FACEBOOK

Olasz-magyar - este kilenckor

Olasz-magyar - este kilenckor
hozzászólás, 2014.06.13.

Újabb nehéz napon van túl Benedek Tibor 14-es kerete. Két közös edzés az olaszokkal, két nagyon kemény kétkapu. Ma este hivatalos meccs. Helyszíni jelentésünk.

Délelőtt egyórás - félpályán végzett - saját edzést követően rendes edzőmeccset vívott a két csapat. A bírói feladatokat a két másodedző látta el.

A partról nézve úgy tűnt, hogy a mieink magabiztosabbak, számolni a gólokat senki nem számolta, de valószínűleg nyertünk. A szokásoknak megfelelően a fórokat kétszer játszhatta a támadó csapat.

Délután még egy tornatermi foglalkozás is megelőzte az olaszokkal lezajlott újabb kétórás találkozást. A konditeremben Madaras Norbert mutatott be has- és hátizomfejlesztő gyakorlatokat, amiket a többiek sikerrel utánoztak le. Ezután kötelezés, súlyzózás, illetőleg nyújtás szerepelt a programban - kinek mire volt igénye.

Az esti kétkaput megelőző edzés alatt észrevették a fiúk, hogy az uszoda melletti egyik ház harmadik emeleti erkélyére magyar zászlókat raktak ki és egy pár onnan nézte az edzést. (A "családfő" persze látcsővel, a háziasszony pedig szemüvegben... :-). A felek integettek egymásnak.

A kétkapu keményebb volt, mint a délelőtti - nem biztos, hogy megnyertük. Ezúttal két "rendes" bíró vezetett, bár a jelzőt illetően nem biztos, hogy minden játékos egyetért.

Az időkéréseknél jól hallható volt, ahogy Benedek Tibor korholta a fiúkat, főleg a gyorsaságot hiányolta/próbálta kikényszeríteni.

Megijedni persze nem kell, voltak azért nekünk is szép momentumaink és a meccs egyes szakaszaiban egyértelműen jobbak voltunk.

A nap krónikájához tartozik, hogy Hosnyánszky Norbert pihenőn van, fáj a válla, de péntek este valószínűleg már játszani fog.

Az igazi megmérettetés ugyanis péntek este lesz, a helyszín a Foro Italico, várhatóan ötezer ember előtt játszik hivatalos mérkőzést a két csapat. (A helyszíni körülményekről egyelőre fogalmunk sincs, ha máshogy nem, bizonyos időközönként közzé tesszük az aktuális állást, de persze törekszünk a megszokott szöveges élő közvetítésre.)

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Két jó edzőmeccset játszottunk, az esti volt hosszabb. Délelőtt a két másodedző vezette a meccset, nyilván, ha nincs hivatalos bíró, kicsit más a kétkapu hangulata. Az olasz bírók este eléggé segítették a hazai csapatot, de azt gondolom, hogy erre számítani lehetett. Én nem kértem otthon, hogy segítsenek minket a bírók, ők viszont nyilván élnek a hazai pálya előnyével, de ez rendben van így, számítunk erre a holnapi meccset illetően is.

A mutatott teljesítményt jónak értékelem, bár azért az látszott, hogy mivel az olaszok még 23-an vannak, a végére eléggé elfáradtunk. Az biztos, hogy fejben gyorsabbnak kell lennünk, az olaszok híresek arról, hogy fejben mindig azonnal reagálnak, mozgékonyak, robbanékonyak. Ez egy megfiatalított csapat, tele van junior világbajnokkal, nagyon tehetségesek, jól is játszanak. Az lesz a kérdés, hogy miként tudják majd az öregek és a fiatalok jó arányát megtalálni, de hogy sok jó játékosuk van, az biztos.

A péntek esti meccstől Eb-hangulatot várok, állítólag 4-5 ezer néző lesz, izgalmas, kemény mérkőzés lesz, mindenkit motiválni fog a sok néző.


vlv-képek a délelőtti edzésről és kétkapuról


vlv-képek a délutáni edzésről és kétkapuról