FACEBOOK

Csoportelsőként megyünk tovább

Csoportelsőként megyünk tovább
hozzászólás, 2014.06.18.

Hét góllal vertük az amerikaiakat és elsőként zártuk csoportunkat a Világliga dubaji szuperdöntőjében. Kína következik. Eredmények, nyilatkozatok, gólok, fotók szerdáról.

Világliga, szuperdöntő, Dubaj.

Csoportkör, harmadik forduló


Magyarország-USA 16:9 (3:1, 4:2, 5:2, 4:4)
Dubaj, v.: Gomez (olasz), Alexandrescu (román)
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy, Madaras 3, Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky, Angyal, Szivós 3, Varga Dániel 4, Varga Dénes 1, Tóth M. 2, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.
USA: Baron, Bell, Obert, Rosenthal, Daboub, Cleary, Samuels 4, Bonnani 2, Bowen 1, McConnell, Kimbbell 1, Mann 1, Sibley. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól/emberelőny: 5/9, ill. 4/11
Gól/ötméteres: 1/1, ill. -

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Madaras első gólja

2:0 - Madaras második gólja

2:1 - Bowen gólja

3:1 - Szivós első gólja

4:1 - Vámos első gólja

4:2 - Bonanni első gólja

5:2 - Szivós második gólja

6:2 - Szivós harmadik gólja

6:3 - Samuels első gólja

7:3 - Tóth Márton első gólja

8:3 - Madaras harmadik gólja

8:4 - Samuels második gólja

8:4 - Samuels második gólja

9:4 - Varga Dániel első gólja

10:4 - Tóth Márton második gólja

11:4 - Varga Dániel második gólja

11:5 - Samuels harmadik gólja

12:5 - Varga Dénes gólja

13:5 - Varga Dániel harmadik gólja

13:6 - Mann gólja

14:6 - Vámos első gólja

15:6 - Hárai gólja

16:6 - Varga Dániel negyedik gólja

16:7 - Kimbell gólja

16:8 - Samuels negyedik gólja

16:9 - Bonanni második góljaBENEDEK TIBOR a waterpolo.hu-nak:

- Tibor, megnyertük a csoportot, gratulálok, illetve...: megnyertétek. Hogy értékeled a mai meccset, illetve az eddigieket?

- Köszönjük szépen. Jól! Ahogy szerettük volna, hogy meccsről meccsre jobban játsszunk, azt egyelőre tartjuk, minden meccsen nagyon koncentráltan, odafigyeléssel kezdünk, leginkább védekezésben. A támadásaink a meccs folyamán szép lassan "melegszenek be", de hát nem könnyű alkalmazkodni ahhoz, hogy a centerjátékot most ennyire nem díjazzák. Megtanuljuk ezt is, nagyon sokszor már jól oldjuk meg azokat a dolgokat, amikkel helyettesíteni lehet egy center kiállítását, amiből sokkal kevesebb van most. Úgyhogy nagyon meg vagyok elégedve, de igazából a Világliga még csak most kezdődik. Itt a kieséses rész, holnaptól ki lehet esni, úgyhogy ennek a felelőssége azért már jóval nagyobb lesz, mint az első három meccsen volt.

- Ez egy új rendszer, a csoportelső is játszik, a másik csoport negyedikével. Ennek jobban örülsz, mint hogyha közvetlenül az elődöntőben lennénk?

- Holnap Kínával játszunk feltehetőleg, meglátjuk, hogy alakul a mérkőzés. Ha nagyon könnyű meccs lesz, akkor nem örülök, hogy kellett játszani, mert egy pihenőnappal kevesebb, ha nehéz meccs lesz, akkor meg lesz miből tanulnunk.

- Amit eddig láttál a másik ágon, arról mi a véleményed? Főleg erről a tegnapi nagyon nagy szerb győzelemről.

- Nem szabad, hogy megtévesszen minket, hiszen az elődöntőt feltehetően Montenegróval fogjuk játszani, úgyhogy, ha abból indulunk ki, amit tegnap láttunk, akkor jól el fog verni minket Montenegró.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)HÁRAI BALÁZS a waterpolo.hu-nak:

- Szervusz, Pufi! Nem volt alkalmunk még beszélni, mióta itt vagyunk, gratulálok neked mind a három meccshez, a csavargólokhoz és főleg a mai győzelemhez, amivel csoportelső lett a csapat. Foglald össze kérlek szépen, hogy az eddigi tapasztalataid milyenek. Hogy érzed magad, milyen a csapat?

- Köszönjük szépen! A körülmények adottak ahhoz, hogy jól tudjunk játszani ezen a világeseményen. Igazából..., nagyon fontos az, hogy jó kezdjünk az összes csapat ellen, azzal tudunk előrelépni, ha nagyon fegyelmezetten és koncentráltan kezdünk az összes mérkőzésen. A bírói felfogás változott, nem nagyon vannak faultok meg kiállítások, de hát erre kell készülni.

