FACEBOOK

Magyarország-Olaszország 10:10

Magyarország-Olaszország 10:10
hozzászólás, 2014.06.07.

Jó kis edzőmeccsen, balszerencsés körülmények között csúszott ki a kezünkből a győzelem, de a találkozó sok  tanulsággal járt. Visszavágó jövő pénteken, Rómában.

Barátságos mérkőzés

Magyarország-Olaszország 10:10 (3:2, 4:3, 1:3, 2:2)
Margitsziget, Széchy-uszoda, v.: Fekete B., Vogel G.
Magyarország: Lévai, Gór-Nagy 1, Bátori, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Szivós 2, Hárai. Cs.: Kovács G., Decker Á., Angyal, Erdélyi 4, Bedő, Tóth M. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Olaszország: Tempesti, Figlioli 2, Giorgetti 3, Gallo, Figari, Luongo 1, Aicardi. Cs.: Del Lungo, Di Fulvio 2, Presciutti, Fondelli, Nora 2, Baraldi, Coppoli. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 4/11, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Nora (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A két csapat a jövő héten Rómában edz együtt, s pénteken ismét hivatalos mérkőzést vív.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (vlv és DIGIsport):

0:1 - Giorgetti első gólja

1:1 - Szivós első gólja

2:1 - Vámos első gólja

2:2 - Nora első gólja

3:2 - Hosnyánszky ötméteresgólja


3:3 - Figlioli első gólja

4:3 - Gór-Nagy gólja

5:3 - Erdélyi első gólja

6:3 - Erdélyi második gólja

6:4 - Nora második gólja

6:5 - Luongo gólja

7:5 - Szivós második gólja

8:5 - Erdélyi harmadik gólja

8:6 - Giorgetti második gólja


8:7 - Giorgetti harmadik gólja

8:8 - Di Fulvio első gólja

9:8 - Erdélyi negyedik gólja

9:9 - Di Fulvio második gólja

10:9 - Vámos ötméteresgólja

10:10 - Figlioli ötméteresgóljaBenedek Tibor nyilatkozata

- Akkorát csaptál a reklámtáblára Tibor az utolsó másodpercekben... Nagyon bosszant, hogy így elment a győzelem?

- Nem a győzelem elmaradása bosszant, az bosszant, ahogy alakult... Igazából ez egy győztes meccs volt, és hát kár volt az a hiba a végén, mert egy emberelőnyt már nem hiszem, hogy be tudtak volna lőni ilyen idegállapotban.

- Milyen meccs volt, hogy értékeled összességében?

- Jónak értékelem. Nagyon jó részei voltak a meccsnek, nagyon-nagyon jó egyéni teljesítményekkel. A védekezésünk nagyon lassú volt sokszor, és hát zónában könnyen átlőttek minket sajnos. Ebben láthatóan erősödnünk kell, a blokkolásban, a területek lezárásában, ez volt talán az egyetlen komoly bajom.

- Ezek szerint akkor megvannak azok, amiket most felírtál magadnak, vagy legalábbis gondolatban hogy mi az amire nagyon oda kell figyelni.

- Abszolút! Hát ez a dolgom, hogy meglegyen, hogy hogy tudunk előrelépni. Mindenhol előre tudunk lépni, de a mai meccsen ez volt a gyenge pontunk, hogy kaptunk pár olyan átlövést, túl közelről, takaratlan részekre, amikre jobban kell figyelnünk.

- Hogy alakul a jövő hét?

- A jövő héten hétfőn edzünk kettőt, aztán szerdán van még egy edzésünk, és utána indulunk Rómába. Ott lesz csütörtökön két edzés az olaszokkal, pénteken egy visszavágója ennek a meccsnek, és utána onnan megyünk Dubajba, a Világligára.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)Szivós Márton nyilatkozata


- Csapatkapitány úr, nem nekem kell értékelnem, de nem volt ez olyan rossz. Mégis mindenki szomorú, levert egy kicsit.

- Nyilván győzni jobb, mint döntetlent játszani, de azért én örülök. Szerintem ez egy jó mérkőzés volt. Az sem baj, hogy döntetlent játszottunk, végig vezettünk. Mi abszolút nem készültünk erre a mérkőzésre, mondjuk szerintem az olaszok se.

Nekünk az elmúlt két hét inkább a fizikai felkészítésről szólt, amellett, hogy vettünk taktikai elemeket is. Mondjuk, más edzésen gyakorolni, és más hivatalos mérkőzésen. Szerintem csináltunk nagyon szép dolgokat is.

- Összességében elégedett vagy?

- Összességében igen.

