FACEBOOK

Benedek Tibor meglepetése: 13+1

Benedek Tibor meglepetése: 13+1
hozzászólás, 2014.06.09.

Tizennégyen utaznak szerdán Rómába, onnan pedig 13-an tovább a Világliga dubaji szuperdöntőjébe. Két világbajnok nem került be az utazó keretbe.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a maratonira nyúlt hétfői munkanap végén ismertette a római edzőtáborozásra utazók nevét. Tizennégyre csökken a jelenleg 18 tagú keret, s Rómából egy valaki hazatér.

A 14 tagú keret:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)


A vb-csapathoz képest új Angyal Dániel, Erdélyi Balázs és Tóth Márton.

Benedek Tibor a vlv kérdésére azzal indokolta döntését, hogy bár ez nem mindenképpen a legerősebb csapat, de a fejlődést tekintve ettől a társaságtól várja a legtöbbet az elkövetkező hat Világliga-meccs, egy olasz barátságos találkozó és két edzés alatt. Azt is érzékeltette, hogy a most kiválasztott játékosoknak van a legnagyobb esélyük bekerülni az Eb-csapatba.

A nap során a fiúk videóztak, kondiztak, két vízes edzésen estek át (a délelőtti nagyon kemény úszással járt) és még a csapatpszichológus is foglalkozott velük.

Hamarosan vlv-videón ismerteti Benedek Tibor a döntését és annak megfontolásait.


vlv-képek a délelőtti edzésrőlvlv-képek az esti edzésről


VLV-VIDEÓ:


- Jó estét Tibor! Túl vagy egy nehéz döntésen és túl vagy a döntés ismertetésén is. Arra kérlek, oszd meg a vlv nézőivel is, hogy mi a csapat!

- Nagy Viktor, Decker Attila, Vámos Marci, Madaras Norbert, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Tóth Márton, Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Varga Dénes, Varga Dániel. Ez 14. Tizennégyen megyünk Rómába és onnan 13 ember fog továbbutazni a Világligára.

- Ez azt jelenti, hogy három új ember van, tehát két világbajnok mindenképpen itthon marad. Mi a megfontolás?

- A megfontolás az az, hogy... Azt gondolom, hogy ez bár nem mindenképpen a legerősebb csapat, de a legtöbbet várom ettől a csapattól hogy fejlődjön az elkövetkező hat Világliga-mérkőzés alatt, 1 olasz hivatalos mérkőzés alatt és a két edzés alatt.

- Mi történik azokkal, akik most nem utaznak? Illetve hát ez a csapat, hát hogy kérdezzem..., mennyire végleges az Eb szempontjából, be lehet-e kerülni, ki lehet-e kerülni? Nyilván ez felvetődik mindenkiben...

- Így van. Korábban is mondtam, hogy aki a Világligára bekerül, azok esélyesebbek utána az Európa-bajnoki csapatba való bekerülésre, de mivel ez egy nagyon erős keret, én azt gondolom, hogy most ebben a pillanatban azoknak a kezében van, akik utaznak, hogy a helyüket meg tudják-e tartani, és bízom abban, hogy akik itthon vannak, ők pedig olyan minőségben fognak dolgozni az elkövetkező tíz napban - megkapják a programot, megszerveztük hogy hogyan -, hogy ha cserére lesz szükség, akkor ők teljes értékű fizikai állapotban mindenképpen be tudjanak kapcsolódni a munkába, hiszen utána még mindig van azért majdnem három hét az Eb-kezdésig. Úgyhogy én azt gondolom, hogy nagyobb az esélye valamivel azoknak, akik most kijutnak a Világligára, de ugyanúgy nagyon jó játékosok maradnak itthon, ezért szeretném hogyha az ő lelkesedésük megmaradna, és a hitük, hogy bekerülhetnek még.

- A három új emberről egy-egy mondatot mondanál, hogy mi tetszett meg bennük, mi volt az a teljesítmény, ami meggyőzött téged?

- Hát most ebben a pillanatban Bedő Krisztián és Tóth Márton között nem látok olyan nagy különbséget, bár nagyon kevés lehetőségük volt mind a kettőjüknek egyelőre bizonyítani. Erdélyi Balázs nagyon jól játszott az olaszok elleni meccsen és nagyon tehetséges fiatal játékosnak tartom. Illetve Angyal Dániel esetében pedig bízom abban, hogy ez a nyolc nap, amit együtt fogunk tölteni, magabiztosságot és technikai, taktikai fejlődést hoz és valóban olyan teljesítményre képes, amit én gondolok, hogy képes, de egyelőre még nem látom.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Danna)