccs volt, én elégedett voltam, élveztem a meccset, az eredmény jó volt, sok magyar szurkoló volt, teljesen rendben volt ez, nem?

- Na, hát nagyon örülök, hogy élvezted a meccset, és nem csak ilyen munkaszagú ez az egész hét neked, hanem tudsz még örülni is, van rá energiád. De a lényeg az, hogy nyertünk, az, hogy döntőbe jutottunk ismét, ez már a harmadik döntőnk egymás után. A mérkőzésről annyit mondanék, hogy azt éreztem a meccs alatt végig, hogy jobbak vagyunk, és borzasztó igazságtalannak éreztem volna, hogyha nem mi nyerünk, mert azt gondolom, hogy a játék minden elemében, minden fontos elemében domináltunk. Nagyon jó volt az emberhátrány is, az emberelőny is, és hogyha esetleg a támadás nem úgy jött össze, attól még nem jöttünk zavarba, és a védekezésünk ugyanolyan stabil maradt. Szóval úgy játszottunk, ahogy ma kellett játszanunk.

- Ezzel ugye megváltottátok a jegyet a döntőbe, ez a döntő ugyanaz, mint ami tavaly volt. Tibi már jelezte, hogy azóta a magyar csapat fejlődött. Ez mire jogosíthat minket a reményeket illetően

- Jók a remények. Én azt gondolom, hogy az a lényeg, amit Tibi már megfogalmazott, hogy ők képviselnek egy bizonyos szintet, talán a legmagasabb szintet, viszont mi sokkal jobb csapat vagyunk, mint tavaly ilyenkor voltunk, éppen ezért azt gondolom, hogy van reális esély arra, hogy  mi nyerjük ezt a Világligát. Ki kell hoznunk magunkból a maximumot még egyszer, így hatodik napon egymás után, és akkor abból bármi lehet.

- Jó, hát akkor itt most elnapoljuk a beszélgetést, és holnap este folytatjuk. Köszönöm szépen. Jó éjszakát.

- Köszönöm. Jó éjszakát.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)