- Megpróbálod megoldani magad...

- Megpróbáljuk, muszáj, sajnos.

- A csavargólokra utazol?

- Nem, nem utazom én sehova, Dubajba utaztunk...

- Hogy alakul a csapat, hogy áll össze, hol tart a folyamat?

- Úgy gondolom, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban játszunk, kicsit fáradtabbak is vagyunk, sok a terhelés, de lassan most már össze fog állni.

- Te is úgy érzed, hogy igazából most jön majd a szuperdöntő?

- Igen, most azért a következő mérkőzések más kategóriájú meccsek lesznek, mint az eddigiek. Ezekre is ugyanúgy oda kellett figyelni, mert, hogyha nem koncentrálunk, akkor simán ki is kaphattunk volna, de most a következő két vagy három meccs még keményebb lesz.

- Köszönöm szépen, Pufi, jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)Varga Dániel nyilatkozata


- Szervusz Dani. Gratulálok a csoportelsőséghez! Kérlek értékeld az eddigi fejleményeket.

- Szia. Köszönjük a gratulációt. Három kötelező győzelmen vagyunk túl, három olyan csapat ellen, akik azért fizikálisan erősek, jól felkészültek, bár más szempontok szerint gyengébbek. Annak ellenére, hogy nagy különbségű győzelmeket szereztünk, elfáradtunk és megdolgoztunk ezekért a győzelmekért.s

A cél az volt és továbbra is az, hogy meccsről meccsre jobban játsszunk, illetve azokat az új dolgokat, amiket mostanában találtunk ki, illetve talált ki Tibor, azokat egyre jobban csináljuk. A leginkább ennek a megítélése a kérdés, de én azt gondolom, hogy több mindenben léptünk előre, de tartanunk kell ezt a fejlődést és sok mindenben tudunk javulni.

- Ez most egy laikus kérdés lesz. Amit itt nyújtottatok a három meccsen, ez teljesítményben gondolom, hogy a mostani állapototokból nem a maximum volt. Tehát, tudtátok, hogy menyit kell teljesíteni?

- Visszakérdezek. Ugye ez nem azt jelenti, hogy tartalékoltunk vagy ilyesmi?

- Nem dehogy. A meccs alakulásához képest gondolom, hogy nem ez volt a maximum, nem adtátok ki magatokból a száz százalékot egyik meccsen se.

- Ezt nehéz megválaszolni. Bizonyos értelemben kiadtuk a száz százalékot, mert minden meccset komolyan vettünk, motiváltak voltunk, legfeljebb az ellenfél nem kényszerített rá minket, hogy ez látványosabban megmutatkozzon a játékban.

Minden meccs fontos volt nekünk, majd a későbbiekben az elődöntőben, remélhetőleg a döntőben ez látványosabban fog megmutatkozni és akkor már nem lesznek ezek a kérdések sem.

- Nem úgy kérdeztem, hogy keveseltem volna…

- Értem én persze, de ezek ilyen meccsek voltak.

- Mit szólsz a másik ágon történtekhez, főleg a tegnapi szerb-montenegrói meccshez?

- A szerbek nagyon masszívak, nagyon egyben vannak. A montenegróiak pedig hajlamosak erre a reakcióra, ha rosszul kezdődik a meccs, akkor beletörődnek. Gondolom, úgy is vannak vele, hogy nem teljes a csapat - de ez legyen az ő dolguk.

Nézd, azt lehet látni, hogy a másik csoportban Szerbia kimagaslik. Remélem lesz lehetőségünk arra, hogy még ellenük is játsszunk még itt a Világligán.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

(Lejegyezte: Enikő)Decker Attila nyilatkozata


- Gratulálok Attila. Két nap, két játék, két győzelem. Gondolom, hogy elégedett vagy az elmúlt 48 órával.

- Igen, jól gondolod. Nyilván ilyen mérkőzéseket mindig jó játszani. Most a csoportelsőség volt a tét. Azt gondolom, hogy most is, mint ahogy az eddigi meccseken is, a feladatokat igyekeztük tökéletesen végrehajtani.

Nyilván, ahogy egyre több a meccs, egyre több a hiba is, mert fáradunk, de ez jó, hogy most jön ki.

Gratulálok a csapatnak, megyünk tovább. Úgy tudom, hogy holnap valószínűleg Kínával fogunk játszani és utána jönnek a nehezebb ellenfelek.

- A mai meccsről mondj valamit. Nehéz volt vagy sima?

- Azt gondolom, hogy az eleje nagyon jó volt, ott gyakorlatilag eldöntöttük a meccset. Onnantól kezdve már csak a számszerűség volt kérdés, hogy mennyi lesz a vége. De a győzelmünk nem forgott kockán. Ezért gondolom azt, hogy talán egy kicsit „leültünk” a végére.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)Tóth Márton nyilatkozata


- Gratulálok, három meccsen vagy túl, három győzelem. Ma is dobtál gólt, gondolom felhőtlenül elégedett vagy.

