FACEBOOK

Magyarország-Kanada 10:3

Magyarország-Kanada 10:3
hozzászólás, 2014.06.17.

Bizonytalan kezdés után újabb magabiztos győzelem. Szerdán csoportdöntő az USA-val. Gólok, fotók, nyilatkozatok keddről.

Világliga szuperdöntő, Dubaj

Csoportkör, 2. forduló.


Magyarország-Kanada 10:3 (1:1, 3:0, 3:2, 3:0)
Dubaj, v.: Adzics (montenegrói), Gaber (egyiptomi)
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy 1, Madaras 1, Erdélyi 1, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Angyal, Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 3, Tóth M., Hárai. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Kanada: Randall, Kudaba, Vikalo,
Constantin-Bicari 2, Robinson, Tascherau, Graham 1, Radojcsics, Conway, Kappos, McElroy, D. Alekszics. Szövetségi kapitány: Alex Beslin
Gól - emberelőnyből: 2/2, ill. 2/6

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Benedek Tibor közvetlenül lefújás után a vlv-nek:
- Nagyon rossz vízilabdás élmény volt. A játékosok remekül helytálltak, de érthetetlen, hogy merre tart a vízilabda. Olyan esetből, amiért itt a végén nem fújtak a játékvezetők, az elmúlt időszakban volt három dobhártya-szakadás, úgyhogy kíváncsi vagyok, ha ezt képesek lesznek a következő meccsen is így alkalmazni, akkor mi lesz a Szerbia-Montenegrón?vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Szivós gólja


Vámos gólja


Madaras gólja


Varga Dénes első gólja


Erdélyi gólja


Varga Dénes második gólja


Varga Dénes harmadik gólja


Vámos gólja


Decker Attila ötméterest véd


Gór-Nagy gólja


Hosnyánszky góljaBENBEDEK TIBOR a waterpolo.hu-nak:

- Tibor, először is gratulálok a mai győzelemhez. Ellentmondó véleményeket hallottam. Volt, aki nehezebbre számított, volt, aki könnyebbre. Te hogy értékeled?

- Ilyenkor nem számítok semmire, arra számítok, hogy majd alkalmazkodunk a meccs során a helyzethez. Jól kezdünk, rosszul kezdünk, hogy alakul a taktikánk, hogy kell módosítani. Nem nagyon szoktam előre eldönteni, hogy nehéz lesz-e a meccs vagy könnyű, mert nem lehet kiszámítani.

- Most így utólag, hogy látod?

- Utólag, úgy érzem, hogy nem forgott veszélyben a győzelmünk. Fegyelmezettek voltunk, teljesen játékstílust kellett váltani és jól alkalmazkodtunk a játékvezetői váltáshoz.

- Holnap feltehetően egy nehezebb meccs lesz, bár nem nézel előre, de ez a csoportelsőségről dönt. Mire számíthatunk?

- Azt gondolom, hogy az eleje mindenképpen nehéz lesz. Ha ugyanilyen fegyelmezettek leszünk, akkor ott is tudunk győzni, akár több góllal is. Természetesen fel vagyunk készülve arra is, ha az utolsó negyedben kell megnyerni a mérkőzést.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)DECKER ATTILA a waterpolo.hu-nak:

- Attila, gratulálok, egy újabb válogatott mérkőzés világversenyen és nagyon jól szerepeltél. Foglald össze a tapasztalataidat, hogy értékeled a meccset?

- Azt gondolom, hogy a két csoportmeccsünket itt a Világligán, eddig szenzációsan, magabiztosan be tudtuk húzni, meg tudtuk nyerni. Ehhez azt gondolom, hogy a védekezésünk kellett mindkét mérkőzésen. Nyilván a kapusteljesítmény is nagyon fontos hozzá. Gratulálok mindenkinek, mert nagyon profin álltunk hozzá a mai meccshez, ami azt gondolom, azért nem volt egyszerű, mert a játékvezetés teljesen más felfogású, mint eddig volt. Sokkal több dolgot engednek fizikálisan, mint, amit eddig, nincs annyi kiállítás, mint múlt évben volt – ez a nehézsége az egésznek.

- Nem tudom, hogy játszol-e még ezen a tornán, de az nagyon érdekes szerintem, hogy tavaly a Vb-n egyszer játszottál és kivédtél egy ötméterest és most is kivédtél egy ötméterest. Hogy történt?

- Azt gondolom, hogy a stábnak is köszönöm, mert sokat foglalkoznak az ötméteresekkel, mert a mai vízilabdában óriási szerepe van, hogy ötméterest védjen a kapus. Viktorral ebben mi már kimagaslóak vagyunk a mezőnyben. Mondhatom így, mert elég sok büntetőt védtünk válogatott szinten, mostanában. Dabrowski Norbiéknak is köszönhető, hogy kivideózzák, ki hova lő, ez ma is így történt, tudtuk hova fog lőni. Nyilván nekünk kell kivédeni, de köszi Norbi!

- Hogy telnek a következő napok, mire számítasz a csapattól?


- Remélem, hogy játszani fogok még az elkövetkezendőkben, azt gondolom, igen. Holnap Amerika ellen fogunk játszani, akik megint csak egy kellemetlen ellenfél. Fizikálisan nagyon felkészültek, fiatalok, jól bírják, majdnem ugyanaz, mint Kanada, de egy picit jobb.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok.