(Lejegyezte: Enikő)Lévai Márton nyilatkozata


- Gratulálok a mai teljesítményedhez. Gondolom nem felhőtlen az öröm, pedig végig játszottál és nagyon–nagyon jól védtél. Mit érzel most?

- Először is köszönöm szépen. Mivel maximalista vagyok, tényleg nem örülök. Átlövés- és akciógólokat kaptam és nem nyertünk, legfőképp ennek nem örülök.

- Igazából a végén egy butaság történt…

- Igen. Az „x” akkor is „x”, ha eggyel nyertünk volna, még az is jobb.

- Mi a véleményed az egész meccsről?

- Szerintem jól küzdöttünk. Örülök a fiatalabb játékosok, például Erdélyi Balázs játékának és hogy ilyen lelkesek voltak és nagyon jól játszottak a fiúk. Azért még az Eb-felkészülés elején vagyunk, ez volt az első hivatalos meccsünk de szerintem jó úton haladunk.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

(Lejegyezte: Enikő) Tóth Márton nyilatkozata


- Nincs öröm az arcodon. Mi az oka ennek?

- Persze, hogy nincs öröm, hiszen hazai közönség előtt mindenképp elvárható volt, hogy győzzünk. Sajnálom ezt az utolsó szituációt. Megmondom őszintén, nem láttam, hogy mi történt pontosan, mert éppen visszafelé úsztam. Ez van, ilyen a sport. Ez egy egygólos mérkőzés volt. Annak idején Tibi kérte, mondta, hogy szeretne sok ilyet. Szerintem nem mostanra kérte, de ez van, megyünk tovább. Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt két hétben. Kemény melóból jöttünk ide, ezért voltak ezek a hibák. Jó olasz csapattal találkoztunk. Sajnálom, de ezt ki fogjuk javítani a jövő héten.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)Vámos Márton nyilatkozata


- Nagyon az elején vagyunk, úgyhogy én nem vagyok szomorú. Örülök az „x”-nek. Nagyon elfáradtam és szerintem a többiek is. Volt a végén egy kis butaság, de igazából végig vezettünk, tehát nincs okom és a csapatnak sincs oka szomorkodni. Nyilván ez betudható a fáradtságnak de úgy gondolom, hogy ez az Eb-n már nem fog előfordulni.

- A jövő héten?

- A jövő héten az biztos, hogy van edzés. Aztán utazunk Rómába majd Dubajba. Sűrű lesz a program. Megpróbálok többet pihenni, mert eddig is fárasztó volt és ezután is az lesz.

- Jó pihenést, jó utat, jó munkát!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)Erdélyi Balázs nyilatkozata


- Balázs, gratulálok a teljesítményedhez. Szerintem ezzel most egy nagyon nagy lépést tettél. Nem sikerült nyerni, ilyenkor mi van? Milyen érzéseid vannak?

- Először is, köszönöm szépen. Nem mondanám, hogy csalódott vagyok, nem sokon múlott a mérkőzés, nagyon közel voltunk, ráadásul egy barátságos meccs volt, tehát egy barátságos döntetlennel is ért véget. De úgy gondolom, hogy a csapat jól teljesített. Volt sok hiba, főleg védekezésben, de úgy gondolom, azért nagyrészt sikerült megvalósítani amit Tibi kért. Tehát összességében azt gondolom, hogy két hét után nem volt ez olyan rossz.

- Komolyan érdekel, hogy készültél-e lelkileg olyasmire, hogy el kell vállalnod döntő szituációban, támadás végén a lövést, hogy erre felkészültél-e? Lejátszottad-e ezeket előre, mert elég jól sikerült.

- Nézd, nyilván készül az ember a mérkőzésre, ráadásul nekem ez az úgymond első mostani válogatott mérkőzés, tehát készültem rá mentálisan. De tényleg úgy alakult, hogy én maradtam ott a végén egy párszor és ezt a sportot nem lehet tele gatyával játszani, magabiztosnak kell lenni. És örülök, hogy bementek ezek a helyzetek, nagyon jó passzokat kaptam, tényleg csak be kellett a végén lőni. Nagyon jól ki voltak játszva a helyzetek és örülök, hogy ezek bementek.

- Óvatosan teszem fel a kérdést, de hát mégiscsak... Mit érzel belül? Javultak az esélyeid a csapatba kerüléssel a mai meccsel? Vagy a heti teljesítménnyel?

- Nézd, nem tudom, hogy Tibi mire fogja alapozni a döntését, tehát nem tisztem megválaszolni ezt a kérdést, tehát én nem tudom.

- Köszönöm szépen, viszonylag gyorsan ki fog derülni.

- Köszönöm én is.