- Köszönöm szépen. Nagyon örülök a három győzelemnek és annak, hogy csoportelsők lettünk. A góljaimnak is örülök, de van még mit javítani. Megint sok kontrát kaptam és ezzel a csapatot hátráltatom, mert annyival kevesebbet tudunk támadni. Most leginkább ebben látom az előrelépés lehetőségét.

- Hogy látod a csapatot, a csapat helyzetét?

- Szerintem a csapat meccsről meccsre javul, mint ahogy azt elterveztük. Az tény, hogy eddig ezek nem voltak annyira erős ellenfelek, bár annyira voltak voltak erősek, amennyire hagytuk őket.

Holnap még jön egy könnyebbnek ítélt ellenfél, de utána már elődöntőre és döntőre szeretnénk készülni. Azok biztos izmosabb ellenfelek lesznek. Szerintem jó úton vagyunk, meccsről meccsre javulunk, én bizakodó vagyok.

- Várod már azt a nagyon-nagyon éles meccset, akár a montenegróiak akár a szerbek ellen, hogy annak milyen lehet a hangulata?

- Persze, hogy várom, de egyelőre a holnapi meccsel törődök.

- Jó munkát kívánok és jó pihenést!

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Enikő)Madaras Norbert nyilatkozata

- Szervusz Norbi. Gratulálok az eddigi eredményekhez. Ismerem a gondolkodásodat és tudom, hogy mit gondolsz erről, de azért valamit mondjunk már. -:) Az első három meccsen túl vagy…

- Ahogy a nézők is ismerik a gondolkodásomat - már nem számítanak nagyon sokat a győzelmek. Már csak azért sem, mert itt a negyedik is tovább megy. Nyilván nem mindegy, hogy kivel játszunk utána. Most a másik csoport negyedikjével, gondolom Kínával fogunk játszani.

- Már három meccset lejátszottatok, valamivel többet látsz, mint mondjuk Rómában?

- Igen, többet. Azt gondolom, hogy e meccsek alapján, nekünk feküdtek ezek a csapatok. Nem azt mondom, hogy ez buta vízilabda, de őket le tudjuk győzni azzal, hogy mi tapasztaltabbak és okosabbak vagyunk. Szerintem, ezeken a meccseken ez volt a legfontosabb. Egy európai csapathoz több kell.

- Néhány dolgot már „kihámoztam” a nyilatkozatokból. Több ember is mondta, hogy a kezdésre nagyon odafigyeltek, talán jobban, mint korábban és vannak védekezésbeli dolgok is, amikre ügyeltek. Szóval lehet kívülről is látni, hogy ez a folyamat fejlődik.

- Ez biztos, igyekszünk. Ez már így volt Rómában is, az olaszok ellen, már ott is figyeltünk az elejére, mert ez tényleg fontos.

- Gondolom Kína nem fog problémát okozni, és utána feltehetően Montenegró következik. Mit szólsz a másik ághoz, ehhez a tegnapi Szerbia-Montenegró meccshez?

- Mit mondjak?! Nagyon jók a szerbek. Anélkül is tudnám, hogy látnám őket játszani. Nagyon együtt vannak, nincs lyuk a csapatukban. Nem csak az a tizenhárom játékos van, hanem van nekik tizennyolc-húsz és abból kell kiválasztaniuk azokat, akik éppen játszanak. Azt gondolom, hogy egyértelműen a legjobb és a legstabilabb csapat, de nem legyőzhetetlen. Tegnap is megmutatták, 14:5-re győztek az ellen a montenegrói csapat ellen, amely a jobb csapatok közé tartozik. Odatették magukat és gyakorlatilag „összeverték” őket, nagyon jók voltak. Láttuk majdnem az egész meccset, úgyhogy..., nyilván ők a cél.

- Ha esetleg úgy alakul, hogy a döntőben velük találkozunk, )mert csak így alakulhat,) akkor gondolom, ki tudtok találni valamit.

- Biztos. Mondom, nem legyőzhetetlenek, de ahhoz az kell, hogy közülünk mindenki a legjobbját nyújtsa és a lehető legkevesebbet hibázzunk.

- Köszönöm Norbi és gratulálok a mai gólokhoz is.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)

További eredmények:

Szerbia-Brazília 12:4 (3:1, 5:1, 3:1, 1:1)

Ausztrália-Kanada 8:10 (2:3, 2:2, 3:3, 1:2)

Kína-Montenegró 8:9 (2:3, 1:1, 2:4, 3:1)

A csütörtöki mérkőzések már az elődöntőbe jutásért zajlanak (zárójelben a magyar kezdési időpont!):

14.30 (12.30) Montenegró-USA
15.50 (13.50) Brazília-Ausztrália
17.10  (15.10) Szerbia-Kanada
18.30 (16.30) Kína-Magyarország