(Lejegyezte: Tina)


Varga Dénes a vlv-nek

- Hogy érzed magad? Az első két meccsről mondj valamit!

- Köszönöm szépen, jól érzem magam. Könnyű volt szerencsére, de mi tettük könnyűvé a jó védekezésünkkel, ki tudtunk alakítani egy életképes különbséget – ez a lényeg, hogy jól védekezünk.

- Ma nem lepődtél meg kicsit, az első negyedben?

- Min?

- Az ellenfél játékán illetve az eredményen?

- Az ellenfél játéka nem volt annyira jó, a mi játékunk volt gyenge, ha arra gondolok, hogy mennyi gólt lőttünk, de úgyis tudtuk, hogy előbb-utóbb kijön a különbség, rosszabb esetben utóbb. Ők egyrészt elfogytak, mert kevesen vannak, másrészt jobbak vagyunk.

- Hogy látod, mennyire kezd összeérni a csapat?

- Jó úton vagyunk, azt gondolom, ott vagyunk, ahol lennünk kell. Dolgozunk, meccsről-meccsre, de talán negyedről-negyedre is fejlődünk. Most itt kell, hogy tartsunk. Nekünk az a lényeg, hogy mire jönnek a jó meccsek, addigra tudjuk az elképzeléseinket megvalósítani.

- Gondolom, előre még sokat nem gondolkozol. De, ha most nézel a táblára (Szerbia-Montenegró mérkőzés, 5-0-s állásnál), nem ijesztő az eredmény kicsit?

- A szerbek jók, ezt tudjuk. Montenegró hiányos és szerintem azért van az, hogy nem tudnak gólt lőni, de hát a szerbekről tudjuk, hogy nagyon erősek.

(Lejegyezte: Tina)Angyal Dániel a vlv-nek

- Szívből gratulálok az eddigi szerepléshez. Két meccs, két győzelem, még ha nem is nehéz ellenfelekkel szemben. Hogy értékeled az eddigieket, és hogy érzed magad?

- Köszönjük szépen. Jól érzem magam, örülök a két győzelemnek és örülök annak is, hogy ezt a két meccset kellő komolysággal és maximális erőbedobással tudtuk venni.

- Hogy érzed magad, milyen a csapatban, azért te újonc vagy.

- Nagyon élvezem, hogy itt vagyok. Örülök minden egyes játszott percnek és a csapattal eltöltött időnek.

- Mire számítasz a következő napokban? Holnap egy csoportdöntő lesz.

- A csoportban talán holnap lesz a legnehezebb meccsünk, de szeretnénk azt is megnyerni.

- Gondolom, ez egyértelmű mindenkinek.

- Igen.

- Milyen esélyeket látsz erre?

- Bízom a csapatban, szerintem jól fogunk játszani.

- Köszönöm szépen. Sok sikert!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)


Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Miki, gratulálok a maihoz. Az eleje egy kicsit rémisztő volt vagy legalábbis nem erre számítottunk. Te hogy láttad? Nem ijedtél meg?

- Mitől? A 0:0-tól? Vagy mi volt, mire gondolsz?

- Nagyon sokáig 1:1 volt, nem tudtunk gólt lőni, mert Pufi állandóan csavarni akart. :) 

- Igen, mert beharangoztál neki egy csomó csavargólt. Szegény Pufi még egy kiállítást sem szerzett de mentségére szóljon, hogy megint egy új bírói felfogással, szó szerint inkább fejfogással találkoztunk. Ez leginkább azt jelenti, hogy tulajdonképpen nem fújnak semmit. Ehhez alkalmazkodni kellett, és úgy gondolom, hogy ez az elején a tudásbéli különbségeket lecsökkenti, viszont a végén bőven kijött az, hogy mi jobban bírtuk fejben is és fizikálisan is. Azért mi sokkal jobbak vagyunk náluk.

Nagyon örülök, hogy eddig ilyen magabiztosak vagyunk. Úgy gondolom, hogy ez nem véletlen, sőt ez egy nagyon nagy ereje ennek a válogatottnak és erre lehet építeni a következő meccsen is.

- Mondj valamit a holnapi meccsről!

- Úgy láttuk, hogy az amerikaiak Kanadát az utolsó negyedben felőrölték. Érezhetően Kanada el is fáradt de azt is jelenti, hogy az amerikaiak végig összpontosítanak de mi is, úgyhogy én magabiztosan várom a holnapi meccset.

- Köszönöm szépen. Gratulálok.

(Lejegyezte: Enikő)


A nap további eredményei:


Brazília-Kína 12:9 (3:0, 5:0, 3:4, 1:5) (az egyik bíró Fekete Balázs volt)

Szerbia-Montenegró 14:5 (3:0, 2:0, 5:1, 4:4)

USA-Ausztrália 4:8 (1:2, 2:1, 0:3, 1:2)


A szerdai program (a csoportkör záró napja):

14.30 Magyarország-USA (helyi idő szerint! Magyar idő szerint 12.30!)
15.50 Szerbia-Brazília
17.10 Ausztrália-Kanada
18.30 Kína-Montenegró


A torna első napja óta élő videostream a vlv szöveges élő tudósításába applikálva.