FACEBOOK

Teljes a létszám

Teljes a létszám
hozzászólás, 2014.06.06.

Péntek reggel óta 18-an készülnek a válogatott nyári feladataira, csatlakozott a többiekhez Varga Dániel csapatkapitány, Madaras Norbert és Varga Dénes. Este a Komjádiban kétkapuztak a mieink az olaszokkal, akikkel szombat este hivatalos meccset játszunk.

A BL final six miatt később munkába állók délelőtt és este is a többiektől elkülönülve edzettek, elsősorban azért, hogy gigamennyiségű úszással visszarázódjanak a rendes kerékvágásba.

Az esti kétkapu helyett is úsztak, s ha igaz, hétfőtől már ugyanazt teljesítik majd, amit a többiek.

Délelőtt szikrázó napsütésben, a szombat esti meccs helyszínén, a margitszigeti Széchy-uszodában edzettek a fiúk, este pedig a Komjádiban kétkapuztak az olaszokkal. Kemény harcot hozott a meccs, amelynek első szakaszában biztosan jobbak voltunk, a végére kicsit leeresztettek a fiúk, ami nyilván a fáradtság számlájára írható. (Az eredményt ilyenkor senki sem firtatja, nem is jegyzik, de azért szerintem nyertünk.)

Szombat este már hivatalos meccsen találkozunk Campagna fiaival, s a találkozót a DIGIsport élőben közvetíti. Kezdés 19.15-kor.

Az esti kétkapu után a kerethez frissen csatlakozott játékosokat kértük a vlv kamerája elé.


vlv-képek a délelőtti edzésről


vlv-képek az esti kétkapuról


VLV-VIDEÓK:


Varga Dániel nyilatkozata


- Szervusz Dani, köszöntelek itthon. Megkezdtétek a visszailleszkedést. Először azt kérdezem, hogy ez a néhány nap mire volt elég, gondolom rohangálni kellett sokat, Szolnokon körülnézni, lakást keresni… Tudtatok-e pihenni?

- Személy szerint keveset tudtam pihenni, elég sok rohangálás volt, sok elintézni való, ami az elmúlt kilenc hónapban felgyülemlett és itthoni ügyintézést igényel. Egyébként az volt a cél, hogy ezalatt a négy nap alatt ez lezáruljon és azt kell mondjam, hogy nagyrészt mindent le tudtam zárni. Így most már a válogatott van.

- Kíméletes volt veletek Tibor, olyan értelemben, hogy „csak” úszni kellett reggeltől estig.

- Gondolod, hogy az kíméletességet jelent?

- Abban az értelemben igen, hogy az edzőmeccsen nem dobott be mélyvízbe titeket, illetve figyelt arra, hogy az első nap ne terheljen túl titeket. Vagy nem így látod?

- A srácokkal fogsz még beszélni? Mert kíváncsi vagyok, hogy ők ezt, hogy élték meg. Én nagyon rosszul éltem meg, mert szerintem sokkal többet edzettünk, mint a többiek de ez így van rendjén. Muszáj úszni, muszáj egy kicsit pluszmunkázni, mert hozzájuk képest másfél hét hátrányban vagyunk. Ők már elkezdték a múlt hétfőn, de ez így normális, ez most egy ilyen időszak.

- Érzed az izmaidban a fáradtságot?

- Igen, határozottan érzem.

- Szerencsére holnap nem este nem kell játszanod. Délelőtt úszhatsz, meg este is...

- Esti úszás nem lesz, de délelőtt valami komolyabb adagot fogunk kapni, az biztos.

- Amit itt láttál a srácoktól, abból gondolom, fel tudod mérni, milyen itt a hangulat…

- A hangulat, jelentem, jó. Mindenki dolgozik, komolyan veszi és motivált. Emellett mikor van rá lehetőség, akkor vicceskedünk is, beszélgetünk is és jól érezzük magunkat, amikor ezt megengedhetjük magunknak.

- Mikor veszitek fel a teljes munkát? Hétfőn?

- Szerintem igen. Úgy fogalmaznék, hogy hétfőn már ugyan úgy fogunk edzeni, mint a többiek. Holnap még lesz egy úszás, este a meccset kívülről, a lelátóról tudjuk megnézni. Hétfőn pedig száz százalékosan beállunk a csapatba.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)Madaras Norbert nyilatkozata


- Szervusz Norbi! Egyelőre tőled is csak annyit tudok kérdezni, hogy ez a pár nap mire volt elég és a visszarázódás ez hogy alakul?

- Hát annyi volt, hogy vasárnap értem vissza Reccóba Barcelonából, nyilván még haza kellett jönnöm, haza kellett költöznöm. Azóta ugye voltam Szolnokon is, volt egy sajtótájékoztató. Hát pihenni sokat nem pihentem, de most nincs is idő. Úgyhogy ezt most így fogjuk megcsinálni.

- Ez a mai úszásnap...

- Ez egy úszásnap volt, úsztunk délelőtt, úsztunk este. Azt mondom, hogy este pozitív csalódás volt, jobban úsztam mint gondoltam, azt kell mondanom, hogy jól ment. Néhány ilyen úszásnap még lesz.

- A többieket hogy látod? Milyen a hangulat? Milyenek a fiatalok?

- Én mindig azt mondom, hogy a hangulat mindig jó. Most láttam a kétkapuból valamennyit, meglátjuk holnap a meccsen. Azt is kívülről fogom nézni, úgyhogy...

- Milyen érzés lesz neked holnap kívülről?

- Hát nem ez lesz az első válogatott meccs amit kintről nézek, nyilván még fizikailag..., nem mondom, hogy nem vagyok olyan állapotban, de hát még készülnöm kell, azt a két hetet be kell hoznom, amit ők dolgoztak.

- Láttad most az olaszokat, nyilván nem a legeslegjobb csapatuk még, de holnapra mit tippelsz? Ez a fiatal magyar csapat mit fog elérni?

- Hát mivel az olaszok közül is a legtöbben tegnap kezdtek edzeni, ha nem a legtöbben, legalábbis néhányan, ettől függetlenül veszélyesek mindig. Pont az hogy nem volt annyi pihenő nekik sem, azt is jelenti, hogy azért nagyon nem is lehetett leereszteni. Ők mindig veszélyesek, nem lehet tudni, főleg amikor nincs tét. Tehát ők idejönnek Budapestre, lesz ami lesz, komolyan kell őket venni.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Danna)Varga Dénes nyilatkozata

- Szervusz Dumi.

- Szia.

- Elfáradtál?

- Igen.

- Erre számítottál, vagy keményebb volt?

- Számítottam kemény edzésre. Erre azért nem, mert úgy tudtam a Tibitől, hogy ezt idén nyáron nem csináljuk me, mert mondtam neki korábban, hogy ez volt tavaly a legkeményebb feladat, de megcsináltuk, kemény volt, de jólesett, és most jól el vagyok fáradva.

- Mennyit úsztál ma? Fejből tudod, kapásból?

- Hát 15-ször 200-at úsztunk, egyben.

- Délelőtt?

- Ja, délelőtt meg 6-szor 400-at.

- És tér vissza az erő, hogy látod?

- Igen. Nem hiszem, hogy ezeknél az edzéseknél több kell, de hát Tibi pontosan tudja, hogy egy ilyen pár napos kihagyás után, ami a bajnokság után következett, ami már eleve egy leeresztett állapot, tehát ezt ő tudja, hogy hogy kell visszahozni és vissza is fog jönni.

- Lelkileg nincs benned egy kis feszültség, zavar? Tehát nem tudom, a hazaköltözés, új környezet, új szerződés?

- Hát egy kis zavar... Épp mondtam is a Gór-Nagy Mikinek reggel, hogy egy kicsit úgy nem tudom, hogy hol vagyok, de ez ideiglenes, nagyon rövid ideig fog tartani, mert azért még él bennünk az, hogy múlt hét vasárnap olyan körülmények között jöttünk haza, hogy öt országban voltunk egy nap alatt. Aztán két-három nappal később már Szolnokon kellett kvázi "megfelelni", kiszolgálni a sajtót, meg azonosulni az ottani közeggel. Aztán meg már itt foglalkozni a taktikával, tehát azért ez nem volt könnyű. Közben meg nyilván örülök annak, hogy pihenőm van, meg otthon vagyok, meg Bendegúz, meg satöbbi... Úgyhogy ezek a napok most azt is szolgálják, hogy azért a helyére kerüljön..

- Hát van még néhány nap és a jövő héten ti is elkezditek. Köszönöm Dumi, jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Danna)